‘Organiseer een bindend referendum over massa-immigratie: het water staat ons aan de lippen!’

Uit een enquête van onderzoeksbureau Kantar blijkt dat 91% van de ondervraagden vindt dat er nauwelijks ruimte is voor meer inwoners. 65% van Nederlanders wil inperking van immigratie. Opvallend is dat 48% van de niet-westerse Nederlanders die opvatting deelt. Leg deze vraag nu eens in een bindend referendum voor aan Nederland, zodat we eindelijk eens tot beleid komen waar Nederland voor kiest, in plaats van dat politieke partijen elkaar in stand houden.

Nederland wordt de laatste decennia geconfronteerd met de schaduwkanten van de internationalisering. Dit heeft ervoor gezorgd dat vrijheden, de welvaartstaat en de soevereiniteit onder druk zijn komen te staan. Kijk bijvoorbeeld naar de gevolgen van arbeidsmigratie, de opvang van vluchtelingen en de vaak gebrekkige integratie. Die drukken onevenredig veel op de wijken in de grote steden. Daar komt nog bij dat door politieke correctheid van de ‘oude’ politiek, het jarenlang onmogelijk was om hier constructieve kritiek op te geven.

Oud-CBS-hoofddemograaf Jan Latten stelt in diverse interviews dat hij bezorgd is over de migratie naar Nederland en het taboe om daarover te spreken. Hij stelt dat we in Nederland over alles nadenken, behalve over bevolkingsgroei. Niet vreemd is het dan ook ook dat oud-VVD-minister Henk Kamp onlangs in een interview met De Telegraaf stelde dat immigratie ‘ons’ overkomen is.

En dat terwijl de grens aan het absorptievermogen is bereikt. Dat zie ik als raadslid dagelijks in Rotterdam. In met name de zwakke wijken staat het water al aan de lippen en krijgen bewoners, die het al moeilijk genoeg hebben, de instroom van nieuwkomers primair voor hun kiezen. Het gevolg: oude volkswijken waar de eigen taal niet meer gesproken wordt, bejaarden die hun wijk niet meer herkennen en een toch al overbelaste politie. Een politie die de overlast en criminaliteit vaak niet meer kan bijbenen, laat staan dat er gehandhaafd wordt.

In een tempo waarbij Nederland jaarlijks 82.000 nieuwkomers krijgt te verwerken, dat is over 10 jaar tijd een stad zo groot als Amsterdam, verdient de al onder druk staande verzorgingsstaat het te worden beschermd. Ook ter bescherming van hier levende minderheden, die ook te kampen hebben met groeiende maatschappelijke problemen. Er is een tekort aan leraren, zorgpersoneel en politieagenten. Er is een woningnood waar welhaast niet tegenop te bouwen is. Disbalans in de bevolkingssamenstelling, het gebrek aan sociale cohesie en een steeds verder onder druk komende leefbaarheid tarten de al vele zwakke wijken in ons land. De vraag of Nederland de huidige bevolkingsgroei, mede veroorzaakt door immigratie, wel aankan is meer dan gerechtvaardigd.

Daarom pleit ik voor het instellen van Staatscommissie Bevolkingsvraagstukken. Het wordt tijd dat we ons buigen over de gevolgen van bevolkingsgroei. Er moet eindelijk regie – visie – komen. Nederlanders verdienen een overheid die de veroorzaakte problemen erkent en herkent. Weg met de kloof, het is tijd voor een luisterend oor en oplossingen.

Dit is overigens niet nieuw. In de jaren zeventig, toen er nog geen taboe rustte op de discussie aangaande bevolkingsgroei, werd wel over zulke vraagstukken nagedacht. De Nederlandse bevolking dreigde ook toen al te groeien tot 20 miljoen en een Staatscommissie Bevolkingsvraagstukken (de commissie-Muntendam), pleitte toen voor een afvlakking tot 16 miljoen inwoners. Maar omdat de anticonceptiepil opkwam, raakte die 20 miljoen uit zicht. Het ziet ernaar uit dat we tegen 2050 opnieuw richting de 20 miljoen mensen gaan, maar niemand in de politiek roept op om hier beleid tehen te maken. Dit terwijl aanhoudende migratie onze verzorgingsstaat ernstig onder druk zet.

Naast het maken van beleid over de gevolgen van bevolkingsgroei, ben ik van mening dat in het gepolariseerde debat over wel of geen immigratie beperkende maatregelen eindelijk de burger eens aan zet moet zijn. Laat hen middels een bindend referendum hierover beslissen. Niet lullen, maar poetsen!

Tanya Hoogwerf is kandidaat-Kamerlid namens Code Oranje

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Piet51

  Ik hoop, dat Code Oranje ook kandidaten heeft die wel weten hoe Nederland staatsrechtelijk is georganiseerd. We kennen hier namelijk geen bindend referendum. In de Grondwet staat over parlementsleden, dat “De leden stemmen zonder last.” Het betekent stemmen zonder een bindend mandaat. Ieder Kamerlid is vrij om te stemmen zoals hij zelf wil.
  Natuurlijk kan dit veranderd worden, maar dat is dan ook de volgorde. Eerst de mogelijkheid van een bindend referendum inbouwen in de Grondwet. Dat kost heel veel tijd, maar is niet onmogelijk.

  1. Stanly2000

   Piet,
   “In de Grondwet staat over parlementsleden, dat “De leden stemmen zonder last.” Het betekent stemmen zonder een bindend mandaat.”
   Sinds invoering van de regeerakkoorden is dit al jarenlang niet meer van toepassing.

   “Ieder Kamerlid is vrij om te stemmen zoals hij zelf wil.” Vergeet het maar!

   1. Edjan

    @S2000. Klopt 100%. Wij hebben geen volksvertegenwoordiging maar een partijvertegenwoordiging. Partijvertegenwoordigers die braaf doen wat hun partij ze opdraagt, worden beloond met een mooi baantje.

    1. Piet51

     @Edjan
     Zie mijn reactie aan Stanly2000.

     1. Edjan

      Piet51, zie mijn reactie op Stanly2000

   2. Piet51

    @Stanly
    Niet juist! Er stond eerst in de Grondwet “zonder last en ruggespraak”. Maar in 1983 realiseerde men, dat parlementsleden moeten kunnen overleggen over stemgedrag in partijverband en dat is ruggespraak. Die term is toen geschrapt. De koppeling tussen stemgedrag en partij was vanaf dat moment ook in de Grondwet toegestaan. Daarvoor bestond die koppeling natuurlijk ook, maar was eigenlijk niet toegestaan.

    1. Stanly2000

     Piet, uw stelling luidt o.a. “Ieder Kamerlid is vrij om te stemmen zoals hij zelf wil.”
     Ik zeg vergeet het maar, als het kamerlid zijn politieke carrière lief is en na zijn loopbaan ook nog een lucratief baantje wil stemt hij volgens de partijpolitiek! Erger nog hij volgt het regeerakkoord blindelings ook indien het dwars op zijn eigen verkiezingsbelofte staat.
     Dit noemt men hier in NL democratie.

     1. Edjan

      @ S2000. Het is eerder een olichargie. Bijvoorbeeld zou je een linkse-middenpartij Piet51 kunnen krijgen (de partij heet Piet en die heeft 51 virtuele zetels) en een rechtse partij Stanly2000 met 2000 virtuele zetels. Je hebt dan helemaal geen fysieke tweede kamer meer nodig met al die mensen op stoelen en ook geen kamervoorzitter meer. Eens in de week een vergadering van een stuk of 15 politieke bonzen in een kamertje zou genoeg zijn. De uitspraken van Piet zouden met 51 vermenigvuldigd worden en jouw uitspraken met 2000. Ik zie dat het goed is. Als we dan toch de democratie afschaffen, laten we het dan maar meteen goed doen.

     2. Logica

      Inderdaad Stanley. Piet51 bekijkt alles puur volgens de regeltjes. Die kloppen ook wel maar zoals jij het beschrijft werkt het in de praktijk.

      Binnen de VVD bepaalt ook de top wat er gestemd gaat worden. Wie daar niet in mee gaat heeft een probleem. Daarom is de eensgezindheid ook altijd zo groot.

 2. ZWEEDSE K0K

  het water staat ons aan de lippen!’

  Spreek vrijmoedig zonder schaamte over uw eigen lippen maar laat anderen er buiten

  1. Loelap

   Vroeg of laat, komt u ook aan de beurt, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

 3. Blondie

  Deze vraag heeft Links Nederland nooit durven stellen, aan de bevolking van Nederland, we worden al tientallen jaren bel….d.

  Het referendum is verdwenen, om dit soort problemen uit de wind te houden.
  Het Linkse Rutte Kartel, heeft Nederland in de uitverkoop gedaan en de biedingen komen uit de islam hoek.

  NEXIT.

  1. Logica

   Ja, hoe eerder hoe beter. Ik accepteer de tijdelijke economische achteruitgang. Die hoeft trouwens helemaal niet zo groot te zijn. Dat is ook maar bangmakerij. Links populisme.

 4. Marija

  “De EU ontmaskerd”
  Resolutie van Straatsburg.
  Geven uitleg over de afspraken die zijn gemaakt met olielanden.

  Ik heb artikelen gekopieerd maar die werden niet geplaatst vandaar nu hierboven alleen een verwijzing die u kunt googelen.

  1. Marija

   Tanya heeft gelijk maar dit is niet meer te keren.
   Alles voor een verenigd Europa, ten koste van de bevolking.
   Wij zijn veroordeeld tot omvorming (al bijna gedaan) en opheffing van ons land.

   1. Loelap

    Er komen wekelijks 500 mensen binnen in de asielcentra. Typisch maar ook zeer onlogisch dat het er altijd precies 500 zijn. Iets klopt er niet. Het lijkt erop dat deze immigratie gestuurd wordt.

    1. Marija

     Wordt het ook, groot verdien model en afgesproken in mijn hiervoor vermelde overeenkomsten.

   2. Brenda Welsh

    Als je naar een wereldbol kijkt of een wereldkaart op formaat maak je al gauw een vergissing en denkt dat het een natuurpark is..

    1. vandaag

     een natuurpark met heel veel ongedierte

     1. Brenda Welsh

      Dat is ook natuur als u zichzelf meerekent.

     2. vandaag

      nee dat deed ik niet stront vlek , komt ernest ook nog langs of wordt het che vandaag stront vlek ?

  2. Piet51

   @Marija
   Toen de Resolutie van Straatsburg in 1975 werd opgesteld, bestond de EU nog niet. En de tekst is nooit in het Europese parlement besproken, laat staan door stemming aangenomen.
   Maar mijn belangrijkste tip: lees die resolutie eens in de oorspronkelijke tekst en dan liefst zonder commentaar of interpretatie van wie dan ook. Vorm je eigen mening en verwonder je over de uitleg die nu op veel plaatsen is te lezen.

   1. Marija

    Leest u ook “De EU ontmaskerd”?

  3. Loelap

   Wat denkt u van de VN, die speelt hierin een zeer grote rol. Europa dient multicultureel te worden dat is het streven, ook dat van de EU. De VN heeft becijferd dat er 30 miljoen mensen in Nederland passen. 2 jaar geleden plaatste het AD een grafiek waarin stond hoeveel mensen per land in Europa passen. Dit grafiekje was afkomstig van de VN.
   Maar ook de EU is lekker bezig. 2 maanden geleden kwam Ursula van der Leijen met een voorstel om 1 tot 1,5 miljoen mensen jaarlijks te importeren tegen de vergrijzing van Europa. Volstrekt wereldvreemd en idioot want waar moeten die mensen wonen en is er wel werk deze mensen? Hebben ze de juiste opleiding? Daar denken ze totaal niet over na.
   Typisch dat je niets meer hoort over de vermaledijde plan, het lijkt alsof niemand het interesseert. Maar het zou mij niet verbazen al stiekem bezig zijn met de implementatie van dit plan,

   1. Logica

    30 miljoen? Wat voor consequenties heeft dat? Dan zijn er meer wegen nodig, meer woningen en gaat dat niet ten koste van de natuur? Hoe valt dat te rijmen met het CO2 beleid?

    Het zijn maar een paar vragen, zonder een referendum moet de bevolking alles slikken. Als mensen dat willen dan mogen ze alles stemmen behalve PVV en FVD. 30 miljoen, de grote linkse droom. Gelukkig zal ik dat niet meer mee gaan maken.

  4. Brenda Welsh

   U kunt zich beter bezig houden met de zoektocht naar ons bestaan.

   1. vandaag

    daar zijn genoeg boeken over geschreven stront vlek , dat is een zinloze exercitie dus.

    Links houdt van waardeloos werk maar das bekent stront vlek

   2. Maurits Dekker

    “U kunt zich beter bezig houden met de zoektocht naar ons bestaan.”
    Om dan te ontdekken dat Brenda Welsh niet bestaat maar slechts één van de vele valse namen van W im Hu tten is.

    1. Brenda Welsh

     Aan wie ontleent Maurits Dekker zijn bestaan?

 5. Edjan

  Links, liberaal confessioneel zal een dergelijk referendum nooit toestaan. De achterlijke en leugenachtige smoesjes waarmee dat wordt toegedekt kunnen we overslaan. Links kan niet zonder zijn lieveling, de mohammedaan waarvan hij hoopt dat die op hem gaat stemmen. Links wil dat het links mohammedaanse blok nog 1000 jaar regeert.

 6. Maurits Dekker

  Het kabinet Rutte was doodsbang dat Nederland vóór een NEXIT zou zijn en tegen nóg meer import van kansloze ‘vluchtelingen’.
  Dat is de reden dat, vooral onder druk van D66 minister Ollongren, het referendum is vermoord.

  Zolang Ollongren in het kabinet zit zal er geen referendum meer komen.
  Houdt hiermee rekening op 17 maart 2021.

 7. A-BBa

  En ja hoor weer een nieuwe partij die voor de verkiezingen alles zegt wat de kiezer maar wil horen om zieltjes te winnen. Haar idee, “een Staatscommissie Bevolkingsvraagstukken” laat zien dat ook deze persoon compleet incapabel is. Áls er al een commmissie zou moeten komen zou deze vanuit de burgers moeten worden opgesteld, zonder enige ex-politicus in deze commissie. Dus een BURGER commissie, geen staatscommissie.

 8. Duckday

  Begin eerst eens met het verstrekken van geld te stoppen.Geen jaren lange processen welles nietes.Na het eerste afwijzing moet je de kosten zelf betalen. De gemeenten moeten stoppen met ilegalen van geld huisvesting te voorzien. Geen vate vergunning meer tijdelijk land veilig direct weer terug.Laat deze mensen helpen hun eigen land op te bouwen zij zijn daar hard nodig. De zogenaamde homo stop met die inport zo gouw mewn binnen is is alles verdwenen. Stop met al die subsidie verstrekt van ons belasting geld.Gebruik CARONA om al die wetten te veranderen We zijn een afvalbak geworden. dank zei de onbekwame politiek. Laten we Nederland Nederland blijven Stop met de zogenaamde arbeid imigranten .GRENZEN dicht naar het oude systeem EEG.BREEK het Kartel en weer baas in eigenland .Kijk wat voor een ROTZOOI er gebracht is in dit mooie land dank zei de EU en dit kabinet onder leiding van de VVD

  1. Emma Louise

   Zorg voor een veilige opvang in de regio. Alleen dan krijgen we zelf weer de contrôle over migratie. Stop de meedogenloze mensensmokkelaars.
   De klassieke liberalen zijn daarover altijd duidelijk geweest. Denk helder en consistent. Stem VVD.

   1. Duckday

    Als je op Rutte gaat stemmen wees dan nuet verbaast dat de eu en immigratie puinhoop nog veel groter zal worden. Kijk eens naar de afgelopen tienjaar.
    Breek het kartel en geef je stem aan die persoon die zijn leven al jaren in gevaar is.Geef die partij een kans dan weten we gelijk of het allemaal waar is .En daarna exit uit de EU en EURO want wat heeft dit monsterverbond nu bij gedragen aan de welvaart voorspoed voor de NORMALE man vrouw in Nederland wat zijn we er op vooruitgegaan

   2. vandaag

    De VVD heeft ruim 10 jaar de tijd gehad om orde op zaken te stellen stront vlek. Ze hebben zelfs nog een links generaal pardon goed gekeurd.

    stem sociaal , stem PVV stront vlek

 9. Mushroom2100

  Het is de bizarre linkse paradox;
  -pro massa immigratie maar als eerste de barricaden op als er dan natuur moet worden opgeofferd tbv woningen voor de nieuwkomers.
  -zeer progressief op het gebied van lhbtq-rechten maar deze verworvenheden niet verdedigen als ze met voeten worden getreden door de nieuwkomers. Zou Rob J nog hand in hand met z’n vriend door A’dam durven te lopen?
  -De misselijkmakende verdachtmaking (neo-fascistisch) aan rechts als deze ze wel benoemd en actie wil ondernemen.
  -De mond vol over cultuur maar de oude Nederlandse cultuur vanwege een politiek-correct gemotiveerd schaamtegevoel en onder druk van een drammende minderheid zsm willen afbreken.
  -De straat op voor BLM om te treuren over een Amerikaanse draaideurcrimineel maar niet thuis geven bij een racistische moord op een blanke Nederlander (Bas uit B’hoevedorp) of een Franse leraar die onthoofd werd vanwege een lesje maatschappijleer.
  Nogmaals; denk erover na op wie je stemt volgend jaar maart. Geven we NL weg of pakken we het terug.

  1. Bolkestein

   Op 17 maart stemmen we natuurlijk PVV.

   1. Emma Louise

    Maak van de verbinder een staatsman van het kaliber Drees. Kies voor de man die dat kan. Stem in maart 2021 op Rutte. Stem VVD.

    1. Maurits Dekker

     W im Hu tten heeft weer een andere valse naam aangenomen.

     1. Fascal

      Exact en 100%

    2. Logica

     Emma Louise, dan krijg je opnieuw links beleid. Is dat wat je wilt of wil je Rutte omdat hij zo eerlijk en krachtig overkomt?

  2. Logica

   Wat jij schrijft Mushroom, had van mijn hand kunnen komen. Ik ben het volledig met je eens.

 10. Eppo123

  Prima zo’n referendum, maar dan wel bindend. Graag niet alleen over het inbinden van nieuwkomers, maar ook wat te doen met criminele lieden van buiten NL.

 11. Eppo123

  criminele lieden van buiten NL, die hier al verblijven bedoelde ik.

 12. deZwaluw

  Rutte heeft ons land bestuurd op twee, later drie hoofdlijnen.
  1. Meer, meer, meer geld en macht overdragen aan de EU,
  2. Faciliteren van massale Import van gekleurde gelukszoekers,
  3. Een onzinnige energietransitie, zogenaamd groen en duurzaam.

  Alles moet daarvoor wijken. De MSM en andere belanghebbende partijen (bv Vattenfall, COA, EU,  universiteiten en  bankiers) werken, flink gesubsidieerd, van harte mee om Rutte’s beleidslijnen door de strot van de bevolking te duwen. Iedere inwoner die niet van bovengenoemde ‘niche’ markt profiteert moet er voor bloeden. Gezondheidszorg, politie, immigratiedienst, belastingdienst, jeugdzorg, woningbouw, onderwijs, veiligheid op straat, vrije meningsuiting, autochtone cultuur, algemeen landbelang, opgebouwde pensioenen, staatsschuld, studieschuld, rechtsgelijkheid, enzovoort, zijn gewetenloos opgeofferd door Rutte, zijn discipelen en profiteurs. De belastingdruk om ‘het beleid’ te bekostigen wordt steeds hoger en wordt jaarlijks afgewenteld op steeds minder mensen. Nederland glijdt steeds verder af naar een identiteitsloze vergaarbak van graaiers, hulpbehoevenden en slaven zoals u en ik, die het werk moeten doen om de broodnodige belastingelden op te brengen.

  Stem Nederland Terug.
  Stem FvD of PVV.
  Alleen uit die hoek is een bindend referendum te verwachten.
  FvD heeft een prima team gepresenteerd.
  Het PVV-team heeft een ijzersterke ruggegraat getoond.
  Het is nog niet te laat maar de tijd dringt.
  Grijp uw kans op 21 maart  2021

  1. Piet51

   @deZwaluw
   Als een bindend referendum afhangt van PVV en FvD komt het er nooit. Voor zo’n referendum is een Grondwetswijziging nodig en daarvoor is in tweede instantie een twee-derde meerderheid in het parlement nodig. Met twee partijen lukt dat nooit.

 13. rexm

  De gehele regering met coalitie zitten er voor eigen belang, ze weten van gekkigheid niet meer wat ze aan de burger voor moeten leggen om maar zieltjes te winnen.
  Op alle fronten slaan ze de plank mis, het is een zeilschip zonder roer, zoals de wind in de zeilen komt is de richting.
  Ze zitten er allemaal om naar de gouden kooi in Brussel te gaan om nog een graantje mee te plukken, kennis is van geen belang gewoon doen wat de zogenaamde top zegt, die ook geen kennis van zaken hebben.

 14. Eppo123

  Heel simpel wilt u meer of minder …………………….

 15. Pieter48

  We zijn nu al meer dan vol. Dat is de mening van de verstandige mensen in dit land. Die tellen al jaren niet meer mee.Die zijn alleen goed om de kosten van de asiel industrie te betalen. Denk na op wie u gaat stemmen.

 16. Bolkestein

  Tanja Hoogwerf is een politieke kanjer.

 17. Brenda Welsh

  Onzin, kijk hoeveel ruimte Polen en Hongarije nog hebben. Het wordt tijd dat het doordringt tot de mensen dat we te maken hebben met een verenigd Europa.

  1. Forlan

   Maar daar wil niemand wonen zonder opleiding of spaarcenten kerel. Ze reizen net zo lang door tot ze hier in het beloofde land zijn met sociale zekerheden!

  2. Stanly2000

   BW,
   Orbán zegt: “Als we zaken als die in Nice niet willen zien, moeten we ze niet binnenlaten. Afrikanen moeten een toekomst hebben in Afrika. Zodra we ze binnenlaten, moeten we met ze leven en ons aanpassen. Maar als we ons niet willen aanpassen, is er maar één ding dat we kunnen doen: ze niet binnenlaten.”
   Wijze man, die Orbán.

  3. Logica

   @ Brenda Welsh; ligt er voor jou een grens aan het aantal asielzoekers die we op moeten vangen of mag dat onbeperkt?

   Jonge mannen uit Afrika die duizenden euro’s kunnen betalen voor een reisje Europa, is dat niet oneerlijk tegenover de mensen die dat niet kunnen betalen?

   Beantwoordt je de 2e vraag met ja, hoe zou jij dan willen handelen als jij het hier voor het zeggen zou hebben? Heel Afrika naar de EU landen halen? Landen die niet willen, zoals Hongarije, Polen, etc, dan maar niet en gewoon verdelen over de landen die wel willen?

   Dit onderwerp ligt je na aan het hart maar dat geldt voor alle Nederlanders. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

   Oh ja, niet zeggen dat niet iedere Afrikaan zou willen. Dat vind ik om de brei heen lopen.

 18. Toverkol

  Sorry hoor, maar migratie is ons niet overkomen maar opgedrongen, ons land is nagenoeg onleefbaar geworden.
  De schuldige land- en volks verraders zullen wanneer de tijd rijp is vervolgd worden.

 19. Logica

  Zo snel mogelijk een referendum. Een bindend referendum of desnoods de herinvoering van een raadgevend referendum. Als 90% iets niet wil dan kan Rutte daar ook niet omheen.

  Daarom stem ik ook PVV en FVD. Ik wil het referendum terug. Ze hebben het direct afgeschaft na de installatie van Rutte3. Dat was niet voor niets natuurlijk. Men wil dingen erdoor drammen waarvan het weet dat het volk dat niet wil.

 20. Bes Tolen

  Stemmen zonder last heeft betrekking op de provincies. Nederland was het land van provincies. De mensen voelden zich daar het meest mee verbonden. De afgevaardigden voor de Staten Generaal namen eerder hun last dus afspraken mee uit het gebied, dat zij vertegenwoordigden.

 21. Bes Tolen

  De massa immigratie is vooral het werk geweest van illegaal werkende organisaties (veel christelijke) en van hier al verblijvende vreemdelingen, die hun familie of dorpsgenoten of nog anderen uit eigen land de weg wezen.
  De politie wist echt wel welke organisaties zich bezig hielden met immigratie. De ambtenarij was onbetrouwbaar.
  Vervoer van Marokkanen bijvoorbeeld werd onder leiding van Rooms katholieke priesters internationaal geregeld. Aan de uitvoering namen ook protestanten deel. Vanaf vliegvelden werden de immigranten per auto vervoerd. Vooral naar Duitsland.
  De smeerlappen en idioten hebben het altijd voor het zeggen. Ze liegen, bedriegen en bedreigen elke dag.

  1. Ernest Stern

   “Vervoer van Marokkanen bijvoorbeeld werd onder leiding van Rooms katholieke priesters internationaal geregeld. Aan de uitvoering namen ook protestanten deel. “

   Altijd weer die christenen!

   😀

 22. Wim Vreeswijk

  Dit is een zeer oud item van Janmaat van de Centrumpartij 38 jaar geleden. Dankzij het extreem traag en stroperig voortschrijdend inzicht bij de meest politici is dit nooit erkend. Bovendien kosten asielzoekers 8 miljard per jaar volgens drs. P. Lakeman in het boekje ‘binnen zonder kloppen’ en daar hebben we dus een enorme prijs voor betaald.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.