Kies jij ook voor een waterontharder in huis?

Er zijn nog altijd ontzettend veel mensen die thuis hard water hebben. Zelf heb je het waarschijnlijk niet echt door, maar hard water kan na verloop van de tijd een hoop nadelen met zich meebrengen. Van kalkaanslag tot aan een droge huid, er zijn diverse redenen te benoemen waarom de investering in een waterontharder dé keuze is om te maken. Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten over deze aankoop.

Wat is een waterontharder eigenlijk?

Voordat we ingaan op de voordelen van een waterontharder is het van belang om even te kijken naar de waterontharder zelf. Wat is een waterontharder eigenlijk? Zoals je al wel aan de naam kunt zien is een waterontharder in staat om water minder hard te maken. Dit betekent dat bepaalde mineralen uit het water worden gefilterd. Dit zorgt er met name voor dat er geen calcium en magnesium achter zal blijven in het water. Dit vindt kans op een veilige en duurzame manier, hierdoor zijn chemicaliën totaal overbodig geworden.

De voordelen van een waterontharder

Er zijn verschillende voordelen die je zal ondervinden bij jou in huis wanneer je kiest voor een waterontharder in huis. Deze voordelen strekken zich uit over veel verschillende vlakken. Voor een zo volledig mogelijk beeld hebben we de belangrijkste voordelen hieronder voor je uiteengezet:

 • Een gezondere huid – mensen die hard water in huis hebben kunnen last krijgen van een vrij droge of ruwe huid. De kans is klein dat je dit zelf doorhebt, je bent er namelijk al langer aan gewend. Door middel van een waterontharder kun je de huid veel beter ondersteunen. Door de vermindering van mineralen in het water zal het water zachter aanvoelen op de huid.
 • Kleren gaan langer mee – naast het feit dat hard water slecht is voor de huid is het ook nog eens zo dat hard water eigenlijk niet zo goed is voor je kleding. Wanneer je een zachte stof hebt kan deze verruwd worden na een wasbeurt. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten, al helemaal niet als het net dat ene leuke truitje is. Een waterontharder kan ervoor zorgen dat het water minder snel afbreuk zal doen aan het materiaal van je kleding.
 • Er is minder kalkaanslag – bij relatief hard water zal er na verloop van tijd nagenoeg altijd kalkaanslag ontstaan in de leidingen. Dit komt natuurlijk door de aanwezigheid van het kalk in het water zelf. Door te investering te maken in een waterontharder is het mogelijk om de kalkaanslag aanzienlijk te verminderen. Dit kan ervoor zorgen dat je minder snel last zal hebben van een vieze smaak in het water.

Er zijn dus echt ontzettend veel redenen om te kiezen voor een waterontharder. Dit maakt het dan ook een van de beste investeringen om te maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Maurits Dekker

  Je hebt ook minder zeep en shampoo nodig onder de douche.
  Nog een groot voordeel is dat je badkamer helemaal kalkvrij blijft.
  Dit scheelt ontzettend veel schoonmaakacties om kalk van vloeren, muren en kranen te verwijderen. Bovendien is het niet meer nodig om na het douchen de badkamer droog te maken, er zit immers geen kalk meer in het water.
  Verder gaan je waterkoker, koffiezetapparaat en wasmachine veel langer mee omdat zich geen kalk meer afzet in deze apparaten.

 2. Vriend

  In het deel van de Eifel waar ik woon hebben we bronwater uit de kraan, vrijwel zonder kalk en (na zuivering) ook zonder additieven als chloor. Superzacht en superschoon dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.