Nicki Pouw-Verweij kiest voor Nanninga; maar waarom accepteerde ze plek 3 als Baudet zo fout is?

Screenshot Youtube FvD

In een opinieartikel gisteren gepubliceerd op TPO.nl — waaruit eens te meer blijkt dat de maandenlange hetze van TPO én GeenStijl voortkwam uit haar koker — eist Annabel Nanninga dat Thierry Baudet op iedere mogelijke wijze breekt met FVD. Of andersom, eigenlijk. Hij is zo fout bezig geweest, aldus de mevrouw die haar politieke carriere aan hem te danken heeft, dat hij eruit moet. Of anders.

Het is bizar om dit te lezen, maar wel verhelderend. Het bewijst immers dat wat ik al een paar dagen op Twitter roep klopt; dat dit een actie was van de GeenStijl-TPO-Nanninga as.

Hoe dan ook, enige tijd na publicatie van het artikel sprak de nummer drie van de kieslijst, Nicki Pouw-Verweij, zich óók publiekelijk uit over de gang van zaken. Binnenskamers had ze dat al gedaan, maar nu liet ze ook publiek weten waar haar hart ligt: met Nanninga en de haren.

Let wel. Deze vrouw liet zich heel dapper op plek drie van de kieslijst zetten. Onder leiding van Baudet. Nu noemt ze de vrouw die al maanden aan Baudets stoelpoten zaagt en los is gegaan in een opiniestuk “moedig”.

Als je Baudet zo erg vond, waarom dan op plek 3 gaan staan, Nicki?

Want ja, dat is wat het meest opvallend is aan deze hele controverse. Al die mensen die nu het politieke einde van Baudet eisen lieten zich maar wat blij verheffen tot hun huidige positie… door diezelfde Baudet. Ze glimlachten vriendelijk, zeiden hoe trots ze op alles waren, en hoe blij ze waren om onder zijn leiding plaats te gaan nemen (hopelijk) in de Tweede Kamer. Maar opeens is meneer zo vies dat ze hem niet eens met een 2 meter lange stok willen aanraken.

Niet kies. En nee, dat betekent niet dat ik denk dat er geen fouten zijn gemaakt. Maar a) dat zegt niets over Baudet zelf en b) dat betekent niet dat de manier waarop mensen als Nanninga en Pouw-Verweij dit spel nu spelen bon ton is. Het ene sluit het andere niet uit. Jansen kan het fout gedaan hebben (wat dan ook de reden is dat Baudet afgetreden is als politiek leider) én datzelfde kan gelden voor Nanninga/Verweij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. arnoud

  De Farizeeën zijn opgestaan

 2. rexm

  Die Nicki moet zich nog maar bewijzen, op de schaal van 10 zal ze misschien de 5 halen.
  De Nederlandse politiek is zich zelf de nek aan het omdraaien, onder leiding van 10 jaar Rutte.
  Wat hebben ze nou de laatste 10 jaar voor het volk gedaan,…juist, niets, allemaal huilen balken, dan weer een sorry, dan weer een onderschatting, stukken kwijt, wist het niet, was ik niet bij, enz.
  Het is gewoon een groot Nederlands toneel gezelschap, die steeds een toneeltje opvoert van tweemaal niks.
  Ikke, Ikke en het volk kan stikken.
  De laatste redding is stemmen op de PVV.

 3. gargamel

  Daarom zal de PVV veel sterker zijn, want alleen een dwaas kan denken dat de aanhangers van Baudet op iemand anders dan Wilders zullen stemmen. Naninga werd als Trojaans paard ingebracht om schade aan te richten, maar nu beter dan in maart.

  1. ZWEEDSE K0K

   Naninga werd als Trojaans paard ingebracht om schade aan te richten

   Volgens mij is zij door Baudet binnengehaald, omdat zij zo goed zag wat er mis ging en dat haarfijn kon verwoorden.
   Dat had Baudet dus goed gezien.

  2. homefront

   Zeker zal de PVV hier garen bij spinnen op naar de 30 zetels

 4. ZWEEDSE K0K

  waaruit eens te meer blijkt dat de maandenlange hetze van TPO én GeenStijl voortkwam uit Annabel Nanninga haar koker .

  Michael kan nog niet omgaan met de nieuwe werkelijkheid.
  Sorry jongen, maar de omhooggevallen bellenblazer is afgeserveerd en zijn inner circle welke alleen in zijn schaduw konden functioneren vallen genadeloos door de mand.
  De echte Jannen en Janientjes strijden onvermoeibaar verder.

  1. Thant dolph

   …”zijn inner circle welke alleen in zijn schaduw konden functioneren”…

   welke = die!!!

   1. ZWEEDSE K0K

    Dank voor de correctie.

   2. homefront

    trans dolfje = michelleke

    1. Thant dolph

     De leugenaar onder vele namen!

     1. homefront

      trans dolfje liegt onder zijn andere naam welke is michelleke bloedkist

     2. Thant dolph

      De eeuwig gebande leugenaar en polynoom!

     3. homefront

      Nee hoor, wel trans dolfje = michel bloekist

 5. Kretoloog

  Annabel Nanninga heeft binnen het FvD een coup gepleegd, in 2 bedrijven. Zoveel is nu wel duidelijk. En heel bewust hield ze haar weerzin tegen Thierry Baudet niet binnenskamers, maar trad ermee in de openbaarheid. Op een moment dat Baudet al half op de grond lag. Het toont aan dat zij een rattig karakter heeft. Deze mevrouw is absoluut ongeschikt om de nieuwe lijsttrekker te worden.

  1. ZWEEDSE K0K

   41% van de weggelopen FvD stemmers zouden terugkeren bij FvD als Joost Eerdmans lijsttrekker wordt.
   Pijnlijke uitslag voor Baudet.

 6. ZWEEDSE K0K

  Michael mijmert:Als je Baudet zo erg vond, waarom dan op plek 3 gaan staan, Nicki?

  Haarfijn toont Michael zijn blinde vlek.
  Niet de politieke ideeën maar de persoon is voor hem doorslaggevend.

 7. Nostradamus

  Bizar wat een paar nep jfvd-ers kunnen aanrichten.

 8. cronewillie@gmail.com

  is over heel erg jammer
  FVD bestaat niet meer.

 9. Cor Grijpstra

  Een jankende Michael die alles en iedereen de schuld geeft maar niet ziet hoe zwak Baudet als leider was.

 10. Seneca

  politici, ook in spe, het zijn net mensen…

 11. Heinz

  Als het over kokers gaat, ben ik meer gerust op Eva Vlaardingerbroek dan op de koker van Nicki. Nu is het nog veel gepraat maar straks is het in het echt, geen voordrachten meer. Baudet is er aan ten onder gegaan. Ik schat haar houding t.o.v. het Corona virus als arts toch anders in dan de master. Anders zou ze haar beroep verloochenen. Bent benieuwd.

 12. Telex

  Baudet heeft alles wat hij zo fantastisch in korte tijd heeft opgebouwd ook zelf (met uitzondering van Otten) naar de klote geholpen. Wie beter dan hij weet dat de aasgieren op de loer leggen en op iedere slak zout leggen en alles in het werk stellen om de boel naar de klote te helpen. Zeker van buitenaf. Ook als hij na een moeilijke uitlating te hebben gedaan iedere keer terugvalt op ik heb het anders bedoelt of u moet het in een andere context zien is dat koren op de molen van het linkse gebroed. Zelfs als hij zou sympathiseren met de door sommige JFVD leden gedane foute uitspraken, dan is het naïef te veronderstellen dat dit niet zou worden uitgebuit en uitvergroot! Ik ben en blijf fan van Baudet en niet in mindere mate Hiddema, maar helaas getuigt zijn houding ten opzichte van de JFVD voorzitter wel van solidariteit, maar niet van werkelijkheidszin. Ook voor hem geldt “je moet je niet groter maken dan je bent”

 13. Bolland

  Al jaar geleden vond ik Nanninga de lijsttrekker voor FvD, en afgelopen periode is Baudet veel te veel richting complotdenkers opgeschoven.

  Moet Baudet wel nageven dat hij iets goeds heeft opgebouwd, en dat hij in tegenstelling tot Rutte cs wel de consequenties aanvaard en loyaal is naar zijn mensen.

  Waar Rutte de een na de ander glimlachend het mes in de rug plaatst houdt Baudet voet bij stuk, triest verhaal dit

 14. Telex

  NB: Zonder Baudet, Hiddema, en Paul Cliteur zal Forum alle zeilen moeten bijzetten om in de race te blijven. De achterban/kiezers zijn nu al onderlig verdeeld evenals het intern het geval is. Hoe vaak hebben we op deze manier de hoop op een goede rechtse partij zien vervliegen? Het is nu geen tijd bezig te zijn met mannetjes cq vrouwtjes makerij, maar om nog hechter naar buiten te treden. Doet men dit niet dan is het gedaan en zal er een groep overstappen naar de PVV. Erger is dan dat een groot deel van de huidige leden zich bij laatstgenoemde niet thuis zullen voelen en dan of niet meer stemmen, of weer naar de zich op dit moment dapper en babbelende VVD overstappen. Denkt u nu echt dat het loze geklets ban Benthe Bekker ook maar iets voorsteld? FORGET IT STAY WHERE YOU ARE!

 15. Meriadoc Brandebok

  Baudet hield gewoon een angstcultuur in stand, waarbij zij die kritiek op hem leverden, geen toekomst meer hadden bij FvD. Daarom hield iedereen in de top van de sekte de waffel. Nu Baudet het zo bont heeft gemaakt is de angstcultuur doorbroken en gaat de beerput open.

  1. Logica

   Brandebok, ook bij de VVD en het CDA beslist de top. Andere Kamerleden moeten zich aanpassen. Zie wat bijvoorbeeld Ybeltje Berckmoes schreef na haar vertrek bij de VVD. Heeft de Jonge echt de verkiezingen van Omzicht gewonnen bij het CDA?

 16. Drollevanger

  Ik had die Nanninga altijd hoger zitten.
  Is haar achternaam soms Brutus, zoals de vriend van Ceasar die de Keiser tijdens de moord een mes in zijn rug stak.

 17. Drollevanger

  Eerst had je Boer Koekoek, die voor de rechtbank belandde, daarna Janmaat wiens vrouw via links in een rolstoel belande, daarna Pim Fortuin die door linkse kogels werd vermoord, Daarna kwam Wilders constant bewaakt door een leger beveiligers, Nu is Baudet aan de beurt.
  Oppositie tegen Links lijkt een zeer ongezonde bezigheid in de Lage Landen, want de kogel komt altijd van links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.