Halsema beschermt vrijheid van meningsuiting: ‘Jihadisten misbruiken de grondrechten met het doel ze te vernietigen’

Burgemeester Femke Halsema heeft één ding duidelijk gemaakt in de Amsterdamse raad: het inperken van de vrijheid van meningsuiting is voor haar onacceptabel. Hiermee reageerde ze onder andere op de uitspraken van imam Elforkani, die vond dat de vrijheid van meningsuiting wel iets kan worden ingeperkt zodat de profeet Mohammed wat minder vaak wordt beledigd. Halsema wil hier echter niks van weten, de VvMU is voor haar een heilig grondrecht! Voor het optreden van vanmiddag verdient burgemeester Halsema een compliment. Ze sprak zich duidelijk uit vóór de vrijheid van meningsuiting(VvMU) en tegen de terreur van jihadisten. Ook is ze van mening dat deze jihadisten onze grondrechten misbruiken.

‘Onze vrijheid zit verankerd in onze grondrechten en daarop zijn geen compromissen mogelijk. Jihadisten en hun handlangers misbruiken de grondrechten met het doel ze te vernietigen. Dat mogen we niet toestaan. Anderen suggereren om de vrijheid van meningsuiting maar een beetje in te perken zodat niemand gekrenkt raakt. Onacceptabel. Weer anderen beweren dat we de vrijheid van godsdienst nu maar moeten inperken. Ook dat kan niet. Onze grondrechten en onze vrijheid zijn er voor iedereen en zijn ondeelbaar.’

Binnenkort gaat ze ook in gesprek met imam Elforkani over dit onderwerp. Zij zal dan, naar eigen zeggen, deze boodschap herhalen.

Forum voor Democratie was benieuwd naar het dreigingsrisico voor onze hoofdstad, Halsema zei dat de zaak goed in de gaten wordt gehouden. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat een incident kan plaatsvinden in Nederland. Het is goed van Forum om te vragen aan de burgemeester of hier rekening mee wordt gehouden.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vandaag

  Als ze nu ook gaat handelen conform haar babbelen gaan we vooruit maar dat wordt een droom

 2. Jack Flash

  Komt ze daar nu pas achter? Dat is dat knap stom.
  Heeft ze het altijd al geweten?
  Dan bewijst het hoe een vals kreng ze is.
  In ieder geval ongeschikt als bestuurder.

 3. Heras

  Ik geloof niets van deze omslag bij al de kabinetsleden. Wat steekt er achter. Ze hebben jarenlang alles getolereerd, en nu gaan ze optreden??
  Is dit verkiezingsretoriek of een afleidingsmanoeuvre..

  1. vandaag

   ik gok iets met maart 2021

   stem sociaal , stem PVV

 4. evil knievel

  Veel geblaat maar totaal geen wol!Stomme 🐐

 5. Steven Opti

  Die vrijheden worden meer en meer afgenomen.. en Halsema kon nooit tegen in kritisch woord over de islam aanhangers. Beetje erg hypocriet van haar deze uitspraak, ik denk dat ondertussen 60% in Amsterdamadad van niet westerse afkomst is. Met dank aan de super linkse gemeenteraad en haar burgemeester.

 6. Heras

  …en burgemeesters…

 7. Blondie

  Verkiezings retoriek uit de Linkse hoek.

  Laten we maar even afwachten, tot zij een button krijgt van die imam Elforkani.

  Halsema is er niet voor de bescherming van Nederlanders.

 8. Ernest Stern

  “Voor het optreden van vanmiddag verdient burgemeester Halsema een compliment. Ze sprak zich duidelijk uit vóór de vrijheid van meningsuiting(VvMU) en tegen de terreur van jihadisten.”

  Dat ik dit nog mag meemaken, Femke Halsema wordt populair op DDS!

  1. vandaag

   wederom heb je een leesprobleem stront vlek , je kan het beter vertalen als de oprechtheid van halalsema wordt ernstig in twijfel getrokken.

   Echt triest die leeskwaliteiten stront vlek , doe er is wat aan

  2. Jannes-46

   Halalsema de partner van Pistolen Paultje.

  3. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een TR0L

  4. Forlan

   Als een draaideur-crimineel een keer een oud vrouwtje helpt met oversteken heeft hij dat goed gedaan. Maar om waardering te krijgen moet hij toch echt wat vaker bewijzen dat hij echt waardevol is.

 9. Duckday

  Een grote DROOM veel woorden weinig daden .Straks weer gillen als de *** onploft.
  Zolang het pappen en nat houden beleid er is en de POLITIEK de andere kant opkijkt en de media diverse uitdrukking verkwanseld Nederland is volledig de weg kwijt

 10. ropart

  impulsief gedachte momentje, is morgen weer over,

 11. A-BBa

  “Binnenkort gaat ze ook in gesprek met imam Elforkani over dit onderwerp” In gesprek? Het land uit gooien!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.