Besmettingen stijgen, ziekenhuisopnames dalen – Rutte waarschuwt: Het gaat niet de goede kant op

Premier Rutte is (wederom) bezorgd over de coronacijfers. Die stijgen namelijk weer! Het aantal ziekenhuisopnames is nog steeds aan het dalen, dus de kans bestaat dat Rutte hier wat voorbarig is. Mogelijk hebben we slechts te maken met een kleine ‘hick up’.

Vandaag werden er 5974 nieuwe besmettingen gemeld, zo valt te lezen in het AD. Dat zijn er flink veel meer dan de 5725 van gisteren, waar ook nog 1100 ‘oude’ meldingen in waren verwerkt. Toch zegt dat niet zoveel. Mensen met klachten zouden zich nu pas hebben willen (of kunnen) laten testen en er zijn er altijd nog een behoorlijk aantal die zich helemaal niet laten testen, is mijn vermoeden. Deze stijging zou dus niet perse een eerste signaal voor falende maatregelen hoeven zijn.

Het belangrijkste is dat de druk op de ziekenhuizen nog steeds afneemt en we voor het eerst onder de 2000 opgenomen coronapatiënten zitten (1961). Als dit de komende weken stabiel blijft of verder blijft dalen, dan zitten we alsnog gewoon goed.

En ik snap Rutte wat dat betreft ook wel. Die probeert ervoor te zorgen dat we niet té optimistisch worden, want voor hetzelfde geldt gaat het straks wél weer mis en zit iedereen in zak en as tijdens de feestdagen. Voorzichtigheid blijft dus zeker geboden, maar ik vind deze waarschuwing wel een béétje voorbarig. Als we ons nou nog een week of twee strak aan de regels houden dan is de kans op een coronavrij kerstdiner dik aanwezig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Kretoloog

  Rutte laat de ‘coronacrisis’ aanhouden tot maart 2021, tot aan de verkiezingen. Tot die tijd kan hij namelijk om de 14 dagen een extra persco geven over Corona. En dat levert de VVD iedere keer 2 zetels meer op. Tel uit zijn winst!

  Dat de Coronaziekte nauwelijks ernstiger is dan een griep, doet er helemaal niet meer toe. De hele crisis is voor Rutte verworden tot het uitgelezen middel om electoraal te scoren.

  1. Cootje

   Hij gaat niet electoraal scoren , in het begin 2021 komen alle ellende van Corona te voorschijn . Instortende economie hier en in Europa. faillisementen en grote werkeloosheid versneld door een harde brexit , de Europeanen duikelen over elkaar heen in die tijd solidariteit is ver te zoeken , en als de Nederlander individueel in zijn portemonnee getroffen wordt is het aangeschoten wild , die vaccins zijn voor de bühne het economische leed is al geschied , en naar welk land zonder Corona wil de Nederlander exporteren ?? 2021 gaan de dominosteentjes vallen , en zijn niet meer te stoppen onze gezamenlijke euro met de ECB opgekochte obligaties gaat voor een ravage zorgen in Europa . Dus wie gaat er stemmen op een van de veroorzakers van de financiële armoede

   1. Thant dolph

    De mensen die van volkstuintjes houden in ieder geval wél!

  2. Ernest Stern

   Electoraal zal Rutte pas gaan scoren als rond maart de pandemie is bezworen en Nederland terug naar normaal kan. Die prestatie zal Rutte worden aangerekend en terecht lijkt me.

  3. Thant dolph

   Eens kijken: drie en een half maanden, twee keer per maand…dat zijn zo’n 14 of 15 zetels erbij in maart.

   Dat worden een krappe 60 zetels volgend jaar voor de VVD. Volgens jouw voorspelling.

   1. Loelap

    Ben je nou op jezelf aan het antwoorden.
    Thant dolph = Ernst Stern

    1. Ernest Stern

     Nee, paranoïde sukkel.

 2. LifeBuddy

  Als je de supermarkt ingaat lopen alle moslims Zonder mondkapje. Hun schijt vegen ze gewoon aan de [nedere]lander aan.

 3. Maurits Dekker

  Dat het aantal besmettingen stijgt zegt niets over de verspreiding van het virus als je verzuimt het aantal testen er bij te vermelden.
  Het aantal mensen dat in het ziekenhuis belandt is een veel betere graadmeter.

  Ik denk dat Rutte bezig is voorwaarden te kweken om de verkiezingen in maart uit te stellen, dit geheel conform de wensen van de totaal incompetente democratie-hater minister Ollongren.

  1. JochemX

   De beste graadmeter is het aantal sterfgevallen en dat aantal valt alleszins mee. Capaciteitsprobleem ziekenhuizen is het gevolg van jaren falend beleid. Voorts zijn het positieve testresultaten van weinig specifieke pcr-tests, die resultaten zeggen heel weinig. Onzinnig om die resultaten als uitgangspunt voor je beleid te nemen.

 4. JFU

  Ia het niet verstandiger in plaats van al die testen dat geld te gebruiken om medische noodlocaties in te richten, hulp vragen aan medisch personeel van defensie om de reguliere zorg weer op te starten? Het aantal besmettingen zegt niets over het aantal opnames. Op deze manier komt de hele gezondsheidzorg in de knel met alle gevolgen in de toekomst.

 5. ervi

  Rutte kan op deze manier alle crisismaatregelen blijven rechtvaardigen.
  Verander de criteria als het uitkomt. De ene keer de hoogte van besmettingen, dan weer het aantal ziekenhuisopnames of de IC-bezetting en vice versa.
  Het volk heeft hij er al onder; hij kan zich het immers permitteren de Nederlanders toe te spreken als waren het kleine kinderen.
  Wat zullen Mark en Hugo gelachen hebben, toen de teksten van de persconferentie van afgelopen dinsdag werden uitgedacht.
  Maar Mark, ik geloof niet in Sinterklaas en ook niet in jouw Corona.

  1. gargamel

   Elke besmetting of besmettelijke epidemie vereist de kortst mogelijke tijd van de samenleving om de epidemie te weerstaan ​​en daarom maken gereguleerde samenlevingen deze voorbereiding eerder, vóór de epidemie, zodat zodra deze zich voordoet een vooraf gedefinieerde reorganisatie onmiddellijk kan worden geïmplementeerd, zonder extra tijd te besteden aan het is gewoon het opzetten en zonder nieuwe materiële middelen uit te geven, die in gevallen van epidemieën in het algemeen niet zullen of zullen worden verminderd.

   -Personeel: deze capaciteit moet eerder (plannen) worden gedefinieerd, vóór de epidemie, en niet op het moment dat deze zich voordoet. Het is onmogelijk om personeel epidemiologische maatregelen te laten nemen als het niet eerder is opgeleid en getraind.

 6. Blondie

  Welkom in het Noord-Korea aan de Noordzee.

  Ja toch niet dan.

  1. Dolph Thans

   Noord Korea is verder met kernenergie, en waterkracht centrales. Wat dat betreft zijn ze goed op weg of onderweg naar morgen. Meen ik op te mogen merken.

   1. vandaag

    in korea aan de noordzee kan niets , kernenergie is een vies woord en waterkracht moet je even gaan uitleggen bij de debielen die enkel windmolens en zonnepanelen kennen.

    korea aan de noordzee is een achterstandswijk maar met hetzelfde regiem , bekhouden of we schoppen je in elkaar getuige het optrden bij de demonstratie.

    meen ik op te mogen merken

    1. Crassus

     Voor investeerders in zonneenergie en andere vormen van energiewinning behaal ik bij trendinvest behoorlijke rendementen op jaar, daar gaat het mij om. Het heeft toekomst. Zonneenergie let it be. Online shopping, nu in Coronatijd, groot succes. Bouw maar door !

   2. Micky Hellersga

    Zo langzamerhand gaan steeds meer mensen er over nadenken om hun heil ergens anders te gaan zoeken. Wie wil er nu nog in dit verradersland wonen.

    1. Pauline Kummer

     Ik, ik voel mij hier thuis.

    2. Gerda2

     Micky, in bijna alle Europese landen gaat het zo.
     Inmiddels zijn er in een heel aantal landen grote protestacties, maar daar horen we de staatsomroep amper over.

     Duitsland Berlijn: vele tienduizenden mensen protesteren tegen een nieuwe lockdown-wet die is aangenomen door de regering van bondskanselier Merkel.

     Denemarken:
     Buiten het Deense parlementsgebouw protesteerden mensen 9 dagen lang tegen een ‘vaccinatiewet’, die de politie de bevoegdheid zou geven om mensen met dwang aan het vaccin te krijgen. De wet zou inmiddels van tafel zijn.
     De wet in Denemarken die de autoriteiten de bevoegdheid zou geven om mensen te dwingen een coronavaccin te nemen, is na negen dagen van protesten van tafel gehaald. De Deense overheid zou de wet ook kunnen gebruiken om besmette mensen te verplichten in quarantaine te gaan, maar het was vooral het deel over vaccinaties dat veel Denen tegen de borst stuitte.

     Ook flinke demonstratie in Slowakije, Italië, Frankrijk, Spanje en Engeland.
     Waarom horen we hier zo goed als niets van in ons nieuws?

     Ze gooien ons liever dood met het cijfertjes- en getallen spel, dat je kunt manipuleren zoals het je uitkomt.

 7. NoDoubt

  Er is geen pandemie WHO ID BLT 20.265982. Het is een grof schandaal om een pcr test in te zetten die helemaal geen virus meet. Als hij het zeker wil weten moet hij een IFR test laten uitvoeren want de IFR is 0,05%. Maar dat doet hij niet omdat hij agenda 20-30 wil laten uitvoeren. VVD Volksverlakkerij van Verraad en Dictatuur. Gewoon je bek houen

 8. Heras

  Ik denk dat rutte zijn zeteltjes juist verspilt. Iedereen is het gezwam kotsbeu. Ik kan mij niet voorstellen dat er nog mensen op vvd stemmen, vooral niet nu steeds duidelijker wordt wat een leugens hij verspreidt. In de partij zijn ze ook niet meer zo blij met hem. De schade die deze g*k veroorzaakt is niet te overzien.

 9. Ernest Stern

  “En ik snap Rutte wat dat betreft ook wel. Die probeert ervoor te zorgen dat we niet té optimistisch worden, want voor hetzelfde geldt gaat het straks wél weer mis en zit iedereen in zak en as tijdens de feestdagen. Voorzichtigheid blijft dus zeker geboden, maar ik vind deze waarschuwing wel een béétje voorbarig.”

  Wout babbelt zijn stukje vol. Hij snapt de zorg van Rutte heel goed maar vindt het ook voorbarig.

  1. vandaag

   de zorg van rutte is dat zijn bezuiniging op 77.000 man zorgpersoneel en halvering van de I.C ooit breed bemeten wordt in de media strónt vlék.

   Het sekreet is bang dat zij fatwa richting media om niet negatief te berichten over coronabeleid straks massaal genegeerd word.

   de strónt vlék probeert stuntelig te bewegen rondom de feiten. Zielige hufter

 10. vandaag

  kan iemand die randdebiel uitleggen waar hij uitleg kan vinden over de definitie van “INFLUENZA ” ofwel de griepgolf

  De staatsidioot wil iedereen verplicht vaccineren. Hier moet het hof voor de rechten van de mens wel een stokje voor kunnen steken mag ik hopen

 11. SubTec

  Rutte moet voor het gerecht gesleept worden !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.