Refoschoolbestuurder wil weer in alle vrijheid homo’s kunnen onderdrukken, want dE mOsLiMs

Het wordt steeds zotter met gereformeerde scholen die menen dat zij het recht hebben om homoseksuele leerlingen te onderdrukken, te kleineren en domweg weg te lachen. En daar zijn ze trots op, zo kunnen we opmaken uit een interview met een gestaalde gereformeerde schoolbestuurder.

Vrijheid om jezelf te zijn is in Nederland nog lang niet altijd vanzelfsprekend, helaas. Dat is wel weer duidelijk na die belachelijke antihomoverklaringend ie ouders moeten tekenen voordat hun kroost terecht mag op een gereformeerde middelbare school. Homo’s kunnen en mogen discrimineren – refo’s zijn bereid zich in vreemde en bizarre bochten te wringen om dat doorgang te laten vinden.

Neem bijvoorbeeld Pieter Moens, bestuurder van de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs, die met een onnavolgbare redenatie komt. Wat hem betreft mag je zulke dingen wel vragen van moslims, maar moet je die arme discriminerende protestanten gewoon buiten schot laten. Laat die in alle vrijheid de tienerjaren van homoseksuele kinderen verpesten, want dat is nu eenmaal traditie:

“‘Een beetje verbaasd’ was Pieter Moens wel: wat een woede tegenover reformatorische onderwijsinstellingen tijdens het Kamerdebat over de burgerschapsopdracht van scholen. Dat onderwerp was toch vooral op de politieke agenda gezet om moslimkinderen beter te laten integreren, memoreert de bestuurder van de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VSG). ‘Waarom zijn alle pijlen nu op ons gericht?’”

Nu ben ik geen theoloog, maar één stelling durf ik gerust aan: Jezus draait zich om in zijn graf wolk bij zulk haatdragend geblaat. Ten eerste omdat je moslims een discussie intrekt om je eigen grandioze falen af te dekken. Kijk: ik ben de laatste die zegt dat je de (radicale) islam buiten schot moet laten als er binnen dat geloof of in hun scholen zich absurde situaties voordoen. Maar gebruik het niet als schaamlap om je eigen intolerante gejakker mee af te dekken. Want dat gereformeerden het christelijke gebod om de naaste lief te hebben massaal naast zich neerleggen als het gaat om acceptatie van homoseksuelen, staat nu wel buiten kijf. En ja, dan is er een rekening te vereffenen.

Terecht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Appelstroop

  Wat is dat toch met Abrahamistische religies en homo’s.

  1. B. Pascal

   Wie gebruikt geweld?

   1. Appelstroop

    Hier in Nederland vooral moslims.

 2. Brenda Welsh

  Islamitische scholen werden onder de loupe gelegd. Maar een Refoschool verschil in bijna niets met een Islamitische school. Alleen de hoofddoek ontbreekt. Ook daar zijn absolute kleding voorschriften. Niet zo zeuren. Het homo kunnen zijn in alle openheid is een lange weg te gaan.
  Rob Jetten weet ervan. Alles is goed als het maar niet je buren zijn.

  1. Wilbert

   Als ouders zelf een school stichten, mogen zij dan niet een bepaalde identiteit nastreven?
   Er is op refoscholen echt geen sprake van homohaat. Echt aannames!!! Ik zou dat over de islamitische cultuur niet durven zeggen.

 3. Blondie

  Natuurlijk moeten we dat in Nederland niet willen, maar heeft hij ook geen gelijk, als het over de maat nemen op meerdere manieren gaat.?
  Ik hoor het Linkse kamp incl media, nooit over dit onderwerp.

 4. Kretoloog

  test

 5. Patje

  Ik las vanochtend een heel betoog van Tim Engelbart over dat Hugo de Jonge gelijk heeft dat Covid-antivaxxers langer aan de coronaregels gehouden moeten worden……

  Nou, ik wil je vragen/zeggen: Is er voor dit soort gezeik geen vaccin? Geloof is prima, maar geloof naar haat, geweld of het uitsluiten van bevolkingsgroepen…..echt, dat is het gif op deze aardkloot! Corona is daar niets bij…….

 6. LifeBuddy

  Ik ben de eerste die zegt dat je de (radicale) islam Niet buiten schot moet laten [de arische sLinkse duwen nu al de kop in het woestijnzand], als er binnen dat geloof of in hun scholen zich absurde situaties voordoen. Trouwen met kinderen van 8 jaar, of nicht en neef die samen kinderen baren. Waar blijven de sLinkse en feministen op het malieveld? Nu zijn kinderen vogelvrij!

 7. Robert75

  Wat is nu eigenlijk het probleem? de Bijbelse zienswijze is nu eenmaal dat het huwelijk een verbintenis is tussen man en vrouw. En dat seksualiteit iets is tussen man en vrouw. Dat is nu eenmaal de Bijbelse zienswijze. En die verander je niet door gereformeerde scholen te verplichten dat ze die zienswijze niet zouden mogen hebben, of dat ze dat niet zouden mogen onderwijzen. Waarom zou een gereformeerde school niet aan een ouder mogen vragen of ze die zienswijze onderstrepen? Want mochten de ouders dat niet doen dan kunnen ze hun kind beter naar een andere school sturen, want dan is dat niet de juiste school voor hun kind.

 8. B. Pascal

  Tim, we leven in een land van vrijheid. Wil je een homohuwelijk, je hebt de mogelijkheid. Wil je een huwelijk tussen man en vrouw, je hebt alle mogelijkheden. Wil je geen huwelijk, je hebt alle mogelijkheden.

  Dat is het mooie aan een land waarin gewetensvrijheid de norm is.
  Helaas Tim met jou manier van doen, komen we in de verdrukking! Stalin is niet ver weg!

  1. Vriend

   Door gereformeerden als Pascal wordt een grote groep medelanders intolerant bejegend en openlijk gediscrimineerd.

   Dat is tegen Artikel 1 van de Grondwet en dus strafbaar. De achterlijke wet vrijheid van godsdienst en levensovertuiging dient per gisteren afgeschaft te worden. De rechten van religekkies worden al gewaarborgd in vrijheid van vergadering en vrijheid van meningsuiting.

   Iemand die zo gek is om te geloven verdient geen bijzondere privileges.

   1. Robert75

    Grappig lopen zeuren dat de ene groep intolerant bejegend wordt om dan de andere groep intolerant te bejegenen.

    1. Vriend

     Ik meen niet dat ik gelovigen intolerant bejegen, Robert75. Ze dienen zich aan de wet te houden, that’s all. En dat doen ze niet met het ontkennen en achterstellen van homo’s.

     En de wet vrijheid van godsdienst is een reliek uit vervlogen tijden, toen ook de adel nog invloed had. Zoals vermeld: het geloven op zich is volledig gewaarborgd, maar verdient geen bijzondere privileges in de wetgeving.

     1. Robert75

      Het gaat niet alleen maar om vrijheid van godsdienst. Het gaat ook om vrijheid van onderwijs. Het is eigenlijk heel logisch dat een christelijke school aan ouders vraagt of ze de Bijbelse visie onderstrepen dus ook op onderwerpen als bv seksualiteit en of huwelijken. En het heeft niets te maken met discriminatie of intolerantie of wat dan ook. Als je als ouder zijnde een andere visie hebt of je denkt anders over dat soort onderwerpen dan past zo’n school gewoon niet bij je kind en bij de opvoeding die jij als ouder passend vind. Nou zoek dan een andere school voor je kind.

      Als christelijke school mag je van je leerlingen verwachten dat ze de Bijbelse visie onderstrepen, en als ouder mag je van een school verlangen dat je kind dan ook zodanig wordt onderwezen. Als ze dat niet zouden mogen verlangen dan mag je dat binnenkort ook niet meer onderwijzen. Dan moet er ook ineens rekening gehouden worden met leerlingen die er een andere visie op na houden. En dan houdt het op een christelijke school te zijn.

     2. Vriend

      Robert75, blijkbaar vind je het prima dat homofiliteit op gereformeerde scholen ontkend en onderdrukt wordt. Dat is het niet: het is niet alleen tegen de Grondwet, maar ook barbaars naar de homofiele kinderen die daar (statistisch gezien) zeker ook op school zitten.

      Los daarvan: het is verwerpelijk dat ouders hun kinderen dwingen opgevoed te worden in hun eigen geloof – pure indoctrinatie met onzinnige overtuigingen en archaisch zondebesef. Voed ze thuis desnoods op met die onzin, maar laat de kinderen op hun 18e jaar zelf kiezen.

      Onderwijs dient om feiten en vaardigheden te leren en geen levensovertuiging: gereformeerd rekenen, katholiek lezen of christelijke gymnastiek bestaat niet! Het bijzonder onderwijs zou dan ook verboden moeten worden en in zijn geheel vervangen voor Openbaar Onderwijs. We leven goddomme in 2020.

     3. B. Pascal

      Kijk even na de NOS, die is gister uitgenodigd op die “haatdragende” christelijke scholen. Ze hebben daar zelfs met homofielen gesproken, wat een wonder. En wat blijkt? De personen worden vol geaccepteerd en aanvaard. Alleen de seksuele daad wordt afgewezen. Net zo min dat ze daar overspel en meerdere bedpartner afwijzen. Maar de persoon wordt daar niet weggezet als “vieze”. Ik ben bang dat je gewoon wat opgekropte christenhaat bezit.

   2. B. Pascal

    We hebben in de wet tolerantie geborgd, laten we dat zo houden. Anders komen we in een dictatuur! En daar lijkt het met links naar toe te gaan. Tolerantie tot norm, dat is het doel, maar dag is logisch tegenstrijdig. Dictatuur van de tolerantie, dictatuur van de meerderheid.

    Vrijheid is de norm, vrijheid ook voor minderheden en andersdenkenden, binnen de grondwet. Daar hebben we voor gevochten in 1940-45. En daar is Nelderland groot in geworden, de tirannie verdrijven!

    1. Vriend

     Als vrijheid de norm is Pascal, hebben kinderen ook het recht om gevrijwaard te blijven van geloofsindoctrinatie en hersenspoeling: kinderen kunnen niet in vrijheid opgroeien als ze moeten voldoen aan de dwang van het geloofssysteem van hun ouders. Telegraaf van vandaag: “Doodziek meisje (15) weigert bloedtransfusie om geloof.”

     Bij het minste of geringste worden mensen uit de ouderlijke macht ontzet, maar de ontvankelijke kindergeest volgieten met achterlijke en onbewijsbare sprookjes is toegestaan. Je leert je kinderen toch ook niet dat de aarde plat is, verdomme.

     1. EvertB

      Directeur grefoschool tegen leerling: “Wij keuren jou af maar verder ben jij welkom, hoor”.

     2. vandaag

      leerling had een PVV stemmer kunnen wezen !

     3. EvertB

      Het is een schande!

     4. homefront

      Nee evertje, we zijn het niet eens met het gedrag omdat wij geloven dat niet zo hoort en tegennatuurlijk is en zonde…

     5. EvertB

      Het is een schande, homekont.

     6. vandaag

      evertje is niet de slimste , lijkt verdomd veel op de huis stront vlek. Een tar rel van formaat

     7. B. Pascal

      Vriend, je begrijpt de kernwaarde van vrijheid niet.

      Het doodzieke meisje mag vanwege de vrijheid van geweten weigeren wat ze wil. Zo mogen ook terminale kinderen kiezen om te sterven. Dat is de kernwaarde van vrijheid.

      Jou vrijheidsgedachte is helemaal geen vrijheid. Immers jij wil bepalen, voor het doodzieke meisje, dat ze wel bloedtransfusie moet doen. Als jij dat gaat bepalen, belemmer je een ander, ben je niets minder dan een tiran. Begrijp je? Je schreeuwt, maar je bent helemaal niet vrij.

      Bevrijdt je van de linkse tirannie!

  2. Wilbert

   Mee eens! Conservatief is in Nederland een lelijk woord. Ook DDS is besmet met moderniteit. Tolerantie is ver te zoeken. Christelijk leven op een manier zoals mensen dat volgens hun geweten willen kan niet meer. Dan krijg je half Nederland over je heen.

 9. A-BBa

  Toch blijft het meten met twee maten. Moslims met hun onderwijsmethodes die recht tegen andere geloven ingaan en die leterlijk in de (weekend)klassen zeggen dat alle homo’s dood moeten worden gewoon met rust gelaten. Natuurlijk wordt door iedereen in de Tweede Kamer (behalve Denk) met grote verschrikte uilenogen gezegd dat dit echt niet kan maar echt acie ondernemen om het uit te roeien gebeurt niet. De enige die er echt wat van zegt (PVV) wordt zwaar beveiligd en de andere die er wat van zegt (FVD) zal dit probeem ook krijgen. Het kan je namelijk je kop kosten, en dit is letterlijk te nemen. Maar de gereformeerden doen zoiets afschuwelijks niet dus die kun je lekker direct aanpakken.

 10. Karel Broere

  Ik dacht dat alleen moslims nog steeds in het jaar 1400 leefde, maar de gerefo’s kunnen er dus ook nog wat van.

 11. vandaag

  De moslim heeft wederom bewezen de wetten van de democratie te verwerpen en de achterlijke kruisvolgers denken dat ze kunnen optrekken met het anti homo standpunt van de is-lam.

  verwerpelijk en een diskwalificatie van beide ideologieën. Strijdig met de grondwet waar de stront vlek en andere linkse adepten geen enkele moeite mee hebben

  stem sociaal , stem PVV

 12. Opa73

  Wat is het probleem, als je katholiek bent stuur je kinderen naar een katholieke school, ben je protestant dan naar de school met den bijbel, ben je niet gelovig dan de openbare school en ben je islam dan naar de islam school en ben homo, lesbo etc. dan neem je de openbare school daar heerst geen homo of lesbo haat.

  1. vandaag

   het probleem is dat je NIEMAND kan en mag weigeren volgens de grondwet. Dat heet discriminatie of mogen we nu ook de marokkaantjes in de Nederlandse disco weigeren en ze door verwijzen naar de sisha lounge ?

   1. EvertB

    “naar de sisha lounge ?”

    Hahahaha, het is shisha lounge, domme jongen.

    Zeker jouw doperwtjebrein naar de gallemiezen geholpen met de waterpijp!

 13. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  He Beste man hoe is het er mee..

  Ik wil je er op wijzen dat de buiten religies, homo’s acceptatie kwestie meer uit de rechtse hoek voor komt dan uit de linkse hoek.

  En je kunt dit ook trug zien bij ultra rechtse partijen en organisaties.

  De KLu KLu Kl, De Erkenband
  De Dagraad De NVU en nog veel meer van dit soort bewegingen.

  En we moeten niet vergeten dat tot aan de jaren 70 lhbt nog een groot taboe was hier Nederland
  Sterker nog zelfs een bastaard kind was tot toen nog vaak in veel gezinnen onacceptabel en onbespreekbaar.

  Dus we kunnen ook geen wonderen verwachten dat iedereen van de Kerk en de Moslims het roer kompleet omgooien.
  Dit zal altijd in bepaalde kerkgemeenschapen een moeilijk te bespreken onderwerp blijven.

  1. vandaag

   quote Dus we kunnen ook geen wonderen verwachten dat iedereen van de Kerk en de Moslims het roer kompleet omgooien.
   Dit zal altijd in bepaalde kerkgemeenschapen een moeilijk te bespreken onderwerp blijven. end

   We hoeven het ook niet te bespreken het is in de grondwet verankerd en daarmee staat het ver boven de huisregels van een religie of ideologie mijn beste.

   Accepteren of vertrekken meer smaken zijn er niet. Voor het wijzigen van de grondwet is een Kamermeerderheid van 75% nodig dus dat gaat niet gebeuren.

 14. Telex

  Abrahimistische EN overige varianten zijn heeel tolerant. Tot het moment dat het niet in hun voorgeprogrammeerde straatje past. Zelf denken is er bepaald niet met de paplepel ingegoten, Het denken houdt op als hun waarheid in twijfel wordt getrokken. Daar komt dan gelijk het “wij hebben de waarheid” superioriteitsgevoel vandaan. Begrip….totdat.. Hoeveel oorlogen zijn en worden er wel niet gevoerd voor de goede zaak? Eh lieve heer, wij hadden een homo in de klas, antwoord: En van wie mocht dit nie?

 15. Telex

  Binnen een geloof dat zo’n hekel aan homo’s heeft lopen er wel veel flikkers rond.

 16. Vit

  Anno 21st eeuw mag ik je voorstellen?

  Hele volksstammen geloven nog in sprookjes zoals de schepping in 6 dagen inclusief een paar miljoen levensvormen terwijl de elementen daarvoor benodigd toch echt van buitenaardse oorsprong zijn zoals ijzer waar ons bloed zo mooi rood door kleurt, dit was er dus allang voordat er van een aarde sprake was.

  1. B. Pascal

   Wie gelooft nu in een knal, van miljoenen jaren. Een knal is kort en nog minder dan een dag. Dus schepping klinkt voor mensen best nog logisch.

 17. Wilbert

  @DDS @TimEngelbart
  Wat een progressief stuk… Ben je zelf ooit op een reformatorische school geweest? Waar gaat dit over… Het stuk staat vol aannames. Moslims over één kam scheren met hardwerkende christenen die leven op een manier zoals dat al ruim 500 jaar in nederland gebeurt. WAAROM KUNNEN WE NIET WAT TOLERANTER ZIJN? Ik ken genoeg homo’s die op een refoschool hebben gezeten of daar werkzaam zijn. Waarom wordt de bagger van enkelen eruit gepikt… Mag iemand niet gelovig zijn en zich op een voor hem heilig boek baseren? We gaan naar een land waarin de meerderheid de baas wordt over onze gedachten. Christelijk-conservatief denken komt steeds minder ruimte voor. We snijden onze roots door en verloochenen onze cultuur.

  1. Dwarskijker

   Ik ben zelf op een refo school geweest en dat heeft mij behoorlijk beschadigd. Gelukkig ben ik van die school verwijderd en kwam op een openbare school terecht. Tot op de dag van vandaag mijd ik alle religie als de pest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.