OMT-leden bezorgd: het gaat niet de goede kant op! ‘Ga een mondkapje dragen’

OMT-leden zien de nabije toekomst somber tegemoet, we stevenen volgens sommigen van hen op exact dezelfde situatie af als in maart en april. Het aantal besmettingen in Nederland stijgt gigantisch, en ook het aantal ziekenhuisopnames neemt rap toe. OMT-lid Patricia Bruijning roept horecaondernemers op om personeel toch maar een mondkapje te laten dragen. 


Binnen het OMT blijft men verdeeld over zowel de aanpak van de coronacrisis maar ook over het wel of niet dragen van een mondkapje. Daarom doet kinderarts-epidemioloog Bruijning zelf de oproep dat horecapersoneel er verstandig aan doet om ook een mondkapje te dragen. Aangezien zij aan de top staan van besmettingen is het dragen van een mondkapje geen gek idee.

Viroloog en OMT-lid Menno de Jong heeft zo zijn twijfels bij de huidige maatregelen, ze lijken niet effectief genoeg volgens hem. Het aantal besmettingen blijft explosief stijgen, terwijl dit juist naar beneden had moeten gaan. Volgens hem stevenen we af op een herhaling van de maanden maart en april, en zwaardere maatregelen zullen dan ook onvermijdelijk zijn.

Zelf is hij werkzaam in het Amsterdam UMC, en merkt hij van alle kanten dat we de verkeerde kant opgaan. De normale zorg wordt afgeschaald zodat alle focus kan worden gericht op de corona-gerelateerde zorg.

„De stad is één van de epicentra van Nederland. Het aantal opnames neemt toe. Concreet worden er nu stappen gezet om de capaciteit van opnames te vergroten. Dat gaat ten koste van de reguliere zorg. Ook worden er medewerkers ziek en moeten in quarantaine thuis, dat geeft extra druk op de zorg. Wij merken het aan alle kanten.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. omniscius

  Illegale mega-bruiloften, massale suikerfeesten, samba beach parties, lachgas bijeenkomsten, shoarma tenten, dancetrax happenings… We weten allemaal uit welke hoek de Corvid-pestilentiën aangewaaid komen.

  1. omniscius

   Hierbij een link ter Leering ende (niet zo) Vermaeck:
   **tps://twitter.com/Argosradio1/status/1315190457224376320

   Is er al weer een uitbraak in een AZC? En dan bedoel ik niet de bewoners die weer eens zijn uitgebroken. Waarom Rottumerplaat niet ombouwen tot Covid19-kamp voor asielzoekers? Lijkt me in alle opzichten erg veilig.

   1. Ernest Stern

    “Waarom Rottumerplaat niet ombouwen tot Covid19-kamp voor asielzoekers? Lijkt me in alle opzichten erg veilig.”

    Hítler overwoog Madagascar om te bouwen tot een asielkamp voor Joden.

    1. vandaag

     ach met de huidige avondklokken , noodtoestanden , fascistisch politie optreden gaan we snel die kant weer op

     1. Blondie

      @vandaag.
      Is Nederland die fase al niet voorbij.?

      Ik heb die hele periode 40/45 meegemaakt nooit iemand gezien met een mobieltje met een volg app erop.

      Ik heb op de soos al gehoord, dat een grote winkelketen al petjes aan het maken is, voor weigeraars voor die hype prik.
      Alleen zoeken ze nog naar een kleur, die niet racistisch is

 2. ikweetwatikwil

  Rutte durft de echte doelgroepen niet aan te pakken. Heeft vakantiegangers hun gang laten gaan . En vooral zacht zijn voor de jongeren. GL wil ze zelfs 10.000 Euro geven.
  Duidelijk is , mondkapjes zetten geen zoden aan de dijk. Jongeren op school gaan gezellig dicht op elkaar staan, want mondkapje.
  Met elkaar is het een wanordelijke toestand waar je zelf de beste weg moet vinden. Voor mij is dat afstand houden. Geen grote groepen , ook geen kleine. handen wat meer wassen. Voor de rest proberen we het leven zo plezierig mogelijk te houden.

  1. JochemX

   Zo plezierig mogelijk terwijl alles wat een beetje plezierig is verboden wordt?

 3. RPML

  Ook in Oostenrijk ziet men nu het licht!
  De PCR-test met haar 1 tot 2% vals-positieven is het centrum van alle mis-informatie.
  Ook MdH maakt duidelijk dat door een inhaalslag in de verwerking van testresultaten en het opvoeren van het aantal tests een vertekend beeld ontstaat.

  h++ps://www.facebook.com/hetanderenieuwsop1/videos/1276680276032880

 4. Kretoloog

  Helaas, een mondkapje helpt niet. Behalve de medische, maar die mogen nou net niet gedragen worden door burgers. Kijk maar naar landen als Spanje en Frankrijk: al maanden een zeer streng mondkapjesplicht. En toch gieten het aantal positief getesten de pan uit.

  De onthutsende realiteit is dat regering en adviseurs (RIVM, OMT) de contr0le totaal kwijt zijn. En dat is veel zorgelijker dan het hele Coronavirus. Want in paniek worden steeds drastischere maatregelen afgekondigd. En gaat obs hele economische, financiële en sociale systeem naar de filistijnen.

 5. vandaag

  hahahahaha , OMT is een hobbyclubje dat verpakkingen niet kan lezen

  “NIET GESCHIKT VOOR COVID-19”

  jaja , het staat er echt. Het staat echt op de verpakking

 6. RS

  gewoon MINDER testen, wij zien wel waar wij uitkomen….

  1. JFU

   Precies….het slaat nergens op. Groep immuniteit is de oplossing, niet iedereen opsluiten, dan duurt het nog langer, afgezien dat de economie om zeep gaat door dit systeem.

 7. DutchOutlaw

  Bericht van Facebook pagina van Geert Wilders. Vandaag 11/10/20 (zie onder):

  Voornamelijk patiënten met een niet-westerse achtergrond die de Nederlandse taal niet helemaal machtig zijn op onze IC’s. Dat mag het kabinet even uitleggen. Waarom wordt dit verzwegen? En wat betekent dat voor de maatregelen? Alle moskeeën dicht en horeca weer open?

  Lekker hé….hebben ook vast geen baan,geen inkomen,dus WIJ betalen hun ziektekosten en uitkeringen. Nee,we mogen natuurlijk hier niks van zeggen,want dan ben je een racist,populist en Nazi en een facist enz,enz…..

 8. Lex

  Ga een mondkapje dragen.

  Krijg ik er dan ook een zuurstoffles bij en masker.

  Die pokken dingen zijn vreselijk benauwd. Als ik er verplicht een op moet dan tot onder mijn neus.

  En dit allemaal voor een zware griep waarvoor we nog nooit in een lockdown zijn gegaan.

 9. Blondie

  70% van de IC bezetters is van niet Westerse komaf.

  1. vandaag

   hun afkomst interesseert me eigenlijk geen ene donder echter wel hun aantal en dat is een lachertje op 50.000 zogenaamde geïnfecteerde mensen

   Zijn ze nu bij OMT zo schijnheilig dat ze hun eerdere sommetjes nu niet meer uitvoeren omdat de uitkomsten niet welgevallig zijn ? Lijkt de klimaatlobby wel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.