snapshot 12

Macron schept duidelijkheid: Wie de Verlichtingsidealen niet accepteert kan beter het land verlaten

Geen categorienov 01 2020, 13:00
In Frankrijk ontpopt Macron zich tot beschermer van de Westerse waarden. Na de onthoofding van Samuel Paty greep Macron ditmaal direct in, extreme groepering werden direct aangepakt en opgedoekt. Macron lijkt nog lang niet klaar met zijn strijd ter bescherming van de Verlichtingsidealen en waarden, wie deze niet onderschrijft kan maar beter het Franse grondgebied verlaten aldus de president.
Macron zegt in klare taal dat in Frankrijk de Verlichting centraal staat, eenieder die deze Verlichtingswaarden niet accepteert kan maar beter naar een ander land verkassen. Ferme woorden wel van de president.
https://twitter.com/J_Bloodworth/status/1322672423347621888?ref_src=twsrc%5Etfw
Volgens Macron moeten de islamisten - extremisten die de politieke islam aanhangen - hard worden aangepakt. Macron stelt terecht dat zij de islam kapen in de naam van extremisme. Dit soort groepen moeten hard worden aangepakt omdat zij simpelweg niet te verenigen zijn met de Franse/Westerse waarden.
Waar in Nederland (links) liberale partijleiders dit extremisme niet altijd bij de naam durven te benoemen, doet Macron dit expliciet wel. Hij wil daadkrachtig overkomen, en juist door deze verderfelijke groep expliciet benoemen komt dit ook heel daadkrachtig over.
Extremisten die menen dat de Fransen zelf ondergeschikt zijn, dat vrouwen geen gelijke rechten verdienen, hebben niks in het land van Macron te zoeken. Macron spreekt duidelijke taal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten