KOZP weggejaagd uit Maastricht door honderden agressieve tegendemonstranten

De ME heeft in moeten grijpen bij een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) op het Vrijthof in Maastricht. De anti-Zwarte Piet-mekkeraars werden ‘begroet‘ door “honderden tegendemonstranten” die zich agressief gedroegen, ook naar de politie.

Hier zijn beelden van het warme onthaal en kun je direct de sfeer een beetje proeven:

Hartstikke gezellig allemaal! Nee dat is onzin, geweld moet worden afgekeurd en zéker tegen agenten. Maar los daarvan laat het wel zien dat mensen die KOZP-demonstranten inmiddels meer dan zat zijn. En het is ook niet zo moeilijk om te begrijpen waarom dat zo is.

Ze komen namelijk nooit om in dialoog te gaan, dat ten eerste, maar juist om hun mening op te dringen en die te verkondigen als enige mogelijke waarheid. En nu is dat nog tot daar aan toe, maar hun mening verschuift ook langzaamaan zodra ze hun doel lijken te hebben bereikt. Want voor de KOZP-aanhangers in Breda is alleen roetveegpiet acceptabel, maar voor andere KOZP-mensen mogen roetveeg- of grijze pieten óók al niet meer. En je zult zien dat de blanke koloniale patriarch genaamd Sinterklaas binnen de kortste keren óók de klos is.

Dat vooruitschuiven van het doel wordt natuurlijk altijd op alle mogelijke manieren ontkend, tot het ineens normaal lijkt te zijn geworden. Dan krijg je ineens berichten te horen over ze in Nijmegen ‘ludiek’ mensen hun mening willen opdringen en winkeliers willen boycotten die zich niet conformeren naar hun absolute waarheid.

En dáár worden steeds meer mensen flink pissig van. Gooi daar wat coronafrustratie bij en ja, dan worden zulke figuren dus de stad uitgejaagd. Vervolgens zul je zien dat de nadruk wordt gelegd op het geweld (wat ook heus wel afgekeurd moet worden) en gaat er gedramd worden over hoe hun demonstratierecht werd ontnomen (natuurlijk door extreemrechtse radicalen) en dat ze vrijheid van meningsuiting hebben.

Maar als dit nog een paar keer vaker op zo’n manier gebeurt dan kappen de gemeentes die demonstraties wel vanzelf af, want de politie kan dan de veiligheid van de KOZP-demonstranten niet meer garanderen. Niet leuk, rechtsstatelijk en democratisch dat geweld op zo’n manier dus wel degelijk zal blijken te lonen, maar die kant gaat het volgens mij wel op zo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. Althans dolph

  Hier hoop ik dit jaar meer van te zien .
  Mooi filmpje .

  1. hans-e-pans

   Degenen die het hardst liepen waren van de politie.

   Ja die jongens en meisjes van KOZP zullen eens ondervinden dat de gemiddelde Nederlander niet van hun gezeur gediend is.

   1. Dirk Jansen

    “Degenen die het hardst liepen waren van de politie”

    Opmerkelijk genoeg waren ze niet zo actief bij de flyer actie van Pegida in Eindhoven. Sterker nog, veelal worden demonstraties van Pegida niet toegestaan omwille van de veiligheid. Maar als er kinderfeesten verpest worden door schreeuwende idioten staan de politie helden klaar voor het verdedigen van de rechtsstaat.
    De burgemeesters zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens demonstraties. Indien deze veiligheid niet kan worden gegarandeerd is het verbieden ervan toegestaan. Helaas zijn onze burgemeesters blijkbaar heel selectief in de keuzen hiervan. Wel opkomen voor een verderfelijke BUITENLANDSE ideologie, maar een NEDERLANDSE traditie voor kinderen mag lekker verpest worden.

    Gewoonweg misselijk.

 2. homefront

  Dit is wat we gaan krijgen natuurlijk en het ergste is nog dat diegene die ons land en haar tradities willen verdedigen worden tegengewerkt/aangehouden/geframed, etc etc

  1. M.Dikker

   Ja, onbegrijpelijk.

 3. Ernest Stern

  “en gaat er gedramd worden over hoe hun demonstratierecht werd ontnomen (natuurlijk door extreemrechtse radicalen) en dat ze vrijheid van meningsuiting hebben.”

  Dat is het geval.

  1. Fascal

   Nee hoor, kletskoek zoals gewoonlijk.

  2. homefront

   Wat is nedermoslim ernestje angstig stil als het gaat over cartoons en dat moslims 120000 handtekeningen verzamelen om een verbod op het “beledigen” van hun profeetje mohamed

   1. Ernest Stern

    Ik geloof dat ik me daar al eens over uitsprak, homefront, maar deze actie zal tot niets kunnen leiden: de vrijheid van meningsuiting geeft alle ruimte aan het beledigen van de Profeet.

    Dat is ook een goede zaak en een te eerbiedigen grondrecht, vind je ook niet?

    1. Fascal

     Nee hoor, je liegt en je zuigt.

    2. homefront

     “Ik geloof dat ik me daar al eens over uitsprak”

     Nee hoor, jij bent een zéér warme pleitbezorger van deze islam, hier kan jij je niet onderuit praten, je praat islam, je ademt islam, verdedigd islam…

    3. vandaag

     quote Ik geloof dat ik me daar al eens over uitsprak, end

     Wat zeg je malle pietje ?

    4. Forlan

     Ernest werd vroeger gepest en wordt door de rest van zijn woongroep genegeerd dus laat hem maar even met rust.

     Misschien kun je met je begeleiders afspreken dat je even een Social Media pauze inlast?

    5. RvdBe

     Dit is Nederland, in Nederland hebben Nederlanders het recht op vrijheid van meningsuiting, belediging etc.
     Als je hier binnenkomt op als immigrant en je enige bijdrage aan de maatschappij is haat en je verzetten tegen onze cultuur, heb je wat mij betreft geen recht op demonstraties ongeacht wat er in onze verouderde wetboeken staan en wat onze laffe regeringsleiders propageren.

    6. Bas1974

     De profeet is gewoon een niet bestaande ranzige flikker. En jij houd het maar bij een geiten kont die je lekker kan volpompen

  3. Althans dolph

   Dit zeg je natuurlijk omdat je door het verbod op jouw p* do clubje martijn vindt dat elke vorm van volksvermaak maar verboden moet worden .
   Het zegt in iedergeval genoeg over jouw geestelijke toestand .

   Dat is het geval .

  4. vandaag

   hou toch je narcistische bek stront vlek. Mensen zijn het zat dat een handje vol fascisten een kinderfeest verkloten

   ze mogen het hele jaar demonstreren zoveel ze willen maar ze zullen het feest waar de kinderen aanwezig zijn respecteren en zo niet wordt ze nu respect bijgebracht stront vlek.

   Ongeacht jouw zielige pleidooi dat zwarte piet een gelopen race is groeit het verzet jaar na jaar. Dat is het geval , stront vlek

  5. Loelap

   Jij mag in je handjes klappen dat je als Links persoon mag reageren op een Rechtse site.
   Op het Rechtse GS worden óók Linkse meningen geplaatst. Andersom worden op Jo.p punt Nl en nu punt nl GEEN rechtse meningen geplaatst. Erg opvallend!
   Linkse mensen, uitzonderingen daargelaten, zijn doorgaans veel intoleranter dan Rechtse mensen.

   1. vandaag

    Op site als joop en nu wordt NIETS geplaatst wat tegen de mening van de redactie ingaat. Wel leuk toch om dan vervolgens te schermen dat alle reacties het met de redactie eens zijn.

    hypocriete linkse huichelaars, firma list en bedrog

   2. Thant dolph

    Nu punt nl wel degelijk, onoplettende. Sscheldpartijen worden WEL geweerd, als je dát onder rechts verstaat heb je gelijk.

    1. vandaag

     lúl niet zo slap man , kritiek op van het gas af in al zijn facetten wordt niet geplaatst, kritiek op de achterlijke migratie wordt niet geplaatst , uiteraard wordt hoe linkser hoe flinker met stip geplaatst.

     joop is daar nog veel extremer in.
     2 fake news sites die het nieuws niet brengen maar hun verhaal vertellen

     1. Loelap

      Als het bijvoorbeeld over migratie gaat, wordt de reactie mogelijkheid heel snel uitgeschakeld omdat er kennelijk teveel negatieve reacties binnenkomen.
      De weinige reacties die dan wel geplaatst worden, zijn allemaal pro immigraties.

 4. M.Dikker

  En zo moet dat. Wegwezen met die etters.

 5. BigBadJohn

  Ik ben blij dat de fanatieke aanhang van de lokale voetbalclub de culturele tradities van mijn land verdedigd.
  Als de politiek het verrekt om de burgers te beschermen tegen deze terroristen dan moet het helaas maar zo geregeld worden.

  1. Ernest Stern

   verdedigt

   1. Althans dolph

    Aldus de taalneuckert.
    Behalve kleine jongetjes lastig te vallen en eventueel aan te randen en de onzinnigheden die hij hier neer plempt heeft de aandoenlijke verder geen nuttig en sociaal leven .

   2. BigBadJohn

    Bedankt voor uw verbetering.
    Mij taalkundig verbeteren is tot op heden uw meest waardevolle bijdrage aan dit forum.

   3. vandaag

    onze taalnazi is kennelijk op inhoud weer uitgescheten. stront vlekje wordt dan de hufterige verbeteraar om wat te irriteren , w.im get a life hufter

  2. Edjan

   BigBadJohn. 100% eens. We zullen onze hooligans nog hard nodig hebben.

  3. observer

   Doet me ergens aan denken
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=KnnHprUGKF0

 6. ikweetwatikwil

  Wat had KOZP dan gedacht. Ik hoop ook dat er meer verzet komt. Het zal tijd worden.

 7. Duckday

  De REGERING is de grootste boosdoener zij blijven maar subsidie verstrekken aan die handophouders.Ook komt het de regering goed uit zij willen gewoon de boel veranderen.Straks na al die feest dagen is de CORANA weer over. Breek het kartel en stem PVV of FvD geef ze een kans laten ze het maar eens zien wat zij beloven.Als zij een kans krijgen dan weten we gelijk of zij de waarheid weergegeven hebben.De huidige regering geeft onze tradities en ons land weg Zij durven de worden niet in hun mond te nemen angst om de macht te verliezen.Kijk nu ook maar eens naar de zogenaamde vluchtelingen zij kunnen allemaal terug om hun land wederom op te bouwen maar de huidige regering en de kamer doet er niks aan.Dan waren we gelijk van de woningsnood verlost

 8. Stopperspil

  Die lui van KOZP willen nu ook geen roetveeg-Pieten meer. En ook grijs geschminkte Pieten vinden ze onaanvaardbaar. En ze gaan winkeliers bedreigen die het wagen nog iets van de Sinterklaassfeer in hun etalages te brengen. Wie denken zij wel dat ze zijn? Nog altijd is 55 procent van de Nederlanders voor het behoud van de “normale” Zwarte Piet. Daarnaast is er een groep die wel akkoord wil gaan met roetveegpieten, maar enkel en alleen om van het KOZP-gezeur af te zijn. Volgens mij demonstreren ze enkel nog om hun subsidieverstrekkers tevreden te stellen.

  1. Loelap

   Die 55% kwam uit het opinie panel van EenVandaag en is derhalve niet representatief voor Nederland. Je moet jezelf namelijk aanmelden voor mee te doen bij dit paneL

   De luitjes van KOZP worden zwaar gesubsidieerd, protesteren is voor hen een goed verdienmodel, ze zullen daarom doorgaan met dingen te verzinnen om zo zeker te zijn van inkomsten.

  2. Linksbuster

   Q…Nog altijd is 55 procent van de Nederlanders voor het behoud van de “normale” Zwarte Piet…end.
   NPO propaganda.

 9. ervi

  Het gebeuren zal vanavond wel wat onrust geven in huize Afriye.

 10. Adriaen van Bergen

  Dat KOZP ouders met kleine kinderen bedreigt is natuurlijk geen enkel probleem.
  Noch voor de politie, noch justitie, noch politiek.
  Maar wel raar opkijken dat men dan het recht in eigen hand neemt.
  Het is een recht om je recht in eigen hand te nemen als de overheid maling aan je heeft.

  1. Kretoloog

   Zo is het maar net.
   “Wie wind zaait,…”

 11. Blondie

  Dit gaan we in Nederland meer zien, de meeste burgers zijn dit gezeik zat, als het je als gekleurde inwoner van Nederland in Nederland niet aanstaat, moet je een enkele reis nemen, naar het land waar je je ei wel in het goede mandje kan leggen.

  Groetjes.

 12. Rogerio

  Helemaal top! ….weg met die gesubsidieerde sneuneuzen van KOPZ!

 13. RvdBe

  Goede zaak, de overheid verkwanselt de nationale cultuur aan een stelletje zwarte niksnutten, het volk pikt dit niet.
  Hetzelfde als bij de p*dojagers, justitie grijpt niet in tegen p*do,s, nu grijpt het volk zelf in.
  Ziek land.

 14. Limburgse Separatist

  Geen genade voor Randstedelijk tuig dat hier chaos komt schoppen.

  1. Loelap

   Geweldig dat ze zich niet laten doen, dat geeft de burger weer moed.
   Het gedrag naar de politie toe is natuurlijk niet goed.

   1. Limburgse Separatist

    Ze kunnen wel spreken over een geheime locatie maar je vindt ze zo. Landbouwbelang, Kazematten, Platte zaal, UvM.

 15. AS210854

  Een burgeroorlog is gaande in Nederland, uit gedaagd door onze eigen regering.

  1. Thant dolph

   Ik hoor net dat de noodtoestand zojuist is afgekondigd

   1. homefront

    bloemkist

    1. Thant dolph

     Nee hoor, je bent een leugenaar!

   2. vandaag

    grafkist bedoel je ?

    1. homefront

     yep michel graftak bloemkist

     1. Thant dolph

      Leugenaar!

     2. homefront

      Dat ben je bloemkist dat klopt, je bent een leugenaar michelleke

     3. Thant dolph

      Je liegt dat het een lieve lust is

    2. Thant dolph

     Trôllen trio V/F/H liegt zodra ze beginnen te poepen!

     1. homefront

      Maar jij bent toch echt bloemkist dus jij bent een leugenaartje, een heel zielig klein miezerig leugenaartje

     2. vandaag

      wat stront vlek

     3. Combats le pelicule

      Vandaag heeft een vreselijk strontprobleem. Hij kan alleen maar poepen op DDS.

     4. vandaag

      wat mot je aspirantje met je vele aliassen

 16. 56RdK

  Heel goed van die tegendemonstranten, jaag dat KOZP-gajes de stad uit maar wend je niet tegen de politie!
  Echt, die verdienen onze steun, die mensen hebben het al heel zwaar te verduren dankzij KOZP en aanverwante idioten!
  Want oh wee, als ze zo’n zwarte of getinte alleen al aanhouden, staat de achterlijke deugwereld al op de kop!

 17. Lex

  Goed zo de geef dat tuig “KOZP” geen gelegenheid om hun anti zwartepieten terreur uit te braken.

  Ik hoop dat er landelijk meer anti demonstranten zullen zijn, laat dat tuig onze cultuur niet verknallen.

  1. leukeditter

   juist weg met dat misselijkmakende tuig dat de nederlandse traditities wil ondermijnen. sta je het niet aan???.. O P D O N D E R E N !!!!!!

 18. Steven Opti

  Kozp zal altijd overal tegen zijn. Gelukkig is het maar een heel klein hersenloos clubje. Maar de MSM vindt het natuurlijk allemaal zielig.

  1. Thant dolph

   Ze beginnen inderdaad nu mateloos irritant te worden, zo is het wel.

 19. Fortiori

  Voetbaltuig wat komt tegendemonstreren. Voor hen ook barre tijden.

 20. eenling

  Het typisch guur rechtse ‘volk’. Intolerant tot op het bot naar alles en iedereen die een andere mening uitdraagt.
  Regelmatig janken over vrijheid van meningsuiting en recht op demonstratie. Tot het een mening is die de birdbrains niet zint. Geweld en agressie licht bij dit volk dan steevast op de loer. Het korte lontjes volk.

  1. eenling

   Een voordeel, ze hebben zich weer lekker uit kunnen leven op een plein in de frisse buitenlucht dit weekeinde. Scheelt misschien weer wat met alcohol en witte poeders doordrenkt huiselijk geweld. Moeder en kinderen een weekeindje rust en geen blauwe plekken.

  2. homefront

   eenling is een beetje dom, dit heeft niets te maken met vrijheid van mening maar met het ondermijnen van mijn land

   1. eenling

    Precies wat ik betoogde. Vrijheid van meningsuiting is zeer belangrijk lees ik vaak op deze site . Tot het een mening is die intolerante guurrechtse types niet bevalt. Dan is het opeens ondermijnen van …jouw???…land. Ons land..toch?

    1. homefront

     “Vrijheid van meningsuiting is zeer belangrijk”

     Zeker, ik ben van mening dat ik bij jou in je huis in de hoek mag pissen en op je bank mag schijten, punt is alleen als ik dit doe bevuil ik jou huis, ik kan mij enigszins indenken dat je dit niet toe laat, is mijn bescheiden mening of heb ik het mis, of ben jij zo “guur” links dat je dit toe laat in jou huis?

    2. Vriend

     Zeg zonderling, die KOZP-cultuurterroristen hebben al acht jaar ongehinderd van alle vrijheid tot demonstreren en actievoeren genoten, zodat ze nu kunnen bogen op het vernielen van een traditie die velen dierbaar is.

     En jij gaat zeiken nu ze een keertje een beetje tegenwind krijgen? Wil je gauw opdonderen, mafketel.

    3. vandaag

     onzin

   2. Althans dolph

    Eenling is gewoon de 1134ste nick van de str0ntvlek .
    Ergens wel knap met in de ene hand de muis scrollend over kinderporno en de andere aan zijn augurkje en dan nog tijd hebben om zoveel alter ego’s te genereren.

    1. vandaag

     correct eenling = de stront vlek , geen enkel normaal mens maakt die woordkeuze

     1. eenling

      Omdat ik hier en daar een volzin kan produceren?

     2. vandaag

      omdat je de stront vlek bent en daar is er 1 maar van sukkel

  3. Loelap

   Antifaatje eenling, je bent aan het spiegelen. Het is toch echt links dat dit gedrag vertoont en extreem intolerant is.

   1. eenling

    Stenen en vuurwerk gooien naar politie met verwondingen oa gehoorschade tot gevolg. 5 arrestaties.
    Dat waren in dit geval tot nu toe de aangetoonde feiten. Die kan je uiteraard wegzetten als een ‘ mening’ of fake news als je een Trumpie doet.
    Antifa en hun eveneens regelmatig gewelddadige uitingen zijn hetzelfde laken een pak.
    Wat mij betreft dergelijk gedrag keihard aanpakken. Geen tolerantie voor intoleranten.

 21. plakband

  KOPZ is natuurlijk niet aggressief.
  Parasieten zijn nooit aggrssief.
  Het komt uitsluitend door hun aantal dat de gastheer overlijdt.
  Dat kun je de afzonderlijke parasiet niet verwijten.

  De gastheer die zich van de parasieten wil bevrijden, die is aggressief.
  Een andere methode om ons van de KOPZ-parasieten te bevrijden:
  Stop hun subsidie.

  1. eenling

   Jij mag die mening hebben hoor. En vervolgens heb ik een mening die daar tegenin gaat. Ik ga dan trouwens niet met vuurwerk gooien of op andere wijze over op geweld zoals de intolerante lieden in Maastricht.. Het daadwerkelijk uitvoeren van jou plannetje zou trouwens een strafbaar feit zijn. Huisvredebreuk, insluiping( want nationalistische bankschijters laat ik niet vrijwillig binnen) en vernieling van andermans eigendom. Heb je vaker meningen en ideeen (en daden) die strafbaar zijn onder onze mooie Nederlande wet? Zou mij niets verbazen.

   1. Reinoud van Gelre

    Nederlandse wet.

    1. Althans dolph

     Str0ntvlekje verbetert zichzelf met een andere nick .
     Wat een geestelijke armoede en wat een klucht .

     1. vandaag

      gewoon trietste zieke figuren met hun meerdere aliassen

     2. Thant dolph

      Grafkist

     3. vandaag

      stap erin

     4. morgen

      Poeperdepoep zat op de stoep.

     5. vandaag

      nog accountje erbij adolfje , wat een kansloos figuur ben je toch grafkist

     6. Thant dolph

      waarin, fascal?

     7. vandaag

      kansloze tról

     8. Thant dolph

      Bemoei je er niet mee strandvlok

     9. Reinoud van Gelre

      Wat zijn jullie toch een zooitje domme jongens…

      Ik verbeter eenling.
      eenling zat namelijk een beetje te huilen over intolerantie en geweld.

      Voor de rest heb ik van het filmpje genoten.

 22. Lefty

  Ik geloof niet in Sinterklaas. Toon Hermans vertelde dat in 1980 al.

 23. Morgan4321

  Mooi zo, terug naar Amsterdam met dat zootje ongeregeld. We zitten hier in het zuiden beslist niet op Amsterdamse toestanden te wachten.

  1. Lefty

   Amsterdamse toestanden? Als ik in Maastricht kom krijg ik het gevoel te veel taart gegeten te hebben. Toon Hermans is Limburg ontvlucht.

   1. evil knievel

    KOZP nu ook!🤣

  2. eenling

   Aah een belg..vandaar

 24. Roependeindewoestijn

  Vreemd dat ze KOZP niet verbieden, maar Nederlanders die hun cultuur verdedigen wel. Met de ME notabene. ( voor de denkertjes onder u, dat KOZP Kan wel s een heel andere inhoud gaan krijgen)

 25. kees cup

  Geweldig mooie tegen demonstratie, legaal of niet, ik geniet hier van, het volk is de zuigende linkse deugmeute spuugzat.

  Haha wat zullen de msm, de npo voorop, toch wanhopig hun best gaan doen om dit te framen, bijvoorbeeld als “een gevaar voor de rechtsstaat/democratie”. Welnu, ze framen maar!

  Ik verwacht minstens termen als: ‘rechts radicaal’, ‘racisten’, en ‘neo-nazis’.
  Helaas voor links zijn deze woorden al zo vaak rondgestrooid dat ze volkomen niets zeggend aan het worden zijn.

  Ik denk zomaar dat dit zeker niet de laatste ‘niet deugende'(tegen)demonstratie is geweest.

  1. Ernest Stern

   Ik zag dat het geweld kwam van het rechts extremistische tuig die deze demonstratie wilden verstoren. Daar zijn er ook een paar van gearresteerd.

   1. Reinoud van Gelre

    Het moet niet gekker worden, Ernest Stern…

    1. Ernest Stern

     Inderdaad.

   2. homefront

    Aldus ons extreem linkse extremistische fascist en warme pleitbezorger van de islam ernestje

    1. kees cup

     Laten wij ons niet al te druk maken om ons sterretje, een nep figuur zo overweldigend aanwezig op dds dat zijn nick denk ik door meerdere personen wordt gebruikt, aan het taalgebruik te zien profs, slecht stoken en tr0-llen, niets essentieels aan een topic bijdragend, met als vermoedelijk enige doel meer reacties op DDS uit te lokken … wat gunstig voor dds kan zijn.

     1. vandaag

      goed gezien Kees

   3. vandaag

    geen geweld gezien stront vlek behalve wat overspannen agentjes die begonnen in te hakken op wat anti kozp mensen

    verder een mooi teken aan de wand dat Nederland het zat is met de weg met ons cultuur van linkse betweters. hoop dat ze ooit eens richting waterland = purmerend komen stront vlek , dan kan zelfs de ME hun zwemles niet voorkomen vrees ik

    🙂 🙂 🙂

    1. Jimmy

     Oplossing is simpel huur alleen BIO pieten in. Liefst uit Ghana of Niger. Die zij hier in Hongarije volop beschikbaar. Die Surinaamse coke snuivende nep negers zijn ongeschikt voor onze kinderen. Ook die geschminkte buurman kan meer. Ga voor echt.

 26. Lugar

  Niet veel veranderd sinds de laatste paar maanden. De multi oplichter loopt hier nog steeds rond. Helaas!

  1. Reinoud van Gelre

   Ga weg, Fascal!

   1. vandaag

    wat is er tról , ga lekker zelf weg en neem die twee stront vlekken mee

  2. gustav

   Lugar terug?
   Dat zal een specifieke linkse dwarsligger deprimerend vinden!

 27. Eppo123

  Een koekje van eigen deeg voor de linkse demonstranten.

 28. gustav

  Limburgers zijn over het algemeen rustige en kalme mensen, maar kom niet aan ingebakken cultuur evenementen!
  Dat gaat daar niet en nooit getolereerd worden!
  De zachte-g wordt dan snel een harde g van Gevaarlijk!

 29. Linksbuster

  Prima..de beuk erin!

 30. de ziender

  Vertel de lezer er ook even bij dat die lui van KOZP niet eens de Nederlandse taal machtig waren, en bovendien betaalde demonstranten waren van ons belastinggeld.
  Als je een stukje plaatst, doe dan eerst gedegen onderzoek naar de kwestie.

 31. Drollevanger

  Eigenlijk mogen agressieve daden alleen worden gepleegd vanuit de wel deugende hoek.
  Zeker als men van daaruit dreigt Zwarte Pieten in het gezicht te trappen. Wat blijkbaar uitstekend is.
  Er bestaan tenslotte mishandelingen vanuit de goede hoek, en uit de foute.
  Verschil moet er zijn.

 32. evil knievel

  GRUUTS OP DE PROUDBOYS VAAN MESTREECH!👊🇳🇱👍

 33. Peter Loosduinen

  ‘Agressieve’ orka’s die zeilboten aanvielen, wilden vermoedelijk gewoon spelen.
  Men snapt dat het angstaanjagend voor mensen was om mee te maken. Maar het was geen aanval op de zeilboten. De intentie was namelijk niet om de boten aan te vallen. “We noemen het daarom een interactie.”

  Interactie is het woord dat wij voorstanders van Zwarte Piet moeten gaan gebruiken.
  We vallen KOZP niet aan maar we zoeken de INTERACTIE.

 34. Jannes-46

  Ik vind dat Rutte ook eens moet gaan praten met en luisteren naar deze bedreigde “minderheid” van echte Zwarte Pieten i.p.v. zich te misdragen als een staatsgevaarlijke collaborateur van KOZP en Akwasi.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.