shutterstock 666030916

Kabinet trekt miljoenen uit om coronadruk op scholen te tackelen

Geen categorienov 16 2020, 11:00
Het kabinet gaat een potje van 210 miljoen euro creëren om scholen te helpen door de cocronacrisis te komen. Veel scholen kampen met een personeel tekort mede door de coronacrisis. Het kabinet hoopt op deze manier de scholen te helpen en tegelijkertijd extra mensen aan het werk te krijgen.
De overheid wil scholen extra geld geven om te voorkomen dat leerlingen naar huis worden gestuurd omdat er geen docenten beschikbaar zijn om les te geven. Daarnaast is het geld onderdeel van de zogeheten 'coronabanen' van minister Koolmees, een plan om de (groeiende) werkloosheid aan te pakken.
Minister Van Engelshoven maakt zich zorgen om de toegenomen werkdruk voor docenten op het mbo. Doordat er veel leraren zijn uitgevallen door het coronavirus neemt de werkdruk flink toe voor het overige personeel.

„We zien dat de werkdruk van het personeel in het mbo de afgelopen maanden hoog is opgelopen”

Docenten wringen zich in allerlei bochten om zowel fysiek als digitaal onderwijs te leveren, vaak gaat dit gepaard met de uitval van andere docenten waardoor de werkdruk voor sommigen te veel wordt. Het kabinet hoopt dat het noodpotje wat verlichting zal brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten