Protesten tegen algemene veiligheidswet lopen uit de hand in Frankrijk: 60 agenten raken gewond

Gisteren waren er tal van protesten door heel Frankrijk tegen politiegeweld én tegen de invoering van een nieuwe wet voor algemene veiligheid. Zo’n 80 mensen zijn opgepakt en 60 agenten zijn gewond geraakt tijdens de protesten. Vooral in Parijs liep het protest flink uit de hand. Meer dan 40.000 mensen gingen gisteren de straat op in Parijs, in heel Frankrijk gingen er volgens de overheid 133.000 mensen de straten op om te protesteren. De nieuwe wet voor algemene veiligheid verbiedt het om agenten herkenbaar in beeld te brengen. Dit zou indruisen tegen de persvrijheid en veel Fransen hebben al een flinke aversie tegen de politie dus de spanning was gisteren al om te snijden. Nadat er beelden opdoken op het internet van weer een geval van excessief politiegeweld liep het uit de hand.

Mensenrechtenorganisaties zijn ook niet te spreken over de nieuwe wetgeving, zij zien dat als een manier om de persvrijheid aan banden te leggen en onderzoek naar machtsmisbruik door agenten te belemmeren – immers is het moeilijk onderzoek doen naar een agent als die niet herkenbaar in beeld mag worden gebracht.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Edjan

  Schande dat je als politie-agent niet op je gemak met een stel maten de een of andere plebejer het ziekenhuis mag inslaan of ze zijn je alweer aan het filmen. Verbieden dat filmen!

  1. henkie

   @ Edjan

   Je moet jev informeren naar de bedoeling en inhoud van die nieuwe wet.

   1. vandaag

    de inhoud is bekent , u filmt ? u wordt gearresteerd !

    Lenin is trots en Stalin glundert

    1. henkie

     @vandaag

     Ik hoop dat wat wij nu zien in Frankrijk het begin is van een kentering.

     Afscheid nemen van het politiek correcte dictaat, afscheid van Antifa, BLM, niet democratische NGO’s, terug naar de waarheid en law en order.

 2. ropart

  corona wet, algemene veiligheidswet het gaat lekker met die E.U.

 3. henkie

  De spin van het deug volk;

  De politie wil ongezien mensen (lees kansenpareltjes en lieve mensen van kleur) in elkaar kunnen trimmen cq. vermoorden.

  Wat een onzin toch weer.

  ik hoop dat ze in Frankrijk nu snel afscheid gaan nemen van Antifa, BLM, MSM en alle andere NGO’s en dergelijke die “list, leugen, oplichting en bedrog” in het vaandel dragen.

  Elke crimineel wordt beschermd door een zwart balkje voor zijn kop om herkenning te voorkomen, en dat mag nu absoluut niet als het de politie betreft??

  1. Edjan

   Nou Henkie, ik heb ze toch ook wel bezig gezien tegen de gele hesjes. Ging toch wel heel ver.

   1. henkie

    @ Edjan

    Ben ik volledig met je eens.

    Dan kunnen de beelden (zonder balkje) bij justitie worden afgegeven om onderzoek te doen en de betrokkenen te identificeren.

    Maar als diezelfde video wordt gepubliceert dient de agent onherkenbaar te worden gemaakt, om herkenning te voorkomen.

    En terrecht!

    Die wet dient verder geen enkel doel, behalve voorkomen dat mensen bewust de identiteit van agenten openbaar maken.

    1. Magalaan

     Eens, agenten bepalen zelf niet tegen wie ze ingezet worden en krijgen van boven ook een geweldsinstructie. Deze goede mensen zitten tussen wal en schip.

     Het is politiek die bepaald dat door Soros gefinancieerde fake BLM and zwartepiethaters vrij baan krijgen en positieve media aandacht.

     Wanneer het volk echter voor zijn rechten demonstreert, moet er grof op in gehakt worden om ze te ontmoedigen en wordt dat stelselmatig uit de media gehouden.

     Wie vroeger de opkomst van het socialisme heeft meegemaakt weet dat het volk toen veel harder demonstreerde en ook zijn weerzijn en wantrouwen veel harder uitte. Burgerlijke onvrede werd zelfs door rechter als excuus geaccepteerd voor wetsovertredingen. De val van Sovjet Unie was het signaal om alles weer terug te draaien.

 4. vandaag

  Langzaam maar zeker groeit het verzet tegen despoten die corona misbruiken om hun macht uit te breiden.

  Vecht voor uw vrijheden !

  1. Edjan

   Klopt. Er was al de tendens tot concentratie van macht en geld bij weinigen. Het volk wordt inspraak afgenomen en het volk wordt langzaam steeds armer. Binnen afzienbare tijd moet het volk weer werken tot ze er dood bij neervallen en verder hun bek houden. Dankzij corona (?) komt dit nu in een stroomversnelling.
   “Links” staat er bij te juichen.

 5. Cootje

  Ha ha onze broedervrienden van dit failliete zuid Europese land , die hun hand ophouden voor de door ons betaalde Corona uitkering breken bij elke hervorming hun land af . En de sloop kosten mogen de Nederlandse burgers voor werken , de gele hesjes hebben nog 70 beslommeringen waar ze de straat voor op gaan en waar ze deze bananen republiek voor slopen , de Engelse gaan voor de korte pijn weg van dat zooitje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.