‘VRIJHEID!’, gilden gisteren honderden viruswaanzinnigen. De vrijheid om met gitzwarte longen in de kist te liggen?

Is de nieuwe halve lockdown al mislukt voordat-ie goed en wel afgekondigd is? Dat is een vraag die voorligt als je ziet hoeveel mensen gewoon openlijk de coronamaatregelen aan hun laars lapten gisteren, en meenden dat ze opkwamen voor de “vrijheid”.

De weg naar de hel is geplaveid met mensen die er geen ene snars van begrijpen, maar denken dat ze allemaal Martin Luther King en Albert Einstein ineen zijn, iconen van de wetenschap én de burgerrechtenbeweging ineen. De lui van Viruswaarheid kwalificeren voor die titel, zeker na hun zoveelste gestoorde actie gisteravond in Den Haag.

Met nieuwe coronamaatregelen aan de horizon – premier Rutte gaat ze vanavond om 19.00u aankondigen – slopen ze gisteren uit hun holen, zoldertjes en keldertjes om op het Plein te schreeuwen dat hun “vrijheid” wordt afgepakt. Welke vrijheid is dat dan wel, vraag je je af? Als deze lui het voor het zeggen hadden – God, Wodan en Vishnu verhoede! – dan rest ons allemaal nog maar één elementair recht: dat je als soeverein burger met volledig zwarte longen in een kist kan liggen.

Deze lui, en de politici die zo dom zijn om ze bij tijd en wijle met megafoons toe te spreken, begrijpen niet dat je niet met een virus kan onderhalen. Je kan een pandemie niet oppakken, per decreet verbieden of wegwensdenken op een bedje van verzinsels, leugens en YouTube-video’s van anderhalf uur met dubieuze figuren.

Sterker nog: door expres de maatregelen te schenden – want de overheid is overgenomen door satanistische Bilderbergers, of zoiets – duurt de periode waarin het openbare leven ontregeld wordt een pandemie alleen maar langer. Maar dat zien die mensen dus niet. Want zij wanen zich de hedendaagse iconen van een nobele verzetsbeweging, in plaats van het addergebroed dat ze in werkelijkheid zijn.

Hoogmoed komt voor de val, zeggen ze. Laten we het hopen. Maar laten we bovenal hopen dat ze de rest vam de maatschappij niet meesleuren in die onvermijdelijke neerklettering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. RPML

  Als we nou eens niet meer zouden testen, alle experts geven aan dat de PCR-test onbetrouwbaar is… er liggen nu 200+ (van de 1.200 beschikbare) mensen op de IC’s, er worden landelijk 30 mensen per dag opgenomen (40.000 bedden beschikbaar) met zware griepverschijnselen en er overlijden dagelijks 7 tot 11 mensen als gevolg van onderliggend lijden, zou er dan nog altijd sprake zijn van een pandemie? Dat zijn harde cijfers van de RIVM-site, dat verzin ik niet. Waarom moet 99,9% lijden onder de last van 0,1% van de bevolking en wordt de boel niet omgedraaid; de zwakkeren beschermen en de rest laten doorleven.

  Klinisch psycholoog die duiding geeft aan de pandemie die in de hersenen van de corona-gelovigen heerst:

  h++ps://youtu.be/YOLhF9fyjkk

  Tijdens de coronacrisis worden ingrijpende maatregelen genomen. Desmet vertelt dat het hem verbaast dat de discussie over de slachtoffers van die maatregelen nauwelijks wordt gevoerd. “De meest elementaire afweging – hoe verhoudt de remedie zich tot de kwaal? – werd eigenlijk nooit gemaakt.” Dat heeft er ook mee te maken dat de politiek haar taken grotendeels uitbesteedt. Dat gebeurde al aan het begint, zo vult Verbrugge aan. “De politiek heeft alles heel snel losgelaten.” Dat gebeurde onder druk van de bevolking, het buitenland en de medische wetenschap.

  Meest beeldende uitspraak: we willen een volle trein laten ontsporen om de man die op de rails ligt te redden, en nog altijd zijn er mensen die het redden van die ene persoon blijven rechtvaardigen.

  1. nexit_nooit

   Daar hebben we de leugenaar en verdraaier RPML weer.
   Onvoorstelbare idioot, ga eens naar een ziekenhuis en praat eens met de mensen die werken op de IC en de Cohort afdelingen.
   Corona patienten kun je niet zomaar ergens in een ziekenhuis neerleggen naast iemand met een nieuwe heup of zo.
   Het gaat niet om bedden maar om afdelingen.
   Man man, wat bent u een onvoorstelbare gefrustreerde ziel.

   1. RPML

    Waar was je in 2017/2018?

   2. Vriend

    Wederom negeert Kokkie de keiharde cijfers en feiten van het RIVM en laat hij alleen zijn linkse onderbuik leeglopen, gehersenspoeld als hij is.

    Hysterisch links heeft altijd de neiging om alleen de feiten uit een relaas te halen waarmee ze wat kunnen. Van de rest kijken ze weg, de paniekvogels.

    Komaan: lees die cijfers nog eens goed en kom met een inhoudelijk commentaar, als je kunt.

    P.S. Heb je de genezingspercentages wel eens gezien? Liggen tot 70 jaar boven de 95%.

    1. RPML

     De hoeveelste ban van Kokkie is dit nu alweer? Zijn autisme gaat kennelijk ook op voor zijn aanwezigheid alhier; nieuw accountje aanmaken, regels overtreden, nieuw accountje weer aanmaken, regels overtreden etc etc

     Sterk repeterend werk voedt de geest van een autist, friet in het vet, friet uit het vet.

     1. ZWEEDSE K0K

      Kijk uit RPML, achter elke uw ongevallige mening schuilt een kok.

    2. Meriadoc Brandebok

     Vriend, ik zou je spullen maar in orde maken. Als we ouderen moeten gaan opofferen ga jij er het eerste aan.

     1. RPML

      We willen een volle trein laten ontsporen om de man die op de rails ligt te redden, en nog altijd zijn er mensen die het redden van die ene persoon blijven rechtvaardigen.

     2. Vriend

      Haha, die Meria. In mijn omgeving bestaat geen corona: in de hele Eifel (zo groot als driekwart van de provincie Utrecht) zijn slechts 13 besmette personen geconstateerd en de laatste twee dagen geen nieuwe gevallen.

      Als ik jou was zou ik maar in dat kerkdorp van je erg oppassen: een grote covid-brandhaard.

     3. Fascal

      @RPML: Daarom acht ik de kans 100% dat Rutte en zijn piraten onze maatschappij opzettelijk slopen. Waarom?

      De miljardenbelangen van de farmaceuten, zij willen ons perse vol spuiten met ‘het vaccin’. Vanochtend las ik in de krant (Telegraaf 13-8-2020) het volgende:

      “Andere bedrijven hanteren hogere prijzen. De huidige indicaties zijn dat Moderna $30, Sanofi-GSK ongeveer €10 en Pfizer/BioNTech bijna $20 voor een dosis vragen. Terwijl de verkopen slechts een beperkte bijdrage leveren aan de omzet van de grote farmaciebedrijven, zijn deze voor de kleinere biotechnologiebedrijven van essentieel belang. Dat geldt zeker voor Moderna, dat tot dusverre nog geen enkel vaccin op de markt heeft gebracht. Hoofdzakelijk door de goede voortgang van de ontwikkeling van het vaccin is de beurswaardering dit jaar bijna verviervoudigd tot $28 miljard. Dat koopadviezen domineren en voor 2021 gemiddeld een winst van $1 miljard wordt voorspeld, wijst erop dat analisten veel vertrouwen hebben in Moderna.”

   3. Zondag

    Nexit nooit je bent een lam wat met de rest van de schapen langzaam naar de slachtbank gaat rpml verwoord het juist.
    Waarom kijken er zoveel mensen niet verder dan hun neus lang is. En ten 2e waarom reageer je hier überhaupt, michien voel je onderlichend toch dat de waarheid verborgen word anders kan ik het niet verklaren.

    Als zelfs neerlands toonaangevende filosoof zomaar aan de kant geschoven word om dat zelfs zij critiche vragen stelt dan moet er toch ergens een lampje gaan branden.

  2. Gerda2

   RPML

   Marlies Dekkers in gesprek met hoogleraar klinische psychologie Mattias Desmet en filosoof Ad Verbrugge over de coronacrisis.

   Heel interessant gesprek. De moeite waard.

   1. Gerda2

    Bedankt voor de link RPML

   2. RPML

    Absoluut, alleen het perspectief dat ze bieden is wel heel erg griezelig. Vandaag is de Machtigingswet uit 1933 door de 2e Kamer geloodst, de opmaat naar aparte kampen om ‘besmette’ mensen naar toe te brengen (in verschillende landen op dit moment al een thema), de opmaat naar vaccinatie-verplichting en -paspoorten… en dat allemaal om een virus met minder doden dan de griepepidemie van 2017/2018 (let maar op, ze gaan de corona-doden nu gewoon doortellen terwijl een ‘seizoen’ van september tot september is, kan effe niet checken wanneer exact maar zeker niet per heel jaar)

    1. Meriadoc Brandebok

     Eerst beperkte RPML zich tot wat gegoochel met cijfers, maar inmiddels gaat hij volledig wappie.

     “Vandaag is de Machtigingswet uit 1933 door de 2e Kamer geloodst, de opmaat naar aparte kampen om ‘besmette’ mensen naar toe te brengen…”

     😂

     1. RPML

      Je kunt onmogelijk de video in dit korte tijdsbestek bekeken hebben; ik concludeer dat je onderbuik spreekt, en niet je verstand. Dat is jammer, maar wel typerend.

    2. Gerda2

     Onvoorstelbaar hoe bepaalde processen werken.
     En dat er ook bijna geen invloed op uit te oefenen is.
     Je wordt er niet vrolijk van.

    3. wesley bentley

     De volgende fase in deze ontwikkeling is de uitvaardiging, ergens in de loop van het volgende jaar denk ik, van de Neurenberger Wetten.
     Aan ieder natuurlijk persoon zal, indien van overheidswege vastgesteld is dat het covid-19 virus in het immuunsysteem aangetroffen is, het burgerrecht onvoorwaardelijk ontnomen worden. Huwen of kinderen krijgen wordt dan ook strafbaar gesteld.

 2. JochemX

  Elke nuance over en kritiek op het beleid ten aanzien van COVID-19 is bij DDS zoek.

  1. Kretoloog

   Eens met Jochem. Maar het gaat nog veel verder: iedereen met kritiek op de huidige aanpak wordt door de DDS-redactie, met Engelbart voorop, gedemoniseerd en weggezet als knettergek, gestoord of waanzinnige.

   Wat is DDS toch afgegleden naar een niveau dat nauwelijks de riooljournalistiek overstijgt. Het is dat Michael van der Galien en Frits Bosch hier nog artikelen plaatsen. Anders hield ik het definitief voor gezien.

   1. NoDoubt

    Er is een miljoen door de overheid uitgegeven aan influencers om zich positief over het beleid te uiten. Het had Tim gesierd als hij echt journalistiek onderzoek had gedaan en de site van WHO had bekeken. Dan had hij moeten constateren dat het oversterftecijfer van 3,4% inmiddels is gecorrigeerd naar 0,13 en dat WHO aanbeveelt om uit de lockdown te gaan omdat er overal op de wereld hongersnood ontstaat wat nog veel erger is dan deze griep en dus geen pandemie. Of Tim heeft een verborgen agenda of hij is geen journalist.

    1. RPML

     Gommers was de man van de nuance, ‘als je meer meet dan vind je ook meer’, ‘de PCR-test is niet betrouwbaar’… sinds hij naar de kapper is geweest en een Instagram-account heeft is hij 100% omgeslagen en pleit hij voor een volledige lockdown op basis van dezelfde uitgangspunten.

     Macht maakt van ieder weldenkend mens een autoritair alleenheerser.

     Iedereen kent het filmpje waarbij iemand zogenaamd elektroshocks kreeg; ze gingen door totdat de patiënt overleed….

     1. Fascal

      @RPML: Kijk eens naar de volgende video (6 minuten), hierin is Drs. Mario Ortiz Buijsse, biochemicus (moleculaire genetica) aan het woord. Ook hij veegt de vloer aan met de PCR-test.

      h.tps://youtu.be/z7TDn_LUM8I?t=247

     2. Vriend

      Fascal, alle critici wisten al lang dat de PCR-test niks zegt, maar het blijft onthullend om het nogmaals uit de mond van een specialist te horen en bevestigd te zien door Gommers zelf. Dank voor je link.

     3. RPML

      @Fascal Exact dat schrijf ik 😉 Gommers weet het gewoon

  2. RPML

   Journalisten leven van en op de bubble waardoor ze zelf in stand blijven. Als Tim kritisch zou worden had hij veel minder clicks, verkocht hij geen kippengaas meer vermomd als mondkapje en zat hij brodeloos thuis. Een verhaal heeft altijd 2 kanten, maar als je slechts 1 kant belicht ben je een verhaaltjesverteller, maar zeker geen journalist.

   Ze zullen nooit kritisch worden want dan ondergraven ze hun eigen bestaansrecht dat ze ontlenen aan de massapsychose.

 3. NoDoubt

  Ik zou zeggen, kijk naar nivel peilstation voor het aanmelden van longaandoeningen. Maanden zijn er geen corona gevallen geweest maar andere luchtwegaandoeningen. Pas afgelopen week en twee weken ervoor zijn er een fractie corona-gevallen geconstateerd. De overigen aanmeldingen betreft andere longaandoeningen. De mensen zijn alweer vergeten dat het om een pandemie met een oversterfte van 3,4% zou gaan maar we zitten nu al op 0,2%. Dus er is helemaal geen sprake van een pandemie. Uit onderzoek van Zweden blijkt dat de sterfte een gemiddelde leeftijd heeft van 86jaar. Eerst werd er de hele tijd de doden per dag gemeld en nu alleen nog maar besmettingen. Maar in die besmettingen (PCR-testen zijn onbetrouwbaar) zitten ook andere longaandoeningen. Dus waarom zitten we nog in een lockdown en proberen we niet de ouderen beter te beschermen ipv de hele economie kapot maken.U betaalt het.

 4. henk43

  WEER een prima artikel van Tim. Tim ik ga je nog waarderen.

 5. saddy

  Je mag iemand niet als waanzinnig diagnosticeren als je geen medicus bent.
  Je mag wel zeggen: verward persoon.

  In Australie zitten nu de eerste mensen met een normaal IQ in de heropvoedingskampen van de door groen links kapot gemaakte regio’s. Misschien moet je die eens vragen of vrijheid belangrijk is.

  (Ierland en Canada zijn ook al ver met de heropvoedingskampen, al noemen ze die dan quarantaine health-spa’s.)

  Heel interessant daar dat de telefoon-records van de plaatselijke Yasser Klaver opgevraagd worden door de onderzoekscommissie. Er zal toch niet onthuld worden dat die Yasser dezelfde opdrachtgever had als Rutte? Was toch puur toeval dat alle maatregelen precies hetzelfde waren op hetzelfde tijdstip met dezelfde 1,5 meters en mondkapjes, enz?

  1. RPML

   Ook bij mensen met een hoog IQ is onder groepsdruk 75% niet in staat zelfstandig te denken maar conformeert men zich aan de groep. Slechts 25% is in staat een zelfstandige beslissing te nemen en laat zich niet beïnvloeden door groepsdruk.

 6. Meriadoc Brandebok

  Tim, de minderheid schreeuwt vaak hard, maar het blijft een minderheid in een marge. We zijn echter veel te tolerant voor deze figuren. Stel je voor dat we de wappies op een bootje konde zetten om hen ergens op de Middellandse Zee los te laten. Hoe heerlijk zal dat zijn.

  1. ZWEEDSE K0K

   De ultieme zon-quarantaine, een strak plan.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het liefste een quarantaine waar de golven van de Wifi niet doorheen komen.

  2. RPML

   Alle grote wetenschappers uit het verleden behoorden tot minderheden, je stelling slaat als een tang op een varken.

   H*tler was ook in staat een meerderheid te mobiliseren, maar daarmee had de meerderheid nog geen gelijk

  3. Vriend

   Meriadoc voelt de grond onder zijn voeten afbrokkelen en wegslaan en twijfelt steeds meer over de aanpak van de overheid/Rutte. Hij is geen domme man en kan de harde cijfers en feiten van het RIVM haast niet meer negeren. Toch lukt het hem om een trouw volger van de Rutte-hysterici te blijven en mee te blijven huilen met de wolven in het bos.

   Nog even en hij wordt wakker en ontdekt dat hij al acht maanden besodemieterd wordt. Ai, ai, wat doet dat een pijn.

   1. Meriadoc Brandebok

    Er zijn er hier zeker een paar die de grond onder de voeten voelen wegzakken, maar daar behoor ik niet toe.

    Komisch om te zien.

  4. Dirk Jansen

   😂 Juist!

   Moslims, BLM, Antifa, KOZP, feministen Anno 2020, klimaatdrammers, enz enz enz.. Goede ideeën komen altijd van het fatsoenlijke gematigde midden.

 7. antoon5

  Zoals het er nu uitziet zijn de maatregelen bizar, het virus gaat niet slapen om 10 uur en zeker niet om 6 uur, kroeg gangers zijn bekend met de klappen van de zweep, zij kopen voor 6 uur bier en sterke drank en zetten het bruin cafe particulier verder voort en misschien in ruimtes waar minder ventilatie is dan in het cafe.
  Of het nu een onschuldige griep is of echt een pandemie, het zal niet gestopt worden, laten we er maar aan wennen.
  Mocht het een Bijbelse betekenis hebben dan zal het zeker niet tot staan gebracht kunnen worden en moeten we de beker leegdrinken

  1. Heinz

   In onze flat had er iemand een café van zijn woning gemaakt. Compleet met jukebox en flipperkast. Het was een komen en gaan totdat de gemeente de stekker eruit trok. Het zag er niet onaardig uit, mooie bar getimmerd, extra ventilatie.

 8. observer

  Voor de aanwezigen hier die nog begrijpend kunnen denken:
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=8Won6OAme8o

 9. Anti Idioten

  Fakenews Engelbart houdt graag zijn ogen dicht en helpt met het verspreiden van het mediavirus.

 10. Blondie

  Voor al die Linkse Dropveters, stel eens in familie verbant een lijstje op, met personen die in de familie bij een ieder bekent zijn en die zijn overleden aan Corona zonder onderliggende ziektes.

  En vraag je dan gelijk af in familie verbant, waar zijn de griepdoden van 2020 gebleven.

 11. Heras

  Weer een baggerstukje. Heb je gecheckt waar viruswaarheid voor staat?

  En nee, ik koop geen leugenkapjes

 12. Tom Bombadil

  Logisch dat er protesten komen. De regering loopt ons constant voor te liegen en de media houd iedereen bang. De mensen met een rekenmachine en een connectie met internet kan zelf narekenen dat covid 19 maar iets dodelijker is dan de griep.

 13. splatoon

  Er zijn twee opties

  1) Iedereen wordt opgesloten, inclusief degenen die bereid zijn de risico’s te accepteren.
  2) Alleen degenen die bang zijn blijven lekker thuis, terwijl de rest hun normale leven weer oppakken en met rust gelaten worden.

  Ja maar…, hoor ik iemand zeggen, en die ziekenhuiskosten dan, als je besmet raakt? Wie gaat dat betalen als jij zo nodig gevaarlijk wilt doen?

  Dan zeg ik dat je gewoon je bek moet houden, omdat ik tenminste bereid ben om de toko draaiende te houden. Sowieso zullen die kosten veel lager zijn dan dat de hele economie om zeep geholpen wordt.

  Optie 2 please.

 14. Willem61

  Tim, snap jij het eigenlijk wel. Je lijkt wel een nuttige idioot van het systeem Rutte/de Jonge. Ipv echte cijfers te bekijken volg je slaafs de overheid. Lekker betrouwbaar.

 15. arnoud

  ik denk dat jij !! Tim Engelbart, er niks van begrijpt, laten we het is omdraaien. en hoezo pandemie, er is helemaal geen pandemie sufferd, een simpele vraag ?? waar zij de doden die er bij bosjes neer moeten vallen, als corona categorie A heeft. !! dus denk na man.

 16. pietdepad

  Ik begin zo langzamerhand te denken dat Tim eigenlijk niet veel anders is dan de wappies waarover hij spreekt, alleen hun opinie verschilt. Van de protesteerde wappies kan ik het wel begrijpen die willen hun vrijheid en leven terug maar van een “journalist” productie jaar 1988 verwacht ik meer diepgang dan alleen het legen van de onderbuik en het herhalen wat peppie en kokkie ons wekelijks toeroepen.

 17. SubTec

  Tim Engelbart, Ik dacht dat mijn verachting voor jou niet groter kon worden.
  Ik heb me vergist

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.