Islamitische Staat is terug van nooit weggeweest: ‘Doden en gewonden door granaatinslagen Kabul’

De Islamitische Staat (IS) is terug van eigenlijk nooit helemaal weggeweest. In de Afghaanse hoofdstad Kabul werd de aftrap gegeven voor een nieuwe reeks aan terroristisch-gemotiveerde ‘incidenten’. Door een aanslag met mortiergranaten kwamen minstens acht mensen om het leven. 31 burgers raakten gewond bij de terroristische aanslag, aldus een Afghaanse woordvoerder namens het Ministerie van Volksgezondheid.

Via de berichtendienst Telegram heeft Islamitische Staat de aanslag opgeëist. Volgens de terroristische organisatie zijn er maar liefst 28 raketten afgevuurd door de “soldaten van het kalifaat”. Een hele geruststelling maar niet heus. We weten allemaal dat dit waarschijnlijk slechts een proef was om vervolgens de generale-repetitie uit te voeren in Europa. Daarom is dit nieuws dan ook uitermate verontrustend.

Volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken troffen 23 granaten voornamelijk woonwijken en de zwaar beveiligde Groene Zone met ambassades en internationale bedrijven. Alleen maar slachtoffers en geen winnaars dus.

De Iraanse ambassade meldde op Twitter dat het hoofdgebouw was geraakt door raketfragmenten nadat een mortiergranaat op het terrein was beland:

Zoals u kunt lezen worden niet islamitische terroristen verdacht van de aanval, maar krijgen de Amerikanen (nog steeds onder leiding van Donald Trump) nu de schuld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Blondie

  Dames ?

  Wie heeft er onder die lampenkap gekeken.?

  1. Steven Opti

   De wereld zou zó veel beter af zijn zonder enige vorm van geloof..

   1. Mieke Hellersga

    Je bedoelt de islam.

    1. Maurits Dekker

     De islam is geen geloof.
     De islam is een uiterst giftige ideologie die
     de wereld wil veroveren door bloedig geweld.

   2. M. Brandenburg

    Geloof is al eeuwen geen echt probleem meer, de enige die daar buiten de boot valt is de islam, daar zijn ze nog steeds zo moordlustig, roofzuchtig op zoek naar nieuwe slachtoffers die ze kunnen vermoorden, beroven, verkrachten, en tot slaaf kan maken. Er is maar een geloof dat moord omdat ze willen bewijzen dat ze heel vredelievend zijn in hun jacht op totalitaire overheersing.

 2. LifeBuddy

  Onze arisch sLinkse regering heeft misschien nog wat nieuwe Toyota’s trucks staan, die ze cadeau kunnen doen ?

  1. Thant dolph

   Verder nog iets, über-arier?

   1. LifeBuddy

    Ja adolf ,ernestje, zulke berichten over de arische sLinkse die de waarheid verhullen, daar krijg jij wel hartritmestoornissen en Hoge Bloeddruk van he. Zo te zien gaat dat Niet in je sLinkse kouwe kleren zitten!

    1. Thant dolph

     Ik ben geen Ernest, zwakzinnige dyslecticus.

    2. Thant dolph

     Leer eindelijk eens verschillende stijlen te herkennen, haattoeter

  2. M. Brandenburg

   Ach mocht Biden inderdaad met zijn fraude president worden, dan gaat dat inderdaad gbeuren, niets zo volgzaam als politiek links ingestelde mensen die doen niets liver dan de moslims tot dienst te zijn in hun hang naar totalitaire overheersing.

   1. Thant dolph

    U bent blijkbaar inmiddels zover (door-)geëvolueerd in uw methode van nieuwsgaring, dat u niet eens meer benieuwd bent naar de rechterlijke oordelen over het waarheidsgehalte van het aangevoerde bewijs door de republikeinen.

    U gaat er inmiddels voetstoots vanuit dat Biden gewoon niet eerlijk gewonnen kán hebben.

 3. Drollevanger

  Dit soort bloederige ideologieën kunnen alleen worden bestreden als men ze bestrijd met dezelfde methoden als die daders zelf voorstaan.
  Dus ook de daders onthoofden en begraven tussen varkensdarmen.

 4. Sando

  Dit is geen nieuws meer.Als er eens niets gebeurt in dat moslim wereldje dat is pas nieuws!! Dat is nu heeel normaal lach mij kapot .Prettig weekend gewenst.

 5. M. Brandenburg

  Ze zijn nooit weg geweest, voor moslims zijn periodes van vrede er enkel om zich voor te bereiden op de volgende geweldadige en moordlustige golf om het moslimrijk uit te breiden, voor moslims bestaat er niet zoiets als vrede, men kent enkel pauzes om op krachten te komen, om vervolgens weer verder te gaan waar zij waren gebleven met moorden, roven en slavenhandel.

 6. sonny

  Het terugtrekken van álle ‘westerse troepen’ uit die regio is een uitstekende oplossing, laat ze elkaar naar het leven staan en uitmoorden!
  Dit moet echter 100% synchroon lopen met het onverbiddelijk stoppen van toelating, immigratie van islamitische bevolkingsgroepen uit welk land/regio dan ook, vluchtelingen mogen geen uitzondering vormen!

  1. pasco

   sonny:
   Dat zullen de ‘ziende blind zijnde’ linkse altruïsten niet met je eens zijn!
   Inhumaan, onmenselijk blabla, is hun stereotype reactie, hoe idioot zulks ook is.

 7. 56RdK

  Oh, maar wij hebben niets te vrezen hoor.
  Hier worden aanhangers warm ontvangen (“zielig”, “ze wisten het niet”, “waren misleid” én islam) en krijgen vol op podia en aandacht van onze verrotte en manipulerend journaille!

 8. Forlan

  Wel opvallend dat de linkse deugclub onder elk stukje wat te zwammen heeft maar nu angstvallig stil is. Bijzonder!

 9. vandaag

  Ze komen vanzelf deze kant op in een rubber bootje. De omvolking gaat immers gestaag door

  stem sociaal , stem PVV

 10. josemoonen@70

  Wie interesseert nu nog wat daar gebeurd ????????? Geen hond ..
  Waar de media geen woord over brengt is het feit dat India al jaren lang geterroriseerd word door de moslims van Pakistan .. Overal waar de moslims zitten is oorlog .. ze doen maar .. Er komt toch geen einde aan het moorden .. Dat hoort zo, volgens de islam .

 11. Vit

  Religie maakt meer kapot dan je lief is en dat anno 21ste eeuw, wetenschap gaat uit van empirische bewijzen en van het bestaan van een god is nog geen spatje gevonden, laat (nog geen) er eigenlijk maar vanaf want dat gaat ook niet gebeuren.

  “If we are alone it is an awfull waste of space”

  (Heb ik niet van mijzelf)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.