Ontroerende Rob de Nijs maakt van TV-fossiel Paul de Leeuw weer een kijkcijferhit: ‘Bijna 1.3 miljoen kijkers voor Op1’

De eerste aflevering van talkshow Op1 met het presentatieduo Paul de Leeuw en Astrid Joosten is gisteravond goed bekeken. Maar liefst 1.3 miljoen mensen hadden hun televisie geprogrammeerd op de publieke omroep. Maar het waren niet De Leeuw en Joosten die de show stalen, het was de zieke Rob de Nijs die de harten van vele mensen wist te breken met een ontroerend interview en optreden.

De aftaaiende VVD’er Klaas Dijkhoff zat ook aan tafel om te praten over het ‘meest linkse VVD-verkiezingsprogramma’ sinds de oprichting van de partij. Tussen neus en lippen door liet Dijkhoff ook nog even zijn waardering blijken voor Rob de Nijs. Dijkhoff gaf zelfs aan dat hij ooit eens een liedje vanuit het Vlaams naar het Nederlands had vertaald voor De Nijs. Echter gaf De Nijs te kennen geen interesse te hebben in het muzikale broddelwerk van Dijkhoff.

Daarom ging De Nijs (77), die erg broos maar wel uiterst levenslustig oogde, niet de samenwerking aan met Dijkhoff maar koos hij voor een muzikaal onderonsje met BLØF-zanger Paskal Jakobsen en Danny Vera. Een uitstekende keuze, want met zijn laatste album ’t Is Mooi Geweest flikt De Nijs nog een keer een geniaal muzikaal kunstje.

Omdat De Nijs (ernstig) ziek is werd besloten dat hij alleen een interview over zijn gezondheid en rijke muzikale carrière zou geven tegenover een baldadige (en soms zelfs vrij kinderachtige) Paul de Leeuw en een uiterst serieuze Astrid Joosten. Zingen zat er niet meer in, dus brachten Paskal Jakobsen en Danny Vera het ontroerende nummer ‘Wat Als Later Nu Is’ ten gehore. En toen viel De Nijs geheel onverwachts zingend in…

Wat volgde was misschien wel hét TV-moment van 2020:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Pauline Kummer

  Toch maar weer de NPO die de kijker weet te boeien. Het prive journaal van Baudet en de fokkin’ Jensen show werden minder bekeken.

  1. homefront

   Ja paulientje vindt het prachtig dat mensen die iets mankeren wat uiteindelijk het leven kost zo worden geëtaleerd, zieligheidsindustrie ten top..

   1. Louise

    “iets” klinkt zeer geringschattend. Heeft u zelf gezondsheids problemen gekend, behalve een geschaafde knie. Zeer ondermaats uw reactie waarop u de post onderuit haalt.

    1. homefront

     U leest niet verder dan het woordje “iets”

     1. Fortiori

      Met mankeren erbij is nog erger!

 2. ikweetwatikwil

  Verdorie, die Rob de Nijs. Mooi.

 3. Ernest Stern

  Prachtige televisie die je eigenlijk alleen maar op de Publieke Omroep ziet.

  1. homefront

   Onzin en je liegt, maar dat begint al vanaf het moment dat jij je mond opent..

  2. Fortiori

   Beter dan die ingeblikte reclame zooi van de commerciële omroep.

   1. Kretoloog

    Als de commerciële omroep ook ieder jaar 800 miljoen euro belastinggeld kreeg, had ze die reclame niet nodig, koekwaus!

    1. Hannie Zaanlander

     Ik denk dat die omroepen bij elkaar wel meer krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.