Screenshot 2020 10 17 at 103321

Wybren van Haga: 'De horeca betaalt nu de prijs voor de jarenlange bezuinigingen op de zorg'

Geen categorieokt 17 2020, 10:00
Hoewel het partijkartel keiblij is met de draconische maatregel van het kabinet waardoor de horeca massaal gesloten wordt, zijn er gelukkig nog een paar politici die daar anders over denken... en die mening niet onder stoelen of banken steken.
Wybren van Haga van Forum voor Democratie (hoewel onafhankelijke Kamerfractie is hij natuurlijk lid tegenwoordig van FVD) is één van de weinige politici met de moed om tegen het partijkartel én het mediakartel in te gaan. Zie hoe hij pal staat voor de horeca:
https://twitter.com/WybrenvanHaga/status/1317033340902477824
Zoals Van Haga uitlegt is het volstrekt belachelijk dat de horeca om zeep wordt geholpen terwijl het besmettingsgevaar in café's en restaurants minimaal blijkt te zijn. Daar komt nog eens bij dat als er op een slimme manier was opgeschaald in de zorg, al die maatregelen helemaal niet eens bijna nodig waren; dan kon de zorg er prima mee omgaan. Want ja, door de bezuinigingen is de zorgcapaciteit zwaar verminderd, wat nu weer als reden/excuus gebruikt wordt om vergaande maatregelen te nemen die hele sectoren de vernieling in helpen.
Veel café's en dergelijke hebben vergaande coronamaatregelen genomen om de veiligheid van klanten te garanderen. Maar toch moeten zij het nu ontgelden. Belachelijk, aldus Van Haga, zeker ook omdat er best ruimte is voor nog meer maatregelen, zoals een nóg betere ventilatie bijvoorbeeld. Als die vergoot wordt kunnen horeca open blijven omdat het besmettingsgevaar dan nóg kleiner is.
Maar nee, het kabinet wil daar niet aan. De horeca moet dicht. Elke plek waar we normaal ontspannen na het werk moet verdwijnen.
Je zou er bijna wat van gaan denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten