Gezellig! PvdA zet Greenpeace-gekkie met strafblad hoog op de kieslijst

Verdorie. Waren we eindelijk af van Diederik Samsom, halen ze gewoon nóg een milieufreak/terrorist binnen. 

De PvdA heeft vandaag haar kieslijst bekendgemaakt voor de verkiezingen van 17 maart 2021. De top 5 van de lijst is niet echt verrassend. Maar daarna wordt het interessant. De partij heeft Joris Thijssen, “directeur Greenpeace,” namelijk op plek zeven gezet. En dat is een grote schande.

Want wie is Joris Thijssen? Nou, deze man is een echte groene gek. Een eco-terrorist, eigenlijk. Hij bestormde ooit de Tweede Kamer, heeft een strafblad en schept op dat hij daar heel blij mee is. Jaren geleden berichtte De Morgen nog dat hij vast werd gehouden in Denemarken omdat hij zich daar vreselijk misdragen had:

De politie heeft in Kopenhagen een Nederlandse medewerker van Greenpeace aangehouden. Hij zit nog minstens tot 7 januari vast, zo heeft een medewerker van de actiegroep gemeld. Activisten van Greenpeace drongen donderdagavond een kasteel binnen waar de Deense koningin Margrethe II een galadiner gaf voor de staats- en regeringsleiders die de VN-klimaattop bijwoonden… Thijssen wordt ordeverstoring, huisvredebreuk en ‘het verwekken van wanorde op een geoorloofde vergadering’ ten laste gelegd.

Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het wangedrag van de groene gekken die grote blokken in de zee gooien waardoor vissers hun leven niet meer zeker zijn. Hier een interessant stuk over de man die door kritische denker de hoge profeet van de klimaathysterie genoemd wordt.

Wat doet deze man op de kieslijst van één van Neerlands historisch gezien grootste en meest invloedrijke partijen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Aborifa

  Dat wordt wat in de Tweede Kamer. Rechts, -extremisten, links-extremisten, moslimbroeders, christenbroeders. En enkele normale mensen.

  1. vandaag

   tweede kamer is al jaren een ratjetoe van vriendjespolitiek

   stem sociaal, stem PVV

 2. Ernest Stern

  Als Climegate een boos artikel over je schrijft sta je wat mij betreft aan de goede kant.

  Mooi dat de PvdA deze heldere man op de lijst heeft gezet.

  1. vandaag

   Als Climategate een helder artikel over je schrijft sta je wat mij betreft aan de foute kant.

   Krankzinnig dat de PvdA deze debiele man op de lijst heeft gezet.

   1. Appelstroop

    Wat krijgen we nou? Geen uitwerpsel gerelateerde scheldwoorden? Ik zie de eerste tekenen van een hechte vriendschap ontstaan.

    1. vandaag

     strónt vlé®k is geen scheldwoord slechts een gradatie die iets zegt over de inhoud van de reacties van de strónt vlé®k.

     Zoals al meermaals geschreven ( heerlijk die malle pietje arrogantie ) de strónt vlé®k heeft geen vrienden en krijgt geen vrienden dus ik snap niets van je beweringen plakkerige

  2. werikke

   is gewoon dom. alsof je jou in een Crèche laat werken .

   1. vandaag

    😂👍👏

   2. Ernest Stern

    Moeilijk hè, werikke, die Nederlandse taal.

    🙂

    1. werikke

     nee hoor .ik heb er geen last van.

     1. Ernest Stern

      Onwetenden hebben geen last van de feiten die ze niet kennen.

     2. vandaag

      spak de aandoenlijke strónt vlé®k

  3. Cootje

   Heldere man ? Eentje die net niet de geitenwollen sokken heeft uit gevonden , het doet in het donker met het licht uit. En een internationaal strafblad heeft . Zulke figuren kunnen het broertje wezen van Wijnand Duyvendak van de ra ra bewegingen en ere lid van GroenLinks . Maar in een narcotica staat en bananen republiek kan alles

 3. HD

  We hebben een oorlog nodig, helaas.

 4. JFU

  Soort zoekt soort.

 5. Kretoloog

  In de kandidatenlijst van de PvdA staan weer heel wat Marokkaanse en Turkse namen. Partijleider Asscher wil toch weer terug naar de Partij voor de Allochtonen. Een 2e Denk-move ligt zo op de loer.

  1. Cootje

   Die zijn totaal ingewerkt in Nederland in de deel gebieden in gemeentes en de subsidie stromen en zijn voor zich zelf begonnen een bakkie thee kunnen ze zelf wel zetten. De kerk partijen zijn uitgevoerd en de socialisten hebben geen bestaansrecht meer maar spartelen nog een beetje tegen .

   1. Cootje

    Uitgeboerd

   2. EvertB

    Met de positie van Thijssen op de kieslijst van de PvdA wordt duidelijk dat het klimaatbeleid een belangrijk speerpunt wordt. Het netwerk van Thijssen heeft Samsom en Timmermans, die beiden het Europese klimaatbeleid vormgeven, uiteraard ook op de radar.
    Het volgende kabinet Rutte IV (of Asscher I / Kaag I) wordt in de steigers gezet: VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks plus waarschijnlijk CU.

    D66 en GroenLinks maken begin met halveren van de veestapel (niet de boeren) en VVD maakt eindelijk effectief werk van immigratiebeleid en houdt zo Wilders te vriend.

    1. Bolkestein

     De PvdA heeft geen zetels meer.

 6. RvdBe

  Plek 7 is een onverkiesbare plek bij de PvdA, is dus gewoon aandachttrekkerij.

  1. lucinde

   Is leuk…toegegeven

  2. Ernest Stern

   Gelukkig is het ironisch bedoeld. RvdBe snapt ook wel dat de PvdA het goed gaat doen in de volgende verkiezingen en deel gaat uitmaken van de volgende regering.

 7. lucinde

  De een gooit een blok steen in de zee tegen milieuvervuilers, de ander zeikt een brievenbus vol, weer een ander sjoelt met inloggegevens en claimt de halve kas van de grootste ledenwerving..
  En dan hebben we de halve VVD nog niet eens benoemd.

  Grote verschil met de PvdA man is dat hij er zeker niet beter van is geworden en vecht voor een zaak die wel eens de balbheojkste kan zijn in de komende 20 jaar.

  1. lucinde

   Behjlakje = belangrijkste

  2. Kretoloog

   “Grote verschil met de PvdA-man is dat hij er zeker niet beter van is geworden”

   O ja? Een directeur van Greenpeace ‘verdient’ al een dik salaris. Maar inderdaad, als Kamerlid vangt hij nog meer.
   htt*s://indignatie.nl/amp/2020/03/10/buadet-heeft-gelijk-ik-schrok-toen-ik-mij-ging-verdiepen-in-beloning-van-directeuren-goede-doelen-de-complete-lijst/

   1. Cootje

    Goede doelen en subsidie stromen worden vaak gestuurd door socialisten , Europees zijn ze uitstervende de socialisten en is hier niet anders rode zakkenvullers zit niemand meer om verlegen

   2. lucinde

    De man heeft een ruimte- en luchtvaart gestudeerd…

    denk dat er veel meer te verdienen valt dan een Greenpeace salaris.

    Google: ergens tussen 33000 en 96000

    Geen reden om je op te winden

 8. lucinde

  Mijn stem gaat naar deze held, Arib of Lisa Westerveld.

 9. Piet51

  O.k. hij werd gestraft met een korte voorwaardelijke opsluiting. Maar hij kreeg vervolgens op een eis van Greenpeace wel een schadevergoeding van de Deense overheid, omdat die voorwaardelijke opsluiting korter was dan het voorarrest. Belachelijke actie van de Denen.

  1. Mogguh

   Zij hadden hem met net zo’n steen om zijn nek als gebruikt tegen de visserij af moeten laten zinken de milieuterrorist!

   1. Ernest Stern

    Als Mogguh kansen ziet tot moord, marteling of genocide dan is hij er altijd als de kippen bij.

    Gelukkig bedoelt hij het allemaal ironisch.

  2. Ernest Stern

   Ja, ik betwijfel ook of hij in formele zin een strafblad heeft.

   1. Piet51

    @Ernest Stern
    Volgens het Nederlandse strafrecht zou hij een strafblad (strafblaadje dus eigenlijk) krijgen. Maar hoe dat met straffen in Denemarken zit, weet ik niet zeker, maar ik denk het wel. Denemarken is EU-lid, vandaar.

    Tot nu heeft hij er geen last van gehad, gezien de functies die hij heeft bekleed. Misschien lieten ze juist wel in zijn voordeel. Ik vond die actie in Denemarken wel een ludieke en onschuldige actie. Maar omdat de Denen, en vooral de koninklijke familie, in hun hemd stonden, moest er gestraft worden. Dat deden ze vervolgens onhandig, waarmee de reputatie van Joris Thijssen alleen maar versterkt werd.
    Ik vind het een sterke keus van de PvdA. Dat anderen er moeite mee hebben snap ik. Maar dat is omgekeerd ook vaak zo en hoort bij het politieke spel.

 10. ervi

  Thijssen is een gevaarlijk individu. Eerder dit jaar solliciteerde hij voor het voorzitterschap van de LTO om de standpunten van deze organisatie grondig om te vormen naar “groen model”. Zijn solliciatiebrief werd nog net niet weggehoond.
  Nu is de klimaatfanaticus welkom bij de vergroende PVDA. Minister van Milieuzaken worden is zijn droom, om zo de boeren en tuinders in Nederland definitief de nek om te draaien.

  1. Piet51

   @ervi
   Zo’n sollicitatie bij LTO moet je ook als actie zien. Hij wist natuurlijk 100% zeker, dat hij niet zou worden gekozen, maar er moest wel over zijn sollicitatie worden gesproken, binnen LTO en in de media. Dat is gewoon publiciteit, helemaal gratis.

   Hij heeft een grote toekomst voor zich. Diederik Samsom heeft laten zien wat er allemaal mogelijk is, ook met een activistisch verleden.

   En laten we wel wezen. Thijssen c.s. hebben de wind mee. De EU wil groener, veel landen willen groener, Biden wil groener. Dat laatste is de grootste winst van de Amerikaanse verkiezingen. Van afscheid van het klimaatakkoord nu naar de ambitie om wereldleider op het gebied van klimaat te worden. Dat zal zeker een stimulerend effect hebben. Mooier kan het niet, wat mij betreft.

   1. vandaag

    blabla bladieblabla

  2. Ernest Stern

   De kandidaatstelling van Thijssen is inderdaad een krachtig signaal van de PvdA ter zake het klimaatbeleid. Mogelijk zien we hier de nieuwe Minister voor Klimaat.

 11. staleo

  Niet voor niets partij van de afbraak geheten.

 12. M. Brandenburg

  Links en de op belastinggeld draaiende governmental organisations is altijd al een incestieuse realtie geweest, ik begrijp dan ook niet dat men nu ineens doet alof dit iets nieuws is.

 13. PG

  Perfect zou ik zeggen.
  Meer van dat soort mensen in de PvdA.
  Is het snel over met ze.

  Ooit was de PvdA een echte arbeiderspartij…
  Tegenwoordig zijn ze meer bezig met zichzelf in stand houden.

 14. Bolkestein

  PvdA doet een Groen Linksje?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.