Goed nieuws! RIVM meldt dalingen coronacijfers over de gehele linie

Het RIVM meldt 5703 nieuwe besmettingen, bijna duizend minder dan gisteren. Ook het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen loopt geleidelijk terug. Het lijkt er dus op dat de maatregelen effect beginnen te hebben.

Zoals altijd het geval is met dit soort cijfers valt er over te twisten. Laat iedereen zich wel testen? Houdt het zorgpersoneel het wel vol? En zijn de cijfers wel up-to-date? Maar dan nog lijkt het erop dat we er goed voor staan. 5703 nieuwe coronagevallen is al héél wat minder dan de 10.000 van een tijdje terug. Er zijn 99 minder ziekenhuisopnames minder dan gisteren, nu zijn dat er namelijk 2295. En op de intensive care is er ook één nieuwe opname minder dan gisteren (36 dit keer), waardoor er in totaal nu 598 patiënten op de IC liggen (gisteren 602).

Het aantal sterfgevallen is altijd een lastige omdat die cijfers nooit helemaal actueel zijn, maar ook daar werden er ‘slechts’ 44 overleden covid-patiënten gemeld, terwijl dat er gisteren nog 73 waren. Het weekgemiddelde was 81 per dag en de week ervoor 56 per dag. Daar zitten we nu dus ruim onder.

Hopelijk geven al die cijfers een enigszins accuraat beeld en kunnen we het toeschrijven aan de door het kabinet genomen maatregelen. Dan kunnen we verdere maatregelen misschien nog afwenden, of zijn bepaalde regio’s (waaronder mijn Twente) misschien maar heel even de klos. Als er in ieder geval niks geks meer staat te gebeuren (zoals massale uitval van ziekenhuispersoneel of nieuwe uitbraken in verpleeghuizen) dan is het volgens mij gewoon een kwestie van even doorbijten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ernest Stern

  Deze regering pakt de pandemie evenwichtig en effectief aan.

  Dat mag ook wel eens gezegd worden.

  1. Kretoloog

   Er is geen pandemie. Nooit geweest ook. De WHO heeft dit allang herroepen. We zitten gewoon in een epidemie.

   Een epidemie, meestal door influenzavirussen, komt ieder jaar wel voor. Dit jaar komt de epidemie van het Corona-virus, die een tikje heftiger is dan de jaarlijkse griepepidemie, maar ook niet zo heel veel meer.

  2. Cootje

   Ga je je zelf nu blij maken met een doden mus ??? , het is november en de economie ligt tot maart op één oor , en in zuid Europa liggen ze nog net niet aan het gas, financieel wel op komst een wereldwijde recessie met in de hoofdmoot Europa , Let op MACRON die gaat KLM laten vallen ten kosten van zijn Air France , en Rutte begint dan huilie huilie , nee hij heeft totaal gefaald en de hoogtepunten faillissementen en werkeloosheid is begin 2021 dan brokkelt de steun gewoon af voor zijn beleid en is hij kampioen van de peilingen

  3. leukeditter

   hahahahahahahahahahahahahaha wat een mop

 2. ZWEEDSE K0K

  Nog meer slecht nieuws voor de aanwezige wappies.

  Allemaal gelogen.
  Lange Frans vraagt al een hertelling van het aantal besmettingen aan.

  1. Maurits Dekker

   De Zweedse patatbakker is ook al besmet het TR0L-virus.

  2. Ernest Stern

   🙂

 3. saddy

  Van 14000 per dag vlak voor de aanname van de spoedwet naar 5700 een week later?

 4. Aborifa

  Niet te vroeg juichen. Maar de Ruttebashers krijgen vooralsnog ongelijk. Dat genldt ook een beetje voor die schoenenfetisjist.

 5. Maurits Dekker

  Deze regering pakt de pandemie onevenwichtig en ineffectief aan.

  Dat mag ook wel eens gezegd worden.

  1. Blitzkrieg

   Maurits Dekker :
   Quote : “Deze regering pakt de pandemie onevenwichtig en ineffectief aan.”
   Corona is facisme, wat pakt de regering onevenwichtig aan? Je bent toch hoop ik niet in die virus hoax blijven hangen?!

   Virus my ass.

 6. Kretoloog

  “Laat iedereen zich wel testen?”

  Nee Wout, natuurlijk niet. Je bent wel gek als je voor een hoestje, snotneus of verkoudheid een coronatest laat afnemen. Want test je positief, dan zijn de consequenties enorm. Niet alleen jij mag 10 dagen in quarantaine, ook je gezinsleden en alle mensen met wie jij de dagen ervoor contact hebt gehad. Volslagen doorgeslagen idioterie, bekend onder de naam coronamaatregelen.

  De bevolking krijgt het eindelijk door en loopt dus niet meer zo snel naar de teststraat als 2 weken geleden. Er zijn zelfs werkgevers die het hun medewerkers afraden, bang voor de gevolgen van de personele bezetting van hun bedrijf.

  1. Ernest Stern

   “Er zijn zelfs werkgevers die het hun medewerkers afraden”

   Dat lijkt me strafbaar gedrag..

   1. Blitzkrieg

    Ernest Stern :
    Quote : “Dat lijkt me strafbaar gedrag..”
    Met een groepje mensen buiten lopen ook, ik trek me er in ieder geval niks van aan en kan het iedereen aanraden.

    Living on the edge!

   2. Gerda2

    E.S.@ “Er zijn zelfs werkgevers die het hun medewerkers afraden”
    Dat lijkt me strafbaar gedrag.

    Is toch verschrikkelijk. Is het al bij (nood)wet geregeld?

   3. M. Brandenburg

    Want gezond afvies is strafbaar?? enkel het topje van de ijsberg word getest, het aantal besmettingen ligt een paar factortjes hoger, iedereen die overlijd aan Corona word vermeld, niemand slipt er tussendoor zelfs nu worden overlijdens van weken geleden gemeld, zonder de vermelding door de overheid dat deze mensen weken geleden zijn overleden, het aantal overlijden blijft steeds verder achter bij het aantal geregistreerde besmettingen (laat staan het werkelijk aantal besmettingen) het mortaliteitscijfers stort daarmee in, en maakt het minder gevaarlijk dat de griep dat een jaarlijks vaccin heeft , maar linkse strontvliegen blijven de data ontkennen en blijven angstzaaien.

 7. Blondie

  Wat blijkt, is dat bijna alles op onwaarheden berust.
  Als het Linkse Rutte Kartel het nodig vindt, gaan gewoon de cijfers weer omhoog.
  Alles moet eerst kapot worden gemaakt.

  Ze gaan testen, als er niemand meer in het ziekenhuis ligt.
  Het aantal griepdoden in 2017/2018 is nog steeds hoger als nu en zonder ontwrichting van de samenleving.

  1. Gerda2

   Spel met cijfers van weinig importantie.

   Van Haga van de week in de Kamer tegen Rutte:
   Kent u de verschillen tussen positief getesten, besmetten en besmettelijk zijn.
   Ja zegt Rutte.
   Zullen we het dan voortaan over positief PCR-testen hebben vraagt van Haga.
   Rutte, nee dat begrijpt niemand volgens mij thuis.

   Zo gaat Rutte met de bevolking om.

   w-w.youtube.com/watch?v=pyAcdbuMPYg

 8. homefront

  Ja die dalen maar ze hebben al weer een nieuwe bedacht “westnijlvirus” dus de virus fetisjisten kunnen hun handdoekjes weer uit de kast halen

  1. Gerda2

   En daarna het killer Zuiderzeevirus enz.

   1. homefront

    Precies, net zolang totdat iedereen verplicht wordt te vaccineren

    1. Dolph Thans

     Ik denk dat u ooit bent gevaccineerd tegen kinderziekten, is ook geen verplichting. Maar wel vrijwel gezien als een verstandige beslissing van de ouders.

     1. Cootje

      Moeten ze in Staphorst niets van weten die geloven namelijk in een mens die dood was en weer terug is gekomen. En als het wel zo is is het de wens van de terug gekeerde dode , er zijn ook gezegde sprookjes en dromen zijn bedrog , kan je ze in de omgeving van Staphorst niet wijs maken

     2. homefront

      Aldus onze vaccinatiefetisjist.

      “Ik denk dat u ooit bent gevaccineerd tegen kinderziekten, is ook geen verplichting.”

      In de tijd dat mensen niet over vaccinaties nadachten!?, daar komt een gezond weldenkend mens echt op terug, die denken na over dit soort dingen en komen tot de conclusie dat er iid niets verplicht is

 9. M. Brandenburg

  Iets wat iedereen die wel naar de data kijkt allang zag aankomen immers het reproductie cijfer is al sinds week 26 aan het dalen, meer testen en dus meer besmettingen registreren verandert daar niets aan (ook zagen we in het rioolwater al dat het virus aan het verdwijnen was), ook het aantal besmettingen sinds 23 oktober was niet echt toegenomen, een paar kleine piekjes maar sinds die datum zagen we al dat de boel stabiel was, het aantal onames was sinds 13 oktober al niet meer toegenomen, waar we nog steeds vragentekens kunnen zetten waarom de coronasekte 7 maanden lang niets geeft gedaan om de opvangcapaciteit in ziekenhuizen desnoods via noodhospitaals te verhogen en op te lossen. Een Noodhospitaal had in een klap alle ellende voorkomen en ziekenhuizen hadden gewoon normaal door kunnen draaien. Met het aantal doden zagen we ook dat er veel doden gerapporteerd werden die weken ervoor al waren overleden, de vraag is waarom is de administratie zo een zooitje dat we een paar overleden mensen niet normaal dagelijks kunnen registreren, hierdoor leek het alsof het aantal doden veel harder toenam dan wat het in werkelijkheid deed. Ook daar zien we ondanks de scherpe stijging in de geregistreerde besmettingen die nu tot uiting zou moeten komen in doden door Corona juist een scherpe daling in overlijdens. Wat wederom aantoont dat stijging in besmettingen losstaat van de overlijdens die totaal mank gaat met het explosief toegenomen registreren van besmettingen. Het is ook een teken dat de maatregelen die zijn genomen totaal niets hebben toegevoegdm immers de stabilisatie en afname werden ingezet voordat de totalitaire maatregelen werden ingevoerd, het blijkt overduidelijk uit de cijfers, iets anders roepen wijst enkel op kwade wil. Tevens zien we dat de twee piekjes die we zien in oversterfte niet worden veroorzaakt door Corona, wat dus dient te worden onderzocht en waarschijnlijk is toe te schrijven aan het opschorten van behandeling van personen die recht en noodzakelijke behandeling nodig hadden wat maakt dat de maatregelen aantoonbaar meer doden veroorzaakt dan het virus. immers week 44 was 90% van de oversterfte niet door Corona, en week 43 was dat 91% niet door Corona week 42 was zelfs 95% van de piek niet door Corona de weken ervoor was het aandeel door Corona zelfs nog verwaarloosbaarder. Het RIVM loog vervolgens nog even tussen neus en lippen door door te verkondigen dat de tweede golf nu net zo erg is als de eerste terwijl de ziekenhuizen nog niet half zoveel patienten hoefden op te nemen als tijden de eerste golf en het de opnameduur door behandeling (wat volgens het RIVM en overheid die blijven roepen om een vaccin niet mogelijk was, wat nu blijkt een kostbare en vele levens kostende instelling) met meer dan de helft zag afnemen, en het aantal overledenen door behandeling zag afnemen.

  Het WHO had in Mei gelijk door al aan te geven dat met de informatie toen voor handen Corona een mortaliteitscijfer had van 0.27% (gelijkwaardig aan een gemiddelde griep, terwijl de griep een vaccin heeft) en dat nu zelfs nog lager ligt op 0.16, waarbij onder de 60 dat mortaliteitscijfer op 0.05 en lager ligt, dus maar een fractie van dat van de griep. Alles wijst erop dat de aanpak van de overheid het het RIVM veel meer kapot heeft gemaakt dan gered, immers de cijfers waren al op griep niveau voor de desastreuse overheidsmaatregelen. De vraag is of we de daders ooit kunnen vervolgens voor de vele levens die zij moedwillig hebben verwoest.

  Maar het is zou klaar als een klontje er is op geen enkel moment een pandemie geweest, enkel desastreuze gevolgen vanwege overheidsbeleid en haar bezuinigingen op de zorg, die compleet vastliep omdat er een keertje bovengemiddeld veel besmettingen vanwege een virus waren.

  allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/ De cijfers liegen niet, de politici en hun incompetente medische adviseurs des te meer.

 10. SubTec

  Wat is hier er goed aan?
  Die hele Corona “pandemie” was/is een grote Hoax!

  We zitten nu in november en het is OVERDUIDELIJK dat er helemaal geen enkele statistiek is die ook maar in de buurt komt van een Pandemie… waar ook op de wereld!
  ** Rutte moet voor een rechtbank en tot levenslang veroordeeld worden **

 11. Theo345

  Fijn dat het aantal doden per dag terugloopt.
  Maar waarom wordt zonder bewijs aangenomen dat dit komt door de corona-maatregelen?

  Dat de overheid zoiets beweert dat snap ik, maar DDS is toch een zelfstandig denkende club?

  1. Edjan

   Theo345 +++

 12. josveraart

  Deze hoax heeft mij goud geld gekost was in NL kon niet weg verzekeringen extra huisvesting voor maanden 79 jaar pensioen hoppa weg geld voor NOPPES

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.