Max Verstappen door Mongoolse regering bestempeld als ‘racist’ wegens uitspraak: “Wat een mongool”

Een stel Mongolen van de regering van Mongolië noemt Max Verstappen nu een ‘racist’ vanwege zijn uitlatingen tijdens de tweede vrije training voor de Portugeese Grand Prix, toen hij een aanvaring kreeg met Lance Stroll. Verstappen raakte gefrustreerd en riep toen onder andere: “Jezus Christus, wat een achterlijke. Ik heb schade. Wat een mongool.”

De buitenlandse pers pikte de ongecensureerde uitspraken van Verstappen op via de streamingdienst van de Formule 1, F1 TV. Verstappen probeerde de boel nog te nuanceren, want in Nederland is schelden met ‘mongool’ volstrekt normaal, maar daar snapt de rest van de wereld natuurlijk helemaal niets van. En nu moet hij diep door het stof en vallen allerlei belachelijke organisaties over zijn uitspraken heen.

Zo hebben we de Mongol Identity, wat een Schotse organisatie blijkt te zijn die zich inzet voor de Mongoolse identiteit. Zij eisen excuses van de coureur.

En zelfs de Mongoolse regering mengt zich nu dus in de discussie en eist excuses van de CEO’s van Red Bull en Aston Martin voor dit “onethische gedrag”. En dat van een land dat nog overal doodleuk standbeelden van Genghis Khan neerzet! Het meest grappige is nog wel dat de Mongoolse ambassadeur Purevsuren het dit jaar gelanceerde We Race As One-initiatief tegen racisme van de Formule 1 aanhaalt en nu in twijfel trekt, terwijl hun grootste held zelf goed op weg was om one race te creëren door middel van verovering en verkrachting… Wat een Mongolen zijn het ook.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. vandaag

  tegenwoordig is nagenoeg alles wat je zegt discriminatie , racisme of een belediging

  lange tenen met ingegroeide teennagels

  1. hans-e-pans

   Goh zijn er ook Mongolen dan?

 2. RvdBe

  Sinds wanneer is een nationaliteit een scheldwoord?

  1. ZWEEDSE K0K

   Turk, u heeft gelijk, al lijkt u meer op een Belg

 3. Edjan

  Een blanke kan vandaag de dag nergens meer zijn voeten neerzetten of er zitten gediscrimineerde lange tenen onder. Het begint op een nachtmerrie te lijken.

 4. Banne de Booyer

  Max Verstappen heeft deze uitspraak, die in NL honderden miljoen keren per dag wordt geslaakt, als volkstaal geroepen. Niet met de context om mensen op ras of anderszijn te veroordelen. Deze fantastische en stabiele sportman verdiend geen navolging zolang gelijke teksten WEL worden misbruikt door bijvoorbeeld de op handen gedragen en zeer gerespecteerde Drillrapper!

 5. Steven Opti

  Lachwekkend hoe snel bepaalde kleine groepen zielige mensen beledigd zijn. Wat moet ze toch een armetierig leven hebben.

 6. homefront

  De hele wereld heeft lange tenen

 7. Banne de Booyer

  In het verre buitenland weet men exact wie Max Verstappen is en wat hij presteert. Een mooie ambassadeur. Vraagt men of ons koningshuis bekend is aldaar worden de ogen zo groot als schoteltjes, koning??..welke koning??

 8. LifeBuddy

  Als je blm en antifatta in de mond mag nemen, is er met mongool helemaal niets mis

 9. Telex

  Nationaliteit is een scheldwoord sinds het Wilders Proces.
  Iedereen wordt voortdurend de zwarte piet toegespeeld( kaartspelletje), negerzoenen kosten vroeger een dubbeltje, jodekoeken, uit Enkhuizen geloof ik, gierige Schotten, stomme Belgen, klere moffen, brillejoden, mongolen (aanduiding voor linkse klootzakken), gladde flikkers. Gaat het nog ergens over?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.