Column Jan Roos: Biden-fanboys en -girls zijn ezels die met vingers in de oren hun eigen gelijk bevestigen

Twee dagen na de verkiezingen is nog niet duidelijk wie gewonnen heeft, maar één ding weten we al wel: de ongelofelijk Joe Biden-landslide is er niet gekomen. Dat verbaast Jan Roos helemaal niets: “In het enorme middengebied van de VS zijn mensen over het algemeen Republikein,” zegt Jan, “die hebben niks met links-liberale kletspraat.”

Bij het schrijven van dit stukje is het nog niet bekend wie de winnaar is van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar het ziet er naar uit dat Joe Biden het gaat worden. En laat ik eerlijk zijn, dat is knap. Want niet eerder is er een overduidelijk verwarde vrijwel seniele oude man gekozen voor de machtigste positie op aarde. Nou ja, gekozen… Het heeft er alle schijn van dat Sleepy Joe de Hugo de Jonge-manier heeft gebruikt. Met een beetje hulp, zeg maar.

Maar ondanks dat het naar mijn inschatting nog weken zal duren voordat we de uitslag krijgen wil ik toch graag even terugkijken naar wat deze verkiezingen weer eens hebben aangetoond. En ja, het wordt vermoeiend. Het zullen wel weer alle clichés uit het boekje worden.

Ik weet nog goed dat ik in 2016 op de verkiezingsavond spreker was tijdens de “Election Night” in de Amsterdamse Melkweg. In een ultra-linkse stad, in een ultra-links cultuurpaleis, praten over politiek. Dat moest vast wat lol gaan geven en dat deed het. Toen ik binnenkwam werd er in de grote zaal al feest gevierd. De eerste vrouw, Hillary Clinton, zou met twee vingers in haar neus gaan winnen en president worden. Er werd gezongen, gedanst en er waren anti-Trump-acts op het podium.

Ik werd direct naar een achterafzaaltje gebracht om mijn verhaal te doen. Een beetje een verdomhoekje voor rechtse gekkies; ik was immers toen partijleider van VNL. Voor een publiek van zo’n honderd man werd mij gevraagd wie zou gaan winnen. Ik legde uit dat Trump dat zou worden. De reacties waren fantastisch. Ik werd uitgefloten en uitgelachen en er werd boe geroepen. Nu vind ik een vijandelijke omgeving juist prettig. Je ruikt namelijk hun angstzweet, terwijl je toch meestal in de absolute minderheid bent. Nadat ik vertelde dat het mij hogelijk verbaast dat je iemand gaat uitfluiten om een analyse legde ik het roomblanke D66 publiek uit wat er gaande was. Namelijk dat hun geliefde Amsterdam met hun uitzenddorp Hilversum niet Nederland is. Dat er heel veel meer Nederland is dat niks met hun links-liberale kletspraat heeft. En dat precies hetzelfde gebeurt in Amerika. Aan de oost- en westkust zijn de mensen Democraat, maar in het enorme middengebied over het algemeen Republikein. Enfin, u kent de uitslag.

De volgende dag begon mijn “Schadenfreude”. Ik was in de Tweede Kamer en je zag de schrik in de ogen van de politici en de parlementaire pers. Hoe had dit nou kunnen gebeuren? Ook de zogenaamde Amerikakenners van de NPO, die maanden gilden dat Trump geen enkele kans maakte – al was het maar om zijn gekke haar – stonden met de bek vol tanden. Hoe hadden ze dit nou niet kunnen zien? Het antwoord is heel simpel: omdat ze allemaal met hun kop in den eigen reet zitten. Ze gaan ervan uit dat hun wereldbeeld door iedereen gedeeld wordt. Dat hun politieke opvattingen, hun smaak, de basis is voor alle mensen. Het geeft het kinderlijke niveau aan.

Na het likken van de wonden (dat duurt nooit lang bij dit soort lui) kregen we vier jaar lang gezeur en gezanik over Trump voor de kiezen. De man kon niks goed doen, zelfs als hij dingen perfect deed. Hij was stout, want hij was niet wat zij wilden. Na acht jaar aanbidding van Obama hadden deze fanboys en -girls weer acht jaar blind achter mevrouw Clinton willen aanrennen – een Democraat en ook nog eens geen blanke man! Maar nu zaten ze dus met iemand die niet van hun smaak was, dus moesten wij vier jaar horen dat ze hem niet leuk vonden.

En wat gebeurt er weer bij de campagne van de afgelopen verkiezingen? Precies hetzelfde. Weer zou de tegenstrever met een landslide winnen. Weer had Trump geen schijn van kans. Weer kirden de kenners bij NPO dat het een walkover zou worden. Weer schreven de journalisten hun vingertjes blauw over de kansloosheid van de “orange bad man”. En terwijl er nog steeds geen uitslag is moeten ze weer uitleggen dat ze er weer naast zaten. Ik heb geleerd dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot, maar dat geldt niet voor onze media en hun deskundigen. Die blijven met de vingers in de oren en de ogen dicht hun eigen gelijk bevestigen. Ook al hebben ze steeds ongelijk. Net zolang totdat ze gelijk hebben. En dan zeggen ze: zie je wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. LifeBuddy

  Ook al wint Biden, dan zal er in een paar staten opnieuw geteld moeten worden. Daar staan filmpjes op youtube dat er volop gefraudeerd wordt door, ja, u weet het al, de democraten die daar stemmen tellen. Dit heet gewoon ”De kat op het spek binden”, wat we in maart Ook terug zullen zien. Fantastisch democratisch land.

  1. Piet51

   @LifeBuddy
   Laat die filmpjes eens zien. Fraudeurs die hun wandaden (laten) filmen en via YouTube publiceren verdienen een lintje.

   1. ZWEEDSE K0K

    Ik heb de filmpjes gezien waarbij een kar vol dozen met Biden stemmen de telzaal werd binnengereden.

    Kwamen uit de zaal waar de poststemmen geopend, gecontr*leerd en gesorteerd werden.
    Toen de Trump stemmen binnenkwamen, was toevallig net de batterij leeg.
    Maar de Biden fraude staat op beeld.

    1. Piet51

     Er zijn inmiddels sites met filmpjes en teksten over “fraude”.

     Wat dacht je van die sjouwer die met een stembus op een steekwagen over de straat rijdt. Dat was een verkiezingsmedewerker die een (lege) stembus kwam brengen.

     En die medewerker die meer dan honderd stembiljetten voor Trump beweerde weggegooid te hebben en dat Philadelphia ‘blauw’ zal kleuren. Die medewerker bleek niet bekend bij dat stembureau en zelfs in zijn woonplaats kende men hem niet.

     In Florida zou bijna 25% van de stembiljetten zijn geweigerd vanwege ontbrekende handtekeningen, terwijl dat in werkelijkheid 0,5% bleek te zijn.

     In Georgia is vandaag een aanklacht afgewezen omdat het nergens over ging. Iemand had stembiljetten op een verkeerde stapel gezien. Dat bleek om 3 biljetten te gaan en was een foutje.

     En zo gaat het maar door, misschien nog wel weken. En wat zal het opleveren? Helemaal niets!

   2. Robert75

    Piet51 gelooft nog steeds dat ze dat allemaal stiekem en in het geheim doen. Die democraten zijn al 4 jaar bezig met Trump uit het Witte huis krijgen. Eerst was het de zogenaamde bemoeienis van Rusland tijdens de verkiezingen, daarna was het Oekraïnegate, toen was het weer impeachment. Die democraten hebben al 4 jaar lang alles uit de kast getrokken om maar van Trump af te komen dus deze overwinning geven ze hem dus ook niet cadeau. Ze zullen er alles aan doen om Trump uit het Witte huis te krijgen en mocht dat niet goedschiks lukken dan maar kwaadschiks En er staan inderdaad tientallen filmpjes op Youtube die je zo kan opzoeken waar je echt aan gaat twijfelen. Van stembiljetten die in de bakken gestopt worden door medewerkers van dat stembureau, tot stembiljetten die na de verkiezingen nog verzameld worden. Die democraten gaat niets te ver het zijn gewoon corrupte criminelen.

    Je moet ze ook allang geen democraten meer noemen. Die partij zijn allang niet democratisch meer. Die partij is allang overgenomen door extreem linkse socialisten met communistische ideeën.

   3. gargamel

    Donald J. Trump
    @realDonaldTrump
    Een deel van, of alle content die wordt gedeeld in deze Tweet wordt in twijfel getrokken en is mogelijk misleidend over de manier waarop je kan deelnemen aan verkiezingen of andere civiele processen. Meer informatie
    All of the recent Biden claimed States will be legally challenged by us for Voter Fraud and State Election Fraud. Plenty of proof – just check out the Media. WE WILL WIN! America First!

    1. gargamel

     Een voorbeeld van hoe Twitter Trump publiceert, om nog maar te zwijgen van tweets die zijn gecensureerd.

 2. Ernest Stern

  “Het antwoord is heel simpel: omdat ze allemaal met hun kop in den eigen reet zitten.”

  Jan Roos ledigt zijn onderbuik.

  1. Mogguh

   Ja Stern, de koekenbakkers die Jan beschrijft daar behoor jij ook bij.

   1. lucinde

    Jan schrijft het, dat neemt niemand serieus.

    En liever koekebakker dan een complotwappie

    1. Mogguh

     Het is koekenbakker domme amoniakgleuf!

     1. Ernest Stern

      Jan Roos is plat, maar het kan altijd platter.

     2. Aborifa

      Ammoniak.

     3. Thant Dolph

      Goeie Mogguh aarsworm!

  2. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
   Debatteren met hem is niet mogelijk.
   Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

   1. Treurpijp78

    Debatteren in deze domrechtse rioolput behoort überhaupt niet tot de mogelijkheden. Max tien seconden scrollen door de comments onder de kinderlijk conservatieve kutstukjes hier op DDS en je weet voldoende.

    1. Ernest Stern

     Het debat is wel mogelijk, Treurpijp, maar dan moet je de domme trôllen negeren.

     1. vandaag

      verzoek je nu dat we je neger-en zuigtról

     2. Ernest Stern

      “ verzoek je nu dat we je negeren?”

      Dat zou prettig zijn.

    2. vandaag

     nou daaaaaaag teurkop , veel plezier op joop.nl

     1. Thant Dolph

      Goeiedag en Vaarwel, poepsnuffelaar.

   2. Freba

    Utregs: “Trap er toch niet steeds in Jochie!!!” Doodzwijgen, de beste remedie. Daar hebben Egotrippers zo’n hekel aan.

 3. Piet51

  Weer wat geleerd. Ik dacht steeds, dat volgens zijn aanhangers Trump van een seniele oude man zou gaan winnen met twee vingers in de neus. Dat las ik tenminste de laatste maanden elke dag hier op DDS.

  Ik moet wel bekennen, dat ik er ook vanuit ging, dat Biden zou winnen. Niet met een landslide, maar toch. En heel veel politici, peilers en burgers dachten dat ook, hoewel die verwachting heel voorzichtig werd geformuleerd. Ik irriteerde me wel eens aan die voorzichtigheid. Maar men was voorzichtig geworden na die ervaringen in 2016. Biden zou winnen, dat waarschijnlijk wel, maar niet zo maar.

  1. lucinde

   Niemand voorspelde dat Biden wel ff zou winnen.

   Schokkend is de democratische obstructie van Trump.

   1. Vriend

    Met obstructie die democratisch is, is toch niets mis malle meid?

    Of bedoelde je wellicht obstructie van de democratie?

   2. vandaag

    zeg stront vlek , hoe kan je meer stemmen uitbrengen dan dat er stemgerechtigden zijn ?

    Dat heet fraude en dat gaat de FBI nu onderzoeken. Niets mis mee

    1. Piet51

     @vandaag
     Dat is inmiddels uitgezocht. Dat aantal kiesgerechtigde was een cijfer dat al een paar jaar verouderd was. En zo gaat het tot nu met alle beschuldigingen van Trump: afgewezen, afgewezen, afgewezen!

  2. vandaag

   zeg narcist malle pietje , wie heeft hier weken lang geroepen dat biden trump zou verslaan op meters verschil ? samen met beukhol heb je hier dagelijks honderden reacties neer geplempt over het gemak waarmee biden zou winnen

   je idiote voorspellingen zijn weer niet uitgekomen domme narcist, je bent en blijft een misselijke hufter

   1. Piet51

    @vandaag
    De volgende president gaat winnen van een seniele oude gek en dat doet hij met twee vingers in de neus. Ik ben even vergeten wie met “de volgende president” ook al weer werd bedoeld. Help me!

 4. lucinde

  We kunnen nu zien hoe Trump loopt te gillen. Onwaardiger is niet mogelijk. En toch veinst Jantje dat hij Trump prefereert boven een oude, gematigde man.

  Maar Jan schrijft gewoon alles wat geld oplevert en de lezertjes van DDS willen bevestiging zien in hun complotbreintje

  1. lucinde

   Nu al… Republikeinen die gillen dat Trump-stemmers een andere pen kregen, waarvan na invullen van stembiljet de inkt uitloopt.

   Wappers!

   1. vandaag

    tja , misschien gaat de stront vlek uitleggen hoe je meer stemmen uitbrengt dan dat er stemgerechtigden zijn ?

    dat heet fraude domme zuigtról

 5. henk43

  Jan Roos: “Trump gaat met 2 vingers in de neus winnen”. Hoogmoed komt voor de val.

  1. Ernest Stern

   Met twee vingers in de neus zal het niet gaan maar de kans dat hij alsnog wint is bepaald niet uitgesloten.

  2. homefront

   Aldus onze poepvlekjes

   1. Thant Dolph

    Trio

 6. NO8DO

  Mening van NO8DO: Trump-fanboys en -girls zijn ezels die met vingers in de oren hun eigen gelijk bevestigen

 7. Blondie

  De Nederlandse stemmen, voor het Europees Parlement waren 4 volle dagen beschikbaar, tot ze officieel werden geteld.
  En ineens was de PvdA van Timmermans, de grootste.
  In Maart gaan we in Nederland, ook gewoon een aantal dagen stemmen, op allerlei manieren en tellen doen we pas, als de uitslag de gewenste is.
  Corruptie in Nederland U mag het zeggen.

  1. Marija

   Ben er zeker van,

  2. Emma Louise

   De VVD is voor eerlijke verkiezingen. Uw stem telt. Ook in maart 2021. Stem op onze premier. Stem VVD.

   1. Linksbuster

    Nee.

   2. Freba

    Wie is er Niet voor Eerlijke Verkiezingen????????

 8. Treurpijp78

  “Want niet eerder is er een overduidelijk verwarde vrijwel seniele oude man gekozen voor de machtigste positie op aarde.”

  Rewind naar 2016, rechtse blonde speknek.

 9. Kleurloze Politiek

  Kom op jonges waar slaan al die complottheorieën nou weer op..
  Ik heb absoluut geen voorkeur als het gaat om de Amerikaanse verkiezingen..
  Maar ik weet wel dat je echt niet zomaar met een mobiele telefoon zomaar kunt filmen als je’m al mee naar binnen mag meenemen..

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik ben nog helemaal niet zeker van Bidens overwinning. Arizona is nog wankel, ondanks dat er reeds een call is afgegeven door AP, is de uitkomst nog onzeker. AP en Fox hebben hun call niet teruggetrokken, terwijl dat eigenlijk wel had gemoeten. Ook Pensyllvania en Georgia zijn nog niet binnengehaalfd.

  Voor Trump staat de deur naar het Witte Huis wagenwijd open. We hebben te maken met hele smalle marges hier. Wel is duidelijk dat Biden een ongekend aantal kiezers heeft getrokken, nog meer dan Reagan. Daarbij moet ook worden vermeld dat Wisconsin en Michigan, die de Democraten in 2016 verloren aan Trump, zijn teruggewonnen door Biden. Er was dus sprake van een zogenaamde “blauwe golf”, een definitieve afwijzing van Trumps wanbeleid, hetgeen een goede zaak ia.

 11. Linksbuster

  Biden is de sokpop van Harris….zeg maar de sylvana simons van de ‘democraten’.
  Je moet er toch niet aan denken dat zo’n figuur de touwtjes in handen krijgt?
  Dan is wel zeker dat de republikeinse kandidaat over 4 jr met 2 vingers in de neus gaat winnen…als er dan nog zo iets bestaat als de USA.

  1. Thant Dolph

   Over 4 jaar zijn de VS overgenomen door het derde Rijk van Joe biden.

   1. lucinde

    Waarom roept de zoon van Biden op tot een totale oorlog?

    Van wie heeft hij dat woord eigenlijk?

    1. Vriend

     Geen fysiek oorlog hoor, Lucy meid. Maar een gerechtelijke oorlog om de stembusstrijd-met-fraude.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.