Inwoners Budel zijn stelende asielzoekers zat: richten eigen burgerwachten en knokploegen op

Inwoners van Budel, wat onderdeel is van de gemeente Cranendonck, pikken het niet langer meer. Naar eigen zeggen wordt de omgeving geterroriseerd door asielzoekers. Geen enkele fiets kan buiten nog veilig staan, want die wordt voor je het weet gestolen. De burgemeester is bang dat inwoners het heft in eigen hand gaan nemen, en vreest dat er knokploegen worden gevormd. Het dreigt mis te gaan in de gemeente Cranendonck.Sommige inwoners willen een burgerwacht oprichten, anderen zijn er gewoon helemaal klaar mee; zij dreigen dan ook met de vorming van knokploegen. De burgemeester ziet de bui al hangen.

De inwoners van Budel zijn helemaal klaar met het asielzoekerscentrum. Het dorp is niet meer wat het ooit was, alles wat los en vast zit wordt gestolen aldus omwonenden.

“We hebben een paar maanden geleden een grote fiets voor ‘m gekocht, voor de middelbare school. Ik heb na de diefstal aangifte gedaan en een foto op Facebook gezet. Drie mensen gaven hetzelfde signalement van een asielzoeker in blauw trainingspak en slippers aan. Ik vind het verschrikkelijk. Het zijn spullen waar wij hard voor gewerkt hebben. Het was een dure fiets. We zitten nu bij een appgroep waarin veel mensen hun verhaal doen. De afgelopen weken stonden er vijftig berichten over fietsen die gestolen zijn. Over winkeldiefstal en over kleding die is gestolen. Ik vind dat niet goed.”

Volgens sommige inwoners zou het gaan om 123 gestolen fietsen. De burgemeester probeert de boze inwoners in bedwang te houden.

“Het doet mij heel veel. Ik ben zelf ook vader. Deze week willen we nog het terrein opgaan om fietsen te controleren en om te kijken of we gestolen fietsen terug kunnen vinden. Alle maatregelen die ik als burgemeester kan inzetten, zet ik in. Het is geen knop waar ik aan kan draaien waarmee de overlast morgen weg is, maar we doen als gemeente heel erg veel. Je blijft van andermans spullen af.”

 

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. ikweetwatikwil

  We doen er al veel aan zegt de Burgemeester . Wat doen ze dan, want het stelen gaat door. De overheid zorgt er zelf voor dat mensen het recht in eigen hand nemen.
  Dat krijg je met een zwakke overheid.

  1. vandaag

   De burgemeester drinkt volop thee

 2. vandaag

  Volgens de linkse klabakken alhier en in de politiek overdrijven deze mensen en moeten ze niet zeuren. Die islamitische gelukszoekers zijn geen klaplopers en dieven maar hoog opgeleide mensen die ons land brood nodig heeft.

  minder , minder , minder
  stem sociaal , stem PVV

  1. Linksbuster

   Niet werken op een IC, maar stelen en levenslang leven op uw portemonnee!
   Q….
   ‘hoog opgeleide mensen die ons land brood nodig heeft.??
   Maar analfabeten die de linkse partijen als toekomstig stemvee nodig hebben.

  2. Forlan

   Wel raar dat al die chirurgen, apothekers, en architecten die fietsen stelen…

 3. ervi

  Zo gaat het in Nederland op alle plekken waar zich asielcentra`s bevinden.
  Roven alles wat los en vast staat. Weten bovendien binnen no-time waar de dichtsbijzijnde koffieshop zich bevindt.

  1. Steven Opti

   Klopt, in Overloon zit ook een AZC, dáár on de regio vergelijkbare overlast. Veel van dat prutvolk vervelend en een grote bek.

  2. Hannie Zaanlander

   Omdat er vraag is naar een goedkoop karretje.

 4. Cootje

  Kan je je voorstellen dat in ter Apel , in Budel of Haaksbergen nog een malloot op Pinokkio stemt in maart , die hebben de rekening al gehad ,

  1. DubbelZout

   Anti asielzoekers met 1 arm in de lucht geeft bij mij een bepaalde associatie

 5. Cootje

  Een stukje hout doet wonderen . En het is goed voor het milieu .

 6. Cootje

  Broeders- knol lost het op deze mensen krijgen als eerste een huurhuis in Budel , kunnen de plaatselijke bewoners intrigeren in de cultuur verrijking .

 7. Blondie

  Inderdaad de personen ik nog ken uit de BNG groep, zijn mannen van staal.
  Veeg het dorp schoon.

 8. plakband

  Oprechte burgers die gaan protesteren !
  Daar weten het OM en de D66-rechters wel raad mee.
  De voorgedrukte aangifteformulieren liggen al klaar in alle talen.
  Ze maken het de gelukszoekers gemakkelijk om aangifte te doen.
  En de advocatuur loopt zich al handenwrijvend warm.

  Bezwaren tegen burgers die Zwarte Piet wilden behouden zijn ook de kop in gedrukt.
  Nee, oprechte burgers die gaan protesteren, dat past niet in de partij-kartel-dictatuur.

 9. Heras

  Nooit meer vvd, pvda, d66 stemmen.
  Dit soort partijen zijn een gruwel voor nederland.
  Het enige dat iedereen kan is zelfverdediging, dmv burgerwachten en knokploegen.
  Van de overheid hoeven we niets te verwachten.

 10. JFU

  Logisch dat dit gaat gebeuren, en dat is nog maar het begin. Onze overheid leeft op een andere planeet, en ver van de realiteit. Het wegkijken en niets durven benoemen werkt dit in de hand. En als het fout gaat dan zijn ze weer ‘geschokt”. Voor de rest gebeurt er weer niets, zoals altijd.

  1. Jack Flash

   Ha ha! Nu de rest van het land nog.

 11. SubTec

  Volkomen terecht, van de Nederlandse overheid hoef je als Nederlander geen enkele hulp te verwachten

 12. SubTec

  Zolang Nederlanders op de oude gevestigde partijen blijven stemmen zullen ze deze problemen blijven houden.

 13. Steven Opti

  Pappen en nathouden.. altijd slap beleid maar oh wee als een werkende Nederlander de Covid regels overtreedt, dan zijn de politie en boa’s er als de kippen bij om een bon te schrijven. Stelletje bruinhemden

 14. evil knievel

  Die finse gozert,links 8erin,maakt toch echt wel n raar verkr8ingsdansje!?😕
  Wat betreft die fietsendieven,(t lijken wel van die links8erfinnen!)t kleurtje dr vanaf meppen,slippertjes afpakken,trainingspak in de hens steken n m zo terug naar Verweggistan laten rennen!😁

 15. Toverkol

  Alle politici die hiervoor varantwoordelijk zijn of waren dienen vervolgd te worden !
  Dit is land en volksverraad !
  Ze hebben ONS land onleefbaar gemaakt !

 16. Telex

  Wat een fijne begripvolle consequent handelende en krachtig optredende burgervader. Jammer dat het niet politiek correct en fascistoïde is om de burger (kinderen)echt te beschermen tegen tuig dat waar niet om gevraagd is. Duidelijk dat het establishment geen voorstander is van de gekozen burgermeester. Pappen en nathouden is de enige consistente houding die naar de slachtoffers wordt getoond! Misschien niet begrepen dat ze er voor de burgers zitten en niet voor hun eigen carrière? Wat is erger de veroorzaker(s) of de beul. Rot toch op.

 17. Telex

  STEM TOCH IS ANDERS !!!!! DAT IS DE ENIGE TAAL DIE DE HEERTJES BEGRIJPEN. ALS HET STEMMEN KOST KOMEN DE LOZE BELOFTEN. STEM TOCH EENS ANDERTS!!!!!

 18. Wim Vreeswijk

  De politie is dankzij Rutte al jaren ernstig onderbezet en nu gaat Budel beginnen met een eigen burgerwacht. Wellicht is het een idee om deze op[ te leiden tot boa’s ?

 19. 56RdK

  Dat gajes, dat op oneigenlijke gronden in die asielprocedure zit kan niet dit land worden uitgeflikkerd want ze hebben rechten, kunnen niet worden geplaatst in een totaal afgesloten want mensenrechten …

  Intussen komen er per week duizenden hier binnen, in kader van asiel (“oh, ze zijn zooo zielig…” ) en in kader van gezinshereniging (allemaal aan het uitkeringsinfuus).

  En Rutte maar zijn kakelkippen inzetten om ons te doen geloven dat er iets wordt ondernomen, ondernomen na ruim tien jaar verdere afbraak van dit land door zijn partij en door de PvdA en D66!

  Dit land is verloren, dankzij decennia walgelijke en achterbakse deugpolitiek van PvdA, CDA, D66, VVD en nu ook GL!! Bedenk dat in het stemhokje volgend jaar!
  Want eens moet ook bij een dom volk toch de ogen open gaan?!

 20. Telex

  Dat is een door de overheid uitgelokte reactie, zo wort de eigen luiheid om stelling te nemen tegen dit tuig. Mensen u heeft groot gelijk maar kijk uit, met u is men niet zo milt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.