Macron schept duidelijkheid: Wie de Verlichtingsidealen niet accepteert kan beter het land verlaten

In Frankrijk ontpopt Macron zich tot beschermer van de Westerse waarden. Na de onthoofding van Samuel Paty greep Macron ditmaal direct in, extreme groepering werden direct aangepakt en opgedoekt. Macron lijkt nog lang niet klaar met zijn strijd ter bescherming van de Verlichtingsidealen en waarden, wie deze niet onderschrijft kan maar beter het Franse grondgebied verlaten aldus de president. Macron zegt in klare taal dat in Frankrijk de Verlichting centraal staat, eenieder die deze Verlichtingswaarden niet accepteert kan maar beter naar een ander land verkassen. Ferme woorden wel van de president.

Volgens Macron moeten de islamisten – extremisten die de politieke islam aanhangen – hard worden aangepakt. Macron stelt terecht dat zij de islam kapen in de naam van extremisme. Dit soort groepen moeten hard worden aangepakt omdat zij simpelweg niet te verenigen zijn met de Franse/Westerse waarden.

Waar in Nederland (links) liberale partijleiders dit extremisme niet altijd bij de naam durven te benoemen, doet Macron dit expliciet wel. Hij wil daadkrachtig overkomen, en juist door deze verderfelijke groep expliciet benoemen komt dit ook heel daadkrachtig over.

Extremisten die menen dat de Fransen zelf ondergeschikt zijn, dat vrouwen geen gelijke rechten verdienen, hebben niks in het land van Macron te zoeken. Macron spreekt duidelijke taal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Aborifa

  Helder!

  1. hans-e-pans

   Denk dat die helderheid wel tegen zal vallen want ook in Frankrijk zijn er binnenkort verkiezingen. Helderheid dus als Franse uiensoep.

   Volgens de onofficiële berichten, de geregistreerde en illegale moslims, zullen er dus bijna 10 miljoen gaan vertrekken.

  2. JochemX

   Babbeltje, er gebeurt straks helemaal niets.

 2. Mogguh

  ‘Macron schept duidelijkheid: Wie de Verlichtingsidealen niet accepteert kan beter het land verlaten.’

  Dat zijn er dan ruim zes miljoen…..

 3. Ernest Stern

  Macron maakt indruk met zijn heldere boodschap.

  1. Fascal

   Nee, je liegt en bent een zwendelaar.

   1. Linksbuster

    Stern is altijd onder de indruk van autoriteiten Fascal , de nuttige sukkel.

 4. Edjan

  Wij hebben een aantal zaken meegemaakt en verwerkt die de mohammedanen niet of in veel mindere mate hebben meegemaakt. De renaissance, verlichting, Franse revolutie, industriële revolutie, wetenschappelijke ontwikkeling en andere ontwikkelingen in de 20ste eeuw. Ook hier hebben een aantal mensen daar een principiële afkeer van. Praat tegen een grefo niet over de Franse revolutie want hij gaat schelden en dat mag hij ook. Maar een grefo gaat geen koppen snellen.
  Mohammedanen die ons met geweld en met dreigen met geweld hún middeleeuwen in willen schoppen, zouden terug naar hun land gestuurd moeten worden.

 5. Mogguh

  “We zijn op weg naar een burgeroorlog”

  ht*ps://www.frontnieuws.com/we-zijn-op-weg-naar-een-burgeroorlog/

  Met dank aan het politiek correct denken en hopeloze naïviteit van linkse politici…..

  1. Ernest Stern

   In het wereldbeeld van islamofoben heeft het begrip oorlog elke betekenis verloren.

   1. Fascal

    Nee hoor, je bent een leugenaar en een fantast.

    1. Oepsie

     Niet op reageren! Dit is ook zo’n eeuwige handophouder. Dat lees je met gemak, als je de vuilnis leest van wat hij hier uitbraakt. Hangen graag de ‘altruïst’ uit. Dat is altijd makkelijk, als je nooit iets bereikt heb en altijd je hand op moet houden voor een centje en daarom je gehele leven boos bent op een ieder die het beter heeft. Ze zijn eigenlijk het meest kwaad op zichzelf, omdat ze weten, dat ze de boot gemist hebben en dat het hun eigen schuld is.
     Er is een mooi woord voor,en dat is, ‘onrendabele’

   2. Edjan

    ES. Dit is een zin zonder betekenis en het woordje islamofobie heb je zelf verzonnen. Maar hoofdletters en interpunctie zijn in orde.

    1. Loelap

     Touché!!

   3. Aborifa

    Islamofobie = vrees voor islam. Het gaat hier on contra-islamisme.

   4. vandaag

    De inhoudelijke bijdragen van de stront vlek tillen dit blog op een hoger niveau.

 6. Beukman

  Feit is dat wij in Nederland veel en veel minder problemen hebben met islamisme dan de Fransen.
  Ook een feit is dat waar ze in Frankrijk (contraproductief) hameren op assimilatie, wij in Nederland als maatstaf integratie hanteren.

  Iedereen kan de optelsom maken.

  1. Henk Albarda

   Geachte heer Beukman, zoals u de afgelopen maanden in tal van publicaties heeft kunnen lezen (maar waarschijnlijk uw communistische en anti-semitische hoofd voor in het zand heeft gestoken), is de integratie in Nederland een gigantisch fiasco geworden.

   Ook u zult het (tot mijn genoegen) nog meemaken dat moslims hier in Nederland koppen gaan afhakken van mensen die hen niet aanstaan. En dan staat u vooraan met de bewering dat het ‘verwarde’ mensen zijn. Tja, vrijwel alle moslims zijn verwarde mensen……

   1. Beukman

    Ik vermoed dat ze zelfs van jouw extreem-linkse kop zullen afblijven, Henk. Uit medelijden? Zeker niet. Moslims zijn nu eenmaal geen kopafhakkers, een uitzondering daargelaten.

   2. plakband

    Geachte heer Albarda.

    Weet dat ook in NL al een onthoofding heeft plaatsgevonden.
    Men praat daar zo min mogelijk over.

    Het Parool, november 2017.
    Nabil Amzieb (23), zijn afgesneden hoofd werd achtergelaten voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid. Duidelijk een ‘incidentje’. Maar als er eenmaal één kop heeft gerold ……
    Ik houd mijn hart vast.

    1. Beukman

     Dat was een doodgewone afrekening in het criminele circuit, plakband. Als het een beetje meezit, hoeft Henk zich daar geen zorgen over te maken.

     1. Fascal

      Zuigen, man!

     2. Beukman

      Zuigen, man!

      Mij best, Fascal. Maar dan niet op de mijne.

     3. Ernest Stern

      😂

     4. evil knievel

      Alsof jij iets hebt om op te zuigen!😂

     5. plakband

      @beukman:
      U noemt een onthoofding een doodgewone afrekening.
      Waar je mee omgaat word je mee besmet !
      Of vertroebelt de normvervaging uw oordeel ?

     6. Meriadoc Brandebok

      @plakband

      Amzieb zat in de drügswereld. Criminelen hebben hem destijds vermoord, zijn hoofd afgehakt en het lichaamsdeel als waarschuwing voor Amziebs kameraden op het trottoir geplaatst.

      Buitengewoon gruwelijk en wreed, maar geen terrorime

 7. Henk Albarda

  Macron heeft ook weinig keus. Als hij de koers van groen links en d66 in Frankrijk zou volgen, zou hij over 18 maanden een hele grote kans lopen van Marine Le Pen te verliezen.
  Alleen door hard en zichtbaar op te treden, kan hij Marine Le Pen bij de eerstkomende verkiezingen verslaan.
  Overigens zijn de problemen in Frankrijk ook aanzienlijk groter dan in Nederland.

  Hij weet verrekte goed dat hij niet ‘effe’ de islam bij deze wandaden kan vergoelijken.

 8. Speedy Gonzales

  Duidelijk standpunt.

  Wanneer iedere leider van het Europese landen zich hier aan houden , en het steunen , zullen onze vrijheden gewaarborgd blijven.

  Macron durft deze stap te nemen !

 9. NoDoubt

  Zij zullen het land niet verlaten. Ze nemen meer kinderen en wachten. Het is gewoon de 3e stap van de jihad. Macron spreekt retoriek. Ook hij heeft de grenzen opengesteld en spreekt mooie woorden voor de bühne. Rutte heeft een zak met geld geschonken zodat de pensioenen in Frankrijk veilig zijn gesteld. En straks gaat de btw weer omhoog naar 12%. U wordt volledig uitgeknepen en tegenover elkaar gezet. Verdeel en heers.

  1. Petrazoveel

   Ik zie ook aankomen dat ze lekker in Frankrijk blijven. Óf ze kiezen ervoor om naar Nederland te komen, hier wordt ze immers (nog) geen strobreed in de weg gelegd.

   Dat de grote meerderheid van de mohammedanen vredelievend is doet er helemaal niet toe:

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=2tgyS3RKSco

 10. Fatsoen74

  Wat een ommezwaai en wat een duidelijke uitleg. Nu samen met de EU paal en perk stellen.

  Wil je niet meedoen, dan gaan wij maatregelen nemen.

  Niet het geloof maar het gedrag veroordelen, dat is de manier om slechte intenties keihard aan te pakken.

  Mooi het wordt een mooie zomer in 2021.

  @ Minister President doet u ook even mee, dan wordt het weer een Tof land om in te wonen.

  Afgelopen met de segregatie, met zijn allen schouders eronder.

  Extremisten mooi terug naar het beloofde land.

  Eind goed al goed.

  1. Aborifa

   Het geloof veroorzaakt het gedrag.

  2. Marija

   hxxps://eunmask.wordpress.com/2012/02/27/de-eu-ontmaskerd/

   Gaat dus niet gebeuren @fatsoen74

  3. Linksbuster

   Dream on Fatsoen, er zal NIETS gebeuren!

 11. Duckday

  Harde taal maar wat voert men uit straks . Komt de EU die de weg kwijt is met zachtere voorbeelden.Waarom niet grenzen dicht niemand meer naar binnen bij het minste direct terug .Over het algemeen zijn het geluks zoekers.Laat die mensen hun eigenland opbouwen.En laat Europa wat aan zich zelf doen.Stop met al die geld bundels

 12. LifeBuddy

  Dit Roeptoeterd kutte al jaren en er komen alleen maar terrors bij. Je suis nedertorrors, Kom maar binnen met je knechten!!!

  1. LifeBuddy

   ”Imam in Frankrijk roept op tot onthoofding van critici op de islam” De imams zijn niet alleen de baas in frankrijk, maar ook in [neder]land. Het ziet er goed uit voor de Veiligheid van en voor onze kinderen.

 13. Duckday

  Grote volksverhuizing verwacht in FRANKRIJK.
  Nederland loopt zich al warm Staats secretaris van justitie al extra papieren maken.Snel nog wat huizen bouwen .De asiel advocaten krijgen een goed belegte boterham En onze lachertje van justitie staat met zijn handen omhoog en denkt heb ik er nu overleg mee gehad of moet ik nog wat uit mijn mouw schudden

 14. Linksbuster

  holle frasen

 15. Linksbuster

  Het EU standpunt is duidelijk..jaarlijks minstens een miljoen potentiële halsafsnijders erbij..
  Macron doet aan verkiezingretoriek.

 16. saddy

  Alleen blanken moeten Enlightened zijn, de rest is natuurlijk cultuur in optima forma en altijd een aanwinst.

  Dit is een variatie op Rutte met zn : Bek houden!
  Volgens Macron dus: Houd je bek of rot op!

  Trap er niet in. Zie dat je gelijk weer gebrainwashed wordt met een onderscheid in extreem islam en een andere islam. Allemaal kul: Er is maar 1 islam.

  Die moskee die bij de eerste onthoofding betrokken was hoeft maar een half jaar dicht, toevallig mag ie vlak na de verkiezingen in Frankrijk weer open.

 17. Bolland

  Zo zo hij durft

 18. Appelstroop

  Altijd hetzelfde liedje, na een aanslag wat harde woorden van politici dat we het niet acceepteren, wat media aandacht, mooie herdenking, en we gaan gewoon weer door, tot het hele circus weer begint bij de volgende aanslag.

  Kees van Amstel had op NPO 1 een goei opinie stukje op de radio over dit een dag of 2 terug.

  1. Fascal

   De vraag is wat er met de islam gaat gebeuren!

   1. vandaag

    Dat ligt eraan waar je opstemt !
    Slechts 1 partij wil de achterlijke ideologie aanpakken.
    stem sociaal , stem PVV

 19. M. Brandenburg

  De verkiezingen komen rap dichterbij, en Macron won de laatste verkiezingen omdat de linkse Fransen nog altijd heilig in hun vakbonden geloven die in de tweede ronde het stemafvies gaven op Macron te stemmen waardoor de ongewenste Macron alsnog won.

  Echter met het aanstaande vertrek van het VK en hoogstwaarschijnlijke no-deal met het VK, zal Frankrijk economisch in het hart getroffen worden zoals ook Duitsland dit zal overkomen, de gehele visserij komt op hun reet te liggen en Britse bedrijven gaan hun productie naar interesantere landen overhevelen. Met een gigantische werkeloosheid in Frankrijk als gevolg, direct gevolg zal zijn dat Macron de steun van de vakbonden verliest. Dus moet Macron zijn beleid aanpassen en de koers van Front Nationaal gaan volgen, waarbij het voorgestelde en gezondverstand beleid van Front Nationaal ineens het ideaal word in de hoop de stemmen daar te kunnen pikken. Het zal aan de politieke oppositie zijn om keihard te blijven roepen hoe Macron hun beleid uitvoert en duidelijk te maken dat Macron zoals onze VVD roept om zogenaamd het beleid aan te passen in de aanloop naar de verkiezingen, om vervolgens weer pro-totalitair EUSSR verder te kunnen regeren.

 20. 56RdK

  Geen stinkende lopende parasols meer, geen verstinkende hoofddoeken, maar meiden met de haren wapperend in de wind, korte opwaaiende rokjes, … La France, I coming to you …..!

  Maar zonder gekheid? dat er maar meer politicy dit voorbeeld van de president van een van de twee bepalende landen binnen de EU dit voorbeeld maar héél snel mogen volgen!

 21. Toverkol

  Alleen een beetje laat, misschien te laat….

  1. vandaag

   Zeg maar te laat !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.