Kabinet trekt miljoenen uit om coronadruk op scholen te tackelen

Kabinet trekt miljoenen uit om coronadruk op scholen te tackelen

Steeds meer ouders halen hun kinderen van school af door de coronacrisis. Bron: Shutterstock: Door BlurryMe

Het kabinet gaat een potje van 210 miljoen euro creëren om scholen te helpen door de cocronacrisis te komen. Veel scholen kampen met een personeel tekort mede door de coronacrisis. Het kabinet hoopt op deze manier de scholen te helpen en tegelijkertijd extra mensen aan het werk te krijgen.

De overheid wil scholen extra geld geven om te voorkomen dat leerlingen naar huis worden gestuurd omdat er geen docenten beschikbaar zijn om les te geven. Daarnaast is het geld onderdeel van de zogeheten 'coronabanen' van minister Koolmees, een plan om de (groeiende) werkloosheid aan te pakken.

Minister Van Engelshoven maakt zich zorgen om de toegenomen werkdruk voor docenten op het mbo. Doordat er veel leraren zijn uitgevallen door het coronavirus neemt de werkdruk flink toe voor het overige personeel.

„We zien dat de werkdruk van het personeel in het mbo de afgelopen maanden hoog is opgelopen”

Docenten wringen zich in allerlei bochten om zowel fysiek als digitaal onderwijs te leveren, vaak gaat dit gepaard met de uitval van andere docenten waardoor de werkdruk voor sommigen te veel wordt. Het kabinet hoopt dat het noodpotje wat verlichting zal brengen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties