Microbioloog ziet niks in versoepelen maatregelen: ’Land kan niet open door massaal te gaan testen’

Meer gaan testen is de niet oplossing, althans niet de oplossing om het land weer te openen. Dat schrijven epidemiologen van het UMC Utrecht en de Universiteit van Utrecht. Deze conclusie trekken zij op basis van hun nieuwe modelleringsstudie. Veel testen is noodzakelijk, dat benadrukken de onderzoekers ook, maar het is niet genoeg om te besluiten om het land weer open te gooien. 


„Veel testen is goed en dat moet ook zeker gebeuren, maar als wij de maatregelen loslaten, gaat het zeker fout”

Ook veel testen is dus niet de oplossing om het land weer massaal open te gooien – de enige reële oplossing is wachten op het vaccin, alleen is de vraag hoeveel mensen zich zullen vaccineren op dit moment.

Het probleem van het testen, volgens de onderzoekers uit Utrecht, is dat iedereen besmettelijk is op een ander moment. De ene dag test je nog negatief, maar de volgende dag kan je dus wel ineens besmet geraakt zijn. Veel testen zal niet helpen met het tegengaan van de verspreiding zelf.

Het Utrechtse onderzoek ziet dus niks in het plan van De Jonge om iedereen elke maand te laten testen, het zal volgens de onderzoekers geen verschil maken. Het land gaat er niet sneller van ‘open’.

De Jonge wil in maart 2021 de testcapaciteit opschroeven naar tien miljoen tests per maand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Bon-vivant

  Het lijkt mij een aannemelijk verhaal van de epidemiologen. Een grootschalige test is een momentopname en een gelegenheid om iedereen die besmet is in quarantaine te “dwingen”. Maar als je daarna alle maatregelen versoepelt, loopt het binnen een aantal weken weer uit de hand.

  1. vandaag

   lijkt me niets aannemelijk aan. griep is van alle tijd.

   corona is een hoax , net zoals de mexicaanse griep en sars

 2. C.A.Barstow

  Het interesseert landverrader Rutte in wezen helemaal niets.
  Het enige wat voor hem telt is het doorgaan van de belasting inkomsten.
  De vuilak wil dat de stroom aan honderden euro’s die weggesluisd worden naar het linkse ratten nest in Brussel koste wat het kost door gaat.

  Alles wat die volksverlakker de bevolking probeert wijs te maken is voor de bühne,
  het is een misleider pur sang.

  Stem tegen Rutte, stem tegen de EU,
  Stem voor Nederland
  Stem FvD/PVV.

  1. Blondie

   C.A.Barstow, grotendeels met je eens.

   Een opmerking, het woord vuilak zou IK vervangen door ruggengraatloze.
   Voor de rest 100% O.K.

  2. A-BBa

   @Bastow: het enige wat Rutte interesseert is dat hij in maart opnieuw verkozen wordt en dat hij na de Tweede Kamer een mooie goedbetaalde functie bij een multinational krijgt. Verder niets.

 3. JFU

  Eindelijk epidemiologen met verstand van zaken. Onzinnige testen met als doel mensen op te sluiten. Daarna grote kans dat ze alsnog besmet worden. Het virus moet uitzieken. Op deze manier gaat het nodeloos erg lang duren.

 4. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Nu doen de arische sLinkse het weer. Alweer een hoop Geraffineerde Propaganda Nep nieuws, van vvd Pinokkio en cda den ouwe jonge, om te gaan inenten vlak voor het stemmen en denken dat ze zoveel stemmen krijgen om Weer te gaan regeren. Dit kost ze ieder 20 zetels.!!!

  1. Steven Opti

   Juist. Pure propaganda waar vele niet meer intrappen. Het is schandalig wat er tijdens de fake pandemie allemaal gebeurt. Ik heb Nederlanders nu leren kennen als een slap en mentaliteitsloos land. Een RFI van 0.005 % < 70 jaar. En ineens zie je verraders opstaan, BOA'S die zich als bruinhemden gedragen, Stasi politie die anti Covid demo's neerslaat, de MSM die zich als propaganda machine gedraagt en vooral fake news verspreid, fake peilingen, vele malloten met plastic kappen en muilkorven en ga zo maar door. De ellende die de maatregelen veroorzaken lees je niet net zoals de echte cijfers over Covid. Stem dit slechtste kabinet ooit weg.

 5. JochemX

  Het land kan allang open. Het aantal dodelijke slachtoffers is verwaarloosbaar. Artsen zijn gevaarlijke lui, helemaal als ze de dienst gaan uitmaken.

 6. ropart

  politieke motieven bepalen inmiddels de koers in alles rond het virus.

 7. gargamel

  Elke man heeft een masker, onzichtbaar, gratis, van God verkregen. Het is immuniteit! Het is het eerste en beste bolwerk tegen alle ziekten. Dus verhoog uw immuniteit.
  Afstand is eigenlijk waardeloos schadelijk omdat een man nauw contact met andere mensen nodig heeft voor zijn mentale en emotionele gezondheid. Zelfs lichamelijke gezondheid komt van massages, aanrakingen, knuffels en de aanraking van een persoon die dicht bij ons staat.
  En hygiëne is belangrijk vanwege bacteriën en parasieten, niet vanwege virussen die geen levende organismen zijn, dus ze kunnen zelfs geen enkele ziekte overbrengen.

 8. Blondie

  Er is een groep belanghebbende, die niet gediend is bij een verhaal zonder leugens.
  Deze Corona hype moet langer duren, om nog meer vrijheden via een Corona wet, van de burgers af te nemen.
  Gelukkig zijn leugens en bedrog ook aan bederf onderhevig.

 9. SubTec

  Het is een belachelijk verhaal om al deze onzin maatregelen te nemen voor een griep met een bewezen IRF van slechts 0,13%.

  Dat deze “epidemiologen” hebben héél duidelijk een hele andere agenda.
  Het is egocentrisch tuig dat er zelf beter van wordt en die het geen barst kan schelen wat ze andere mensen aan doen

  Maar er zal een tijd komen dat dit tuig zich zal moeten verantwoorden.

 10. A-BBa

  Het is zowiezo ook een belachelijk idee omdat Nederland het normale testen niet eens voor elkaar krijgt, laat staan massaal testen

 11. Genoeg van linkse dictatuur

  Deze gecreëerde situatie is te gek voor woorden. Testen die onbetrouwbaar zijn. De genomen maatregelen werken totaal niet, ma dat is ook een bewuste keus. Zijn bewust bezig met het afbreken van Nederland. Meer testen zegt niks. Vaccinatie die binnenkort beschikbaar is, laat rutte en de Jong ze zelf lekker innemen.

 12. H.Vaes

  Denkt men nu echt dat als straks iedereen gevaccineerd zou zijn……en ze blijven doorgaan met testen…..dat er dan geen besmettingen meer zijn?
  Ze zullen ook dan precies delfde besmettingen blijven meten als dat ze nu doen.
  Gewoon om het feit dat deze pcr testen niet deugen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.