Relbejaarden van 50PLUS gaan alwéér rollebollend over straat, met rollators en al: ‘De partij splijt!’

Jongens, pak de popcorn er maar weer bij! Er is namelijk weer een knokpartij uitgebroken in ’s lands meest beruchte ruziepartij: 50PLUS. Kamerleden, partijbestuur én een lijsttrekkerskandidaat vliegen elkaar allemaal in de haren en zien ondertussen hun zetelaantal verdampen.

Met de coronacrisis is het Nederland misschien ontgaan, want er zijn nu eenmaal belangrijkere zaken aan de gang, maar 50PLUS is weer eens aan het doen waar 50PLUS het allerbeste in is. En dat is: zichzelf compleet kapotmaken in een explosieve lijsttrekkersverkiezing. Nadat eerder dit jaar al de pleuris uitbrak en partijvoorzitter Geert Dales én Tweede Kamerfractievoorzitter Henk Krol de benen namen, zijn ook de overgebleven restanten van de partij in opstand aan het komen.

Tegen het pensioenakkoord? Nee, voornamelijk tegen zichzelf. Lijsttrekkerkandidaat Liane den Haan wordt hartelijk aanbevolen door het door Jan Nagel geleide partijbestuur, en dat maakt fractievoorzitter Corrie van Brenk dan weer pissig. Ze vindt dat niet alle kandidaten (lees: vooral zichzelf) zo een eerlijke strijd voeren. Ook vice-fractievoorzitter Leonie Sazias is boos en gaat nu Van Brenks belangrijkste concurrent Den Haan steunen.

Kortom, een flinke janboel. Of een Jan Nagelboel, zo u wilt:

“Binnen de huidige fractie neemt de spanning in aanloop naar de verkiezing toe en zijn de meningen verdeeld. Op gelekte beelden van een partijbijeenkomst, in bezit van De Telegraaf, is te zien dat vicefractievoorzitter Sazias aankondigt haar kandidatuur zaterdag in te trekken en Den Haan te steunen. „Ik vind het ontzettend moeilijk dat er zo’n strijd is ontstaan ondertussen”, zegt ze op de beelden. „Want dat splijt toch op een bepaalde manier weer de partij.”

Tevens sneert Sazias nog richting Van Brenk. „We staan nu op twee zetels dus dat schiet nog echt niet op.” En: „Voor een lijsttrekker heb je een ander profiel nodig.” Sazias reageerde donderdagmiddag niet op vragen over haar uitspraken.”

Om met een linkse en taartengooiende activiste te spreken: op naar de nul zetels! Bejaardenruzies zijn geen politieke mening, maar een misda… oké, dat misschien ook weer niet. Maar wel een goede reden om 50PLUS uit de Tweede Kamer te schoppen, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. vandaag

  suggestief kopje , geen rollater te bekennen

 2. halo1

  Het zijn natuurlijk merendeels baby boomers, volwassen geworden in de “‘anti-autoritaire” jaren 60/70 met als gevolg nu : chaos.

  1. Jannes-46

   Dus de huidige generatie is “minder chaos”?

 3. Vriend

  Ja, 50PLUS mag wel opgedoekt worden. Hoewel ik naar de 75 loop heb ik nooit 1 seconde gedacht om op die one issue partij op middenstandsdiplomaniveau te stemmen.

  Dat is meer iets voor Zweedse kok.

 4. Kretoloog

  50Plus heeft 4 kandidaten voor het lijsttrekkerschap, en alle 4 zijn vrouw.

  Ja, dan moet men niet gek opkijken als die elkaar de ogen gaan uitkrabben.

 5. Wim Vreeswijk

  Doodzonde, want ze waren ooit goed voor 10 kamerzetels, zelfs ministeriabel als ze gewild zouden hebben. Nu zijn ze goed voor 1 verdwaalde kamerzetel.

 6. Telex

  Is het in bijzijn van Jan Nagel wel eens harmonieus verlopen? Maaar nog liever een stem op 50 plus dan een veer in de reet van Henk Krol en die andere overloper

 7. Sabreur

  Het wordt echt dringend tijd dat we de politici uit de politiek gaan halen. Er zit geen enkele potentiële bestuurder meer tussen en het zijn allemaal haantjes die het beter weten dan de ander.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.