Ziekenhuispersoneel is het zat: “Wij willen een helder beleid voor mondkapjes!”

In de Nederlandse ziekenhuizen heerst complete chaos. In dit geval gaat het niet eens over het toenemende aantal patiënten op de intensive-care, maar waarschuwen bepaalde ziekenhuizen juist op het onduidelijke beleid vanuit de overheid.

De NOS bericht dat ziekenhuispersoneel eigenlijk altijd een mondkapje zouden moeten dragen. Daar is nu dus onduidelijkheid over ontstaan. Vijf vakbonden binnen de Nederlandse gezondheidszorg en de Patiëntenfederatie Nederland vragen in een open brief aan de ziekenhuizen om dit overal als richtlijn in te voeren. Ze vinden dat ziekenhuispersoneel in alle gevallen moet kunnen beschikken over persoonlijke beschermingsmiddelen.

In de alarmerende brief staat het volgende genoteerd:

“Bij sommige contacten tussen patiënt en zorgverlener zijn, volgens de huidige richtlijnen, mondneusmaskers niet nodig. Maar ook wanneer dat wel noodzakelijk is, hoeft zorgpersoneel op de gang weer geen masker te dragen. Bij de patiënt of in het lab je masker op, bij het koffieapparaat je masker af. Alsof het virus zich een paar meter verder anders gedraagt.”

Maar de ziekenhuizen kunnen ook zelf de hand in eigen boezem steken. Er zijn namelijk al meerdere ziekenhuizen, waaronder het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, waar een mondkapje verplicht is. Het is erg gemakkelijk om als medisch centrum alleen maar argwanend naar de overheid te kijken, terwijl je zelf ook een goede dienst zou kunnen bewijzen tegenover de volksgezondheid van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. CLoVis

   
  Een helder beleid?
  Het is de overheid juist te doen om onduidelijkheid;

  in troebel water is het goed vissen.

  1. Willem Bever

   Juist; verdeel en heers…uitermate effectief

 2. Blondie

  Prachtig toch, Rutte en Jaap hebben het prima voor elkaar.

  Onduidelijk en leugenachtig communiceren, dat houd de angst erin.

  Het Linkse Rutte Kartel, maakt Nederland kapot.

 3. homefront

  Nee!!! Nederlanders zijn het zat om voor te worden gelogen..
  Het mondkapje is onzin..

  Overigens; Daar komt bij dat het niet is toegestaan om de bevolking aan experimenten* te onderwerpen, dat heeft Karin Ollongren wel erkent; ‘Het gaat uiteindelijk om het beïnvloeden van het gedrag bij mensen

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=0NFlhpitqfE&feature=youtu.be&t=81

  O ja, dit is ook een goeie: “Het is niet bewezen dat het werkt, maar het is ook niet bewezen dat het niet werkt dus laten we het maar doen.
  Als de wetenschap die kant op gaat kunnen ze zichzelf als beroepsgroep opheffen.

 4. Blondie

  Mijn stukje is niet geplaatst.

  Dan gooi ik het maar over een andere boeg.

  Jaap en Rutte zijn niet schuldig aan deze chaos.!!

 5. ervi

  In Nederland zijn sinds jaar en dag duidelijk beschreven protocollen ten aanzien van infectueuze ziekten, of ze nu airborne , via bloedcontact of gastro-enteraal zijn.
  Deze protocollen (kunnen) worden toegepast in elke zorginstelling alsook in thuiszorg en zijn afdoende. Dus wat nou onduidelijkheid? Het probleem is meer dat veel zorgmedewerkers voorheen niet hebben gewerkt met deze protocollen.
  Scholing en alertheid/secuurheid lijkt mij eerder op zijn plaats.
  Daarbij komt nog dat infectueuze patienten in een zorginstelling altijd in quarantaine worden verpleegd.
  Dus bij de koffiemachine, die zich niet in een besmette ruimte bevindt, “gedraagt het virus zich anders”, omdat het daar niet aanwezig is.

 6. roodkapjelusttaart

  Zolang die noodwet er niet doorkomt (en hopelijk gebeurd dat ook niet), is het niet verplicht om een stro.tluier te dragen, dat staat in de grondwet.

 7. saddy

  Knappe zusters geen mondkap, rest wel.

 8. vandaag

  ik wil ook een helder beleid

  mondkapjes – en zeker niet medische- bieden geen enkele bescherming tegen covid.

  specialisten zeggen het
  testen tonen het aan
  gebruiken is een kunst

  mondkapjes zijn een onzinnige maatregel zoals rutte onlangs bevestigde. De verbazing van de aankomende verplichting was bij velen een klap in het gezicht

  nog meer symboolpolitiek

 9. de ziender

  Kappen met die jappen; goed mogelijk dat het glasfiber van al die nutteloze kapjes, net als asbest, in de longen terecht komt. Hebben we over 10 á 20 jaar een hele reeks van mondkapjesdoden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.