IND verergert woningnood: zadelt gemeenten op met tienduizenden asielzoekers

Om de woningnood in Nederland enigszins het hoofd te kunnen bieden zouden er zo’n 75.000 woningen per jaar bij moeten worden gebouwd. De IND wil nu dat gemeenten het komende jaar 27.000 asielzoekers gaan huisvesten. Dat gaat natuurlijk een enorme druk opleveren voor de woningmarkt, vooral omdat er ook veel statushouders zijn die hun familie nog willen laten overvliegen.

De IND heeft er een enorme bende van gemaakt en dit is onder staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD) niet veel beter geworden. De IND kon de druk niet meer aan want er is ontzettend bezuinigd op het personeel, waarschijnlijk in de hoop asielzoekers te ontmoedigen om naar Nederland toe te komen. Maar die asielzoekers hebben niets te verliezen en hebben alle tijd van de wereld, dus die wachten wel. In de tussentijd helpt een advocaat ze nog even met de nodige juridische stappen, want een te lange asielprocedure betekent recht op een schadevergoeding.

Nu zit de IND ermee opgescheept en die is nu achterstanden aan het wegwerken, dus knikkeren ze hun probleem zo over de schutting bij de gemeenten! ‘Vervelend man, die woningnood, maar hier heb je ruim twee keer zoveel statushouders die gehuisvest moeten worden, succes ermee hè!’ Dat is in essentie de boodschap van de IND aan de gemeenten, die al stuklopen op de zorgtaken die ze er van het kabinet bij hebben gekregen.

En van het wegwerken van die achterstand komt ook niets terecht. De immigratie blijft gewoon vrolijk doorgaan namelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Chee

  Dit kabinet heeft niks met de belasting betalende burger, behalve het innen van dat geld.
  Onder Rutte ruim 500.000 kansenparels erbij uit veilige landen, waarvan 75% nooit aan het werk zal gaan en ons waar het kan agressief benaderen en of gaan aanvallen.

  1. M.Dikker

   Eigenlijk zouden wij eens moeten stoppen met belastingen en premies te betalen. Massaal.

   1. vandaag

    tja met die automatische verrekening via het loonzakje onmogelijk.

    Onze roverheid heeft zich behoorlijk ingedekt

    stem sociaal , stem PVV , dat doet veel meer pijn

 2. Henk42

  Tja de linkse VVD laat zijn oren hangen naar groen links.
  Nu ook het stikstof verzinsel waardoor nieuwbouw vertraagd, ipv doorbouwen en een oplossing zoeken.
  Jongeren nu 15 jaar zullen waarschijnlijk gewoon bij vaders en moeders moeten inwonen met vriend of vriendin en daar een gezin stichten.
  De huur en of hypotheek zijn al niet meer op te brengen bijna met 2x modaal.

  1. henkie

   death wish 3

  2. Loelap

   Precies. Ken een stel dat graag een gezin wil stichten maar geen huis kunnen vinden.
   Maar de staat vindt het belangrijker dat asieleisers een gezin kunnen stichten of tenminste kunnen doorfokken.
   Die mensen hebben meestal minstens 5 kinderen.

 3. Eppo123

  En Nederland gaat nog sneller naar de afgrond.

 4. henkie

  Er moet een strengere seectie komen op assielzoekers;

  alleen nog zeer vrome Islamieten graag!

  1. M.Dikker

   Maar niet uit veilige landen, zoals Marokko.

 5. Linksbuster

  Stem PVV!

 6. ET007

  En waar moet de Nederlander naar toe?

 7. Cycle25

  2 vliegen in één klap, huizeneigenaren mogen vrezen voor hun toekomst, volgend jaar gaat de boel gereset worden waardoor rentes omhoog vliegen en huidige kopers en eigenaren eruit geflikkerd worden. Tezamen met het dichtgooien van de arbeidsmarkt door corona is het dus 2 vliegen in één klap.

  Dit zal wellicht uitkomst bieden voor de asiel-tsunami, een paar honderd duizend Jansens en Pietersens het land uit of…een schuldsanering tot je dood.

 8. NoDoubt

  Het zoveelste succesverhaal met de Erdoghan-deal van Rutte. Kosten voor de burger per ´gelukszoeker´ €427.000

  1. vandaag

   stem sociaal , stem PVV

 9. Loelap

  Schandalig. En dan die Schijnheilige Rutte die vorig jaar zei dat gemeenten geen voorrang meer hoefden te geven aan statushouders maar vervolgens krijgen deze gemeenten een flinke boete geven als ze deze mensen niet snel genoeg een huis geven.

 10. Ritter

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en illegale migranten ( onder het mom van “vluchteling”) Europa blijven binnen stromen is het probleem niet op te lossen.

  Alleen het sluiten van de (buiten) grenzen en het niet geven van uitkeringen aan illegale migranten zal in de praktijk werken.

  In Noord-West Europa staat de “honingpot” en daar willen de meeste asielzoekers (=illegale migranten) dan ook naar toe.

  Kortom , je moet de “honingpot” wegnemen. Dan loont het niet om naar hier te reizen voor veel illegale migranten.

  1. sonny

   Ritter@
   Maar het meest verbazingwekkende is dat het merendeel van het electoraat, geïndoctrineerde honingpot vullers, trouw zijn en blijven aan deze agressieve vorm van omvolking, dus aan het beleid van Rutte3, geordonneerd door de EU denkbeelden!
   Ongelooflijk!

 11. Cootje

  In 2000 verdiende Jan modaal 2400 gulden en was de koning te rijk , toen moest het ideaal van een paar malloten worden door gevoerd om een Europa te maken en te realiseren , toen werd Jan modaal met de invoering een armoedzaaier met 1130€ . Toen zijn de politieke oplichters begonnen met het stelen en herverdelen van kapitaal , zuid Europa is en was toen al failliet. En kon alleen met financiële bijdragen van de hard werkende noord europeaan in stand worden gehouden , Balkenende eerst het zuur en dan het zoet en nu 10 jaar oplichter RUTTE die Nederland heeft vergooid tot een provincie van zuid Europa . De enige spelbrekers zijn Engeland en het niet verwachte Corona virus die feilloos bloot legt de mankementen van het Europese oplichters zooitje . En als we nu toch een strijd verliezen dan maar goed , heel Europa in een lockdown voor onbepaalde tijd een economische crises die zijn weerga niet kent , en dan achteroverleunend bekijken hoe zuid Europa de rekening gaat betalen want met geld is het niet meer te redden . En de gelukzoekers komen daar binnen , en hier heeft 10 jaar Rutte Nederland tot een derde wereldland gemaakt . Corona gaat dit hier ook aardig uitvergroten , zwart wit wordt ook hier een probleem

 12. Duckday

  Laat die mensen gewoon hun eigenland weer gaan opbouwen.Geef ze een tijdelijke vergunning zonder uitkering, Het is toch bezopen ze komen hier dissen een fake verhaal op Krijgen Geld een huis zullen nooit gaan werken zijn allemaal hoogopgeleid .Gaan minsten 2x perjaar op vakantie naar het land dat ze ontvluchten.Zitten in de bissenis van hoe haal ik er nog meer binnen,

 13. vandaag

  Dat is natuurlijk exclusief gezins hereniging

 14. Pieter48

  Als mevrouw Ankie een baan in het bedrijfsleven zou hebben had ze allang een brevet van onvermogen gekregen. Dus een ww uitkering. Misschien kan ze beter oppas oma worden.

 15. saddy

  Die bende is de bedoeling want dan kun je later zeggen zoals Kamp:

  Die immigratie is ONS overkomen. Daar kunnen WE niets meer aan doen.

  Het is bij de meeste politici nl altijd WE of ONS als JIJ de … bent en JIJ moet betalen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.