Slechte dag voor de coronavaccins: herbesmetting geconstateerd, en ontwikkeling bij Johnson & Johnson stilgelegd

Vandaag is geen goede dag in de wereldwijde strijd tegen COVID-19. Het lijkt er namelijk opnieuw sterk op dat herbesmettingen van het virus gewoon mogelijk zijn. En ook is het testen bij één van de veelbelovende vaccins stilgegeld, omdat een proefpersoon ziek werd.

De pest erin dat Rutte vanavond opnieuw strenge maatregelen gaat aankondigen? Helemaal begrijpelijk. Maar behalve dat op korte termijn de maatschappij weer helemaal ontregeld gaat worden, lijkt ook op langere termijn veel minder licht aan het einde van de tunnel te gloren dan tot dusverre gedacht.

Want opnieuw is een geval van corona-herbesmetting bekendgeworden. Het begint er dus steeds sterker op te lijken dat mensen die COVID-19 oplopen niet per definitie immuun zijn. Het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet beschrijft de zaak van een Amerikaan die in één maand tijd maar liefst twee keer het coronavirus onder de leden heeft gehad. Het blad is niet positief over wat dit betekent:

“Volgens professor en hoofdonderzoeker Mark Pandori zijn nog heel veel zaken onbekend over het virus en de reactie van het immuunsysteem. ,,Maar dit toont wel aan dat een eerdere infectie niet noodzakelijk beschermt tegen toekomstige besmettingen”, aldus Pandori in het blad.”

Dit zou ook de ontwikkeling van vaccins wel eens ernstig kunnen beïnvloeden. Want is er een dosis dat mensen wél voldoende antilichamen, maar er geen risico op serieus ziek worden is? En die vraagt leidt naar farmaceut Johnson & Johnson, die de ontwikkeling van een vaccin hebben stilgelegd wegens een proefpersoon die ernstig ziek werd. Er moet eerst worden onderzocht of er een verband is met de deelname aan het vaccinatieprogramma, voordat kan worden verdergegaan met de ontwikkeling:

“Het farmaciebedrijf, waartoe ook het Nederlandse Janssen behoort, maakte bekend dat een proefpersoon onverwacht ziek is geworden, zo blijkt uit documenten die in bezit zijn van nieuwsmedium Stat News. Het bedrijf heeft een externe veiligheidscommissie gevraagd om onderzoek te doen of de ziekte te maken heeft met het toegediende vaccin.”

Dus mensen: buckle up. De weg naar het sein coronavrij is nog lang en bezaaid met grote keien. We zijn er nog lang niet, zoals ook de twee tegenslagen van vandaag nog maar eens pijnlijk duidelijk maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Blondie

  Dit hele zaakje stinkt als een kreng.

  Leugens en bedrog vieren hoogtij.

  1. wesley bentley

   Het werk van het Koch-netwerk.

   1. vandaag

    het netwerk van rutte bedoel je stront vlek

    De horeca veroorzaakt nagenoeg geen besmettingen maar toch gaat ie op slot. Hoelang accepteren we deze bull shit nog ?

 2. LifeBuddy

  Johnson and Johnson is het bedrijf dat een boete kreeg opgelegd van 417 miljoen dollar wegens het Bewezen kankerverwekkende babypoeder wat ze verkochten. En ook van zware, en zeer verslavende pijnstillers. En rutte gaat voor miljoenen bestellen bij dit bedrijf. Martelaren genoeg!

  1. wesley bentley

   Lees hier hoe de vrouw van 62 HET VOOR ELKAAR KREEG om “van babypoeder kanker te krijgen”.

   h**ps://www.rtlnieuws.nl/buitenland/artikel/2240626/amerikaanse-krijgt-schadevergoeding-van-417-miljoen-dollar

   1. vandaag

    daar hebben we het niet over stront vlek. Dit onderwerp gaat over de leugens van politiek en farmacie dat ze even een vaccin gaan ontwikkelen tegen een muterend griep virus.

    Walgelijk linkse adepten proberen bij hun ongelijk of aangetoonde onzin altijd het onderwerp te verplaatsen naar wat anders. zo ontzettend 1980

    1. wesley bentley

     Je moet verder dan kijken dan je neus lang is, achterlijke zeekomkommer!

     Ga LifeBuddy maar voor rotte vis uitschelden als je daar zo op kickt, ik reageer op zijn onzin dus dan hoef ik dat gewauwel van jouw gemankeerde brein niet op nog in de ether tegen te te komen.

     En vraag je ouderling of hij niet ook eens voor jouw rancuneuze zielsleven wil bidden.

 3. pietdepad

  Ja Timmetje daar sta je dan in je hemd, geen vaccin, en her-besmetting van een amerikaan. Neem een cursus statistiek zou ik zeggen. De WHO die zegt nu dat lockdowns niet werken. Je bent geen virus kenner maar doet wel alsof je weet wat het beste is. Met name het afkraken van mensen die protesten voor hun vrijheden schiet mij danig in het verkeerde keelgat.

 4. RPML

  Zodra er een ‘werkend’ vaccin is (over een jaar of nog later) hebben de mensen de macht die er nu voor zorgen dat we deze macht kwijtraken.
  Ze zullen er dan alles aan doen om hun macht niet meer kwijt te raken; mondkapjesplicht, afzonderen van ‘besmette’ mensen, vertellen dat je nogmaals besmet kunt raken en ga zo maar door.

  Ondertussen hebben we journalisten die leven van en op de bubble (doen ze nu al) waardoor ze zelf in stand blijven. Ze zullen nooit kritisch worden want dan ondergraven ze hun eigen bestaansrecht dat ze ontlenen aan de massapsychose.

  TRAP ER NIET IN!

  1. Cor Grijpstra

   @RPML

   Niet zo negatief over die journalisten.

   Je heP na 20 juni geen topic meer geschreven, dagelijks je gal spuien in elke corona topic is niet het grote werk.

   Aan de slag, klimaatdeskundige en schrijf een vlammende topic voor wappies.

   1. RPML

    Ik heb ze wel geschreven, ze worden alleen niet meer geplaatst 😉

    Milieugroeperingen roepen deze week op om biomassa-centrales met spoed te sluiten in plaats van ze in stand te houden…
    De subsidie op elektrische auto’s is stopgezet…
    Warmtepompen zijn ongeschikt, vreten stroom, verdien je in geen 50 jaar terug en gemeentes stoppen met de verplichte invoer omdat er geen draagvlak is…

    Ik lig altijd 2 jaar voor, lees ze nog maar eens terug 😉

    1. Heinz

     Terug naar de bakfiets, goed voor de conditie. Regel een aankoopsubsidie. Probleem van de elektrische auto is opgelost. Heropen de kolenmijnen, leer de jeugd turfsteken.

     1. Fascal

      Niets zeggen en dat volhouden, jij kunt het omdat je een lege huls bent. Handig om te weten.

   2. JochemX

    @Cor, RPML komt steeds met steekhoudende argumenten, wanneer kom jij met een valide argument? Leg eens uit waarom het regeringsbeleid t.a.v. de covid-19 zo goed is? En niet de ‘deskundigen’ weer nawauwelen.

 5. splatoon

  > Het lijkt er namelijk opnieuw sterk op dat herbesmettingen van het virus gewoon mogelijk zijn.

  Oftewel vaccineren is zinloos? En het wachten daarop dus ook? Kunnen we die discussie dan stoppen, het ‘killer’ virus accepteren en weer overgaan tot de orde van de dag?

 6. toetssteen

  Die herbesmetting was bij een 89 jarige oude dame met beenmergkanker die een nieuwe chemo had. Tja, enig idee wat een chemokuur doet?

 7. gustav

  De Chinezen ontwikkelen zeer doeltreffende virussen, om eventueel in versterkte vorm/dosering, te kunnen inzetten in chemische oorlogsvoering!

  1. vandaag

   de chinezen ontwikkelen maar de Europeanen geven de opdracht

 8. saddy

  Vaccins waar ze mee bezig zijn zijn gebaseerd op mRNA techniek.
  De DNA- en RNA- technieken zijn nieuw, en voor nog geen enkele menselijke ziekte is een DNA- of RNA- vaccin goedgekeurd. Er zijn wel fabrikanten geweest die met deze technieken een vaccin voor een ander virus wilden ontwikkelen, maar dat is nooit voorbij de proefdier-fase gekomen. Want wat ontwikkelden deze proefdieren?
  Blastomen!
  Geheel terecht zijn de fabrikanten toen opgehouden met deze methode.
  Normaal duurt het ontwikkelen van een vaccin 5 tot 10 jaar.
  Zijn er echt mensen die denken dat er nu opeens een veilig vaccin op mRNA-basis binnen 12 maanden ontwikkeld kan worden? 12 Maanden is bij lange niet genoeg om te kijken of er zich blastomen ontwikkelen en welke soorten kanker hier uit ontstaan. En dan gaat het alleen om kanker. Astra-Zeneca had al problemen met 1 MS-patient.
  Ze testen met hele kleine groepen GEZONDE jong-volwassenen. Dat betekent dat kinderen, bejaardeb en iedereen met een serieuze aandoening een niet-op-hun-specifieke-situatie-getest vaccin voorgeschoteld krijgt.
  Medisch gezien kan het helemaal niet wat er nu gebeurt. Dit heeft niets meer te maken met serieus onderzoek.
  Is iedereen opeens vergeten dat Gates in India 490.000 kinderen met een zgn volkomen veilig vaccin verlamd heeft en in Afrika met een zgn volkomen veilig vaccin nieuwe soorten van het polio-virus gecreeerd heeft?

  1. vandaag

   des kinderen bijvoorbeeld. Het is wel storend dat elk tegengeluid wordt weggezet als wappie maar de bewijzen voor het oprapen liggen

 9. saddy

  Sinds 13-10 is er belangrijk nieuws. Gates geeft ook al toe dat een mRNA vaccin niet haalbaar is binnen 12 maanden. Hij heeft het nu over een SUPER-vaccin, kan wel 5 jaar duren. Maar dan, echt waar, cross my heart, hope to die, zweer op het leven van jouw moeder, gaat die echt werken.

  Fantastisch nieuws, vooral omdat over 5 jaar Covid-19 oud nieuws is. Nu al is 90% van de mensen resistent op een natuurlijke manier.

  Duitsland heeft al direct gereageerd door te stellen dat de maatregelen tot eind 2022 gaan duren.

  Hoe lang gaat die noodwet duren in Nederland denk je?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.