YouTube wast handen in onschuld: account Lange Frans niet verwijderd door ophef Zondag met Lubach, maar ‘reglement’

Groot nieuws was het vandaag dat het YouTube kanaal van complotdenker en rapper Lange Frans verwijderd was van YouTube. Was het de schuld van Arjen Lubach doordat hij veel aandacht besteedde aan de onzin die Lange Frans verkondigd? Eindelijk heeft YouTube Nederland een reactie gegeven, nee het komt niet door ZML, het is hun ‘beleid’.Ineens sloeg YouTube toe, Lange Frans werd vanochtend wakker en kwam erachter dat zijn kanaal was verwijderd. Direct was daar de verwijtende vinger richting Lubach. Die natuurlijk meteen op de bres sprong voor de vrijheid van meningsuiting, en nadrukkelijk vermeldde tegen censuur te zijn – wat natuurlijk lariekoek is, Lubach ziet liever de content van Lange Frans verdwijnen dan dat het blijft staan.

Gelukkig heeft een woordvoerder van YouTube gereageerd. Volgens het bedrijf is het niet zo dat beleidsmedewerkers kijken naar een programma en dan ineens besluiten iemand te verwijderen.

“Het is niet zo dat er bij ons mensen televisie hebben gekeken en toen dachten: goh, hier moeten we wat mee”

Op Twitter heeft YouTube Nederland haar beleid verder uitgelicht. Er zijn hele statuten van YouTube over waarom YouTube bepaalde dingen doet. Lange Frans’ account is niet verwijderd door de ‘macht’ van Lubach, maar door het al bestaande reglement van YouTube.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. vandaag

  ach kijk naar NU , JOOP , ENZ

  Kritisch wordt vertaald naar wappies en complot denken en dan vervolgens mag je die commentaren weigeren

  zeer zorgelijk

  1. Antihedo

   Lange Frans mag blij zijn dat er geen mannen in witte jassen langskomen met een jas met rare mouwen en een grote injectiespuit. Wat een debiel is dat zeg!

 2. ZWEEDSE K0K

  De hier aanwezige verontwaardigde strijders voor de vrijheid van de meningsuiting zijn dezelfde die hier een vreugdedansje doen bij een ban van Brandebok, Beukman, Ernest Stern, Piet51 of een kok.

  1. Blondie

   Pisa bakker.

   Je weetje ze precies te benoemen, dus toch één persoon.?

  2. vandaag

   een ban hoeft niet , gewoon een quotum van 200 woorden per reactie en off topic onzin direct verwijderen. Hoef jij niet meer te reageren friteurboer

   1. Pauline Kummer

    Mag ik u uitnodigen om niet meer over strond*vlek* te reppen wanneer u niet meer uit uw woorden kunt komen.

    1. vandaag

     wat zeg je stront vlek ?

     1. Brenda Welsh

      Nachtdienst in het hospitaal? Net ingecheckt?

     2. Fascal

      Leugenaar en oplichter.

     3. wesley bentley

      Nee hoor dat lieg je!

     4. Antihedo

      Zou onze Vandaag betaald worden om zich als een randdebiel te gedragen of is hij echt zo?

 3. Blondie

  Dit is Links man, dit is Links.
  Dit is wat Rutte met de 1,4 Miljoen kiezers op de PVV gedaan heeft, gewoon bij het grof vuil.
  Dit is wat Rutte ook richting de PVV en het FvD heeft gedaan, een Cordon Sanitair een soort Fatwa.
  Rutte heeft Nederland naar de kloten geholpen.

 4. Beukman

  Lubach heeft al aangetoond dat het verwijderen van boerenlüllen als L. Frans vechten tegen de bierkaai is, daar de algoritmen dusdanig werken dat iemand die naar een aluhoedjesfilmpje kijkt, meteen daarna een ander aluhoedjesfilmpje voorgeschoteld krijgt.
  Dat algoritme is voor veel consumenten heel prettig, de meesten willen immers graag “automatisch” filmpjes kunnen zien over onderwerpen die hen boeien. Een dilemma voor Youtube/Google dus, dat het tempo waarin halvegaren complotfilmpjes plaatsen hoger is dan Youtube ze kan verwijderen.

  Frans zal nu ongetwijfeld elders gaan beweren dat Youtube onderdeel van de Cabal is. Of ie het zelf ook gelooft of dat het gewoon zijn verdienmodel is? Wie het weet mag het zeggen.

  1. vandaag

   who the fuck is lubach ? gelukkig mogen smaken verschillen doe mij maar jensen

   1. Brenda Welsh

    Hoezo @ vandaag, krijg jij geld om reclame te maken Of val je op dikkerds?

    1. vandaag

     yeppo ik probeer greta in te halen maar ome george sponsort veel harder

   2. Antihedo

    Jensen heeft een leuk verdienmodel. Des te meer onzin hij de wereld in slingert, des te meer aandacht krijgt hij, des te meer hij verdient. Het enige wat hij hoeft te doen is zijn moreel kompas aan de kant te schuiven.

 5. Meriadoc Brandebok

  Het verspreiden van complottheorieën is natuurlijk leuk om te lachen. Een beetje dollen met dwazen als Lange Frans en Ossenbaard is nooit weg. Maar we moeten ons realiseren dat de complottheoristen inmiddels een gevaar voor de samenleving gaan vormen. Er is gefantaseerd Rutte neer te schieten, De Jonge dood te maken en Omtzigt om zeep te helpen. Dit begint uit de hand te lopen.

  YouTube heeft gelijk de wildgroei aan randdebielen met een theorietje van haar systeem te jassen. Minstens even belangrijk is om deze video’s niet meer aan te bevelen. Zo houden we de samenleving veilig.

  1. homefront

   Onze regering verkondigd complottheorieën!

   1. homefront

    Onze regering verteld het volk onzin, verzint een pcr test die niet geschikt is voor het opsporen van een virus en op basis daarvan maakt dit achterlijke kabinet beleid die mensen, bedrijven en de hele economie echt ka-pot maakt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.