Klaver kritisch op kabinet: ‘Ik vind dat er een nieuwe minister zou moeten worden aangesteld’

GroenLinks en Jesse Klaver zijn niet uit het nieuws te slaan dit weekend. De partij lijkt te zijn begonnen met een intensieve profileringscampagne. GroenLinks probeert een alternatief aan te bieden – weliswaar een gigantisch dure, zoals gisteren bleek. Verder is de partij kritisch op het huidige coronabeleid, en als het aan Klaver lag, zou er een nieuwe minister naast De Jonge moeten komen. 


Gisteren presenteerde Klaver het nieuwe verkiezingsprogramma van GroenLinks. Het is op z’n zachtst gezegd nogal vrij links. Veel dingen wil GL ‘gratis’ – lees: van uw centjes – maken. Maar wat vooral opvalt is dat GroenLinks een ander ideaal aanbiedt, ze profileren zich duidelijk, wat hen dus onderscheidt van andere linkse partijen. GroenLinks lijkt hiermee klaar te zijn voor de verkiezingen.

Vandaag mag Klaver zijn optreden doen bij Buitenhof, waar hij direct de aanval opent op het kabinet. Het coronabeleid van dit kabinet is natuurlijk veel te vaag en onduidelijk, dus voor de oppositie is dan ook niet heel moeilijk om hier punten mee te winnen bij de achterban. Wilders deed dit al bij de Algemene Beschouwingen, Klaver pakt zijn kans dit weekend.

De vraag is alleen of nog een extra minister iets zou uitmaken. Historisch gezien hebben we al het grootste kabinet ooit qua aantallen ministers en staatssecretarissen. Wellicht is het een beter idee dat een minister wat taken van zijn portefeuilles overdraagt naar een andere minister of staatssecretaris.

Hier uit Klaver terechte kritiek, lange termijn strategie lijkt al de gehele crisis te ontbreken. En keer op keer worden we blij gemaakt met een dooie mus; het testbeleid komt keer op keer tekort.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ernest Stern

  De kop boven het artikel suggereert dat de Jonge wat GL betreft zou moeten aftreden. Dat is niet juist.

 2. Genoeg van linkse dictatuur

  Het zou beter zijn dat de hele regering aftreed. GroenLinks en klavertje vier opheffen, weg met dat zooitje.

  1. Ernest Stern

   aftreedt

   1. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammatica nazi of hoe je jezelf ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan, Groningen en Leiden.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter en dat stinkt behoorlijk, Speklapje!
    De researchers kwamen dit te weten door 83 proefpersonen meerdere e-mails door te laten lezen.
    In sommige mails zaten veel typefouten en grammaticale fouten, terwijl andere correct waren geschreven. Na het lezen werd gevraagd wat de proefpersonen van de teksten vonden en moesten de proefpersonen de schrijvers beoordelen op intelligentie en vriendelijkheid. Wat bleek? Voor de test moesten de proefpersonen vragen beantwoorden en informatie over zichzelf geven. Dit gaf de onderzoekers een beeld van hun karakter. Ondervraagden die een vriendelijk karakter hadden, konden door de spelfouten heen kijken en beoordeelden de schrijvers van de mails meer inhoudelijk.
    De proefpersonen die een stuk minder vriendelijk waren, ergerden zich een stuk meer aan de spelfouten in de mails en benoemden dat dan ook.
    Met name grammaticale fouten zorgden voor veel ergernis bij deze groep. Volgens de onderzoekers kunnen deze mensen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp en bijzonder onaangenaam..
    Oepsie!!!

   2. gustav

    ES\
    De semantiek is duidelijk, met of zonder T!
    Daar gaat het uiteindelijk toch om!
    Ach, je bent de kinderen gewend van jouw klasje, groep 4 SO!

 3. Steven Opti

  Jullie moeten dit de CORONA KRANT ONLINE noemen. Jullie zijn verslaafd aan corona. Wat een eenzijdig en onzin nieuws en jullie dragen net als de MSM bij aan de destructie van de economie met deze berichtgeving. Er wordt nergens anders meer over geschreven. Net alsof we allemaal naar de IC moeten en daar een verstikkende dood tegemoet gaan terwijl de economie in puin valt en er héél veel nevenschade én ellende is door deze belachelijke maatregelen. Ik walg van DDS. Donder allemaal op naar de NPO of worden jullie al door hun gesponsord?

 4. frans9

  Het wordt steeds gekker met dat mannetje. Ik hoop dat ik hem nu een tijd niet meer ziet.

  1. Pauline Kummer

   Grappig dat ‘ziet’

  2. Steven Opti

   Welk mannetje?

 5. DutchOutlaw

  “DutchOutlaw kritisch op Groen Links”…Met Groen Links is Nederland hopeloos verloren!
  Gratis geld weggeven,grenzen nog meer open voor gelukszoekers,nog meer gratis geld en
  huurhuizen voor gelukszoekers,gratis medische zorg en uitkeringen voor gelukszoekers,
  meer geweld op straat door asielzoekers en allochtone,nog meer invloed van de EU op Nederland (wat Groen Links graag ziet) en de “sponsoren” (wij belastingbetalers) gaan deze gratis “cadeau’s” natuurlijk betalen.
  Tja….dat ik me elke dag de pleuris werk en aan de eind van de maand op de salarisstrook
  ziet hoeveel belasting er weer gejat is om die gelukzoekers van onderdak/uitkering/medisch zorg/eten te voorzien daar ga je langzamerhand toch wel een beetje van janken.
  Ik snap nou echt niet dat er nog Nederlanders zijn die op die randdebielen partijen stemmen zoals Groen Links,D66,PvdA,CDA,VVD,CU enz,enz……
  Nederland gaat echt naar de klote en geloof me maar dat gebeurt,beter gezegd dat is
  al lang bezig. De patiënt Nederland is ziek!!!
  Dus Jesse Klaver en je kornuiten vertrek a.u.b.dat komt Nederland alleen maar ten goede.
  Nederland is van Nederlander en niet anders.

  PVV Forever!!!!

 6. Heinz

  Een ministerie van opgewekte zaken zou goed passen. Ik ben het met Klaver eens.

  1. Aborifa

   Voor opgewekte zaken moet je niet bij links zijn.

 7. Duckday

  Klavertje moet snel verdwijnen met dit hele kabinet HIj helpt NEDERLAND ten gronde met al zijn dwaze voorstellen. Groenlinks is een gevaar voor NEDERLAND en zijn bewoners.
  Stem gewoon PVV geef deze partij een kans en breek het kartel Deze partij komt voor Nederland op en zijn bewoners

 8. Aborifa

  “Klaver slaat links af”, kopte de Volkskrant.
  “Klaver vliegt uit de bocht”, zou een betere kop zijn.
  Misschien kunnen wij fuseren met de Sovjet Unie. Dan zijn we beter af dan met dit soort idioten, die het programma overnemen van politieke economen.

 9. Hamer Sikkel

  17 maart 2021 komt steeds meer dichterbij en politici van alle groeperingen willen graag hun boodschappen bij de kiezers brengen.
  De kritiek die Jesse Klaver (GL/communistische partij NL) levert op het kabinet en met name op minister De Jonge (volksgezondheid) in Buitenhof (NTR/VPRO) vind ik wel heel goedkoop.
  Hoe zou hij het gedaan hebben als verantwoordelijk bewindvoerder?
  Eigenlijk een klein beetje laf populisme.
  Stem echter geen Forum/PVV-lijstWilders/SGP.

 10. Kretoloog

  Ik vind Klaver een linkse populist. Met zijn luchtballonnetjes en kadootjes voor de jeugd.

  Maar dat De Jonge faalt, dat zal iedereen zo langzamerhand wel vinden. Vervangen en gelijk ook maar Omtzigt als lijsttrekker voor het CDA. Hugo mag wel weer terug naar de klas.

 11. Cycle25

  Historisch gezien hebben we al het grootste kabinet ooit qua aantallen ministers en staatssecretarissen

  Hilarisch, zo is Europa ooit verkocht als : één continent met een centraal gezag in Brussel, waardoor nationale overheden minder nodig zouden zijn. Deze sanering is uitgegroeid tot een monsterbureaucratie, en sinds het optrekken van de hoogbouwforten genaamd : ministeries is dit verhaal al lang door het ijs gezakt.

  En Den Haag is nog lang niet klaar, er komt nog een minister torentje van 180 meter aan.

  Nederland telt als één van de grootste “regelneven” van de wereld, het liefst wil dit kabinet op elk werkende Nederlander 2 ambtenaren.

  M.a.w, in de toekomst moet je niet werken voor belastingen, maar voor een ambtelijk gedrocht.

  Niet drank, maar de overheid maakt meer kapot dan je lief is…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.