Leraren in opstand: eisen strengere coronamaatregelen – minister Slob wil niks weten van strenger beleid

Tal van leraren hebben helemaal geen trek in de aankomende winter, zij vrezen voor massale coronabesmettingen en zien daarom liever vandaag dan morgen dat de overheid strengere coronamaatregelen introduceert op Nederlandse scholen. Minister Slob wil voorlopig nog niet overgaan op strengere maatregelen. Sommige leraren vrezen als de dood voor massale besmettingen bij hun op school. Door enorm slechte ventilatie menen zij dat het wachten is op een uitbraak. Enkelen doen hun verhaal, sommige staan dik ingepakt voor de klas omdat de ventilatie barslecht is.

„Ik had het laatst zo koud, dat ik na mijn les een uur bij de kachel heb gezeten. Het liefst gooi je de ramen dicht, maar wat dan? Ik word nu al gedwongen om in een gevaarlijke situatie te werken”, zegt de wiskundeleraar bezorgd. „Ik doe mee aan een experiment waarbij onduidelijk is hoe het afloopt.”

De lerarenbond LIA heeft een grote peiling onder haar leden gedaan, ruim 80% van de leraren maakt zich zorgen om hun werkplek. Volle klassen, slechte ventilatie, veel leraren vrezen voor de naderende winter. Besmettingen vinden relatief vaak plaats op scholen.

„In de gangen hebben ze de kapjes wel op, maar dat zijn vluchtige contacten. In de klas zitten ze zonder mondkapje heel dicht op elkaar. En ja, dan roept het RIVM dat dat gewoon kan, maar ik heb niet alleen maar brugpiepers voor mijn neus. In de bovenbouwklassen zitten achttienjarigen, gewoon volwassenen dus”

Voorlopig wil minister Slob nog niet in gaan op de eisen van de LIA. Kleinere klassen is volgens Slob geen goede oplossing, kinderen moeten gewoon volledig naar school kunnen.

„Het is heel belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk op school les krijgen. Dat is volgens de experts van het OMT ook verantwoord. Dit blijven we goed in de gaten houden.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. vandaag

  gegijzeld door zijn eigen woorden moet hij daar nu toch enige nuance in aanbrengen

  verkocht als killer virus en levensgevaarlijk moet je terug zien te schakelen om de afstands eisen , het schoonmaken , ventilatie systemen enz af te doen als overbodig

  Arie geeft liever zijjn centjes uit aan de zondagsschool

  1. wesley bentley

   “Arie geeft liever zijjn centjes uit aan de zondagsschool”

   Aldus de Jehova Getuige met geloofsboter op zijn hoofd.

   1. vandaag

    hahahaha , sterke inhoudelijke reactie stront vlek.
    Weer van generlei waarde

    enz !

    1. wesley bentley

     En weer loopt het militanste lid van het wachttorengenootschap-trio maar weer weg om geen verantwoording voor zijn denominatie te hoeven afleggen.
     Dat ligt in die kringen tamelijk gevoelig.

 2. Umut Aydin Sahin

  Ach, zo kennen we de Hollande School. Eigenzinnig, eigenwijs en eigengereid.

  1. vandaag

   ach zo kennen we willempie , account 75 in de bocht

   1. Umut Aydin Sahin

    Ik ben een original account !! Het geëmmer van Slob, het gehannes, het niet willen erkennen, maar het ook niet willen uitsluiten noem ik typisch Hollands. Sorry, maar zo is het wel.

    1. vandaag

     je bent te typerend w.im.
     een dove blinde herkent je op 500 meter
     Sorry, maar zo is het wel.

     1. wesley bentley

      Echt niet helemaal goed bij z’n bol.
      Verschillende typen schrijfstijlen herkennen “( het tussen de regels door lezen)” kun je in ieder geval absoluut niet, dat is nu wel voorkomen duidelijk geworden.

 3. Blondie

  Het gaat goed in Nederland, het land wat wordt bestuurd door het Linkse Rutte Kartel.

  1. Mireille

   Vind de besturing in goede handen. Licht en direct , koerst lekker. Het is onnodig om het concept te veranderen. Ik heb geleerd niets te repareren wat niet stuk is.

   1. Maurits Dekker

    Alles zo’n beetje alles inmiddels stuk is gaan veel mensen met een linkse afwijking denken dat dit een normale toestand is.

 4. LifeBuddy

  Leraren, daar heb je op gestemd. Gewoon de Bek houden!!! Jaren lang de ultra sLinkse Geraffineerde Propaganda geloven en nu de aanstellerige jankers, huilen tranen met tuiten.!!!

 5. RPML

  Als 80% van de leraren denkt dat ze ‘gevaar’ lopen kunnen ze beter een Staatslot kopen, de kans dat ze daarmee winnen is aanmerkelijk groter dan dat ze dodelijk getroffen worden door Corona.

  IFR < 70 jaar = 0.05%, dat zijn de feiten. Peer-reviewed voor de achterlijken die zelfs dat nog in twijfel willen brengen.

  1. Fascal

   “IFR < 70 jaar = 0.05%"

   Inderdaad, Sven-Ake liet het nog voorbijkomen.

   Rutte moet aftreden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.