snapshot 3

Eva Vlaardingerbroek veegt de vloer aan met boekenverbranders: "Als iets naar fascisme ruikt..."

Geen categorienov 12 2020, 11:00
Ook Eva Vlaardingerbroek is helemaal klaar met de links-extremistische radicalen die Zwarte Piet-boeken compleet uit onze bibliotheken willen veranderen. Waar ik ze eerder vandaag al "boekenverbranders" noemde stelt zij terecht dat dit soort praktijken nogal wat weg hebben van het fascisme.
Directeur Anton Kok laat namens alle openbare bibliotheken weten dat hij helemaal klaar is met Zwarte Piet. Weg ermee. Geconfronteerd met de opmerking dat maar liefst 55% van de Nederlandse bevolking Zwarte Piet wil behouden reageert hij op uiterst schokkende wijze. "Sommigen zien fascisme ook zitten," zegt Kok.
Daar moeten voorstanders van Zwarte Piet -- en dus van onze cultuur en tradities -- het maar mee doen. Wij zijn te vergelijken met fascisten. Punt. Aldus het opperhoofd van onze openbare bibliotheken.
Gelukkig zijn er (aspirant) politici die de moed hebben deze gekte te bestrijden. Kom er maar in Eva Vlaardingerbroek, de nummer van vijf van Forum voor Democratie bij de aanstaande verkiezingen:
https://twitter.com/EvaVlaar/status/1326821281094897664
"Dat veel Nederlanders wel fan zijn van Zwarte Piet, vindt Anton Kok geen reden om de boeken te bewaren: 'Sommigen zien fascisme ook zitten... Walgelijke vergelijking, getuigend van 0 zelfreflectie," aldus Vlaardingerbroek in reactie op Koks walgelijke uitspraken. "Als er iets ruikt naar fascisme is het wel het verwijderen van boeken, meneer Kok."
Zo is het maar net.
Volg mij op Twitter en op Parler.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten