shutterstock 339923363

Gelukkig! Thoughts & prayers vanuit Tweede Kamer voor onthoofde leraar Paty

Geen categorieokt 23 2020, 18:00
De reden dat deze Franse leraar wél wordt herdacht, in tegenstelling tot de slachtoffers van alle andere 'verwarde personen', is omdat deze aanslag '' aangaat, zoals de Franse ambassadeur in Den Haag dat zei. Daarom stoort het me misschien ook wel zo dat we in Nederland nog steeds niet veel verder komen dan het etaleren van machteloosheid.
Zo zien we bijvoorbeeld dat burgemeester Halsema eerst in gesprek wil met Amsterdamse docenten om te kijken of zij hier ook last van hebben. Dat moet dus eerst nog onderzocht worden! Maar stel nou dat de boodschap overkomt, wat dan?
In Nederland lijken sommige mensen het inmiddels steeds normaler te gaan vinden dat je ook niet perse alles hoeft te zeggen. Of de discussie wordt totaal vermeden door gewoon een keer 'racisme' en 'islamofoob' te roepen, of de focus te verleggen naar sociaaleconomische omstandigheden. Daarna gaan we weer verder met de orde van de dag en is het grootste probleem van onze samenleving dat die arme moslimextremisten geen stageplaats hebben kunnen krijgen toen ze 16 waren.
Immigratie gaat gewoon door, de samenleving moet nog maar wat verder meebuigen en bij de volgende aanslag spreken we onze afgunst weer uit. Die terroristen houden vanzelf wel een keer op toch? #Jesuisonthoofd
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten