Kabinet heeft “nog veel huiswerk”: totale lockdown vooralsnog niet aan de orde

Volgens “betrokkenen” is een totale lockdown nog niet de meest voor de hand liggende strategie voor het kabinet. Nieuwe maatregelen zullen er wel komen, maar die zullen dan waarschijnlijk zoveel mogelijk toegespitst worden op specifieke situaties (thuis, werk, horeca en reisbewegingen). Maar of dat genoeg gaat zijn?
Het kabinet lijkt weer te willen gaan voor ‘net genoeg, en zéker niet te veel’. Het aantal besmettingen is gewoon enorm vergeleken met omliggende landen. Dat is op zich niet zo’n probleem, maar dat sijpelt vroeg of laat wel door naar de ‘enge’ cijfers: ziekenhuis- en ic-opnamen, en sterfgevallen. Dáár valt al uit op te maken dat het helemaal niet mee gaat vallen hier en dat er dus echt wel wat moet gebeuren.

Ik snap dat het kabinet zich dan liever richt op specifieke hot-zones zoals thuis- en werk, maar dat gaat volgens mij geen zoden aan de dijk zetten. Kwetsbare groepen moeten worden afgeschermd, dáár zit denk ik de oplossing. En daar zit ook een groot deel van het probleem met het huidige beleid: te weinig beschermende middelen, tegenstrijdige regels voor zorgpersoneel en als er een besmetting is raakt het direct een hele groep kwetsbaren!

Maar ik denk dat er weer een heleboel regels komen die het vooral nog veel onduidelijker gaan maken voor iedereen. Want als het kabinet spreekt over ‘nog veel huiswerk’ dan betekent dat volgens mij alleen maar dat ieder risico vanuit een papieren werkelijkheid wordt benaderd en wordt ‘opgelost’. Dan zakt het draagvlak nog verder onderuit. Wil je daarna alsnog snoeihard ingrijpen, dan krijg je binnen de kortste keren rellen.

Ik hoop dat ze de huidige maatregelen eerst eens goed tegen het licht houden en eens serieus kijken naar de argumenten die in andere landen de boventoon voeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. vandaag

  Gelet op de belasting van de ziekenhuizen kan er maar 1 beslissing zijn.

  stoppen met deze idioterie, corona is griep niets meer en niets minder !

 2. Kretoloog

  In het kabinet heerst veel onvrede over het gezwabber van Minister de Jonge en zijn ambtenaren van het departement van VWS (“gebrek aan kennis, besluiteloos, loopt als een hondje achter Van Dissel“).

  En bij het CDA vindt men nu dat minister Grapperhaus toch beter had kunnen aftreden. “Hij is zijn gezag als Minister van Justitie kwijt”.

  Kortom, het rommelt lekker daar in Den Haag. En dat straalt vooral negatief af op het CDA.

 3. JochemX

  Helemaal stoppen met al die maatregelen is een goede optie. Bijna geen doden, en helemaal de vraag of het het gevolg van Covid-19 is. Strenge landen doen het geen snars beter. Positief getest wil niet zeggen dat je besmet bent en helemaal niet dat je ziek zou zijn. Stoppen met die onzin.

  1. homefront

   Dat gaan ze niet doen want de verplichte vaccinatie dient erdoor te worden gedrukt..

   Dit maar even goed bestuderen.

   h**ps://intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006NvAbUAK?tab=publications

   1. Ernest Stern

    Het Kabinet overweegt geen verplichte vaccinatie. Dit is onzin.

    1. Buzz68

     Het kabinet heeft nagenoeg alle geloofwaardigheid verloren; dat is het probleem.
     Ze hebben al zo vaak woord gebroken, dat ik gewoon gewend ben geraakt andersom te denken; hoe stelliger ze beweren het niet te doen, deste waarschijnlijker is het.

     1. Ernest Stern

      Het Kabinet zal dinsdag zwaardere maatregelen voorstellen. Laten we hopen dat de burger die geloofwaardig vindt.

    2. homefront

     “Het Kabinet overweegt geen verplichte vaccinatie.”

     Het normale leven zal pas weer terug worden gebracht zodra er een vaccinatie is.

     Dit is een uitspraak van zowel leugenclown rutte als bill geets

     1. Ernest Stern

      Dat betekent niet dat vaccinatie verplicht zal worden gesteld.

      Je bent een beetje aan het fantaseren, lijkt me.

     2. homefront

      Jawel hoor, wereldwijde vaccinatieplicht zelfs, mensen worden opgezadeld met een vaccinatiepaspoort.. dit is geen fantasie maar realiteit, geen paspoort? niet reizen, kind niet op de crèche, extra hoge zorgpremie etc etc

    3. hans-e-pans

     Mocht de Roverheid onder druk van big Farma besluiten tot een verplichte vaccinatie.

     In deze vaccinatieplicht zal de Roverheid dan wel een financieel achterdeurtje inbouwen, je kunt het dan afkopen om dan niet gevaccineerd te worden.

     Om daar dan een financieel slaatje uit te slaan zal de Roverheid de afkoopsom vaststellen op een mooi rond bedrag van rond de 10.000 Euro.

     Gezien het te verwachten aantal mensen dat zich niet wil laten vaccineren zal de jackpot voor de Roverheid toch snel een bedrag van enige miljarden bevatten.

 4. Blondie

  Aan iedere Linkse dropveter, die in de ontkenningswoord fase zit.
  Deze maatregels heeft het Linkse Rutte Kartel nog voor dit jaar in petto.

  Invoeren spertijd.
  Verplichting volg app.
  Verplicht dragen mondkapje.
  Sluiting diverse openbare gelegenheden.
  Invoeren verplichte enting tegen Corona.
  Invoeren registratie, vaccinatie paspoort.

  Afschaffen van de zorg, voor personen die zich niet aan de Linkse Rutte Kartel regels houden.

  Het verplichte petje, voor de Corona ontkenners zit nog in de pijplijn.

  1. JFU

   Iedereen die de vaccins weigert moet een corona ster gaan dragen waarschijnlijk. Waar is dat meer gebeurt?

   1. Blondie

    Op de kakschool in de tweede klas, had ik een vriendje Daaf, die had in 1944 ook zo’n ster op zijn jas.
    Opeens was hij en zijn Familie verdwenen, Opoe vertelde, de hele Familie van Daaf was opgehaald en afgevoerd.
    Daaf nooit meer gezien.
    Is dat wat ons te wachten staat.?

    1. homefront

     Erger nog, ze zijn bezig om een heel volk te mobiliseren die je echt, als je geen vaccinatie hebt gehad, als parasiet behandeld…

     Corona is slechts een afleiding van een véél groter plan..

     h**ps://intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006O6EHUA0?tab=publications

 5. Robert75

  Heeft het kabinet er wel eens oer nagedacht dat een virus niet te stoppen is. Hoeveel maatregelen je er ook tegenaan gooit. Dat blijkt ook wel uit de cijfers als die al kloppen. Hoeveel maatregelen je ook treft het aantal besmettingen blijft toch wel oplopen. Een paar extra maatregelen treffen gaat dat echt niet veranderen hoor. Want anders zou je wel een keer een daling moeten zien

 6. Drollevanger

  Als ik dat Corona-kaartje zo bekijk zitten de meeste geteste Corona gevallen in de Randstad en het zuiden.
  Niet in Staphorst, de bijbelbelt of op de N-West Veluwe worden de meeste mensen besmet.
  Laat de maatregelen dan ook alleen op de echt besmette gebieden gelden, en laat de Randstad en hun media dan ook alleen voor hun eigen eigenwijzigheid opdraaien.
  Betrek de rest van ons land niet bij die schreeuwers.

  1. Bolkestein

   In de randstad wordt niet naar de Nederlandse televisie gekeken. Daar volgen ze buitenlandse programma’s via de schotels.

 7. Kees

  Waarom zo weinig aandacht voor de uitspraken van Prof Dr Girbes over de oververtegenwoordiging van allochtonen op de IC’s , lijkt mij toch een heel serieus iets. Dat Wilders daar commentaar op had is logisch, maar daarom hoeven we het toch niet te verzwijgen? In Belgie zien we juist hetzelfde, maar durven ze nog minder te zeggen. Alleen dat ruim 10% van alle gevallen uit 3 “beruchte” wijken van Brussel komen.

 8. Ernest Stern

  Als het Kabinet wijs is dwingt ze morgen een totale lockdown af tot het moment dat de besmettingscijfers weer dalen. Voor zo’n maatregel bestaat een stevig draagvlak en het volk wenst op dit punt kennelijk leiding en duidelijkheid.

 9. saddy

  Net als de Covid-19 grafieken exact over de Griep-grafieken passen, past bovenstaand plaatje precies over het plaatje met de aantallen nieuwe Nederlanders per regio.

  Al blijft een van de vele niet-frisse trucjes van het RIVM wel dat de categorie-aantallen regelmatig zo aangepast worden dat er zoveel mogelijk mensen in de naast-hogere-categorie vallen.

  Onzin? Wacht maar op de plaatjes met ratten-plagen. Die worden ook steeds erger en op korte termijn zal er dan toch zo’n plaatje verschijnen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.