Column Paul Cliteur — ‘Mijn ideologische lijn: voor verlichtingswaarden en de democratische rechtsstaat’

Voormalig FVD-senator Paul Cliteur verheldert wat hij donderdag bedoelde toen hij dagblad Trouw vertelde dat hij de “ideologische lijn” van Thierry Baudet steunde. Dit in verband met artikelen die elders zijn verschenen over (meer) appberichtjes en over uitspraken die Baudet mogelijk tegen deze of gene gedaan heeft. 

In het dagblad Trouw van 26 11 2020 staat een interview met mij onder de kop: “Paul Cliteur: ik ben solidair met Baudet en zijn ideologische lijn”. Zoals uit de context van het interview duidelijk wordt, bedoel ik hiermee dat ik de ideologie van FVD, zoals uiteengezet in het partijprogramma onderschrijf.

Dat betekent dat in mijn wereldbeeld geen plaats is voor nazisme, fascisme, racisme, vreemdelingenhaat, antisemitisme, discriminatie of anderszins verwerpelijke opvattingen. Vanzelfsprekend onderschrijf ik niet de kwalijke uitspraken in berichten die opduiken in appgroepen van jongeren of die sommigen menen te hebben gehoord van Baudet in private situaties.

Ik ben, zoals bekend, een voorstander van verlichtingswaarden en de democratische rechtsstaat, zoals blijkt uit mijn werk van de afgelopen 35 jaar. Daarin is geen verandering gekomen.

Ook wil ik erop wijzen dat iedereen moet worden aangesproken op ideeën die deze persoon zelf zegt te hebben. Niet op wat anderen aan een persoon willen toeschrijven. Wat betreft mijn eigen ideeën verwijs ik naar mijn boeken, mijn toespraken in de Eerste Kamer en andere officiële uitingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Gezien het relaas op GS betreffende de waarschuwingen welke meerdere studenten richting Cliteur gedaan hebben, vind ik dit “artikel ” een mislukte poging in de categorie “achteraf oké proberen te zijn”
  In mijn ogen is Cliteur volledig door het ijs gezakt met zijn visie: Holocaust ontkenning valt onder de VVMU en scherpt het debat.

  1. Meriadoc Brandebok

   Je hebt gelijk.

   1. henkie

    @ Meriadoc Brandebok

    Laat mij niet lachen, “het relaas op GS”

    Geen stijl –> “EU trekt nepnieuws-beschuldiging GeenStijl in”

    Moet uit ander vaatje tappen om weer gerespecteerd te worden.

    Gaan onzin verhaal Baudet plaatsen, doet het altijd goed.

    Op Radio 1 vanavond gehoord “Openlijke anti semietisme” bij FvD

    De leugens worden verder en verder opgerekt.

    Paul Cliteur zegt het precies zoals het is;
    “Personen willen graag Baudet bepaalde dingen in de mond leggen” en meten dat breed uit in de media.

    En heeft iemand de moeite genomen om die appjes te bekijken?
    Dat wat je kunt lezen stelt niks voor en dan laten ze doorgestreepte onleesbare dingen zien (zogenaamd germodereerd?)

    Wat een onzin allemaal.

    Het gaat hier inderdaad om trial by MSM, niks meer niks minder, ongefundeerde leugens.

    Komt mensen, uit protest of met overtuiging stem PVV.

    Stem op als Baudet nog wat kan redden FvD

    Of als de beroeps politici die “Brutus” hebben aangestuurd nog een partij weten op te richten die “het fatsoenlijke alternatief op FvD” kan worden genoemd, stem daarop.

    Maar keer u af van het partijkartel, laten wij hopen dat wij deze Orwelliaanse periode nog kunnen afsluiten en te grqve kunnen brengen.

    1. Meriadoc Brandebok

     GeenStijl is een vies blogje waar de honden geen brood van lusten, maar dit is dan toevallig een doorwrocht stuk dat niet is weerlegd. Ook de andere verhalen van de afgelopen dagen waren uiterst diepgravend.

     Als het vieze blog GeenStijl aan de bel trekt, dan zou ik direct gealarmeerd zijn.

     1. Vriend

      Mijn reactie onder #23 had hier moeten staan.

     2. Rene van der Grijp

      “GeenStijl is een vies blogje waar de honden geen brood van lusten, maar dit is dan toevallig een doorwrocht stuk dat niet is weerlegd.”

      Hier had moeten staan: “dit is dan een doorwrocht stuk waar ik, Meriadoc Brandebok, het mee eens ben omdat het in mijn straatje te pas komt”.

      Degenen die GS een vies blogje noemen grazen per definitie mee in de politiek correcte kudde en hebben automatisch een hekel aan alternatieve media die een ander geluid dan de MSM laten horen.

     3. Ernest Stern

      Juist, Meriadoc. Geheel mee eens.

     4. vandaag

      strónt vlé®kje is ontwaakt uit zijn namiddagdutje , niets toe te voegen behalve zijn verbale digitale diarree.

     5. Ernest Stern

      Vandaag heeft weer een schone luier aangetrokken en is weer geheel bij stem.

     6. vandaag

      strónt vlé®k probeert de zaken weer om te draaien. zo ontettend dom gewauwel

     7. Vriend

      Stern is ontwaakt uit zijn coma en slaat wild om zich heen.

     8. Loelap

      Kijk jij nou maar naar de haatzaai site Joop, de site met een nogal hoog NSB gehalte.

     9. Gerda2

      Brandebok@ GeenStijl is een vies blogje waar de honden geen brood van lusten…..

      Zie jezelf dan maar als minder dan een hond.

  2. Vriend

   Natuurlijk valt de ontkenning van de holocaust onder de VVMU. Iedereen die deze misdaad ontkent is zwaar van Lotje getikt, maar heeft desalniettemin het recht dit te vinden en te uiten. Diegenen proberen op andere gedachten te brengen scherpt inderdaad het debat.

   Dat Zweedse Kok meent dat dit een kwalijke visie is, komt omdat hij alles op een hoop gooit en geen onderscheid tussen verschillende zaken maakt: alles wat met WOII te maken heeft moet ongenuanceerd verworpen worden.

   Dat Malle Meria hem bijvalt was te verwachten: de man kan geen reactie meer plaatsen zonder Godwin.

   1. Rene van der Grijp

    Heb je weleens te maken gehad met holocaust-ontkenners? Daar valt net zo min mee te debatteren als met jonge aarde creationisten of Jehova-getuigen.

    Het mag wat mij betreft onder de VVM vallen, maar het debat zal er niet door gescherpt worden. Je praat namelijk tegen een muur.

    Net als jonge aarde creationisten putten holocaust-ontkenners (die steevast antisemiet zijn) uit pseudo-wetenschappelijke sites die worden gefinancierd door fanatici.

    1. Vriend

     Dat is mogelijk, maar iemand afserveren (wat Kokkie doet met Cliteur) omdat deze laatste pleit voor VVMU voor holocaustontkenners, is naar mijn idee een kwestie van vernauwd bewustzijn en rigide, onzinnige gelijkschakeling: Cliteur wordt veroordeeld niet omdat hij de holocaust niet zou veroordelen maar omdat hij pleit voor vrijheid van meningsuiting voor holocaustontkenners.

     En Kokkie is te dom om het onderscheid tussen deze twee te maken.

     1. Rene van der Grijp

      Ach, Kokkie is een loepzuivere provocateur en valt sowieso niet serieus te nemen.

  3. Seneca

   @kok
   mag ik je erop wijzen dat ook de VVD met name de huidige minister president, heeft verklaard dat de holocaust ontkenning onder de VVMU valt. men kan het ermee eens zijn of niet, maar dat is een andere kwestie. je probeert via je insinuaties te ‘bewijzen’ dat de heer Cliteur in het geniep ‘fout’ is. een wat mij betreft zeer minderwaardige poging, die je laaghartig en minderwaardig karakter treffend bewijst.

 2. LifeBuddy

  Trek het je Niet aan Paul, want Geen Een die Rechts is heeft iets met fascisme, maar, de arische sLinkse, geven een boek uit. Geheten ‘’mein kampf’’. Maar de rechtse Mogen het NIET lezen!

  1. Lex

   Goed omschreven.

   Ik ben echt even een dagje licht depressief geweest het zelfde gevoel als Nederland weer eens de wereldcup heeft verloren.

   Het is te bizar voor woorden we kunnen gerust spreken van een coup of een machtsgreep binnen de partij.

   Tierie Baudet royeren en de partij uitzetten zonder dat de leden hierover hebben kunnen stemmen. Dit zijn praktijken die voorkomen in een bananenrepubliek en niet in Nederland.

   Ik ben niet de enige die aangeslagen is en woedend is over de bananenrepubliek praktijken binnen FVD. Ik ben geen eens lid van die club.

   Kun je nagaan hoe FVD leden zich moeten voelen. Ik bind er geen doekjes omheen ik ben een PVV stemmer vanaf het prille begin en hoopte dat beide partijen samen een coalitie gingen vormen met aanvulde partij(en).

   Onaanvaardbare praktijken. Alleen de leden kunnen bij meerderheid van stemmen een bestuurslid naar huis sturen. Dus zijn ze strafrechtelijk bezig, ook wijzigingen bij de kamer van koophandel daar moet Tierie Baudet zijn handtekening voor zetten.

   Ik heb 15 jaar in het bestuur gezeten van een computer vereniging en heb ook al het een en ander meegemaakt. Ook mij wilde ze als voorzitter wippen, De meerderheid van leden gingen hier niet mee akkoord dus konden ze mij er niet eruit zetten.

   Dit heeft de vereniging toen wel leden gekost. De oproerkraaiers zijn geroyeerd en de club draaide nog jaren in goede saamhorigheid verder tot 2016.

   Het zou mij niets verbazen als dit een vooropgezet spel is en dat mogelijk ook politiek Den haag hier iets mee te maken heeft, want die willen maar wat graag van Tierie Baudet af.

   Hij was gewoon te lastig stelde vervelende vragen, bracht dingen aan het licht. O.K. hij is een minder goede partij bestuurder maar als politicus kam hij steeds beter uit de verf.

   In de huidige tijd kan bijna niets meer verborgen blijven, vroeg of laat komt alles boven water.

   Ik vrees het ergste voor FVD. De leden zijn nu aan zet en zij bepalen wat er verder gaat gebeuren. Zij hebben weinig tijd want het nieuwe kalenderjaar komt er aan, wat betekend dat de contributie moet geïnd moet worden.

   Er moeten genoeg contributie binnen komen om de vereniging draaiend te houden.

   Het enige wat we kunnen doen is afwachten.

   1. LifeBuddy

    Lex, er zijn nog genoeg mensen die het sLinkse geraffineerde propaganda Nepnieuws door hebben en de FvD Groot maken. Niemand heeft kunnen bewijzen dat er fascisme in de partij zit, maar er is Genoeg bewijs dat er Veel fascisme bij de sLinkse zit. De sLinkse hebben de kant van de criminelen gekozen. Zie hier…
    h**ps://www.ad.nl/binnenland/wie-is-keylow-taghi-s-moordmakelaar-ik-kom-makkelijker-aan-wapens-dan-aan-een-zak-patat~a426381d/

 3. Beukman

  Een pijnlijke spagaat, zo lees ik deze bijdrage. Cliteur tracht kool en sop te sparen door zijn eigen straatje schoon te vegen, maar zich nadrukkelijk niet uit te spreken over Thierry’s straatje en dat van andere FvD-ers die over de schreef zijn gegaan.
  Maar zo werkt het niet.
  Politieke lafheid, dat is het.

  1. Lex

   En Cliteur is niet de enige en zoveel belangrijke leden binnen de partij die dit hebben voorbereid gewoon grove verraad aan Thierry Baudet.

   Maar de waarheid komt eerdaags wel boven water.

 4. Paul Cliteur

  Wat mij altijd weer verbaast is hoe gemakkelijk mensen iets geloven alleen maar omdat het ergens geschreen staat. Ook hier weer bij sommige reacties. Over die strafbaarheidsstelling van holocaustontkenning. Iemand iets gelezen bij mij? Nee. Dus geloven we maar blindelings wat in GeenStijl staat. En GeenStijl, ook weer van horen zeggen. Prima hoor, maar hoe goedgelovig kan je zijn? En dan over al die anonieme verklaringen het volgende. Wie met mij een gesprek wil hebben over misstanden kan altijd bij mij terecht. Als die persoon dat vertrouwelijk wil houden dan blijft dat ook vertrouwelijk. Het spreekt voor zich dat wanneer het gaat om zulke ernstige zaken als nazisme, fascisme, xenofobie, antisemitisme of andere verderfelijke ideologieën, dit mijn speciale aandacht heeft. Jammer dat GeenStijl niets bij mij heeft willen checken alvorens tot publicatie over te gaan. Wat zegt ons dat?

  1. Rene van der Grijp

   Beste heer Cliteur,

   Ik las dat u bent opgestapt uit solidariteit met Thierry Baudet. Klopt dat?

   U was daar heel snel mee. Op dat moment had Baudet zich teruggetrokken als lijsttrekker en leek zijn rol uitgespeeld. Daags daarna kwam hij daar echter op terug en zette hij in op een lijsttrekkersverkiezing. Heeft u nu spijt van uw beslissing?

   Ook Hiddema haakte razendsnel af middels een vaag briefje aan Arib waarmee je alle kanten op kan. Dat verdient zeker geen schoonheidsprijs en de leden en het publiek kunnen alleen maar gissen naar zijn beweegredenen.

   1. henkie

    Beste Rene van der Grijp,

    Iets wat jij misschien niet kan bevatten.

    Als oprecht eerlijke en nobele mensen andere mensen in hun armen sluiten en dan dit soort op leugens gebaseerde achterbaks karaktermoord van hen terugkrijgen, gebeurt voor deze mensen feitelijk het ondenkbare/het onmogrelijke.

    Hoe intelligent deze mensen ook zijn zij kunnen zoiets laags en verderfelijks van deze mensen niet bevatten.

    Dan ga je misschien overhaastte dingen doen.

  2. Meriadoc Brandebok

   “En dan over al die anonieme verklaringen het volgende. Wie met mij een gesprek wil hebben over misstanden kan altijd bij mij terecht. Als die persoon dat vertrouwelijk wil houden dan blijft dat ook vertrouwelijk. (..) Jammer dat GeenStijl niets bij mij heeft willen checken alvorens tot publicatie over te gaan. Wat zegt ons dat?”

   Bart Nijman schrijft op Twitter: “Wat betreft die slotalinea. We hebben bagatelliserende mails van Cliteur gezien en meerdere bronnen die onafhankelijk van elkaar bevestigen dat Cliteur alle waarschuwingen wegwuifde.”

   GeenStijl is dus in het bezit van e-mails die het beeld in het artikel bevestigen.

   1. Gerda2

    Brandebok@ GeenStijl is dus in het bezit van e-mails die het beeld in het artikel bevestigen.

    Vraag de mails even op, dan kunnen wij ze ook zien.

  3. ZWEEDSE K0K

   Mocht de heer Cliteur van mening zijn dat meerdere eensluidende verklaringen onjuist zijn en zijn vertrek cq vlucht geen ontvluchten van zijn mede verantwoordelijkheid is, vind ik u een nog grote flapdrol dan ik durfde te vermoeden.

   1. vandaag

    zegt een kakkerlak die nog nooit iets gepresteerd heeft

  4. lucinde

   Bij berichtgeving zoals Geen Stijl, DDS en alternatieve media ben ik altijd op mijn hoede.
   Niet neutraal, bewust ontdoen van (tegen) argumenten om de lezer te overtuigen van het gelijk.

   Niet toevallig media die tot voor kort zeer positief over U (tevens gastschrijver) Baudet en de FvD hebben geschreven.

   Als zeer gematigd, links georiënteerde politicus ben ik bijzonder sceptisch op de genoemde soort van media en dus ook uw
   bijdragen.

   Niet dat ik u niet geloof op uw woord, maar mijn observaties en voorzichtige conclusie pleiten u ook niet vrij.

   Desondanks neem ik toch afstand van mijn gevormde oordeel tot er meer feiten boven tafel komen.

   Ik hoef u daar niet voor te spreken, u heeft wel iets beters te doen en ik zal niet (ver)oordelen.

   1. vandaag

    quote Als zeer gematigd, links georiënteerde politicus ben ik bijzonder sceptisch op de genoemde soort van media en dus ook uw
    bijdragen. end

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    mad lola is volledig gehersenspoeld door het linkse segment en behoort tot het tróllen legioen van de strónt vlé®k en beukhol

   2. Vriend

    “Als zeer gematigd, links georiënteerde politicus …”

    Vergaloppeert Lucinde zich hier? Oh…. hij bedoelt dat hij lid is van de Oude Socialisten, een exclusief groepje PvdA-aowers dat elkaar veren in de reet steekt en nostalgische verhalen vertelt over de glorietijd van de sociaal-democratie.

    Ga toch je pik poetsen Lucinde en maak je niet verder belachelijk: je waant je een ‘politicus’ maar je bent gewoon een ouwe lu*l met een melancholieke hang naar het verleden.

   3. Loelap

    Ja u kunt beter naar de NOS luisteren die brengt pasbneutraal nieuws, ahum.
    Ach u kunt er niets aan doen u bent Links geïndoctrineerd.

 5. henkie

  @ zweedse kok

  Laat mij niet lachen, “het relaas op GS”

  Geen stijl –> “EU trekt nepnieuws-beschuldiging GeenStijl in”

  Moet uit ander vaatje tappen om weer gerespecteerd te worden.

  Gaan onzin verhaal Baudet plaatsen, doet het altijd goed.

  Op Radio 1 vanavond gehoord “Openlijke anti semietisme” bij FvD

  De leugens worden verder en verder opgerekt.

  Paul Cliteur zegt het precies zoals het is;
  “Personen willen graag Baudet bepaalde dingen in de mond leggen” en meten dat breed uit in de media.

  En heeft iemand de moeite genomen om die appjes te bekijken?
  Dat wat je kunt lezen stelt niks voor en dan laten ze doorgestreepte onleesbare dingen zien (zogenaamd germodereerd?)

  Wat een onzin allemaal.

  Het gaat hier inderdaad om trial by MSM, niks meer niks minder, ongefundeerde leugens.

  Komt mensen, uit protest of met overtuiging stem PVV.

  Stem op als Baudet nog wat kan redden FvD

  Of als de beroeps politici die “Brutus” hebben aangestuurd nog een partij weten op te richten die “het fatsoenlijke alternatief op FvD” kan worden genoemd, stem daarop.

  Maar keer u af van het partijkartel, laten wij hopen dat wij deze Orwelliaanse periode nog kunnen afsluiten en te grqve kunnen brengen.

 6. PG

  Duidelijk !!

  note voor wie het interesseert (bij voorkeur de sitebaas):
  Ik wordt wat moe van het overgrote deel van alle reageerders op DDS.
  Is dit nu de DDS? of heb ik me vergist en ben ik ingelogd op JOOP.nl?
  Jammer dat er hier niet wat meer en actief beheer wordt gepleegd.

 7. Vriend

  Lazer toch op met je ‘vies blogje’ achterlijke, vieze rat. GeenStijl is al 16 jaar HET toonaangevend blog in Nederland dat objectief iedereen aan de schandpaal nagelt die dat verdient: links en rechts.

  GeenStijl wordt wekelijks door miljoenen Nederlanders bezocht, gelezen en becommentarieerd. GeenStijl heeft ministers laten vallen, doofpotten opengebroken, grootscheepse misstanden aan de kaak gesteld en is een toonaangevend medium waarnaar geluisterd wordt.

  Als je GeenStijl wilt afbranden, Maria Geitensok, kom dan met feiten en argumenten en niet met loze, mongoloide beschuldigingen: je zet jezelf geweldig voor schut door zoveel opzichtige onnozelheid. Hoewel – het maakt eigenlijk niet uit, niemand ziet je hier voor vol aan.

  1. PG

   twee duimpjes omhoog!

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik heb dat al eens uitgelegd, maar dat was niet het onderwerp van mijn post. Wat vind jij eigenlijk van het stuk van Nijman?

   1. Vriend

    Iemand die GeenStijl een ‘vies blogje’ vindt, spreidt zoveel ridiculiteit ten toon dat ik hem niet serieus kan nemen en er onmogelijk mee in debat kan gaan. Die ander heeft gewoon niks zinnigs te melden.

    1. Ernest Stern

     Sorry, goede Vriend, zoals jij en ik weten is Meriadoc een integere debater die het, voor zover ik kon nagaan, altijd bij het juiste eind heeft.
     Je bijdrage toont slechts je eigen intellectuele en morele beperkingen. Je bent als debater een dwerg in vergelijking met Meriadoc, en je weet het.

     1. vandaag

      hahahaha , de strónt vlé®k durft in zijn grenzeloze arrogantie het woord integer te gebruiken.

      brandende bok is zeker zeer beperkt dat is dan wel weer een feit strónt vlé®k

     2. Ernest Stern

      Daar hebben we ons stróntkereltje al weer.

     3. Vriend

      Ach kijk eens aan, de megalomane narcist en het alterego van de grefo Brandegeit voelt zich geroepen om in de bres te springen.

      Weet je wat Ernest: krijg ongezien de tyfus en nog wat aanverwante ziektes en ga eens snel deaud, daar doe je iedereen een plezier mee.

     4. Ernest Stern

      Mijn goede Vriend bevestigt mijn betoog. Je bent moreel en intellectueel de weg kwijt, arme stumper.

     5. vandaag

      je bent inderdaad een uitwerpsel strónt vlé®k , een lastig stuk ontlasting , hoe vaak men ook doortrekt de strónt vlé®k blijft hangen

     6. Rene van der Grijp

      “Sorry, goede Vriend, zoals jij en ik weten is Meriadoc een integere debater die het, voor zover ik kon nagaan, altijd bij het juiste eind heeft.”

      Qua integriteit steekt Brandebok ver uit boven met name de beroepsleugenaar en keffer Stern. Maar dat is niet zo’n prestatie: Stern bevindt zich op het absolute nulpunt.

     7. ZWEEDSE K0K

      Zodra de Duitse plantsoenendienstmedewerker getergd begint te schelden, meestal zijn 2e reactie in een draadje, is hij mentaal reeds niet meer tegen zijn opponent opgewassen.
      Hebt mededogen met deze eenvoudige steelhanger.

    2. Mogguh

     ‘Verrassing: Haatbaard Bart Nijman blijkt zelf een opper-antisemiet.’

     h**ps://dissident.one/2020/11/28/verrassing-haatbaard-bart-nijman-blijkt-zelf-een-opper-antisemiet/

     1. Vriend

      Mogguh, dat zijn allemaal moppen die de Joden ook over zichzelf (zouden) maken. Uit alles spreekt humor, nergens kwaadaardigheid.

      Uit angst niet politiekcorrect genoeg te zijn, durven we niets meer over Joden te zeggen – elke opmerking wordt als antisemitisme uitgelegd. Zo werd ook Annabel Nanninga belasterd.

      Het is een narrow minded houding die getuigt van een grote middelmatigheid -dwergengedrag.

     2. Mogguh

      Ach Max Tailleur zou in de huidige tijd ook als anti-semiet worden gelabeld gezien de moppen over joden die hij altijd maakte.

     3. Vriend

      Absoluut. Max zou aan de hoogste boom gehangen worden en met de grootste en dikste spijkers aan de schandpaal genageld. Linkse SJW’ers zijn dan ook kutvolk.

  3. Logica

   Vriend, vergeef hem, hij weet en kan niet beter.

 8. ZWEEDSE K0K

  Zowel Cliteur als Hiddema zagen een minuscuul rookwolkje opstijgen vanuit het laadruim van het vlaggenschip van de Renaissancevloot.
  Onder het excuserende “Das haben wir nicht gewust” slopen zij als een van de eersten van het schip af.
  Waren zij dan toch op de hoogte van de explosieve lading van het moederschip?

 9. ZWEEDSE K0K

  Pontius Pilatus in de overtreffende trap:
  Van de Leidse Universiteit.
  mareonline.nl/nieuws/cliteur-blijft-trouw-aan-thierry/

 10. bandini

  Tja Paul, als ideoloog kun je je misschien permiteren om vooral boeken en artikelen te schrijven maar als politicus had je je eerder en helderder moeten uitspreken in de publieke debatten!

 11. Logica

  Even offtopic. Hoor net dat mens van Engelshoven zeggen dat vrijheid van meningsuiting ook op scholen zo belangrijk is.

  Geweldige reactie, zondermeer. Maar die horen we al 50 jaar lang als er weer eens problemen zijn met moslims.

  Dus: het is wachten op het volgende probleem met de aansluitende ideologische woordjes. Dat politici zich er niet voor beginnen te schamen.

 12. Logica

  Even offtopic. Hoor net dat mens van Engelshoven zeggen dat vrijheid van meningsuiting ook op scholen zo belangrijk is.

  Geweldige reactie, zondermeer. Maar die horen we al 50 jaar lang als er weer eens problemen zijn met moslims.

  Dus: het is wachten op het volgende probleem met de aansluitende ideologische woordjes. Dat politici zich er niet voor beginnen te schamen is verwonderlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.