Staatssecretaris Blokhuis: ‘ouders hebben meer open houding nodig bij lhbti-gesprek met kind’

Nederlandse ouders blijken vaak de kennis te missen om met hun kinderen in gesprek te gaan over hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Volgens staatssecretaris Blokhuis hebben de ouders juist een meer open houding nodig om hierover te kunnen praten. Het wordt weer tijd voor zo’n super effectieve campagne!
De Nederlandse universiteiten zijn al jaren bezig met lhbti-thema’s zoals genderidentiteit en seksuele geaardheid. Om de haverklap komt er daar weer een nieuwe identiteit bij en moet er weer bewustwording worden gecreëerd voor iemand die zichzelf als transgender, non-binair of als een andere zelfverzonnen term ziet. Alleen is de rest van Nederland nog niet zover of hebben ze de memo nog niet ontvangen. Héél erg natuurlijk, dus wordt er weer een nieuwe campagne op touw gezet door Blokhuis!

De meeste ouders weten oppervlakkig namelijk wel wat ‘lhbti’ betekent, maar raken al snel de draad kwijt als het gaat over de definitie van ‘queer’, ‘non-binair’ of een andere onwetenschappelijke term die ze bij de UvA maar hebben geaccepteerd, uit angst voor een beschuldiging van discriminatie of ‘-fobie’. De hoop is natuurlijk dat ouders uiteindelijk een gesprek durven te beginnen om seksuele geaardheid en genderidentiteit bespreekbaar te maken en zo taboes, onzekerheid en schaamte weg te nemen. Maar ik vraag me af of dat niet puur wensdenken is.

Homo’s, lesbiennes of biseksuelen hebben het momenteel al niet makkelijk op dat vlak. En dat zal voor transgenders misschien nog wel véél moeilijker zijn, zelfs bij redelijk tolerante en open ouders. Maar als een kind begint over het zijn van ‘queer’ of ‘non-binair’ en dan ook nog met het verzoek komt om met ‘hen/hun/xij’ aangesproken te willen worden. Dan kan ik me echt wel voorstellen dat er veel ouders afhaken. Helemaal als het kind nog redelijk jong is en überhaupt z’n identiteit nog volop aan het ontwikkelen is.

Laat staatssecretaris Blokhuis eerst maar eens kijken naar hoe goed al die genderonzin wetenschappelijk gefundeerd is voor hij alle ouders straks naar bewustwordingskamp stuurt. We hebben het in het geval van transgenders maar (uit m’n hoofd) over 0,3 procent van de samenleving. De non-binairtjes en de queers zullen er niet heel veel meer zijn, dus ik vraag me überhaupt af of een hele campagne misschien niet een beetje teveel van het goeie is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ernest Stern

  Wout is nog jong. Laten we dit verhaal maar negeren.

  1. Vriend

   Stern is al oud en heeft dus geen argumenten. Alleen een DDS-redacteur beschimpen rest hem nog.

  2. Pauline Kummer

   Dat gaat ongetwijfeld moeilijk worden. Reacties met poep erin kun je elk moment verwachten.

   1. Vriend

    Je hebt de verkeerde voor je, domme Paultje.

   2. pasco

    pauline\
    Waarom haal je ‘poep’ erbij?
    Daar gaat deze post toch niet over!
    Tenzij je anaal georiënteerd/geobsedeerd bent mbt tot het thema se*sualiteit!

    1. sonny

     pasco@
     Haha, een treffende en rake respons op deze domme en veelzeggende “poep” opmerking!
     “Het hart op de tong dragen”, is hier van toepassing!

 2. pasco

  SE*SUELE VOORLICHTING?
  Heb ik nooit gehad, alsook nooit ervaren als een gemis!
  Copuleerde voor het eerst op mijn 14e, als hetero uiteraard enkel vagina’s, dus niet het uiteinde van welke endeldarm dan ook!
  Ter aanvulling, oraal genot is de uitzondering op de regel, en dringend aan te bevelen!

  1. gustav

   pasco\
   Iedereen weet op een bepaald moment waar zijn persoonlijke se*suele interesses liggen!
   Het is allemaal niet zo moeilijk, maar er wordt teveel gepraat over deze dingen, onnodig!
   Als je honger hebt moet je eten, erover praten helpt niet!
   Iedereen moet zijn eigen ding doen, vooral niet teveel erover leuteren!
   Kindermisbruik valt uiteraard buiten deze zienswijze.

  2. Ernest Stern

   Pauline voorzag deze ontsporing correct. De bekende seksueel gestoorden kruipen onder hun tegels vandaan.

   1. sonny

    ES@
    Inhoudelijk misschien óók iets te melden?

    1. gustav

     sony\
     Dat ik kindermisbruik afkeurde in mijn voorgaande reactie, valt bij Ernest niet in goed aarde!
     Snap je?

   2. vandaag

    ernest heeft warme gevoelens voor kleine kinderen , de aandoelijke schreef het echt, de stront vlek is een smeerlap zoals iedereen inmiddels wel weet

 3. vandaag

  weer een bewijs dat we geregeerd worden door volidioten

 4. saddy

  De kennis over echte transgenders is vrij beperkt: Laten ze een operatie doen dan heeft een hoog percentage een tijdje na de operatie spijt. Bij mensen die met deze gevoelens worstelen ligt het zelfmoord-percentage hoog. En er zijn ook mensen die na de operatie de rest van hun leven heel gelukkig zijn. Het is alleen zo moeilijk om voor de operatie vast te stellen in welke categorie de patient valt.

  LGBTH is verder compleet verzonnen. In Oostenrijk hebben ze nu officieel 6 geslachten. En 0 wetenschappelijk bewijs.

  1. Ernest Stern

   “Laten ze een operatie doen dan heeft een hoog percentage een tijdje na de operatie spijt.”

   Heb je een bron voor dit ‘hoge percentage’? Ik geloof er geen bal van.

   1. vandaag

    geloof haal je in mijn huis stront vlek

    enz!

   2. saddy

    Met name de onderzoeken naar de effecten na een aantal jaren (long-term) en uit opmerkingen uit de praktijk van bedrijfsartsen en een apotheker. Vragen naar spijt in de euforie vlak na de operatie vind ik geen indicator. Long-term krijg je conclusies als:
    Hogere risico’s op mortaliteit, suicidaal gedrag, psych morbiditeit. (Zweeds groot onderzoek uit 2011, de cijfers uit jongere onderzoeken kun je vergeten want het is nu een politiek onderwerp))
    Daarnaast is de vraag wel of geen spijt te absoluut gesteld. Bij deze patienten moet je meer in gradaties vragen. Vraag 25 jaar na de operatie maar eens of de patient een beetje spijt van de operatie (en de bijwerkingen van de hormonen) heeft.

   3. Banne de Booyer

    Hoeft ook niet want die zijn eraf gesneden toen ze persé een wijf moesten worden uit alle macht!

  2. Augustus

   Het is een beetje hetzelfde idee als iemand met anorexia, een liposuctie geven. Het is totaal gestoord dat wij in gaan op de eisen en desillusies ingaan van geestelijk zieken.

   1. Ernest Stern

    Ontkent Augustus het fenomeen van transseksualiteit?

    1. Vriend

     Alles wat je aandacht geeft groeit. Transeksualiteit vindt uit zichzelf wel een weg zonder daar extra en overdreven veel aandacht aan te schenken.

     1. Vriend

      tranSSeksualiteit

     2. Ernest Stern

      Ik geloof niet dat iemands seksuele geaardheid of identiteit verandert door er aandacht aan te geven. Sterker, ik weet het wel zeker.

 5. Banne de Booyer

  Bliksemafleider voor het Grote Onvermogen. Pakken gewoon en volgend links “probleem” en zetten die met man en macht vooraan in de etalage. Pissen kan overal, daar heb je geen aparte toiletten voor nodig! Hup, volgende!!!

 6. 56RdK

  Ook die campagne is weer een uiting van de totale waanzin die in dit land overheerst!
  De waanzin van de inclusie en diversiteit.
  En ja, ik heb niks tegen mensen die zich anders voelen dan de gemiddelde hetero.

  Waar ik van kots is de opgelegde waanzinmaatregelen zoals transgendertoiletten, verwijderen van (straat)namen, verbannen van Zwarte Piet, voorkeur bij sollicitatie op kleur of niet-Nederlands uiterlijk en/of zwakte i.p.v. op kwaliteit en integerheid etc. etc.

  En dan nog wat, het gemiddelde Nederlands gezin zal met deze campagne wel worden bereikt, maar de hier aanwezige islamieten? Die hebben nu al volkomen schijt aan de samenleving waarin ze leven, waarvan ze wél waar het maar kan de vruchten plukken.

  Schijt ja, kijk alleen al hoe ze zich nu in Coronatijd gedragen, bijvoorbeeld in de ziekenhuizen als mededelingen daar hun niet bevallen en als ze daar terecht komen omdat ze volgens Allah geen Corona kunnen krijgen en ze zich ook daar naar gedragen.

  Ach ja, de schoenclown heeft nu zijn bijvoorbaat al mislukte prestigeobject, dat miljoenenkostende appje, dus moet die Blokhuis nu ook zijn naam toch ergens groots meeverbinden. En zeker in verkiezingstijd. Want dan moet je goed zichtbaar zijn voor het stemvee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.