NOS weet ook niet meer hoe ze dit moeten spinnen: ‘6378 nieuwe besmettingen, RUIM HONDERD minder dan gisteren!!’

De afgelopen zeven dagen was het gemiddelde aantal dagelijks nieuwe besmettingen 5541 en de week ervoor 3469. Gisteren zaten we op 6500 en nu heeft het RIVM er wel RUIM HONDERD minder geteld: 6378. Nou, halleluja! Begint die eigen verantwoordelijkheid eindelijk vruchten af te werpen, of niet NOS?!
België nam bij 2300 positieve testen per dag al strengere maatregelen. Duitsland legt de grens bij 50 besmettingen per 100.000 inwoners voor grote steden en Nederland gaat héél misschien éíndelijk een béétje de goeie kant uit nu we geen 6500 maar 6378 nieuwe besmettingen hebben geteld! Top man. Een schouderklopje voor iedereen is wel op z’n plaats dacht ik zo (hint: nee).

Als we nu niks doen dan neemt het dagelijkse nieuwe aantal besmettingen wel iets af, maar het gaat dan nog echt wel een paar weken duren voor we weer op een acceptabel niveau zijn. In de tussentijd stromen de ziekenhuizen echter nog wel vol en mogen de Duitse ziekenhuizen weer bijspringen omdat we zelf de boel nog steeds niet op orde hebben. Met een beetje pech hebben de Duitsers hun bedden zelf nodig en dan hangen we. Allemaal omdat dit kabinet niet ver genoeg durfde te gaan en bang was voor te weinig draagvlak. Draagvlak dat juist verder afnam omdat Rutte de inschattingsfout maakte dat Nederlanders zich wel verantwoordelijk zouden gedragen én dat de (harde) maatregelen op zichzelf wel voldoende zouden zijn.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Edjan

  Dat was toch bij de vorige corona-golf ook zo? In het weekend minder meldingen en op maandag werd dat weer ingehaald. Iets met administratie, zo werd het toen uitgelegd.

  1. vandaag

   goed opgelet Edjan ofwel gegoochel met cijfers.

   ze vinden straks wel weer een extra groepje om bij te tellen

 2. Adriaen van Bergen

  Als iedereen nu eens gewoon naar de grafieken van het RIVM kijkt dan zie dat er helemaal geen 2e golf is, hooguit een rimpeltje.
  h**ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462471

  1. Blondie

   Ik wacht nog op TV opnames van die Moskeeen, die gewoon net als in Staphorst de deuren niet hebben gesloten.

  2. gargamel

   Is er bewijs voor de eerste golf?

   1. vandaag

    NEE , wel verzachtende omstandigheden. Tijdens het ontstaan wist niemand wat er op ons af kwam. Nu we het wel weten zouden we moeten doorpakken en bijstellen echter de lanspeelplaat blijft hangen in de tijd.

 3. vandaag

  Welk getal nemen voor gemiddelde ? 4.000/5.000 /6.000

  Dat betekent dus 28.000 / 35.000 /42.000 zogenaamde besmettingen PER WEEK

  De ziekenhuizen zouden moeten uitpuilen volgens de beweringen van hugo/rutte/ OMT en RIVM. Of is dit geen killer virus en hebben we de griep hernoemt omdat we testen gebruiken die ongeschikt zijn ?

 4. Blondie

  De IC bedden worden voor ca 70% bezet, door niet westerse, in Nederland aanwezige personen.

  40% van de reguliere zorg is uitgesteld.

  1. AS210854

   Waarvan 50% geen zorgverzekering betaald.

 5. Willem Bever

  Prima voorbeeld dat de groepsimmuniteit groeit.
  Duizenden kuch positief geteste mensen maar geen tsunami in de IC

  Trouwens Wout waar lees jij (linkjes)dat de ziekenhuizen volstromen…beetje duiding maakt je gebral geloofwaardiger

 6. SubTec

  De PCR test meet deeltjes van het virus, niet het hele virus.
  Deze deeltjes kunnen tot wel 6 maanden oud zijn en komen van mensen die de griep al gehad hebben.
  Dat zijn er nu de Corona griepgolf al een paar weken voorbij is natuurlijk heel veel!

  Een tweede test die detecteert of de persoon inderdaad echt besmet is wordt vaak niet eens gedaan en daarvan worden de resultaten ook niet bekend gemaakt.
  Daaruit zou blijken dat vrijwel niemand echt besmet is, vandaar dat de ziekenhuizen leeg zijn.
  Het gaat Rutte helemaal niet om echte besmettingen maar om nietszeggende PCR positieven die dan als “levensgevaarlijke besmettingen” geframed worden.
  De wetenschap heeft overigens in een brandbrief aan Rutte gewezen op het feit dat PCR helemaal geen besmettingen detecteert

  Het gaat Rutte uitsluitend om de paniek in stand te houden want een bevolking is paniek is gehoorzaam.
  Uiteindelijk moet iedereen om een Vaccin gaan gillen.
  Zoals ze in maart ook om een Lockdown voor een griepje gingen gillen

 7. cronewillie@gmail.com

  er is geen corona virus
  we hebben alleen rutte
  en zijn bende.
  en natuurlijk die laffe media.

 8. Blondie

  De NOS volgt gewoon het Linkse Rutte Kartel en gaat gewoon verder met leugens, net als het Linkse Rutte Kartel.

 9. liefdevol rechts

  Ik hoef niet te weten hoeveel besmettingen er per dag zijn maar hoeveel doden ENKEL aan covit19 ,dat zou een beter zicht hebben op het (grote) gevaar en ook een eerlijke reportage

 10. M. Brandenburg

  “Allemaal omdat dit kabinet niet ver genoeg durfde te gaan en bang was voor te weinig draagvlak.”

  Hoezo niet ver genoeg is gegaan, het kabinet is veel en veelste ver gegaan, in plaats van het enige probleem de druk op de gezondheidszorg op te lossen met een of twee noodhospitaals die binnen een week een feit hadden kunnen zijn is het gehele land een economische afgrond in geduwd, daar waar onder de zeventig het virus maximaal gelijk staat aan een griepje wordt het volk bedondert alsof een ieder er aan overlijd. Dit
  terwijl duidelijk is dat pas vanaf 70 jaar het virus gevaarlijk word en dan ook nog enkel voor wie 2 onderliggende gezondheidsaandoeningen heeft of meer. In plaats van een gerichte aanpak waar we de oudjes laten kiezen of ze afgezonderd worden van de samenleven en de rest van Nederland door laten leven op een normale manier zonder totalitaire maatregleen van de overheid is het juist het laatste enkel wat de overheid uit de mouw kan schudden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.