Linkse werknemers uitgeverij WOEST dat Penguin het boek van Jordan Peterson uitgeeft

Als je wilt weten hoe dictatoriaal extreemlinks — de woke-cultus — is hoef je niet verder te zoeken dan dit: werknemers van uitgever Penguin Random House Canada zijn woest op hun werkgever omdat die het nieuwe boek van Jordan Peterson gaat uibrengen. Dat kan en mag niet, aldus de woke-wappies. Want Peterson is heel erg fout. En als hij niet fout is dan heeft hij foute lézers, en dat is minstens net zo erg. Ofzo.

Er werd een grote vergadering belegd door het bestuur van de uitgeverij om de deal met Peterson te verdedigen. De man is een erkend psycholoog. Hij weet waar hij het over heeft. Zijn boeken zijn bestsellers. Er staat nooit haat in voor wie dan ook. Geen racisme. Geen antisemitisme. Geen seksisme. Lees zijn boeken er maar op na. Etc.

Nou, daar hadden woke-werknemers lak aan. Want:

“He is an icon of hate speech and transphobia and the fact that he’s an icon of white supremacy, regardless of the content of his book, I’m not proud to work for a company that publishes him,” a junior employee who is a member of the LGBTQ community and who attended the town hall told VICE World News.

Die uitspraak moet je even heel goed lezen. Het is dus niet zo dat Peterson zélf haat verspreidt volgens deze gekken. Nee, het probleem is dat hij graag gelezen wordt door mensen die zij radicaal, racist, transfoob of homofoob vinden. Het gaat ze dus niet om wat schrijft maar om wat zijn lezers denken en vinden.

Dit is totaal gestoord… en dictatoriaal tot op het bot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Edjan

  Van 1559 tot 1966 (meer dan 400 jaar) had de katholieke kerk een lijst met verboden boeken. De Index librorum prohibitorum. Die mocht de rechtschapen katholiek niet lezen ivm. zijn zielenheil. Het werkte niet echt goed want velen lazen juist de boeken op deze lijst omdat ze verwachtten dat daar de beste boeken op stonden. Nu begint de linkse kerk er weer mee.

  En dat de linkse kerk ook schrijvers verbiedt die op zich niets fout doen maar die wél foute lezers zouden kunnen hebben, loopt parallel met de kerk in de renaissance die heksen op de brandstapel zette omdat ze “het boze oog” hadden. De arme vrouwen konden roepen dat ze daar niets van af wisten, dat maakte het alleen maar erger. Ze hadden dan geen ziektebesef (of zoiets maar dan met de duivel).

 2. lucinde

  Breng het dan uit bij een rechtse uitgever.

  Op DDS heb je ook geen werknemers die linkse praatjes de wereld willen helpen

  1. BigBadJohn

   Lucinde jij zit hier op een, volgens jou, “rechtste” nieuwssite te reageren. Die ruimte voor “linkse” reacties wordt dus gewoon geboden.

   Sterker nog,
   Bij DDS laten ze de hele comment section volspuiten met het links propaganda narratief zoals onder het bericht van Thierry’s voorstel voor een nette scheiding.

   1. lucinde

    Maar een goede linkse schrijver zal nooit
    Op DDS een juichstuk over GL kunnen schrijven.

    Dat mag dan wel weer op Joop, waar jij weer tegen tekeer kan gaan.

    1. BigBadJohn

     Waarom zou ik die mensen op JOOP lastig gaan lopen vallen?

     Daar heb ik namelijk niets aan en de mensen op JOOP ook niet.

    2. vandaag

     brok naïviteit denkt dat kritiek op links geplaatst wordt op joop. hoe dom

  2. Linksbuster

   Quote…linkse praatjes die de wereld willen helpen……end.
   De linkse arrogantie kent geen grenzen en geen schaamte, dat moge duidelijk zijn.

 3. sonny

  “Werknemers van uitgever Penguin zijn woest op hun werkgever”
  Ze kunnen beter even dimmen, ontslag hangt als het zwaard van Damocles boven hun hoofden!
  ‘Rechts’ personeel is ruimschoots voorhanden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.