Minder nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames gemeld, toch wordt het spannend

Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat vandaag is gemeld, staat op 8740. Dat is fors, maar ruim 1000 minder dan gisteren. Ook zijn er 77 nieuwe opnames minder dan gisteren en telt het LCPS 237 opnames voor vandaag. Toch nemen de ziekenhuizen nog steeds meer coronapatiënten op dan er worden ontslagen.


In totaal liggen er nu 2493 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 583 op de IC. Als je alle cijfers van het NOS-bericht bekijkt dan lijkt het erop dat we ongeveer op de piek zitten of er al weer langzaam afscheid van nemen. De besmettingen dreunen nog steeds door bij de ziekenhuizen omdat daar natuurlijk enige vertraging bij komt kijken, maar al met al lijkt het erop dat we echt de goede kant uit gaan.

Maar zoals ik al aangaf, we zijn er nog (lang) niet. Er komen nog steeds mensen te overlijden en als de ziekenhuizen nog meer problemen krijgen met hun capaciteit, bijvoorbeeld door ziek personeel, dan kan dat aantal nog flink oplopen.

Gelukkig lijkt het einde nu tenminste in zicht en is er weer wat ruimte voor een beetje optimisme. Nu maar hopen dat we niet te vroeg gaan juichen en we weer te snel teruggaan naar normaal. Dat risico is namelijk wel aanwezig, want de drang om de feestdagen in december te vieren en 2020 af te kunnen sluiten is volgens mij bij veel mensen wel vrij groot!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Dolph Thans

  Minder doden willen wij naar toe. Minder. De landen rondom ons heen in lockdown. Om maar niet te spreken van ver af.

 2. Ernest Stern

  Ja, het beleid van onze Regering lijkt succesvol te zijn. Dat is verheugend.

  1. Fascal

   Leugenaar, oplichter en zwendelaar!

  2. vandaag

   hahahahaha domme sukkel

   * de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot
   * mondkapjes bieden geen bescherming tot gaan we over tot draagplicht

   Dat bij monde van de MP van de banenrepubliek Nederland, stront vlekje is de draad weer volledig kwijt

 3. Bolland

  “maar we ain’t seen nothing yet, als je het de in Leiden werkzame epidemioloog Frits Roosendaal vraagt. Hij denkt dat we eerst naar 15.000 gevallen per dag zal moeten gaan voordat het eindelijk beter wordt in Nederland. Met alle gevolgen van dien.”

  stukje van Tim 15 10 2020

  Zo snel gaat het op DDS

  Die meneer Roosendaal zou in mijn optiek eigenlijk gewoon sancties moeten krijgen, wegens ongefundeerd angst zaaien en verregaande incompetentie.

  Niks epidemioloog een koekenbakker

 4. ZWEEDSE K0K

  De UK in lockdown.
  Belgie in lockdown.
  Duitsland in lockdown.
  Frankrijk in lockdown.
  En de weldenkende lichtpuntjes alhier maar beweren dat Rutte en kabinet het verkeerd zien, verkeerd handelen of er niets van begrijpen.

  1. Bolland

   En Zweden lampie?

   Ze weten er ook niks van

   1. ZWEEDSE K0K

    En Zweden lampie?

    U gaat mij vast en zeker vertellen dat er een land in Europa is dat het nog beter dan Nederland doet.
    En over landen die slechter af zijn zwijgt u liever.

    1. Bolland

     UK FRankrijk en Belgie doen het veel slechter alle landen met zeer strenge lockdowns

  2. M. Brandenburg

   INderdaad want er is geen wetenschappelijk onderbouwde uitleg voor de maatregelen, immers we zien landen met de strengste maatregelen het het slechtste doen, normaal gesproken zou dat bewijs zijn dat maatregelen niet helpen, zelfs kleine kinderen zouden tot die conclusie komen. We zien landen die het leven weer hebben opgepakt en de maatregelen volledig hebben gestopt het beter doen dan wij en vele malen beter doen dan de landen met de strengste maatregelen, iemand met gezond verstand had dat op dit moment al laten werken en gezien dat er geen enkel verband is tussen maatregelen en een afname van besmettingen. Immers bijna elk land is pas gaan testen na de eerste golf, de VS deed het slecht vanaf het begin met dat verschil dat men daar bijna direct begon met testen buiten het ziekenhuis en het CDC daar nog sneller dan het WHO naar buiten kwam met het feit dat het virus nog geen fractie zo dodelijk is als dat men in het begin iedereen mee angstaanjaagden, CDC kwam hier in April al mee (genegeerd door de linkse media) en de WHO kwam hier in Mei mee (ook genegeerd door de linkse media) de Dagelijkse Standaard kwam ook extreem laat met de cijfers van welk risico elke leeftijdgroep nu exact loopt, terwijl in andere landen (waaronder Zweden) dit al maanden geleden bekend maakten.

   Er is enkel een opname capaciteit probleem, een probleem dat in April uiterlijk Mei al opgelost had kunnen zijn, door gebruik te maken van bijvoorbeeld het noodplan in Rotterdam en het Ahoy te gebruiekn dat volgens het plan in twee dagen omgebouwd kan zijn voor een noodhospitaal alwaar we vervolgens de coronapatienten kunnen onderbrengen, het leger aan het werk kunnen zetten en tijden totdat de ziekenhuizen hun IC permanent hebben opgeschaald een paar van de 77.000 werkelozen die in de zorg een baan zoeken kunnen aannemen. Dat is een oplossing die geen tientallen miljarden kost en die maakt dat de rest van de samenleving per direct hun leven weer kunnen oppakken, echter hier nu voor kiezen toont de incomptentie van hen die nu de leiding hebben, en dus storten ze liever het land in een economische afgrond (waar uiteraard enkel de EUSSR ons uit kan helpen) en zo hun politieke zelfmoord kunnen uitstellen totdat zij hun rijkelijk beloonde baantje binnen de totalitaire EUSSR bureaucratie hebben veilig gesteld en weg zijn voor ze op hun daden kunnen worden afgerekend.

 5. ervi

  Uit Wouts bericht maak ik op dat hij niet meer zo hard loopt voor een totale lockdown.
  Bravo Wout, voortschrijdend inzicht dan wel gezond verstand.

 6. M. Brandenburg

  Ach gaan we naar de cijfers kijken dan zien we dat sinds week het reproductiecijfer al aan het dalen is, dus ver voor de overheidsmaatregelen (wederom een bewijs dat die niet werken, maar dat wisten we al kijkend naar landen zonder maatregelen) we zien ook kijken we naar gemiddelde cijfer dat het aantal besmettingen niet echt toeneemt sinds de 23ste en dit is een weergave van daadwerkelijke besmettingen minimaal een week eerder, ook daar zien we dat dit gebeurde zonder de totalitaire maatregelen. We zien ook dat sinds de 13 van Oktober het dagelijks aantal patienten niet is toegenoemen Dus ook daar is al meer dan twee weken een stabilisatie te zien, we zien ook dat het hoogtepunt van aantal CCP patienten op de 26ste op haar hoogtepunt was, dit zijn mensen die dus voor de maatregelen werd besmet. sindsdien nemt het aantal opnames iets af, kijkend naar het aantal besmettingen en reproductiecijfer zal dit enkel maar verder afnemen, waardoor de overheid die de opvangcapaciteit in 7 maanden tijd niet wilde opschalen er mild vanaf zal komen. we zien ook dat het gemiddelde overleden patienten sinds de 32ste gemiddeld gelijk is gebleven dan wel iets is afgenomen Waardoor het mortaliteitscijfer in verhouding tot het aantal geregistreerde besmettingen *wat het topje van de ijsberg is bij de werkelijke besmettingen) nog veel meer is gedaald, en de cijfers voor onder de 70 nog beter zijn dan een week geleden, waar je als 60 jarige 0.33 kans had te overlijden aan het virus wat voor die leeftijd dus hetzelfde risico is als overlijden aan de griep, en is het onder de zestig nog moeilijker geworden om er aan te overlijden, aangezien dat cijfer op 0.05% lag een week geleden en dat op zijn beurt weer ver onder het risico ligt dan overlijden aan de griep. Kijken we naar het percentage overlijden door Corona op alle overledenen in week 43 dan zien we dat dit maar 8.55% van alle overledenen is, wat inhoud dat we op dit moment een piek hebben die ver boven de andere jaren ligt en dat die piek niet gedreven word door Corona, de vraag is zullen we ooit de echte reden horen van die piek?? De weken hiervoor was het percentage Corona nog veel lager dan het relatief hoge percentage van 8.55% nu… Teens zien we dat sinds 19 Oktober er ook geen toename is van Coronapatienten op de IC, een stabilisering die zijn oorzaak al voor de maatregelen moet worden gezocht.

  Ondertussen blijft het irritante Zweden dat momenteel niet helemaal geen maatregelen heeft dus ook geen vrijwillige maatregelen het sinds week 29 beter doet dan Nederland en de situatie volledig is gestabiliseerd. Waar we bij het aantal doden in Zweden we een vraagteken kunnen zetten omdat ze daar voor het gemak alle oversterfte hebben opgegeven met Corona als reden, waar wij in Nederland in week 43 maar 8.55% van de sterfte aan Corona toeschrijven, in werkelijkheid ligt het aantal doden in Zweden door Corona dus een paar factortjes lager, immers alle sterfte aan corona toeschrijven betekend dat zo goed als niemand aan een andere ziekte is overleden. Maar zelfs met deze cijfers ligt Zweden ver onder het gemiddelde voor Zweden van de laatste tien jaar met de sterftecijfers. Zelfs de VS doet het de laatste twee weken beter dan Nederland en dat moet toch wel te denken geven.

  Een prachtige site die alle cijfers actueel weergeeft, met downloadable PDF’s en uitleg.
  allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/

 7. homefront

  Men denkt echt dat er een maatschappij zal komen waar er helemaal geen doden vallen, daarnaast is de pcr test een test die vaak foutieve uitslagen geeft en op basis daarvan maakt men beleid, de achterlijkheid ten top…

 8. de ziender

  Wat ben je weer een nepnieuwsverkondiger, Wout! Ga eens op onderzoek uit. elk najaar is er meet toeloop op ziekenhuiszorg en er is niets ongewoon aan. Houd op met die onzin! Gisteren een tweet naar buiten gekomen van Joe Biden van 25 oktober 2019 waarin staat, vertaald; “Het is te vroeg voor de pandemie! Trump heeft wat Obama en ik daarvoor hebben voorbereid weer ingetrokken!” Alleen als je dat al leest, moet je toch inmiddels wel weten dat het geen theorie, dus ook geen complottheorie is dat de hele zaak vooraf is gepland. Je maakt mensen bang met datgene wat je niet ziet. er is een tijd geweest dat de mensen elkaar bang maakten met G’d, weet je nog wel. die kun en kan je ook niet zien. als je de tweed wilt hebben, kan ik je ‘m wel sturen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.