Vertraging voor minister De Jonge tijdens noodsituatie: spoedwet en corona-app staan in wachtstand

Voor zowel de corona-app als de noodwet (spoedwet in de volksmond) lijkt er maar weinig vaart achter te zitten. Beide wetsvoorstellen van minister Hugo de Jonge (Zorg) moeten namelijk nog door de Eerste en/of Tweede Kamer. De app komt op z’n vroegst pas half oktober!
Dit is Nederland in crisissituaties. Met een spoedwet die in alle haast in elkaar is geflanst en het kabinet haast dictatoriale macht zou geven. En met een corona-app die inmiddels zover is uitgekleed dat het niets meer is dan een kleine ondersteuning bij contactonderzoek.

De spoedwet sloeg in eerste instantie ook compleet door wat betreft inbreuk op de privacy. En de corona-app werd vanwege diezelfde privacywetgeving al vrijwel direct tandloos. In beide gevallen schieten ze hun doel in ieder geval compleet voorbij!

Als die wetsvoorstellen in eerste instantie nou kritisch tegen het licht waren gehouden vanwege één of andere obscure wet waar niemand tijdens het opstellen aan had gedacht, dan was dat nog tot daaraan toe. Maar Hugo de Jonge probeerde die wetsvoorstellen er in zo’n rap tempo doorheen te jagen, met onderdelen waarvan iedereen kon zien dat ze te ver gingen, dat het haast wel lijkt alsof beide wetsvoorstellen alleen maar bedacht zijn om daadkrachtig te lijken.

En nu lijkt het daardoor alsof de Eerste en Tweede Kamer maar wat aan het treuzelen zijn, terwijl De Jonge wel wil, maar dus moet wachten op hun goedkeuring. Daardoor krijgt niemand nu wat die wil en blijven we de komende tijd met z’n allen bakkeleien over allerlei maatregelen die op termijn eventueel schade kunnen veroorzaken. Dit lijkt toch ook helemaal nergens op zo…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Blondie

  Deze kerel is de grote mislukking, in het Linkse Rutte Kartel.
  Alles wat deze kerel aandraagt mislukt, zelfs zijn Pipo schoenen die hij draagt zijn mislukt.

  Hij probeert wanhopig als een naïeve dropveter, deze App er door te drukken.

  Neem Rutte mee en ga iets doen, in een land hier ver vandaan.

 2. Buzz68

  Iedereen heeft precies zoveel ijdelheid als het hem aan verstand ontbreekt.

  Friedrich Nietzsche

 3. saddy

  Die noodwet slaat per definitie door want er is geen noodzaak. (Where’s the science kun je vragen en dan krijg je geen antwoord)
  Een noodwet met een avondklok begint al aardig op een Staat van Beleg te lijken.
  Hugo is geen mislukking maar wordt natuurlijk door andere machten aangestuurd. Hoe dan ook, ik krijg hier een heel ongemakkelijk gevoel bij.
  Wat mij betreft moet die noodwet uit alle macht tegengehouden worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.