Kabinet laat ons nog rustig vijf dagen wachten, minister De Jonge: ‘dinsdag persconferentie nog niet zeker’

In de weken voor de ‘halve’ lockdown, toen de coronacijfers explodeerden, wilde het kabinet ook al even rustig afwachten op de daling (die niet kwam). In de weken erna, nu de cijfers nóg harder exploderen, kiezen ze doodleuk opnieuw voor dezelfde strategie! Lekker vijf dagen wachten met z’n allen op een daling waar nog geen teken van is gebleken… Strak plan Hugo!

Toen ze de vorige keer nog even wilden wachten had ik daar nog wel begrip voor, al vond ik het toen ook onverstandig. Toen vielen de besmettingscijfers nog mee (vergeleken met nu) en merkten de ziekenhuizen er ook nog nauwelijks iets van. Maar we zijn op dit moment al de 10.000 besmettingen gepasseerd en merken nog helemaal niets van het effect van de huidige maatregelen.

Sterker nog, het zou zomaar kunnen zijn dat de halve lockdown juist bijdraagt aan het aantal besmettingen omdat veel mensen, die misschien al voor de lockdown besmet zijn geraakt, thuisblijven met hun gezin. Dan is het heel goed mogelijk dat we de effecten van de genomen maatregelen al wél zien, maar dat ze averechts werken.

Maar stel nou dat we de komende dagen een (lichte) afname zien, dan hebben we echt nog wel een lange weg te gaan! We gaan echt niet van 10.000 naar 8.000 dagelijkse nieuwe besmettingen in vijf dagen hoor, en dat zijn iedere dag weer héél veel mensen die het virus weer verder kunnen verspreiden. Juist omdat er nog teveel contactmomenten kunnen zijn. Dan heb ik liever dat ze nu even hard doorpakken zodat we deze tweede golf maar even ‘echt’ moeten uitzitten, in plaats van dat ze wéér eerst voorzichtig proberen af te wegen of er wel genoeg draagvlak is voor iedere nieuwe maatregel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Blondie

  Dit Linkse Rutte Kartel had gewoon in Maart naar Wilders moeten luistern.

  Sluit de grenzen.
  Sluit de luchthavens.
  En ga meten, pas dan kan je het meten.

  Links Nederland is verantwoordelijk voor de ontmanteling van de zorg in Nederland.

  1. SubTec

   Ze hadden gewoon helemaal NIETS moeten doen en Covid19 moeten behandelen voor wat het is: Een gewone jaarlijkse griep.

   1. Ernest Stern

    In dat geval was de overbevolking en de vergrijzing van Nederland ook opgelost geweest.

    Je weet niet waarover je zwetst, SubTec.

    1. Fascal

     Nee hoor, je liegt.

   2. Aborifa

    Ja hoor, al die doden en zieken zijn gefaked. Die wonden door Rutte c.s. Betaald om te acteren.

   3. Appelstroop

    Het is wel een stukje erger dan een griepje, een hoop mensen houden er blijvende klachten aan over. Het sterftecijfer is gelukkig wel een stuk minder dan in eerste instantie gedacht. Maar het een griepje noemen is echt veel te kort door de bocht.

    Ja m-m-maar Zweden!!!

    Bevolkingsdichtheid Zweden: 22 per km3
    Bevolkingsdichtheid Nederland: 422 per km3

  2. Boemboem

   Klopt helemaal

  3. M.Dikker

   Ik blijf me er inderdaad ook over verbazen! We moeten allemaal voorzichtig zijn en zoveel mogelijk thuis blijven, maar er komen dagelijks honderden mensen Nederland binnen. Dit is toch niet uit te leggen?!

 2. NoDoubt

  IFR is 0,2% en onder de 70 jaar 0,05%. Niets anders dan een gewone griep. Er lopen al diverse rechtszaken over de hele wereld. En het RIVM maar vasthouden aan PCR. Een stelletje kneuters die er geen verstand van hebben of veel erger een ‘verborgen’agenda. Herinnert u zich Bill nog in het torentje. Of Rutte is heel dom of heeft ook een v-agenda.

 3. Ernest Stern

  “Dan heb ik liever dat ze nu even hard doorpakken zodat we deze tweede golf maar even ‘echt’ moeten uitzitten, in plaats van dat ze wéér eerst voorzichtig proberen af te wegen of er wel genoeg draagvlak is voor iedere nieuwe maatregel.”

  Ik zie dat binnen de redactie van DDS een grote eensgezindheid bestaat over de noodzaak van een totale lockdown.

  Dat is wel eens anders geweest.

  1. ikweetwatikwil

   Maar toen kwam het van Wilders

  2. Appelstroop

   Dat was helemaal in het begin, en ging om een korte totale lockdown. Toen wisten we nog niet wat dit virus was en hoe dodelijk het zou zijn. Dat zou ons even lucht geven om de situatie te overzien. Toch geen heel gek idee. Maar het kwam van FvD/PVV, dus zal de 2e kamer tegen zijn, en inderdaad DDS voor. Je ziet hetzelfde met aandacht voor microdruppeltjes en ventilatie.

   Het gehamer op een totale lockdown van media inclusief DDS heeft nu nog weinig zin, het duurt gewoon minstends twee weken voordat we het effect van de laatste ‘hamer’ zien. DDS snapt dit niet: “merken nog helemaal niets van het effect van de huidige maatregelen.”

   Tot nu toe erg blij dat het kabinet het volk nog een hoop vrijheden geeft, dat zou rechts die voor individuele vrijheid staat toch gunstig moeten stemmen. Het resultaat is wat meer doden, maar dat is de prijs van vrijheid in dit geval, en daar kan ik persoonlijk mee leven.

  3. vandaag

   kennelijk wil de stront vlek de kritieken en de oproepen van de WHO nu ineens niet meer horen. De club die de tirannie startte heeft overheden dringend opgeroepen om te stoppen met avondklokken en lock downs omdat het niet verspreiding van het virus voorkomt. De stront vlek is weer eens niet up to date en van eensgezindheid is geen enkele sprake woordverdraaihufter

   1. Mireille

    Misschien is het a.s. dinsdag wel afgelopen. Verder informeren van de bevolking heeft dan geen enkele zin. Denk ik.

 4. JochemX

  “Toen de coronacijfers explodeerden”???? De positieve uitslagen van de tests gaan wat omhoog. Het totaal antal tests wordt weer nergens vermeld. Die tests zijn ongeschikt en onbetrouwbaar, dus het zegt helemaal niets. Voor onze hotelgasten: meteen een hele fles ouwe klare bestellen, want na achten krijg je niets meer.

  1. M. Brandenburg

   h**ps://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/

   En je ziet dat het aantal opnames en doden niet evenredig meestijgt met het aantal geregistreerde besmettingen (wat maar het topje van de ijsberg is).

   Het laat ook mooi zien dat Zweden nog geen fractie van het dagelijkse besmettingen heeft van Nederland en dat ook sinds 2 aug men daar gemiddeld maar 2 a 3 coronadoden per dag heeft.

 5. HD

  Onze dochter is vanmiddag eerder thuis gekomen met koorts, ze werkt in de zorg en is ook op haar werkt getest.
  Krijgt pas maandag de uitslag, dat is dus ruim twee dagen na het testen.

  1. Appelstroop

   Hopen dat het gewoon een griepjee is, zoals velen krijgen in deze tijd van het jaar. Maar het is inderdaad even spannend die twee dagen.

   Beterschap <3

 6. M. Brandenburg

  “Sterker nog, het zou zomaar kunnen zijn dat de halve lockdown juist bijdraagt aan het aantal besmettingen omdat veel mensen, die misschien al voor de lockdown besmet zijn geraakt, thuisblijven met hun gezin. Dan is het heel goed mogelijk dat we de effecten van de genomen maatregelen al wél zien, maar dat ze averechts werken.”

  Alle maar dan ook alle data van het RIVM en GGD laat zien dat besmettingen binnenplaats vinden, een een waanzinnige die het verstand is verloren denkt dat ophokken helpt en dat we iedereen uit de openlucht moeten houden, waar die besmettingen maar niet gemeten werden en worden.

  Zelfs Duitsland is nu miljarden in ventilatie aan het investeren, omdat men erkent dat de aerosolen de boosdoener zijn en niet de grote druppels of een oppervlak dat je mischien hebt aangeraakt.

  1. M. Brandenburg

   Oh ja en ze doen het daar beter dan in Nederland… Ra ra (nee niet de linkse terroristen)

 7. vandaag

  Een virus elimineer je niet met avondlokken en lock downs zoals schoorvoetend ook erkent is door de WHO.

  Stop de corona idioterie

  1. Brenda Welsh

   Mee eens. Avondlokken leveren geen enkele bijdrage. Vetkuiven evenmin. Je zult dieper moeten gaan met de tondeuse.

   1. vandaag

    dank voor je uitstekende inhoudelijke bijdrage stront vlek. Echt geweldig zoveel logica hufter

   2. Fascal

    Brenda de leugenaar

 8. Fascal

  Dat wachten is ook een onderdeel van de staatspropaganda.

 9. homefront

  Valt het iedereen op? er moet nog even wat extra “besmettingen” uitgesproken worden voor de persconferentie.
  We zien ineens dat er 10.000 besmettingen zijn, ik zeg, het is niet waar ook omdat de test niet betrouwbaar is, veel sterker nog, de test kan besmettingen niet traceren..

 10. de ziender

  Wout Paniek, houd eens op met die waanzin! De hoeveelheid positieven zijn louter ontstaan door een steeds progressievere reken- en testmethode toe te passen. Ga je huiswerk doen en kom dan eens terug. Dit is verwoestende bangmakerij en desinformatie!!

 11. 56RdK

  Ach denkt De Jonge, “als mijn schoenen maar opvallen en mijn haar goed zit. Mijn speeltje (app) heb ik in ieder geval.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.