Onrust bij SP, maar totaal geen volkswoede: SP-jongeren kiezen gewelddadige communist als leider

Eerder kwamen de SP en diens jongerenorganisatie Rood in het nieuws omdat er nogal een paar radicale, gewelddadige communisten rondliepen bij allebei. Het was zelfs zo erg dat de SP zich gedwongen voelde om een stuk of zes communistengekkies uit de partij te zetten.

Zeg maar: precies wat er bij FVD en JFVD is gebeurd, maar dan met antisemieten, racisten en andersoortig rechts-extremistisch tuig.

Hoe dan ook, de belangrijkste communistengek om wie het ging heette Olaf Kemerink. En raad eens wie dit weekend is gekozen tot voorzitter van Rood? Juist:

Zondag hebben de SP-jongeren in overgrote meerderheid Olaf Kemerink gekroond tot nieuwe voorzitter van Rood. Hij wil een meer marxistische koers varen.

Met “meer marxistisch” bedoelt De Telegraaf dat deze jongen lid is van een “partij” (of organisatie) die onder meer het volgende predikt:

Waar de mogelijkheid zich voordoet moet de arbeidersklasse zichzelf bewapenen met alle wapens om een revolutie mogelijk te maken

Kun je je voorstellen hoe er gereageerd was als dit de JFVD betrof?  Die jongerenvereniging en moederpartij FVD liggen continu onder een vergrootglas. Maar bij ROOD zijn er niet alleen paar gestoorde ideologische gekken die onacceptabele dingen zeggen en geloven; één van die gestoorde gekken is nu zelfs gekozen tot voorzitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Blondie

  Dit hele Linkse gedoe, gaat zonder de aandacht van de Linkse media, aan de Linkse Nederlanders voorbij.

  De aandacht van de Linkse Media in Nederland, ligt op de PVV en het FvD, om vooral deze twee partijen te demoniseren.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Eppo123

   Goed gezien. Afgeven op een ander is makkelijker.

 2. Cor Grijpstra

  Michael ten voeten uit.

  Het tegeltje van Michael:
  Waarom alles uitleggen met woorden wanneer een middelvinger genoeg is.

  1. PG

   Leg eens uit wat je bedoelt met deze opmerking.
   Het is mij niet duidelijk wat je hiermee wilt duiden.

 3. lucinde

  Het verrast me niet…de SP is een smeltkroes van geradicaliseerde elementen.

  Alle partijen die op de flanken opereren trekken nu eenmaal tuig en naïeve wereldverbeteraars aan.

  Aan de leiders van die partijen de keuze om daartegen met gepaste maatregelen op te treden.

  Dat laatste zie ik wel bij de SP die de extreme elementen direct royeren, maar waar de FvD de gematigde elementen juist royeren en een partijleider die er geen moet aan doet.

 4. Yoyo

  Volgens mij is de verkiezingsstrijd weer definitief begonnen.
  Links en rechts zijn het moddergooien weer begonnen.
  Welke partij wordt deze week ” aangepakt”?
  Ik stel voor D66.

 5. Beukman

  Bizar wat er bij SP gebeurt, maar antisemitisme ligt in Nederland nu eenmaal een stuk gevoeliger dan marxisme. Daar zijn historische redenen voor. Als Nederland in Oost-Europa had gelegen, dan hadden we een ander verhaal gehad.

  1. AidemediA

   Ja, en als mijn tante Gerda een pikkie had, had hij ome Gerrit geheten. Nederland ligt waar het ligt en alsdan koekjes worden niet gegeten.

   1. Beukman

    Inderdaad, jij begrijpt het. En vandaar dat het antisemitisme binnen FvD een groter probleem is voor FvD dan marxisme binnen de SP.

    (mooi palindroom trouwens, jouw nick)

  2. Kretoloog

   Antisemitische ligt ook elders gevoelig, bv. in Groot-Brittannië. Vraag maar aan Jeremy Corbyn, de gewezen Labour-leider. Geschorst en mag zich nu Labour-lijder noemen.

 6. Wally

  Ja wat dacht u dan? Ze doen al-tijd dit soort dingen. Links is helemaal niet ‘sociaal’, ze weten niet eens wat dit woord betekent. Alleen maar andermans geld verkwanselen aan luilakken, multikul maar vooral aan zichzelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.