Kabinet trekt miljoenen uit om coronadruk op scholen te tackelen

Het kabinet gaat een potje van 210 miljoen euro creëren om scholen te helpen door de cocronacrisis te komen. Veel scholen kampen met een personeel tekort mede door de coronacrisis. Het kabinet hoopt op deze manier de scholen te helpen en tegelijkertijd extra mensen aan het werk te krijgen.De overheid wil scholen extra geld geven om te voorkomen dat leerlingen naar huis worden gestuurd omdat er geen docenten beschikbaar zijn om les te geven. Daarnaast is het geld onderdeel van de zogeheten ‘coronabanen’ van minister Koolmees, een plan om de (groeiende) werkloosheid aan te pakken.

Minister Van Engelshoven maakt zich zorgen om de toegenomen werkdruk voor docenten op het mbo. Doordat er veel leraren zijn uitgevallen door het coronavirus neemt de werkdruk flink toe voor het overige personeel.

„We zien dat de werkdruk van het personeel in het mbo de afgelopen maanden hoog is opgelopen”

Docenten wringen zich in allerlei bochten om zowel fysiek als digitaal onderwijs te leveren, vaak gaat dit gepaard met de uitval van andere docenten waardoor de werkdruk voor sommigen te veel wordt. Het kabinet hoopt dat het noodpotje wat verlichting zal brengen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. vandaag

  De beste , goedkoopste en meest efficiënte maatregel is de corona idioterie te stoppen. Maatregel na maatregel maar het virus woekert gewoon verder. Groepsimmuniteit was toch de oplossing ?

 2. Augustus

  >Het kabinet hoopt op deze manier de scholen te helpen en tegelijkertijd extra mensen aan het werk te krijgen.

  Dat gaat niet gebeuren zo lang het voortgezet onderwijs onderheven is aan ronduit onrealistische vereisten. Zo moet je bijvoorbeeld een master graad (+lerarenopleiding) hebben om les te kunnen geven op bovenbouw havo / vwo, terwijl eigenlijk de stof extreem makkelijk is.

  Maar weinig mensen hebben trek in zo’n baan na een master waar je ook nog flink salaris en carrièrekansen in moet leveren. Ik ken eigenlijk geen ander land met zulke hoge eisen voor leraren voor voortgezet onderwijs, het is logisch dat ze daarmee hun eigen schaarste creëren. Grappig genoeg zijn er op hbo / wo lagere vereisten om les te geven.

  1. vandaag

   quote het is logisch dat ze daarmee hun eigen schaarste creëren. end

   Daar is dit hele kabinet toch op gedreven ? Creëer schaarste door absurde maatregelen en kom dan met belastingmaatregelen ter correctie. Ook deze 250 miljoen moet weer ergens opgehaald worden Augustus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.