Zorgen om flinke toename messengeweld in Rotterdam: gemeente gaat nog meer jongerenwerkers inzetten

In Rotterdam kampt men met een messengeweld explosie, alleen dit jaar al zijn er bijna 70 steekpartijen geweest in de stad. De gemeente gaat 30 extra jongerenwerkers inzetten om dit probleem op te lossen. Ze hopen op deze manier dat probleemjongeren minder snel ontsporen. 



Over het algemeen staat Aboutaleb bekend om zijn harde aanpak van de criminaliteit. Maar om dit probleem aan te pakken wil hij niet nog harder gaan straffen, hij en de gemeente gaan het over een andere boeg gooien. Aboutaleb maakt zich flinke zorgen over deze trend, want niet alleen Rotterdam kampt met een geweldsprobleem, overal in Nederland zie je dat jongeren met de meest belachelijke messen over straat lopen.

„De urgentie blijft want ook in de afgelopen maanden hebben er ernstige incidenten plaatsgevonden, waarbij regelmatig jonge mensen zijn betrokken, zoals de steekpartij met dodelijke afloop in Rozenburg. Niet alleen in onze stad, maar ook op andere plekken in het land zien we deze geweldsexcessen, zoals de steekpartij in Scheveningen in augustus. Geweld is nooit een antwoord op welke vorm van tegenstelling, discussie of aanvaring dan ook.”

Met de inzet van jongerenwerkers hoopt Aboutaleb probleemjongeren, of jongeren die dreigen dit te worden, op tijd te signaleren. Het gaat dus om een preventieve aanpak, ze hopen door middel van jongerenwerkers de probleembuurten beter in kaart te krijgen.

„Een ander uitgangspunt is ’vasthouden, niet loslaten’, waarbij de jongerenwerker op basis van zijn of haar professionele oordeel een jongere uit de doelgroep blijft volgen en ondersteunen, totdat het problematisch gedrag afneemt óf er andere partners binnen het stelsel van zorg en veiligheid de desbetreffende jongere overgedragen kunnen krijgen.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Cootje

  Ach een bakkie thee doet wonderen is al 70 jaar het juiste ingrediënt . Ziekenhuizen gesloten gevangenissen weg bezuinigt , politie douane leger totaal uitgehold , criminaliteit heeft heeft zich legaal een weg gebaand door Nederland , met de laatste 10 jaar onze leider Pinokkio die zelfs de banken niet in de hand kon houden , maar die kunnen met een boete van 750 miljoen € individuele strafvervolging afkopen , die Rotterdamse jeugd heeft geen witte boorden en ze beginnen hun carrière op de straat .want politie is zwaar onderbezet , net zo goed als het leger , en de douane , net zo goed als zorg medewerkers , dus overleven in een bananen republiek is voor deze jeugd appeltje eitje

 2. Eppo123

  Het zoveelste voorbeeld van problemen die wij met allochtonen hebben. In bepaalde landen en (wat meer primitieve) culturen is het nou eenmaal meer gebruikelijk, messen en andere wapens bij je te dragen. Dit soorten dingen krijgen wij er als Nederlandse samenleving allemaal bij, wat een verrijking!

 3. Blondie

  In 2017 is de omvolking in Rotterdam een grens overschreden, de allochtonen zijn de grootste groep in Rotterdam.

  1. Cor Grijpstra

   Hee HendrikJan , val je in voor @vandaag?
   Zeg, werkt die Chileen nog steeds bij jullie?

   1. vandaag

    wat is er stront vlek ?

 4. LifeBuddy

  Abutalep gaat heus de Onderdanen van erdoclan NIET aanpakken. abu houdt corruptie in eren, daar leeft erdoclan van. Er is er maar EEN die dit kan aanpakken.!!!

 5. NoDoubt

  Takkyya. Het is zijn eigen cultuur en de burgemeester zit er niet mee maar doet alsof. Hij is zelf salafist. Het is de 3e stap van de jihad. En salafisten hebben niets met anderen dan hun ´eigen cultuur´

 6. Duckday

  Geef ze een aai over hun bol en foei dat mag je niet meer doen. Weer een vut oplosssing .Pak die hard aan zonder pardon Praten helpt niet het kost miljoenen buurtvaders en nog vele onzin oplossingen. Geef ook die ouders eens een goede waarschuwing en stop al die subsidie en toeslagen. Als er asiel zoekers in zijn betrokken zonder pardon afgelopen terug naar eigen land en ga maar door. We zijn een afvalbak geworden met vele onbekwame bestuurders die niet durven optetreden.

 7. saddy

  Aboutaleb gaf jaren geleden toch al toe dat elke moslim een beetje een salafist is?

  Het nieuwe normaal is aangebroken, al zijn die kapmessen behoorlijk indrukwekkend

 8. Steven Opti

  Natuurlijk het woord “jongeren”. Zo’n beetje iedereen met meer dan 3 hersencellen weet wel wat de achtergrond is van deze kansenpareltjes, maar daar hebben we het natuurlijk niet over. Is stigmatiserend hè.

  1. vandaag

   opsporing verzocht heeft het er wel steeds over , mogelijk daarom minder zendtijd

   1. AS210854

    Helemaal mee eens

   2. Edjan

    @ vandaag +++

   3. Marija

    Viel wel op ja, een en een is twee.

 9. AS210854

  Je oogst wat je zaait. 😴😴😴😴😂😂😂😂

 10. A-BBa

  Meer jongerenwerkers inzetten? Dat zijn dan meestal personen met dezelfde allochtone achtergrond die hen dan maar de raad geeft om te gaan kickboksen om discipline aan te leren en agressie af te bouwen. En de leraar is dan: juist. Ook weer een allochtoon. Daarna kunnen ze met de geleerde technieken weer beter mensen in elkaar slaan. Schiet niet echt op hier in Nederland. Ik heb vijf jaar in een jeugdgevangenis gewerkt en daar zie je de gevolgen van onze sociale aanpak.

 11. RvdBe

  Aboutaleb is niets meer of minder dan een Trojan horse.
  Een moslim die met zalvende woorden het christengebroed paait en ondertussen zijn jeugd toelaat met messen zijn orde te handhaven.

  1. Ernest Stern

   Wat een debiele laster, RvB.

  2. Vriend

   RvdB, wat je zegt over Aboutaleb lijkt me niet juist. Wel is er veel te veel tolerantie tegenover dit allochtone, gewelddadige schorem: alleen zero tolerance en zware straffen helpen.

   Speciale straf- en heropvoedingskampen met verzwaard regime in de Flevopolder zijn een eerste stap.

  3. vandaag

   in iedere moslim huist een salafist is een uitspraak van dit heerschap

 12. Henk Albarda

  Volstrekte nonsense maatregel.

  De ‘jongeren’ die steeds meer messen veren, zijn jongeren van marokkaanse of andere afrikaanse of turkse afkomst die intussen verrekte goed weten dat ze toch ongestraft wegkomen, als ze maar vrijwel uitsluitend autochtone blanke Nederlanders afmaken.

  En die allochtonen zijn van abou abou’s soort, dus hij durft ze niet aan te pakken anders is hij zijn kiezers kwijt.

  abou abou bewijst weer een marokkaan en geen nederlander te zijn.

 13. Bes Tolen

  Kom Cootje. U constateert wel dat de banken niet in de hand worden gehouden. U weet naar ik denk wel de hoofdreden en die is dat er voor een foute bevolkingssamenstelling wordt gekozen en die kost jaarlijks onnoemelijk veel geld. Dat weet u dat vast wel. U begrijpt ook dat politie en douane zijn uitgehold.
  Maar er is veel meer uitgehold en dat komt door de enorme oppervlakkigheid van de politiek. Sinds jaren. Daardoor gaan de banken in de fout want ze kunnen niet beter. Dat zit nog veel beroerder dan bij veel overheid en wel daarom dat bepaalde delen van de overheid wel stevig gefinancierd worden en hoge salarissen hebben voor het werk wat ze daar doen. In wezen is het vaak zo dat sprake is van net middelbaar niveau, die op hoger niveau worden betaald. Maar die hoger opgeleiden, ik bedoel echt hoog opgeleiden dan? Wel die zie je in veel banen daar onvoldoende en als ze daar zitten, krijgen ze niet hun kansen. Kijk, dat is nu democratie. Tenminste, dat wordt daar ja daar wel volop beweerd. Zo krijg je dat die overheid niet eerlijk kan spelen want ze hebben daar van veel geen verstand en zo zit het ook met de politiek want die heeft evenzo van veel geen verstand. En die banken? Wel de politiek dacht dat we hier zulke grote banken hadden dat ze van wereldniveau waren. Ze dachten dat en wat bleek? Die banken werden achter elkaar uitgeteld en voor het grootste deel ontmanteld en sommige zag je helemaal niet terug. Hoe kwam dat? Wel de formules deden het in Nederland goed en bij de buitenlandse vestigingen wilde dat ook wel. Maar de wereld veranderde snel en de grootmacht in de bankenwereld deed zich gelden en stelde de eigen regels voor ieder ander vast. Dat ging elders dus niet goed en toen werden al die banken, die niet tot de grootmacht behoorden uitgeschud. Machteloos. Maar daar heeft de Nederlandse politiek het nooit over gehad. Natuurlijk niet want die grootmacht is heilig, ook politiek, en dan nou ja, u begrijpt het zo, denk ik al wel. Uitgekleed vielen banken om of wisten zich nu zonder kleren aan nog net te handhaven met enige overheidssteun waarvan de vrienden van de grootmacht, want die heb je, gelukkig maar niets zeiden. Want die heb je en veel daaronder weten zelf zelfs helemaal niet dat ze vriend zijn van die grootmacht. Ach. En dan, hebben we voldoende kwaliteit bij die overheid en bij die banken om nu gevaarlijke onderwerpen aan te kunnen? Om te redden wat gered moet worden? Dat is een open vraag. Maar het antwoord is er nog niet en ik vrees dat dat er niet komt want het ziet er niet naar uit. Nou ja, van wereldniveau zijn we al lang niet meer. Dat was vanaf het jaar 1 tot jaar 1800 en dat was lang en we dachten dat het in 2000 nog zo was. Omdat de banken zo groot waren maar ze bleken hol. Niet bij de tijd dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.