Vakantiepret Curaçao over: strengere maatregelen na stijging aantal besmettingen

Vakantiepret Curaçao over: strengere maatregelen na stijging aantal besmettingen

Strand op Curaçao. Bron: Shutterstock: Door Mulevich

De regering op Curaçao heeft besloten om strengere maatregelen te gaan invoeren, het eiland bleef opmerkelijk genoeg open voor veel toeristen. En zoals te verwachten viel met alle gevolgen van dien; het aantal besmettingen is gigantisch gestegen en het vakantieparadijs gaat nu toch maar wat strengere coronamaatregelen invoeren.

Curaçao had al een avondklok, maar die gaat vanaf vandaag naar 21.00 uur. Ook krijgt het eiland een mondkapjesplicht voor volwassenen bij het betreden van winkels, openbaar vervoer en bij uitvaarten.

Afgelopen week steeg het aantal besmettingen rap op het eiland, het gaat zelfs zo slecht dat het operatieprogramma van het CMC ziekenhuis is stilgelegd. Een kwart van de ziekenhuisbedden staat leeg omdat er te weinig personeel is. Veel ziekenhuispersoneel is de afgelopen weken besmet geraakt, de zorg op het eiland ondergaat hiervan nu de klappen.

De groei van het aantal besmettingen komt door het niet opvolgen van de regels - duh, logisch. Mensen hielden zich niet aan de opgelegde anderhalve-meter-regel bij het uitgaan, en mondkapjes werden ook maar sporadisch gedragen. De besmettingen komen waarschijnlijk door het flinke aantal feestjes.

Ons kabinet heeft het eiland uitgezonderd van het advies om niet naar het buitenland te gaan. Op deze uitzondering was al veel kritiek, en het kabinet doet er verstandig aan om deze keuze te heroverwegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties