Annabel Nanninga wacht onderzoek niet eens af, neemt publiek stelling tegen haar eigen partij

Al langere tijd zijn GeenStijl en TPO bezig met een campagne tegen Thierry Baudet. Iedere keer dat er iets van nieuws is dat gebruikt kan worden om zijn positie te ondermijnen staan zij te springen om het te gebruiken. Gisteren ging met name GeenStijl helemaal los. Er verschenen verschillende artikelen op de website over de problemen bij JFVD, waar een stel malloten dan wel antisemieten de goede naam van iedereen door het slijk halen, terwijl een stel zielige figuren het bijzonder fijn vinden om voor verradertje te spelen en zoveel mogelijk vuile was naar buiten flikkeren.

Zoals ik gisteren zelf al schreef heeft het bestuur van JFVD gereageerd op de aantijgingen door a) (tijdelijk) terug te treden in afwachting van onderzoeksresultaten naar het wel en wee van de organisatie en b) zich ervan te distantiëren en aan te geven dat antisemitisme en racisme geen plek hebben in de vereniging. Dit optreden had best harder en beter gekund — en zelfs gemoeten. Maar om te doen alsof de héle organisatie door en door verrot is, lijkt op dit moment onzinnig. JFVD heeft vele duizenden leden. Het is de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland. Dat er een paar rotte appels bij zitten is logisch. Dat moet uitgezocht worden, en dergelijke figuren moeten op straat geschopt worden.

Je zou denken dat mensen die betrokken zijn bij FVD en JFVD daar net zo over denken, en deze zaken intern met elkaar bespreken — zeker voordat ze publiek gaan en de eigen partij nog eens even een extra schop in de rug geven. Helaas, niets is minder waar. Want de crew rond Annabel Nanninga (Rob Roos ook) heeft de gelegenheid heel blij aangegrepen om de problemen voor FVD en dan met name voor Thierry Baudet alleen maar te verergeren.

Een volledige sanering van JFVD zonder dat er ook maar een onderzoek is geweest? Een hele jongerenorganisatie opblazen omdat er een paar malloten bij (lijken te) zitten? Als je het nu over 10% had, soit, maar het gaat volgens vrijwel alle informatie die nu bekend is om een paar individuen — en dan om een paar mensen die daar niet op juiste wijze mee zijn omgegaan.

Naast Nanninga heeft haar Amsterdamse maatje Kevin Kreuger ook publiekelijk stelling genomen tegen de lijn Baudet. Met andere woorden, ook hij kiest bewust publiekelijk de aanval in een poging om de positie van Baudet zodanig te ondermijnen dat hij opstapt – want dat is natuurlijk het eindspel hier.

Kreuger en Nanninga zijn FVD-raadsleden in Amsterdam. Kreuger ziet zichzelf (hilarisch genoeg) als dé man die Baudet moet opvolgen als die ermee ophoudt. Dat is waarom hij en Nanninga, en de aan hen gelieerde outlets GeenStijl en TPO, al zo lang bezig zijn met het zagen aan Baudets stoelpoten. Baudet moet weg, waarna ze hem kunnen vervangen door één van hen. Nanninga was in het verleden immers een betaalde kracht van beide websites. Het zijn haar makkers die nu al maandenlang losgaan op Baudet. Zelfs de mainstream media zijn niet zó fanatiek in hun Baudethaat.

Nogmaals: als er mensen met antisemitische en racistische denkbeelden rondlopen bij JFVD dan moeten die eruit gegooid worden. En snel een beetje. Hun functie maakt niet uit. Laag, hoog, midden. Dat soort walgelijke figuren moeten maar lekker naar Stormfront gaan ofzo. En nee, de manier waarop het JFVD-bestuur hier tot nu toe mee is omgegaan is bepaald niet indrukwekkend. Intern moet er dus heel wat druk gezet worden op de verantwoordelijken om grote schoonmaak te houden én om intern een cultuurverandering te bewerkstelligen waardoor dit soort dingen niet meer kunnen gebeuren en lieden die walgelijke uitspraken doen er onmiddellijk uitgegooid worden. Baudet doet dit nu.

Maar wat Nanninga en de haren doen is bijzonder onverkwikkelijk. Als je bij een partij zit hoor je dit intern op te lossen. Je praat er intern over, zorgt voor ínterne maatregelen, en doet er alles aan om de schade voor je partij te beperken. Helaas doen deze figuren nu precies het omgekeerde, waardoor FVD ongetwijfeld alleen maar meer verliest. Dit in contrast met een man als Theo Hiddema, die het wél intern behandelt. Zó doe je dat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Robert75

  Intern wordt er nooit wat opgelost. Logisch dat kopstukken als Nanninga een keer naar buiten treden. Misschien gaat het belletje dan een keer rinkelen.

 2. Vriend

  Het schisma is compleet. De vraag is of het FvD hiervan ooit herstelt, of dat de partij roemloos ten onder gaat.

 3. lucinde

  Michael, de speciale gezant die exclusief over FvD mag schrijven op DDS (waarschijnlijk tegen betaling) wrijft onbedoeld nog iets harder in de bruine vlek.

  Afdoen dat er maar een paar malloten bij FvD zitten is nogal een understatement.

  We kunnen op DDS dagelijks de mening van de FvD-sympathisanten lezen en
  hun walging tegen homo’s, joden, links lezen.

  Wilders lacht zich in de rondte…wel een zorgpuntje voor Geert, want dat Ambitieuze extreme tuig zal nu naar hem overlopen

  1. Robert75

   Ik geloof niet dat Wilders er iets aan kan doen als bepaalde figuren een stem op hem uitbrengen. Wilders heeft dit soort problemen niet want het is geen ledenpartij. Juist om dit soort dingen dus te voorkomen.

  2. Forlan

   Wil je misschien even aangeven wanneer er precies los wordt gegaan op homo’s en joden? Ik heb dit namelijk nog nooit gezien hier?

   En los gaan over links? Mag het misschien? Of moeten we de hele schijtbak maar over ons heen laten komen zonder enige vorm van repliek?

   Verder hoop ik dat FVD hier van gaat herstellen, al wordt het met de dag triester allemaal.

   1. Edjan

    +

   2. Freba

    Ik ga het nooit meer hebben over Rothschild, gebr Koch staalmagnaten, Monsanto, grootste voedseltoebehoren 1.1.00.000.000.000 per jaar omzet. Fam. Bauer/Rothschild van Lockheed, wapenindustrie rond de 1.000.000.000.000 per jaar, CNN, De RTL’s, en natuurlijk De ontdekker van Het Vaccin Pfizer, Sandoz , Goudhandel, de FED etc.etc.etc. voornamelijk Joodse eigenaren hebben. Mij hoor je niet meer. In bepaalde kringen wordt dit opgevat als A.S. Overigens wordt 75% van de US software voor de oorlogsindustrie ontwikkeld in het Beloofde Land. Sjalom. Who is next? Iran or North Korea? Wit Rusland en Oekraine zijn trouwens ook nog niet “ingenomen”. Herlz zei het 100 jaar geleden al dat hij het anti-semitisme zou aanwakkeren; aardig gelukt.

    1. Ernest Stern

     “Mij hoor je niet meer. In bepaalde kringen wordt dit opgevat als A.S. ”

     Het is ook antisemitisme, Freba, en de besmuikte manier waarop je die hier uitkotst wekt weerzin.

     1. Vriend

      Volledig eens met Stern. De ouwe smeris van Bureau Ganzenhoeve is een onvervalste Jodenhater.

  3. Maurits Dekker

   Lucinde: “We kunnen op DDS dagelijks de mening van de FvD-sympathisanten lezen en hun walging tegen homo’s, joden, links lezen.”

   Dat er op DDS dagelijks walging over homo’s en joden geuit wordt is onzin.
   Niet alleen onzin, het is zelfs ronduit een LEUGEN. Waarom liegt u?
   Dat links bekritiseerd wordt is normaal en daar is ook niets tegen in te brengen.

   1. Edjan

    MD ++

  4. Edjan

   @ Lucinde
   citaat: “We kunnen op DDS dagelijks de mening van de FvD-sympathisanten lezen en
   hun walging tegen homo’s, joden, links lezen.”

   Tegen “links” is correct. Tegen homo’s en joden, dat lieg je, keihard. Laat er eens een zien?

  5. Freba

   Dat Annabella als toekomstige fractievoorzitter rond de 135.000 incl gaat “intikken” speelt ongetwijfeld geen rol. Alles voor het land EN eigen Hand. Als het FvD 2.0 verdwijnt is zij ook haar baantje kwijt. Salaris in Asd levert niets op. Opvallend dat veel vrouwen over Thierry heen vallen. Vroeger noemende men dat K**nijd” En wat mij helemaal tegenvalt is deze keuze van Eerdmans. Ook hij denkt aan zijn inkomen. Overigens gaat Thierry trouwen met de Joodse mevrouw Davide Heijmans. “Leuk” he dat er in die partij dan anti-semitisme zou worden verkondigd. Kritiek op Israel en op Bankiers met de bekende namen wordt afgedaan als anti-semitisme. A.S. BLM, ABCDEXYZ geaardheid en meer van dit soort fenomenen zijn de ultieme uitingen van het Ego. Judaisme; Christendom, Jodendom en Islam appelleren vooral aan het Ego. Vandaar al 1500 jaar gedoe in het “Vrije Westen”. Gelukkig zit ik goed in mijn stoel tijdens het schrijven/typen.

 4. Cor Grijpstra

  Dit ettert al een tijdje en Baudet doet een snuifje lavendel.

  Baudet denkt met veel plezier terug aan de vele ontmoetingen met de oude neonazi Le Pen en andere extr@em rechtse figuren.

 5. LifeBuddy

  Geweldig en nu Moeten we gelijk Doorpakken en Helemaal Losgaan, want als er mensen met antisemitische en racistische denkbeelden rondlopen bij de VVD,CDA,PVDA,GL,SP,CU,D66 dan moeten die ERUIT gegooid worden. En snel een beetje. Hun functie maakt niet uit. Laag, hoog, midden. Zie hier waar de arische sLinkse neonazi’s zich schuldig aan hebben gemaakt. ‘’EEN MISDAAD TEGEN DE MENSHEID’’
  Ik hoop dat het leger Ook meekijkt, dan kunnen ze Gelijk in het Geweer!
  h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/
  h**ps://www.demminkdoofpot.nl/pagina/wie-is-joris-demmink.html

 6. ZWEEDSE K0K

  Baudet staat op eenzame hoogte, in dit geval meer eenzaam dan hoogte.

 7. Ernest Stern

  De kern van het probleem is de totale bestuurlijke incompetentie van de charlatan Baudet. Die man kan geen partij leiden en het gevolg is een permanent geruzie in de gelederen.

  1. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een psychopathische TR0L

   1. Ernest Stern

    Maurits is daarentegen een sterke inhoudelijke debater.

    😂

    1. Forlan

     Maurits weet dat er met sommige mensen nou eenmaal geen fatsoenlijk debat valt te voeren en de motivatie om andere mensen hier voor te waarschuwen kan ik alleen maar waarderen.
     Ik probeer het namelijk, tegen beter weten in steeds weer en dat heeft geen enkel effect.

     1. Ernest Stern

      Ook Forlan hebben we hier leren kennen als een sterke inhoudelijke debater.

      😃

   2. Henk42

    @ernestje komt hier alleen om aan zijn persoonlijk gerief te komen.
    @ernestje heeft hier geen enkele inhoudelijke bijdrage geleverd de afgelopen 10 jaar.
    @ernestje komt hier om een beetje lol te trappen voor zichzelf.

    1. Jopie

     Ik vraag me af waarom er nog steeds op “Ernest” gereageerd wordt.
     Als iedereen hem/haar consequent negeert is de lol er voor hem/haar er wel ’n keer af.
     Ik erger me steeds meer aan de inhoudsloze scheldpartijen maar als dat -iedereen die daaraan meedoet- voldoening geeft, mij best!
     Ik scrol de laatste tijd altijd al door naar zinnige commentaren (als die er zijn).

   3. NO8D0

    @ernest met al zijn nicks (is @wesley Bentley @heinz @lucinde enz.)loopt hier iedereen te ergeren met hypothetische aannames en leugens, verdraaiingen.
    Trap er niet in.

 8. DubbelZout

  Kijk, uiteindelijk vechten extreem rechtsen altijd elkaar de tent uit
  Er is maar 1 oplossing en dat is een dictatoriale leider a la Geert bij de PVV die alles voor het zeggen heeft, anders gaat het niet werken
  De beer is los bij Fvd, mooi zo !

  1. ikweetwatikwil

   Was het net niet bij het CDA? Of Groen links bij Sp en denk. Och dat noemt Dubbel Zout
   stoeien.

   Laat FVD maar lopen die komt er wel.

   Maar ik stem PVV.

 9. NO8DO

  Lijst van kritische FvDers.:

  Theo Hiddema, Tweede Kamerlid
  Annabel Nanninga, Eerste Kamerlid, Fractievoorzitter Amsterdam en Statenlid Noord-Holland
  Toine Beukering, Eerste Kamerlid en Statenlid Zuid-Holland
  Bob van Pareren, Eerste Kamerlid en Statenlid Zuid-Holland
  Derk Jan Eppink, Europarlementariër
  Rob Roos, Europarlementariër en Statenlid Zuid-Holland
  Kevin Kreuger, Gemeenteraadslid Amsterdam
  Gert-Jan Ransijn, Fractievoorzitter Flevoland
  Maarten Goudzwaard, Fractievoorzitter Friesland
  Johan Almekinds, Fractievoorzitter Overijssel
  Wouter Weyers, Fractievoorzitter Utrecht
  Bart van der Werf, Fractievoorzitter Groningen
  Fred Walravens, Fractievoorzitter Zeeland
  Thomas Blinde, Fractievoorzitter Drenthe
  Frederik Tattersall, Statenlid Overijssel
  Johan Stuut, Statenlid Overijssel
  Stijn Hesselink, Statenlid Overijssel
  Yael Potjer, Statenlid Utrecht
  Stefan Berlijn, Statenlid Utrecht
  Ted Dinklo, Statenlid Utrecht
  Michiel Fiscalini, Statenlid Utrecht
  Nick Beenen, Statenlid Flevoland
  Anton de Lange, Statenlid Flevoland
  Sharon de Lely, Statenlid Flevoland
  Eric Raap, Statenlid Flevoland
  Han Thomassen, Statenlid Flevoland
  Eric Jensen, Statenlid Noord-Holland
  Miklos Lelkes, Statenlid Noord-Holland
  Eelco van Hoecke, Statenlid Zeeland
  Tom Roetert, Statenlid Gelderland
  Harry Omlo, Statenlid Drenthe
  Hendrikus Velzing, Statenlid Drenthe
  Rob Camies, Statenlid Drenthe
  Johnny Bos, Statenlid Drenthe
  Jan Dr*kker, Statenlid Drenthe
  Albert van Dijk, Statenlid Friesland
  Grite Wymenga-Kooistra, Statenlid Friesland
  Durk Dijkstra, Statenlid Friesland
  Erwin Jousma, Statenlid Friesland
  Johann Stellema, Statenlid Friesland
  Adrien de Boer, Duo-raadslid Amsterdam

 10. LifeBuddy

  ”Dit is waarom Geert Wilders nooit een jongerentak van de PVV wilde… Dapper dat men het bij FvD wel geprobeerd heeft, maar de uitkomst kon natuurlijk alleen deze zijn.”
  Nu gaan we kijken in hoeverre Annabel Nanninga zich er doorheen slaat, met dit arische sLinkse Geraffineerde propaganda Nep nieuws.?

  1. Ernest Stern

   Dat klopt, Wilders besefte dat een jeugdafdeling neonazi’s zou aantrekken en dat is ook logisch.

   1. LifeBuddy

    P*do ernestje , Vloeken is aangeleerd, daar kan je vanaf komen. Maar P*dofilie zit in jouw genen. Daar kan je alleen vanaf komen met 2 bakstenen!!!

 11. ZWEEDSE K0K

  Gelukkig is Michael geen complotdenker.

  Kreuger en Nanninga zijn FVD-raadsleden in Amsterdam. Kreuger ziet zichzelf (hilarisch genoeg) als dé man die Baudet moet opvolgen als die ermee ophoudt. Dat is waarom hij en Nanninga, en de aan hen gelieerde outlets GeenStijl en TPO, al zo lang bezig zijn met het zagen aan Baudets stoelpoten. Baudet moet weg, waarna ze hem kunnen vervangen door één van hen. Nanninga was in het verleden immers een betaalde kracht van beide websites. Het zijn haar makkers die nu al maandenlang losgaan op Baudet. Zelfs de mainstream media zijn niet zó fanatiek in hun Baudethaat.

  1. Ernest Stern

   Het begint een gezellig moddergevecht te worden.

   😂

 12. Yoyo

  Goed dat FVD hier stelling tegen neemt.
  Rotte appels heb je overal.
  Gooi ze d’r uit, en vooruit weer!

  1. Ernest Stern

   Het probleem is dat de rotte appels lastig zijn te verwijderen als de partij inhoudelijk aantrekkelijk blijft voor rotte appels.

 13. Meriadoc Brandebok

  FvD verwijt het “kartel” dat zij rondom antisemitisme aan pappen en nathouden doet. Maar FvD doet zélf aan pappen en nathouden rondom nazisme en antisemitisme. Klokkenluiders worden geroyeerd, de voorzitter van de jügend onder wiens leiderschap dit plaatsvond, Freek Jansen, wordt op de kieslijst gezet. En dat zogenaamde onderzoek wordt uitgevoerd door drie FvD-kamerleden (waarvan een inzake corruptie uit de VVD is getrapt).

  Nanninga heeft zeker gelijk, opdoeken die handel en helemaal overnieuw beginnen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 14. ZWEEDSE K0K

  Ter lering en vermaak:

  nrc.nl/nieuws/2020/11/22/breuk-dreigt-binnen-de-top-van-fvd-a4021042

  twitter.com/MichaelvdGalien

 15. Beukman

  De hele jongerenorganisatie opdoeken en opnieuw beginnen kan altijd nog.
  Eerst de rotte appels verwijderen. Maar net zo belangrijk: de rotte appels verwijderen die verantwoordelijk zijn geweest voor het royeren van de klokkenluiders en het onder de pet houden van het antisemitisme binnen de partij.
  De rotste appel van allemaal zou dan wel eens Thierry zelf kunnen zijn. Die heeft er altijd vergoelijkend over gesproken op de toon van: “Ach, het zijn ook een beetje kwajongens.”

  En dit betekent dat de zaak zal moeten worden onderzocht door een commissie bestaande uit buitenstaanders; anders zal het nimmer geloofwaardig zijn. Durft het bestuur neutrale buitenstaanders te benoemen? Ik betwijfel het.

 16. Sjipke

  Dat FvD de verkeerde koers aan het varen is, zie je duidelijk in het snelle teruglopen van de te verwachten zetels. De Partij waar ik in het begin lid van geworden ben was en is een andere als dat men nu is. De standpunten waren duidelijker en minder “boreaal” Meer herkenbaar voor de ‘gewone’ man en minder elitair. Voeg daarbij de vaak vreemde manier van stemmen inde debatten, de houding die de partij aanneemt in het Corona debat en je hebt een groot deel van de terugloop verklaard! Dat men nu nog verder zal vallen kan haast niet anders. Niemand zit te wachten om geassocieerd te worden met ultra rechts en als men dan ook nog eens anti semitisch zijn propagandeert en daar publiekelijk te weinig afstand van neemt weet je dat het verval verder zal door zetten. Jammer dat Baudet zijn hand heeft overspeeld, hij had , met de nadruk op had, de kans om dat te gaan doen waar Pim Fortuyn nooit aan toegekomen is.

  1. Beukman

   @Sjipke, er wordt wel beweerd dat de oorzaak van deze koerswending het vertrek van Otten is geweest: hij zou de buitenissige kanten van Baudet hebben gebalanceerd met nuchterheid, zakelijkeheid en realisme. Toen hij eruit werd gegooid, had Thierry geen gezond tegenwicht meer.
   Inmiddels wordt Otten in FvD-kringen gezien als een verrader.
   Hoe kijk jij hier tegenaan?

 17. Fascal

  Gelukkig heeft Annabel zelf ook een mond.

 18. Appelstroop

  Nog meer boze Forumjügend.
  h**ps://www.geenstijl.nl/5156453/jfvd-ers-op-4chan-woedend-en-gefrustreerd/#more

  joden dit, joden dat, inderdaad duidelijk extreem-rechts.

  1. Beukman

   Zoals iemand schrijft:

   Zo verbazingwekkend is het ook weer niet: Baudet zelf suggereerde dat de partij moest oppassen voor “infiltranten”, wat een reden (of smoes) was om de touwtjes top-down strak in handen te houden en geen al te kansrijke interne democratie (what’s in a name) toe te staan. Dat zou immers de kwade krachten extra kansen geven, dus democratie? Nu ff niet!
   De vele “dog whistles” van Baudet, het geflirt met Jared Taylor, met 19de-eeuwse romantiek, met Carl Jung en andere pre-nazi filsofen, het mag niet verbazen dat dit toch een bepaald type jongere aantrekt. En als je dan ook nog zomerkampen gaat houden met de nadruk op fitte frisheid en politieke sprekers, dan moet je niet verbaasd zijn als je op een moment problemen onder de troepen hebt.
   En wat is er fraaier dan het lezen over een partijtribunaal dat zich meer zorgen maakt over de verraders in de groep dan over de onfrisse praatjes zelf? De rijen moeten gesloten blijven, het front vereend richting de vijand, die zo blijkt overal loert.

   1. Vriend

    Wat is er mis met Carl Jung?

    1. Beukman

     Dr. Vriend, Jung is wel vaker beschuldigd van nazistische sympathieën of op zijn minst van collaboratie. Zie oa:
     nytimes.com/2004/02/08/books/l-jung-s-anti-semitism-177490.html

     Het lijkt me wat overtrokken om dit Baudet voor de voeten te werpen, maar dat hangt af van de wijze waarop deze Carl voor zijn karretje heeft gespannen.

     1. Vriend

      Belachelijke onzin.

   2. sonny

    Beukman@
    Waarom is er maar één kapitein op het schip?
    Omdat de ketelbinky’s en IQ gelijken niet de tools hebben om leiding te geven!

 19. sonny

  Uitstekende ontwikkeling voor de PVV!

  1. pasco

   Laat het leeuwenaandeel aan FvD stemmers maar overstappen naar de PVV, hoe meer zetels des te beter!

 20. Telex

  Alle partijen vooral jonge zullen last van infiltranten hebben die de club in slecht daglicht willen plaatsen. Dit hebben ze gemeen. De extremen die zelf geen gevestigde partij vertegenwoordigen ” liften ” mee met zowel links als rechts, en brengen de club veel schade toe. De al dan niet gespeelde verontwaardiging kan daardoor weer zijn plek vinden bij politieke tegenstanders. Er is maar één oplossing voor uit de partij trappen, zonder gemaar. Annabel Nanninga heeft dit goed begrepen, opdonderen met die lui. Dat is je gezond verstand gebruiken!

 21. Telex

  ReageReagerend op ” rotte appels” noem mij een partij in de Nederlandse politiek zonder, ik ken ze namelijk niet. Misschien niet jegens hun partij, maar v.w.b. overige zaken zeker. Kees de recente geschiedenis van de VVD er Nog maar even op na 15 jaar is genoeg!

  1. Meriadoc Brandebok

   Het gaat niet om de rotte appels op zichzelf (dat komt inderdaad overal voor). Maar het gaat erom dat er niet wordt ingegrepen en dat antisemitisme/nazisme daardoor een terugkerend fenomeen in FvD-jügend is geworden. Wie gelooft dat een commissie van Haga en Cliteur onpartijdig is, moet zich laten nakijken. Doofpot, wegstoppen, Freek Jansen blijft zitten, alles blijft zoals het was.

 22. Drollevanger

  Ik begrijp dat sommigen beweren dat er in het Nazi-gedachtengoed ook goede punten zitten, omdat in de begintijd van die richting er ook Joden aan deelnamen en de grote socialist Den UIl prijzende brieven schreef over die club toen hij in het vooroorlogse Duitsland verbleef.
  Maar beste mensen we gaan nog steeds met van oorsprong Duitse raketten naar de ruimte, en we rijden over Duitse snelwegen.
  Je moet het kind niet met het badwater weggooien. Cesaer regeerde over een land dat voor de helft uit slaven bestond, moeten we daarom de goede kant van de Romeinse beschaving verguizen?

 23. Drollevanger

  Een goede zaak dat men in een partij Jodenhaat en Nazi-sympathieën bespreekbaar maakt.
  Zo hoort het.
  Maar het is natuurlijk niet slim in deze tijd van media hetzes.

  1. Piet51

   Bespreekbaar maken van die beide begrippen lijkt mij veel te veel eer voor volledig afkeurenswaardige thema’s. Bespreekbaar maken betekent van een verschijnsel de voors en tegens aanhoren, afwegen en een conclusie trekken. Met deze begrippen moet je dat niet doen, want ze zijn tot op het bot verdorven. Dat wel doen is niet gewoon nie6t zo slim, het is uitermate af te keuren.
   Een voorbeeld ter verduidelijking, maar verder volledig af te keuren. Ook p€dofilie wordt hier niet op pro’s en contra’s besproken, tenminste die indruk krijg ik uit eerdere bijdragen.
   Bespreking niet slim vinden riekt voor mij wat naar het kunnen opbrengen van enig begrip. Als deze indruk onjuist is, excuus.

  2. Ernest Stern

   “Een goede zaak dat men in een partij Jodenhaat en Nazi-sympathieën bespreekbaar maakt.”

   Binnen het FvD is dat inderdaad het geval.

  3. homefront

   “Een goede zaak dat men in een partij Jodenhaat en Nazi-sympathieën bespreekbaar maakt.”

   Sterker nog, en daar hoor ik gassies als ernestje natuurlijk niet over, ze nemen er afstand van…

 24. Meriadoc Brandebok

  Wie GeenStijl de afgelopen dagen heeft gevolgd zal zich een hoedje zijn geschrokken.

 25. Marija

  Naar mijn idee is Thierry Baudet te beschaafd voor de politieke slangenkuil.
  Hij wordt veroordeeld terwijl een onderzoek nog moet plaatsvinden.
  Hoe gek wil je het hebben.
  Ik hoop dat een goede opvolger wordt gevonden, die boven al dat interne gedonder staat en weet hoe de dwarsliggers en rotte appels te verwijderen.
  Eerdmans is misschien die man. Heeft zijn sporen al lang verdiend in de politieke arena.

  1. Thant dolph

   Hij zal ongetwijfeld een beschaafd mens zijn maar hij kan zeer slecht omgaan met kritiek. Dat is een heel vervelende eigenschap als je veel en vaak met mensen te maken hebt waar je ook nog mee moet samenwerken.

   1. vandaag

    spiegel reflectie strónt vlé®k II ?

    1. Thant dolph

     Nee onnozele haatclown

     1. homefront

      Bloemkist!

     2. Thant dolph

      Néé fascal

     3. homefront

      michelleke bloedkist!

     4. Thant dolph

      Néé Jonny Fascal

     5. vandaag

      ons grafkistje is een stakkertje en een beetje dom volgens de normen van maxima

     6. Thant dolph

      Aldus de repeteerautist die zo dom is dat hij een taalvalletje je op kleuterniveau niet eens kan ontwijken…

     7. homefront

      bloedkist!

     8. Thant dolph

      Het is fascal/trôllentrio

     9. homefront

      bloemkist alias natte scheet!

     10. Thant dolph

      FISiFISi poeptrio inderdaad! Uitgekotst door de hele straat

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.