shutterstock 1039132651

Klaver kritisch op kabinet: 'Ik vind dat er een nieuwe minister zou moeten worden aangesteld'

Geen categorieokt 11 2020, 13:00
GroenLinks en Jesse Klaver zijn niet uit het nieuws te slaan dit weekend. De partij lijkt te zijn begonnen met een intensieve profileringscampagne. GroenLinks probeert een alternatief aan te bieden - weliswaar een gigantisch dure, zoals gisteren bleek. Verder is de partij kritisch op het huidige coronabeleid, en als het aan Klaver lag, zou er een nieuwe minister naast De Jonge moeten komen.
Gisteren presenteerde het nieuwe verkiezingsprogramma van GroenLinks. Het is op z'n zachtst gezegd nogal vrij links. Veel dingen wil GL 'gratis' - lees: van uw centjes - maken. Maar wat vooral opvalt is dat GroenLinks een ander ideaal aanbiedt, ze profileren zich duidelijk, wat hen dus onderscheidt van andere linkse partijen. GroenLinks lijkt hiermee klaar te zijn voor de verkiezingen.
Vandaag mag Klaver zijn optreden doen bij Buitenhof, waar hij direct de aanval opent op het kabinet. Het coronabeleid van dit kabinet is natuurlijk veel te vaag en onduidelijk, dus voor de oppositie is dan ook niet heel moeilijk om hier punten mee te winnen bij de achterban. Wilders deed dit al bij de Algemene Beschouwingen, Klaver pakt zijn kans dit weekend.
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1315236554630201344?ref_src=twsrc%5Etfw
De vraag is alleen of nog een extra minister iets zou uitmaken. Historisch gezien hebben we al het grootste kabinet ooit qua aantallen ministers en staatssecretarissen. Wellicht is het een beter idee dat een minister wat taken van zijn portefeuilles overdraagt naar een andere minister of staatssecretaris.
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1315235053518061570?ref_src=twsrc%5Etfw
Hier uit Klaver terechte kritiek, lange termijn strategie lijkt al de gehele crisis te ontbreken. En keer op keer worden we blij gemaakt met een dooie mus; het testbeleid komt keer op keer tekort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten