Minister Slob moet zich kapotschamen dat hij homohaatscholen de hand boven het hoofd blijft houden

Terwijl Nederland komend jaar twintig jaar homohuwelijk viert, zijn er nog altijd delen van het land die in de achterlijkheid zijn blijven steken. Daar staan scholen die ouders verklaringen laten tekenen dat zij homoseksualiteit moeten afwijzen – en anders mogen de kinderen er geen les krijgen. Barbaars beleid waar maar eens een einde aan moet komen, maar minister Slob staat natuurlijk weer pal voor de homofobe scholen.

Als minister Arie Slob (ChristenUnie) dacht dat hij z’n laatste maanden tot de verkiezingen rustig kon uitzingen als onderwijsminister, is hij gisteren met een klap teruggehaald naar de realiteit: er is werk aan de winkel. Want alhoewel scholen bedoeld zijn om leerlingen belangrijke vaardigheden als rekenen, taal en aardrijkskunde bij te brengen zijn gereformeerde bolwerken dat toch alles: scholen als indoctrinatievehikels, om te zorgen dat ook de volgende generatie refokids uiterst intolerant tegenover vrouwenrechten, niet-gelovigen en homo’s staat.

Er zijn dus scholen in dit land waar schoolleidingen ouders verklaringen laten ondertekenen waarin homoseksualiteit wordt afgewezen. Je zou als leerling op zo’n school dus maar uit de kast komen. Maar minister Slob heeft oog- en oorkleppen op en denkt dat deze scholen nog altijd in staat zijn om een “veilige omgeving” te scheppen:

“Scholen mogen ouders vragen een verklaring te ondertekenen waarin ze een homoseksuele levenswijze afkeuren. Dat zei de minister van basis- en voortgezet onderwijs Arie Slob maandag in de Tweede Kamer. Hij reageerde daarmee op kritische vragen van Kamerleden over de identiteitsverklaringen die op sommige reformatorische scholen worden gehanteerd.”

De vrijheid van godsdienst en onderwijs gebruiken om homoseksuele tieners kapot te maken – een wonderlijke, maar schandelijke, uitleg van de Nederlandse grondrechten. Het toont maar weer eens aan hoe ontzettend achterhaald het gereformeerde denken is. Als we het überhaupt nog die titel mogen geven: denken.

De Tweede Kamer lijkt gelukkig echter een stokje te gaan steken voor het larmoyante gedrag van Slob: SP, GroenLinks, PvdA, D66 en VVD hebben een motie ingediend om deze achterhaalde praktijken zo spoedig mogelijk aan te pakken. Aannemende dat de ondertekenaars van een motie van SP-Kamerlid Peter Kwint ook de rest van hun partijen achter zich hebben staan, is dat een comfortabele Kamermeerderheid.

Uitstekend nieuws, dus: religieuze intolerantie is een ziekte die met spoed behandeld moet worden. En dat lijkt nu ook eindelijk te gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. ReJa

  @Tim Engelbart De ‘religie van de vrede’ doet niets anders en dat is volgens de believers allemaal dik in orde want godsdienstvrijheid. En in een andere religie is datzelfde ineens not done?

  1. B. Pascal

   Dus wetenschappelijke feiten zijn volgens Tim indoctrinatievehikels en daarmee intolerant. Laten we wel zijn, Prof. B. Smalhout heeft helder gesproken ‘’dat gaatje is daar niet voor bedoelt’’. Er zijn en zullen, in het bestaan van de wereld, geen twee mensen van hetzelfde geslacht vruchtbaar zijn en zich in elkaar voortplanten. Dat is enkel onder geslachtgemeenschap mogelijk. Hen die geslachtsgemeenschap niet meer als norm stellen, zijn decadent. Wijs nooit niet naar een ander, wanneer jezelf verdwaast bent.

   Iedereen weet dat de refo’s nimmer homo’s en lhbt’érs hebben gediscrimineerd. Men heeft een andere norm, maar daarmee veroordelen ze de persoon nog niet. Het stellen van een wetenschappelijke norm als uitganspunt, namelijk: ‘’geslachtsgemeenschap is norm’’, is genoeg om door Tim (en links) gediscrimineerd te worden, als intolerant. Een norm stellen, mag niet meer van de intolerante linkse-tegennatuurlijke geesten. Nee, wie niet denkt als Tim indoctrineert! De DDS is geworden, op ethische vlakken tot een links, dom en zeker laag niveau gedaald.

   Tim, tolerant zijn betekend dit: verdraagzaam zijn naar anders denkenden. Dus geslachtgemeenschap is de norm, we zijn verdraagzaam, tolerant naar homo’s en lhbt. Wat links nederlands schrijft is dat homo’s en lhbt ook normen zijn, wat gezien wetenschappelijke feiten niet juist kan zijn, immers deze vormen van seksuele omgang zijn niet vruchtbaar.

   Links en daarmee Tim zijn normloze mensen, echter vanwege hun gebrek discrimineren ze een direct anderen.

   1. ikweetwatikwil

    Ook mee eens Pascal.

   2. Dirk Jansen

    Juist Pascal, de Nederlandse tolerantie is een eenrichtingsweg. Wellicht kan minder tolerantie ook een oplossing zijn. Maar ook dit werkt 2 kanten op.

    Links Nederland gilt en schreeuwt het van de daken: Divers en tolerant! Dus dan ook meer jihadi’s, nazis, P*dos, necrofielen en alles wat verderfelijk is. Divers clubje toch? Maakt Nederland stukken mooier.

  2. Seneca

   @ReJa
   Hear! Hear!

 2. Kleurloze Politiek

  En tog zijn dit de Nederlandse wortels en roets
  Kijk Dat er in de randsteden misschien anders word gedacht en een seculiere levenswijze wordt geleefd
  Neemt niet weg dat er in gereformeerde dorpen en steden nog altijd een strenge gelovige levenswijze wordt gehanteerd.

  Nederland is een Christelijke land en dat is altijd al zo geweest.
  En dat kun je mensen niet zomaar ontnemen.
  Dus hoe jet went of keert een seculiere staat is en heeft in deze een beperkte macht op de Kerk.

  1. vandaag

   QUOTE kleurloos, Neemt niet weg dat er in gereformeerde dorpen en steden nog altijd een strenge gelovige levenswijze wordt gehanteerd. END

   Als homo kan je nog wel door die dorpen lopen zonder een klap voor je harses te krijgen. Kan je op plein 40-45 , mercatorbuurt , oud-oost , slotervaart wel anders inschatten. Daar schoppen ze je half dood als je hand in hand loopt.

   stem sociaal , stem PVV ,

 3. ikweetwatikwil

  “Scholen mogen ouders vragen een verklaring te ondertekenen waarin ze een homoseksuele levenswijze afkeuren.
  Is dat alles?

  Ik ken gereformeerden die hun homo zoon gewoon accepteren en vriend er bij.
  Toch wel wat anders dan bij de islam met hun geweld.

  1. Brenda Welsh

   Stilletjes hopen de ouders op “genezing” door gebed.

   1. ikweetwatikwil

    Brenda wat een achterbakse opmerking.

    1. Brenda Welsh

     Dat heeft niets met achterbaks te maken, ook overspel wordt zo afgekaart. Dat weet u best wel. Het is pas van de laatste tijd dat men wat losser is. Trouwens ik lees hier ook wel reacties waar toegeeflijkeid en acceptatie ver te zoeken is. Rob Jetten werd regelmatig in de tang genomen.

     1. B. Pascal

      Kijk naar wie er in de samenleving haat, geweld en ellende veroorzaken vanwege de andere mening! Er is geen kerk die oproept tot geweld, er is geen christen met een bomgordel!

     2. Heinz

      @B.Pascal,… bomgordels zijn uit de tijd. Tegenwoordig gaat het om vliegtuigen, bomvol met bommen. Christenen en Moslims maken daar misbruik van. Door elkaar heen. Afghanistan, Yemen.

   2. A-BBa

    @Brenda: precies: stiletjes. Dat is wat anders dan het verbieden. Je kunt iemand niet verbieden iets te hopen of te denken.

 4. ikweetwatikwil

  Neemt niet weg dat Tim duidelijk is in zijn gevoel van wat hem aanstaat en niet anstaat.
  Maar net als bij de TV neem ik Tim met een korreltje zout.
  Te veel haat bij anders denkende.

  1. Cycle25

   Tja…iemand moet toch polariseren op DDS…

 5. Vriend

  Orthodoxe christenen verschillen in niets van fundamentalistische moslims. Beide leven nog in de middeleeuwen en hebben een ongeneeslijke hersenziekte.

  1. ZWEEDSE K0K

   Heeft iemand een leeg tegeltje over?

  2. Edjan

   @ Vriend. Eens. Wat die calvinisten uitkramen lijkt wel erg veel op het lijstje van erdogan.

   1. B. Pascal

    Erdogan is een (halve) dictator, calvinisten spreken over inhoudelijke normen. Het verschil is aardig groot, maar niet voor links. Links weet niet eens het verschil tussen links en rechts. Normen, waarden en cultuur!

  3. B. Pascal

   Links en daarmee Tim zijn normloze mensen, echter vanwege hun gebrek discrimineren ze een direct anderen.

 6. gustav

  Het is niet alléén Slob die blind is voor heuse problemen!
  Het volk krijgt de leiders (ij) die het verdient!
  Het linkse electoraat treft alle blaam, ze leven immers bij de waan van de dag, slaapwandelen in hun kritiekloze leefbubbel!

 7. yellow thread street

  Bij mij in de omgeving wonen ook wat van die zwarte kousen types die elke zondagmorgen met de bijbel onder de snelbinders naar de kerk gaan.
  Het lijken mij vriendelijke mensen die geen mens kwaad zullen doen of anderen geweld aan zullen doen, potenrammers zijn het zeker niet.
  Meer zorgen maak ik mij over het gegeven dat er steeds meer Islamitische basisscholen geopend worden waar de harde leer van de Koran verkondigd wordt.
  Daar is het wel een graadje erger, daar zaaien ze haat tegen het Christendom.
  Misschien dat Arie daar eens een kijkje moet gaan nemen met wat er in de regels staat.

  1. ikweetwatikwil

   Yellow thread street Helemaal mee eens.

   PS Het zijn dan ook vaak de “linksen” die de islam verdedigen en zich daarom op de Christenen storten waar ik ook geen gewelddadige zaken waarneem .
   De “linksen” willen dat anders denkenden ,zo denken als zij denken doe je dat niet, dan deug je niet.
   Een “linkse” mag van mij denken, je deugt niet. Zegt me niet veel. Ik hou van vrijheid en ga een anders denkende NIET veroordelen

   1. B. Pascal

    Links en de Islam delen iets: beiden een hekel aan joden en christenen.

 8. Michael M

  De verkiezingen zijn in aantocht. Er wordt niets aangepakt door huichel partijen als D66, PVDA, VVD, GL, CDA. Zelfs Jetten met Halsema trokken hun bek niet open tijdens een debat hierover omdat er ook met het gevoel van moslims rekening wordt gehouden. Niet voor niets uit de volgende tekst gaat het om duidelijk merendeels islamitische scholen. ( volgende generatie refokids uiterst intolerant tegenover vrouwenrechten, niet-gelovigen en homo’s staat.) Oftewel oud nieuws. Niemand wil iets aan die haat doen dat verspreid wordt in scholen en geloofshuizen. Al 30 jaar niet. En ik als homo voel ik mij meer gesteund door partijen als de PVV en FVD. Alle linkse huichelende partijen kartel doen geen flikker voor je. Schijnveiligheid en Schijndemocratie. Dat is ons Nederland van NU.

  1. B. Pascal

   Dus wetenschappelijke feiten zijn volgens Tim indoctrinatievehikels en daarmee intolerant. Laten we wel zijn, Prof. B. Smalhout heeft helder gesproken ‘’dat gaatje is daar niet voor bedoelt’’. Er zijn en zullen, in het bestaan van de wereld, geen twee mensen van hetzelfde geslacht vruchtbaar zijn en zich in elkaar voortplanten. Dat is enkel onder geslachtgemeenschap mogelijk. Hen die geslachtsgemeenschap niet meer als norm stellen, zijn decadent. Wijs nooit niet naar een ander, wanneer jezelf verdwaast bent.

   1. Vit

    Prof Bob Smalhout weet alles over anesthesie maar blijkbaar niet wat er zich in hersenen afspeelt zoals neuroloog Dick Swaab haarfijn kan vertellen, althans wat er tot dusver bekend is zoals dat h*m*s*xualiteit aangeboren is.

    1. B. Pascal

     Dusver bekend: niet vruchtbaar is …. dus geen normstellende omgang.

     1. Vit

      Je leest niet goed, want daar heb ik het niet over.

      H*m*s*xualiteit heeft alles te maken met hormonenhuishouding tijdens de zwangerschap waardoor hersenen gevormd worden.

      Lees de artikelen/boeken van Dick Swaab, dan leer je nog wat.

     2. B. Pascal

      Vanwege uw mening zijn we tolerant, maar de norm is geslachtsgemeenschap. We hebben een uitgangspunt nodig. Een cultuur is niet relatief.

   2. Vriend

    Je bent een anachronisme Pascal – je hoort niet in deze tijd thuis, religekkie.

    Overigens ben ik het met je laatste zin helemaal eens: “Wijs nooit niet naar een ander, wanneer jezelf verdwaasd bent.”

    Doe dat dan ook niet godverdomme.

    1. B. Pascal

     Anachronisme: ”Iets wat niet helemaal in zijn tijd past”. Een vloek is iets waarin je niet wil geloven. Het is inderdaad een vinger naar een Ander, terwijl jezelf verdwaasd je mond opent. Niet wetend wat je zegt. Typisch links: alles maar zeggen, maar nog geen onderscheid hebben tussen je beide handen.

     1. Vriend

      Dat klopt Pascal: jij past niet in deze tijd, je bent een fossiel. En lazer eens een eind op met je vrome kutpraatjes – jij, noch je bijbel, hebben de wijsheid in pact. Geen enkele wijsheid.

      Jij bent een ouderwetse, vastgeroeste, domme man: geslachtsgemeenschap is geen enkel criterium voor wat dan ook. In de natuur komen tweeslachtige en zelfbevruchtende dieren voor – en dat is ook God’s schepping.

      Verder is 1 op de 7 mensen homofiel, dus jij wilt even 14% van de mensheid op de schroothoop gooien, halve zool.

     2. B. Pascal

      Je taal is niet meer van deze tijd, wat een geschreeuw. Nogmaals met je vruchtbare tweeslachtige dieren, daarmee heb je nog niet aangetoond dat homosekualiteit vruchtbaar is. De vruchtbare tweeslachtige dieren zijn blijkbaar niet homofiel, ze zijn vruchtbaar. Daarbij vergelijk ik homofiele mensen niet met dieren, dat doet u. Spreek liever over : andersgerichtheid.

  2. ikweetwatikwil

   Mee eens Michael M

 9. 56RdK

  “Uitstekend nieuws, dus: religieuze intolerantie is een ziekte die met spoed behandeld moet worden. En dat lijkt nu ook eindelijk te gebeuren.”
  Zonder meer!!

  Maar dan ook de islamistische scholen, instituten en internaten! Want daar heeft de religieuze, beter de ideologische intolerantie plus de rest al ontelbare keren het kookpunt bereikt, met alle reeds ondervonden gevolgen voor een samenleving!

  1. B. Pascal

   Wie rustige gelovigen met een andere levenswijze discrimineert, is ook intolerant.
   Hoe wil je dat met rijmen? Tolerantie kan daarom geen norm zijn.

   Kijk naar wie er in de samenleving haat, geweld en ellende veroorzaken vanwege de andere mening! Er is geen kerk die oproept tot geweld, er is geen christen met een bomgordel!

 10. Cootje

  In Nederland is in het potje stront en zeik roeren geaccepteerd , toch mag je ook accepteren dat voor sommige dat luchtje nooit went. En in Europa is het ook niet vanzelf sprekend . Maar Sophie t velt Rob Jetten en mevr Ollongren zijn het luchtje gewent het is het D66 luchtje . Terwijl Rutte met alle winden meedraait dus die is ook niet eenkennig . Maar van de mensen die geloven dat je aan een kruis genageld wordt en weer terug komt is het een brug te ver .

 11. Drollevanger

  Ik ben niet tegen de Homo afwijking, net zomin als ik tegen iemand met een bult ben.
  Maar ik vind dat een homo net zo vrij moet kunnen leven als een blind iemand, of iemand met 1 been.
  Homo zijn is een natuurlijk fenomeen. Maar als het de normale gang van zaken zou zijn, was het mensdom allang uitgestorven.
  Ook lijkt het me dat de homo niet een erg leuk leven heeft met alle haat op de wereld tegen hun geaardheid.

 12. Vit

  Minister Slob heeft net als islamietjes niet zoveel op met wetenschap, het is al een tijdje bekend dat h*m*s*xualiteit geen keuze is maar aangeboren.

  Dat ga je krijgen als je dat grote sprookjesboek genaamd de bijbel geschreven door primitieven als enige leest.

  DDS kennelijk ook niet want als je het zonder sterretjes schrijft komt het niet door.

  1. B. Pascal

   Er zijn en zullen, in het bestaan van de wereld, geen twee mensen van hetzelfde geslacht vruchtbaar zijn en zich in elkaar voortplanten. Dat is enkel onder geslachtgemeenschap mogelijk. Hen die geslachtsgemeenschap niet meer als norm stellen, zijn decadent.

   1. Vit

    Yep maar soms beslist de natuur anders, wist je trouwens dat bij dieren ook h*m*s*xualiteit vookomt? En die kunnen niet lezen.

    1. B. Pascal

     De natuur beslist? Dus de natuur denkt en redeneert? De natuur beslist niets.

     Ook bij dieren is er enkel vruchtbaarheid binnen geslachtsgemeenschap. Onder de dieren is dat ook norm. De baas on de groep is het wie met de vrouwtjes mag! Dat is dus norm, dat andere is een noodgreep.

     1. Vriend

      Nee domme gereformeerde ouderling: er zijn ook tweeslachtige dieren, dieren die het ene jaar vrouwelijk zijn en het volgende jaar mannelijk, alsmede zelfbevruchtende dieren. Geslachtsgemeenschap is GEEN criterium.

      Kijk overigens ook eens naar het taalgebruik van deze gek: alsof hij permanent uit de bijbel citeert.

      Je bent een vastgelopen en gehersenspoeld artefact, Pascal. Mag je vanavond nog bij je vrouw onder de dekens en in het donker? Of moet je de hand weer aan je zelf slaan? Pas op hoor – van masturberen krijg je ruggenmergkanker, je weet toch?

     2. B. Pascal

      Je taal is niet meer van deze tijd, wat een geschreeuw. Nogmaals met je vruchtbare tweeslachtige dieren, daarmee heb je nog niet aangetoond dat homosekualiteit vruchtbaar is. De vruchtbare tweeslachtige dieren zijn blijkbaar niet homofiel, ze zijn vruchtbaar. Daarbij vergelijk ik homofiele mensen niet met dieren, dat doet u. Spreek liever over : andersgerichtheid

   2. Vit

    Mocht je het idee krijgen dat ik ook h*m*s*ssueel ben dat is niet zo alleen kijk ik wat verder dan mijn neus lang is.

    Geef mij maar een lekkere kletsnat strak k*tje en anaal vind ik ook bij een vrouw drie keer niks.

    1. B. Pascal

     Ik denk niets.

   3. Vit

    Geslachtsgemeenschap is niet alleen om kindertjes te veroorzaken, maar dat leg ik je nog wel eens uit.

    1. B. Pascal

     Maar daarmee valt de norm, geslachtsgemeenschap niet weg.

     Een auto is een auto, ook wanneer hij niet rijdende is. Een auto is gemaakt om te rijden. Maar als hij stilstaat, dan is alsnog gemaakt om te rijden. Dus wanneer hij voor een ander doel gebruikt wordt, dan blijft het doel: rijden.

     1. Vit

      Je kunt er leuk omheen draaien eerlijk is eerlijk.

     2. Vit

      Btw, anti-conceptie is er niet voor niets.

     3. B. Pascal

      Mooie redenatie, teken van een heldere geest. Neem het maar mee, anders verdwaal je. Het beestje bij de naam noemen, dat zijn velen verloren.

   4. Vriend

    Pascal: Hen (zij) die geslachtsgemeenschap niet meer als norm stellen, zijn decadent.

    ‘Oordeel niet, opdat gij niet geoordeeld wordt’ staat er toch in dat boekie van je, Pascal. Waarom houd je je niet aan dat gebod, afvallige?

    1. B. Pascal

     Het is geen oordeel, maar een feit. Wie wetenschap verwerpt, is decadent. Het is typisch links, om geen onderscheid tussen links en rechts te weten.

     1. Vit

      Dit slaat als een pik op een drumstel, hmm misschien niet zo’n goed voorbeeld.

 13. Heras

  Wat is er mis met Refoscholen. Zijn er weleens homo’s van het dak gegooid? Of in brand gestoken? NEE.
  Daarvoor moet je bij een school zijn met islamideologie. Goed nadenken wat je schrijft.

  1. A-BBa

   Goede reactie, dat snappen velen niet.

 14. Telex

  Dat is niet verwonderlijk met dit orthodoxe gedachtengoed. Zo zie je maar dat ook een stroming die zo’n 600 jaar langer geëvolueerd hoort te zijn als de Jihadistische variant het niet gelukt is een godsdienst voor mensen te zijn. Zijn er überhaupt goede dingen te noemen die voortkomen uit georganiseerd, geïndoctrineerd opgedrongen geloofsbelijdenis? Behalve dan dat iedere rede verdwijnt wanneer dit in twijfel wordt getrokken, en iedereen zich verschuilt achter het “ eigen gelijk”. En dan is de eigen groep weer superieur. Lekker hoor wentelen in het eigen gelijk.

 15. A-BBa

  Ik vind dat de scholen dit zouden mogen blijven doen. Het gaat hier om gereformeerde dorpen die streng gelovig zijn (ik woon er zelf ook) en van hun levensstijl kunnen anderen zich een stuk afsnijden. Ze respecteren elkaar, helpen elkaar en zijn in geen geval beperkt in hun denken of handelen door hun geloof. en op school wordt niet gezegd dat de ‘ongelovigen’ moeten sterven en worden geen leraren bedreigd of vrouwen gediscrimineerd. En leraren krijgen van de ouders gewoon een hand van zowel de vrouwelijke als ook van de mannelijke ouders (behalve in coronatijd). En de leerlingen respecteren de leraren, ook de vrouwelijke leraren. Dat is in bijv. Amsterdam wel anders . Ik heb er gewoond dus vertel mij niets. De mensen die hun kinderen naar een gereformeerde school brengen weten waar ze aan beginnen, in iedere plaats waar gereformeerde cholen zijn staan ook scholen waar veel niet-gereformeerden zitten, dan moeten ze daar maar heen gaan met hun kinderen. Nederland was altijd al een plaats met veel cristenen en degene die daar een einde aan willen maken gaan maar ergens anders heen. Vind ik.

  1. Vriend

   “…en van hun levensstijl kunnen anderen zich een stuk afsnijden. Ze respecteren elkaar…”

   Maar ze respecteren geen homo’s en veroordelen homofiele liefde als onnatuurlijk en tegennatuurlijk waardoor homofiele leerlingen in de kast moeten blijven, zich zondig en onbegrepen voelen en een traumatische tijd doormaken. Hen rest vaak alleen om dit milieu te ontvluchten.

 16. saddy

  Los van de slobberige lafheid, er is nog steeds het gegeven dat 70% van de asielkrijgers er zo over denkt.

  Of de andere 30% liegt moet nog onderzocht worden.

  Al met al gaat dit probleem heel snel steeds groter worden.

 17. Opa73

  Ik heb mijn dochter vroeger ook naar een witte christelijke school gedaan, waar ik ook nog een paar honderd gulden extra schoolgeld per jaar moest betalen en nooit geen spijt van gehad.

 18. homefront

  Homoseksualiteit is tegennatuurlijk

 19. Drollevanger

  Ik heb nergens gelezen dat er chr scholen zijn waar men homo,s “haat”
  Wel hoorde ik dat volgens sommigen homofilie tegennatuurlijk is.
  Dan vraag ik me ook af, “Is homofilie tegennatuurlijk”
  En nu niet om de hete brei heendraaien, wat denkt u zelf daarvan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.