Pijnlijk! Prinsessen Amalia en Alexia vertrekken vanavond pas uit Griekenland

Het koninklijke gezin blijkt zaterdag slechts deels te zijn teruggekeerd uit Griekenland. Prinsessen Amalia en Alexia zijn vanavond pas op het vliegtuig gestapt richting Schiphol. Ze werden aan boord herkend door medepassagiers. Dat vinden ze helemáál niet leuk in de Tweede Kamer!

Peter Plasman, die ik nu technisch gezien mijn collega mag noemen, wist de ophef en de onvrede over de vliegvakantie van het koningshuis perfect te verwoorden in zijn eerste column bij DDS. In mijn directe omgeving hoorde ik eenzelfde soort geluid: ‘de koning zou het goede voorbeeld moeten geven, maar in plaats daarvan laat hij ons stervelingen alleen achter en gaat hij er mooi even van tussen naar een Grieks eiland met code geel!!1’ Ophef alom.

En het ís ook allemaal niet handig van hem. En de twee prinsessen nu pas over laten vliegen is natuurlijk alleen maar olie op het vuur. Hij heeft de reactie van het volk echt compleet verkeerd ingeschat, dat erken ik wel. Maar ik moet wel eerlijk toegeven, ik was waarschijnlijk ook op vakantie gegaan als ik in zijn schoenen had gestaan.

Ik snap dat solidariteitsargument ook niet helemaal. ‘Mensen in de zorg werken zich momenteel helemaal kapot’, ja dat klopt. ‘En ouderen hebben het momenteel ook heel erg zwaar’, dat klopt ook. ‘En de horeca heeft het nu heel moeilijk!’ ja, dat is óók zo. Maar waarom moet het koningshuis dan thuisblijven? Is het solidair als ze in hun eigen dikke paleis in quarantaine gaan? Of hadden ze eerst een paar weken moeten meehelpen in de zorg misschien? Hadden ze met ons belastinggeld hun eigen geld moeten strooien om de horeca te redden? Nee toch? Mensen willen volgens mij gewoon het idee hebben dat zij net zo lijden als de rest. Maar waarom zou een fucking koning (met geld als drek (en drek te weinig)) dat zichzelf en z’n gezin aandoen?

En laten we nou niet doen alsof ze het slechte voorbeeld hebben gegeven door op vakantie naar een code geel gebied te gaan. De rest van Nederland moest en zou ook perse op vakantie gaan in juli en augustus toen corona ook nog lang niet weg was. Dat was óók niet echt solidair, laat staan ‘het goede voorbeeld geven’, ofwel? Het koningshuis zonderde zich daar in Griekenland waarschijnlijk nog af van andere mensen ook. En anders hebben ze daar wel een mannetje voor, dus zo onverantwoord is dat allemaal ook niet.

Verder ben ik het eens met veel kritiek op het koningshuis hoor. Ze krijgen absurd veel geld en hebben wel héél riante regelingen met de overheid. Dat mag van mij echt wel soberder. Maar die regelingen hebben ze nou eenmaal wel en het geld en de privileges die daarbij komen kijken ook. De koning is nou eenmaal niet hetzelfde als een rijke Nederlander en dus gaat ‘ie zich ook niet zo gedragen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Cor Grijpstra

  FvD out, Code Oranje in.

 2. Morgan4321

  Nou prima, de koning maakt de regering dus duidelijk wat hij echt over al die maatregelen denkt: grote onzin. Als we elk jaar voor de griep zo’n heisa gaan maken zullen we gauw op 3e wereld niveau zitten hier.

 3. Meriadoc Brandebok

  “Maar ik moet wel eerlijk toegeven, ik was waarschijnlijk ook op vakantie gegaan als ik in zijn schoenen had gestaan. (…) Mensen willen volgens mij gewoon het idee hebben dat zij net zo lijden als de rest. Maar waarom zou een fucking koning (met geld als drek (en drek te weinig)) dat zichzelf en z’n gezin aandoen? (…) En laten we nou niet doen alsof ze het slechte voorbeeld hebben gegeven door op vakantie naar een code geel gebied te gaan. De rest van Nederland moest en zou ook perse op vakantie gaan in juli en augustus toen corona ook nog lang niet weg was. Dat was óók niet echt solidair, laat staan ‘het goede voorbeeld geven’, ofwel? Het koningshuis zonderde zich daar in Griekenland waarschijnlijk nog af van andere mensen ook. En anders hebben ze daar wel een mannetje voor, dus zo onverantwoord is dat allemaal ook niet.”

  Wout slaat hier de spijker op z’n kop. Het gaat natuurlijk om pure jaloezie van een zeurvolk dat een ander zijn pleziertje niet gunt. De koning was waarschijnlijk nog veiliger afgeweest aan de Griekse kust, dan hier middenin de rode bulk. Hij had zijn middelvinger moeten opsteken en gewoon aan zijn privé-zwembad moeten blijven liggen. Bah, wat is dit afgezeken en opgeblazen, ook met vette koppen in de Televaag, ik voel plaatsvervangende schaamte. Ja, omdat het gros van de Nederlanders geen vakantiehuis hebben, mogen de meer fortuinlijke mensen zich ook niet terugtrekken. Foei.

  1. vandaag

   Wat een lang verhaal om het schenden van het beperken van het aantal bewegingen linksom recht te l*llen.

   De horeca moet op slot om het aantal reisbewegingen te beperken en de volledige hofhouding draaft op voor een break in greiekenland . Wat dacht willempie , leuker kunnen we het niet maken ?

   1. Meriadoc Brandebok

    Vliegen naar geel gebied mag gewoon. Dit is niet verboden.

    1. vandaag

     domme arrogante muts , ik herhaal

     De horeca moet op slot om het aantal reisbewegingen te beperken en de volledige hofhouding draaft op voor een break in greiekenland . Wat dacht willempie , leuker kunnen we het niet maken ?

  2. Freba

   Typisch weer Nederlands. ” Hij/Zij Wel En IK Niet”. En voor de rest is NL klaar met de Oranjes. Al meer dan 350 jaar maken zij de dienst uit met hun “volgelingen”. In het zadel gehouden door voormalige bankiers en industrielen.

 4. Blondie

  Is het niet gewoon zo, dat de Oranjes met WA voorop, gewoon doen wat zij zelf willen.
  W.A. bepaalt welk plaatje er wordt gedraaid, hij draait en wij betalen.

 5. Maurits Dekker

  Ik ben het er niet eens dat Wout de gedragingen van onze vorst nogal vergoelijkt.
  Uit de gedragingen van ons vorstenhuis blijkt zeer duidelijk dat onze koning zich niet erg solidair opstelt met zijn onderdanen. Met vakantie gaan naar een land waar het Covid-19 virus welig tiert is niet zo slim. En het argument dat hij zich daar verre van andere mensen houdt klopt ook niet, we kennen allemaal de foto van WA en Maxima met die Griekse kelner dicht tegen hen aan.
  En als Wout zegt: “De rest van Nederland moest en zou ook perse op vakantie gaan in juli en augustus toen corona ook nog lang niet weg was.”, dan is dit ook ver bezijden de waarheid. Niemand van mijn familie en vrienden ging dit jaar naar het buitenland met vakantie. Wijzelf gaan elk jaar voor een maand of vier naar warmere streken maar bleven dit jaar ook in eigen land.
  Wat helemaal de deur dicht deed was de argumentatie van onze koning over de reden dat hij terugkwam uit Griekenland. De reden van terugkeer was volgens hem de ophef die zijn reis had veroorzaakt, dus geen enkel excuus.
  Deze koning blinkt niet uit in het tonen van medeleven met zijn onderdanen van wie velen zeer geraakt zijn door het virus, is het niet dat ze er ziek van zijn geworden of zelfs overleden dan wel door de economische ramp die ons treft en volgend jaar in alle hevigheid zal toeslaan.
  Deze koning is niet goed genoeg. Kunnen we een nieuwe krijgen?

  1. vandaag

   of covid-19 is niet zo gevaarlijk als rutte over de buhne wil brengen

   De koning kent de echte risico’s en gaat net als grapjeshuis gewoon zijn eigen gang

  2. Ernest Stern

   “Deze koning is niet goed genoeg. Kunnen we een nieuwe krijgen?”

   Nee, een kenmerk van een Koninkrijk dat je de Koning niet kiezen, die is vanuit erfopvolging een gegeven.

   Wat je wel kunt doen is vanuit Regering en Kamers besluiten de Koning nog meer aan banden te leggen dan nu al gebeurt. Dan bereik je gaandeweg wel de grenzen van een geloofwaardig Koningshuis.

   Je kunt ook besluiten het Koningshuis af te schaffen en de constitutie te hervormen naar een Republiek. Daar is een stevige meerderheid van het volk echter geen voorstander van.

   1. vandaag

    nat poepje weer van onze stront vlek

    enz !

    1. Ernest Stern

     Daar hebben het kereltje met de constante diarree weer.

     1. vandaag

      yeppo , je bent er idd weer stront vlek, als je nu ook diarree hebt adviseer ik toch een arts stront vlek

   2. Fascal

    En leugenaar!

  3. Robert75

   Maar wat is nu het verband tussen niet solidair zijn en op vakantie gaan? Want ik begrijp je hele verhaal niet. Willempie gaat op vakantie en daaruit trek jij de conclusie dat die dan niet solidair zou zijn. Ik zie dat verband niet hoor. Elke dag stijgen er vliegtuigen op met Nederlanders die naar het buitenland vliegen. Dus als ik nu je logica door mag trekken dan zijn al die mensen dus niet solidair met hun medelanders.

   1. JochemX

    @Robert, er wordt van regeringszijde gevraagd om zo min mogelijk naar het buitenland te gaan. Lijkt me logisch dat het staatshoofd het voorbeeld geeft.

 6. vandaag

  Weer een leugentje van rutte dus.

 7. ikweetwatikwil

  Eindelijk wat verstandigs . Nederland is een zeurland geworden als het om rijke mensen gaat. Goh , zijn Amalia en haar zus nog even gebleven in Griekenland. Wat erg zeg (nee dus).
  Amalia die een dreig brief van een smeerlap heeft gekregen, daar malen we niet om . Moet ze tegen kunnen want ze is rijk.

 8. GewoonJohan

  Heel goed Wout.
  Ik weet niet hoe je er uitziet, maar je hebt ons in ieder geval kunnen laten lezen hoe een schaap klinkt.

 9. saddy

  Rutte nam alle verantwoordelijkheid op zich van deze Fawlty Towers aflevering.

  Maar daar hoort toch bij dat hij dan alle kerosine, vliegtuighuur, piloten etc gaat betalen?
  Ik hoor hier nergens iets over.

 10. SubTec

  Ik vind het veel pijnlijker dat we geacht worden Covid19 als iets gevaarlijks te zien terwijl het op geen enkele manier anders is dan een normale griep.

 11. rexm

  Rutte is weer zo gehaaid dat hij buiten schot blijft, hij heeft weer gefaald.
  Hij kan beter aftreden en nieuwe verkiezingen starten.

 12. Ab Infinitum

  Je bent Koning of je bent het niet. Dus je plant je eigen reisje, dat is een kwestie van Koning zijn. Heb je niks met het Koningshuis dan laat je hem doen waar hij zin in heeft.
  Heb je er wel wat mee, dan is het een koninklijk privilege, het voordeel van Koning zijn.
  Dus je accepteert dat zonder mokken.

  1. vandaag

   Volgens mij was het doel het aantal bewegingen te beperken en daarvoor gooit men de hele horeca op slot dus ook prins pils blijft thuis met zijn harem.

   dus je accepteert dat zonder mokken

 13. Henk Albarda

  Wat een onzin, al deze kritiek op ons koningshuis.

  De enige reeele kritiek hoor of lees ik niet, nl dat rutte en wa heel Nederland opdringen vooral thuis te blijven, bij voorkeur NIET op vakantie tegaan (kunnen we ook niet, in vele buitenlanden staan we op de zwarte lijst) en wat doet WA?

  Gaat doodvrolijk op vakantie naar een land waar 99 % van de Nederlanders op dit moment niet naar toe mag, tenminste dat verlangen rutte en WA.

  Maar commentaar hebben als de prinsessen een paar dagen later terugkomen? Nonsense. Iedereen mag rutte en WA EN Maxima verbaal in de grond timmeren, maar de meisjes mogen nog wel een beetje ruimte krijgen.

  1. vandaag

   wat een onzin al die onduidelijkheid over die regenten en hun reisjes.

   Volgens mij was het doel het aantal bewegingen te beperken en daarvoor gooit men de hele horeca op slot dus ook prins pils blijft thuis met zijn harem.

   Vreemd dat links politiek correcten niet onvoorwaardelijk achter de corona besluiten staan

   1. wesley bentley

    Wat een onzin al die eigen herhalingen onder elke reageerder.

 14. bandini

  Gewoon een koninklijke middelvinger naar het klootjesvolk!

 15. Kretoloog

  Willem-Alexander en zijn wijf balen als een stekker, nu hun vakantie op last van Rutte is afgebroken. Maar volgende week moeten hun gezichten weer in de plooi en interesse veinzen tijdens een werkbezoek aan een corona-teststraat.

  Wat een baan, dat koningschap!

  1. RPML

   Ik heb met ze te doen; wel een compleet uitgeklede grotendeels ceremoniële functie, maar met de ‘plichten’ van het volk uit de tijd dat ze als Koningshuis nog wel wat te vertellen hadden. WA zal gedacht hebben ‘FY all, ik ga in mijn privé-vliegtuig van de ene quarantaine-plek naar de andere, dan schend ik toch geen enkele Corona-regel’; klein inschattingsfoutje hoe ‘het volk’ hierover denkt… ik zou geen dag met hem willen ruilen.

 16. gjverweg

  Vreselijk, nieuws van bijna twee maand geleden. Zegt genoeg over DDS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.