Mijn god… RTL Nieuws kreeg toegang tot geheim overleg tussen Europese Defensieministers door Digibeetminister Bijleveld

Minister van Defensie Ank Bijleveld deelde op Twitter een foto van een geheim overleg tussen de Europese ministers van Defensie. Daarop was het inlogadres en een deel van de pincode te zien, waardoor RTL Nieuws zo binnen kon komen! Hoe dóm kun je zijn?!

Dit is dus de reden waarom ik de overheid niet vertrouw als het op digitalisering aankomt. Want als dit het niveau is… Echt, als zelfs een minister van Defensie al zo’n enorme blunder kan maken, dan snap ik wel dat die Russen steeds worden beschuldigd van hacken. Die hoeven waarschijnlijk alleen maar een keer 0000, 1234! of Welkom01 in te toetsen en ze zijn in een mum van tijd ieder ministerie binnengedrongen.

Natuurlijk wordt de fout door Defensie afgeschoven op ‘een medewerker’, met een bijgevoegd leermomentje: “De foto is daarna verwijderd. Een stomme fout. Dit geeft aan hoe goed je moet opletten bij het versturen van een afbeelding van een vergadering.” Zo, en nu is alles weer goed.

De Russen en Chinezen zullen zich wel helemaal de ballen uit de broek lachen, want dit is toch echt te belachelijk voor woorden. Ik mag toch hopen dat hier Kamervragen over zullen worden ingediend en dat er nou eens écht goed gaat worden gekeken naar al onze digitale systemen. Want met een training of webinar over online veiligheid gaan we het echt niet redden ben ik bang.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Forlan

  Wel lekker, als je jou helemaal niks kan kun je altijd nog minister worden. Echt een ziekte dat Twitter en al die onzin. En vooral die politici die dat gebruiken waardoor ze gewoon staatsgeheimen weggeven als een domme koe. Manmanman

 2. Blondie

  Prachtig toch, het interesseert het Linkse Rutte Kartel niets, wat er met Nederland gaat gebeuren.

  Deze Minister van Defensie is net als de rest van Rutte 3 NIET geschikt voor de functie.

 3. HD

  Wat een stakker dat mokkel, en dat is typisch het kabinet Rutjes, je hoeft niet slim te zijn.
  Het is alleen in de politiek nodig de zwakheden te weten van je collega’s, dan kan je alle baantjes krijgen die je wilt.

 4. Augustus

  Koffietante als MinDef, wat verwacht je? Wanneer is het laatst geweest dat er een officier met militaire ervaring op deze post is gekomen?

 5. Bon-vivant

  Grappig! Onze Wout doet net alsof de minister alles persoonlijk gedaan heeft: een foto maken, deze op twitter zetten, enz. enz.
  Ik denk dat de minister wel belangrijkere dingen aan het hoofd heeft.

 6. Eppo123

  Wat zijn we weer naïef in dit land.

 7. rexm

  Je hoeft alleen maar eens zien om er achter te komen wat het nieuwe digitale defensie systeem heeft gekost en nog kost, men schat van iets in de EUR van 400 miljoen.
  Die regering van ons trekt volle zalen, met veel applaus.

 8. vandaag

  Alles is veilig , gaat u maar rustig slapen

 9. saddy

  “”Dit geeft aan hoe goed je moet opletten bij het versturen van een afbeelding van een vergadering.”

  Dus:
  Geen excuus voor zo’n absurde stommiteit
  Geen gevolgen voor de dader
  Daders worden door MSM niet volslagen belachelijk gemaakt als je maar bij het partijkartel hoort.
  Geeft aan wat het denknivo is van deze beroepsleugenaars.

  Maar:
  Zo iemand weet altijd wel precies hoe JIJ je moet gedragen
  Is heel druk bezig om via de EU wetgeving te regelen dat JIJ geen opmerking meer mag maken over de onkunde-pandemie.

 10. Freba

  O wat heerlijk. Wat een bananenrepubliek, aangevoerd door dames doe zo nodig op het allerhoogste nivo moeten acteren. Chinezen en Russen liggen helemaal in een “deuk”. Wat sneu dat je zo graag met de “grote jongens” mee wil doen. Terwijl ieder weldenkend mens er van overtuigd is dat de NAVO volledig overbodig is. Wie is onze vijand? Russen, Chinezen zijn nog nooit een oorlog begonnen. Wel de deelnemers die zich beroepen op democratische waarden en meer van dat geneuzel. Vooral bij de Overheid zitten dames op plaatsen, waar zij totaal geen verstand van hebben. Wanneer gaat de piramide van Abraham Maslov een keer op de schroothoop. Een vervlogen managementtechniek uit 1943. Wordt al meer dan 75 jaar “uitgerold” . Blijft bij een theorie. Zo “zonde” die meer dan 9.000.000.000 euro aan defensieuitgaven in NL. Zouden we heel fijn de binnenlandse veiligheid mee kunnen financieren. Sjalom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.