Slecht nieuws voor wie denkt dat pandemie in de lente voorbij is: corona-vaccinaties gaan minstens jaar duren

De pandemie is niet binnenkort voorbij, in tegenstelling tot wat heel veel mensen graag geloven. Zelfs niet nu vaccinproducent Pfizer heeft aangekondigd dat hun middel misschien wel voor 90% aanslaat.

COVID-19 blijft Nederland bezighouden: horeca zijn nog gesloten, overal worden mondkapjes gedragen en er is een semi-permanente discussie over het sluiten van de scholen. Heeft u er al genoeg van? Anders wij wel. Maar als wij enige hoop koesteren dat dit aanstaane lente allemaal oplost als sneeuw voor de zon oplost omdat er ineens vaccins ten tonele verschijnen, dan zijn we best wel naïef. Want ja, Pfizer heeft grote vorderingen geboekt met het ontwikkelingen van een vaccin – het is nu voor 90% werkzaam.

Uitstekend nieuws, maar de preventieve geneesmiddelen worden nog altijd getest én dan is er ook nog zoiets als de logistiek om zoiets uit te delen aan meer dan 17 miljoen inwoners. Vandaar dat de RIVM alvast een winstwaarschuwing afgeeft – het kan wel een jaar duren als het vaccin vanaf aanstaand voorjaar beschikbaar wordt voor Nederlandse burgers:

“Het duurt nog minimaal een jaar voordat de Nederlandse samenleving kan terugkeren naar het oude ‘normaal’ zonder coronaregels. Dat zegt Hans van Vliet, hoofd van het rijksvaccinatieprogramma van het RIVM in een gesprek met NRC. Van Vliet denkt dat op zijn vroegst in het voorjaar begonnen kan worden met een grootschalig vaccinatieprogramma tegen het coronavirus. Hij benadrukt dat dat proces „een jaar” kan duren.”

Geen vrolijk nieuws, dus. Wel belangrijk. Want aan valse hoop heeft uiteindelijk helemaal niemand iets.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. DubbelZout

  Volgens opperwappie vandaag en consorten is de pandemie zelfs nooit begonnen

  1. homefront

   Maar “opperwappies” krijgen hier wel gelijk en dz bent bewust dom net als al die andere die denken dat zij het bij het juiste end hebben, gasten als jij zijn dé wappies hier

  2. JochemX

   Het goede nieuws is dat de pandemie, wat heet. nu al voorbij is en dat het vaccin mosterd na de maaltijd is. Het slechte nieuws is dat we straks sociaal en economisch helemaal aan de grond zitten. Het aller slechtste nieuws is dat Rutte helaas de verkiezingen gaat winnen. In de politiek wordt de leugenaar zelden door de waarheid achterhaald.

 2. Jack Flash

  Koekoek!
  Worden we nu wakker?
  De “wappies” wisten dit al hoor.

 3. Ernest Stern

  Ik ben een leek maar durf deze voorspelling van mensen die er meer verstand van hebben dan ik toch te betwijfelen.
  Vanaf het moment dat het vaccin wordt uitgerold, en dat zal met een beetje mazzel rond de jaarwisseling zijn, en de huidige maatregelen zoveel mogelijk worden gehandhaafd, zal het reproductiegetal naar mijn inzicht snel omlaag schieten. Daarmee gaat de besmettingsgraad ook snel omlaag en dat gaat volgens mij betekenen dat de pandemie tegen het voorjaar veel kracht verliest.
  Uiteraard is het verstandig en gaat het sneller als we een beperkte lockdown aanhouden (zoals afgelopen zomer) en de mondkapjes en het houden van afstand nog een paar maanden volhouden maar het zou me zeer verbazen als pakweg volgend jaar mei Corona nog in staat is onze samenleving te verlammen.

  1. Cootje

   Je bent een leek en blijft een leek , lees nu de Corona gevallen in Italië en Frankrijk , tegen die tijd van een vaccin zijn de zuid Europese landen die zelf aan het infuus liggen . In Italië beademen in de auto’s , die gaan economischs naar de afgrond , derde invasie Corona komt in het voorjaar en sleurt de hele wereldwijde economie mee in de economische afgrond , vaccins komen er voor de bühne en tegen die tijd liggen op zeker zuid Europa aan de beademing en mogen we de geproduceerde tulpjes gewoon hier houden .

   1. Ernest Stern

    Ik zie dat Cootje de zon nog wel in het water kan zien schijnen.

    🙂

    1. Fascal

     Helemaal niet, niets van waar. Je zwetst en bent een intrinsieke leugenaar!

  2. homefront

   ernestje is een achterlijke imbeciel, die gaat er echt vanuit dat iedereen zich onder dwang laat inenten, let wel, imbecieltje is voorstander van plicht zonder vrije keuze op straffe van buiten sluiten, discriminatie, negeren, afwijzen etc etc…

   1. Ernest Stern

    Ik ben geen voorstander van verplichte vaccinatie. Dat is in strijd met de grondrechten.
    Er is ook geen enkele politieke partij in Nederland die dit bepleit.

    Je bent weer slecht geïnformeerd, homekont.

    1. Fascal

     Leugenaar, je zwetst!

  3. RvdBe

   Corona is niet in staat om onze samenleving te verlammen, de uitbuiters van corona wel.
   De overheden bepalen wanneer het voorbij is, niet het ” de mensheid bedreigende” coronavirus
   Toch wel grappig dat er nog veel.mensen zijn die overtuigd zijn van de goede bedoelingen van onze overheden.

   1. ervi

    Hear.

 4. Blondie

  Dit Linkse Rutte Kartel heeft in de gaten, dat het kweken van angst onder de burgers, een sterk wapen is in het kapot maken van de Nederlandse democratie.
  Tweedeling is een hot item.

  In 2021 wordt alles duurder en schaarser en de omvolking gaat gestaag door, daar heeft niemand erg in.

  Iedere dag wordt er een nieuw angst item bedacht.

  1. Jack Flash

   Blondie@ Ze blijven hiermee doorgaan, totdat alle westerse economieën gekraakt zijn.
   China komt steeds meer dichtbij.
   De agenda 2030.

 5. gargamel

  Ik ben benieuwd wat het sterftecijfer zal zijn als het eindelijk begint met vaccineren. Vergelijk het aantal sterfgevallen van dit jaar met de cijfers 2021 en 2022, zodat je kunt zien of dit allemaal waar is. Ik geloof niet dat er iets positiefs drastisch zal veranderen, ik ben geneigd te geloven dat het aantal sterfgevallen zal toenemen, dankzij geen gerechtvaardigde maatregelen .

  1. Jack Flash

   IDD. Meer maatregelen = meer doden.

 6. NoDoubt

  Er is geen pandemie en nooit geweest aldus WHO 13 okt 2020 bij monde van WHO:

  Publication: Bulletin of the World Health Organization; Type: Research
  Article ID: BLT.20.265892
  John P A Ioannidis
  Infection fatality rate of COVID-19
  date 13 october 2020

  IFR is geen 3,4% maar 0,05% tot 0,23%

  Results I included 61 studies (74 estimates) and eight preliminary national
  estimates. Seroprevalence estimates ranged from 0.02% to 53.40%. Infection fatality rates ranged from 0.00% to 1.63%, corrected values from 0.00% to 1.54%. Across 51 locations, the median COVID-19 infection fatality rate was 0.27% (corrected 0.23%):

  the rate was 0.09% in locations with COVID-19 population mortality rates less than the global average ( 500 COVID-19 deaths/million people. In people < 70 years, infection fatality rates ranged from 0.00% to 0.31% with crude and corrected medians of 0.05%.

  Conclusion .
  The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.

 7. Edjan

  Afwachten welke farmareus het vaccinspel gaat winnen en erg, erg veel geld gaat verdienen en haar aandeelhouders erg, erg blij gaat maken. Of het vaccin ook werkt, zien we later wel en of het bijwerkingen heeft? Ach, who cares …

  1. Ernest Stern

   “ en of het bijwerkingen heeft? Ach, who cares …”

   De farmaceutische bedrijven die het vaccin ontwikkelden. Als het vervelende bijwerkingen heeft hebben ze een miljardenstrop.

   1. Edjan

    ES Ach, wat erg nou toch …

  2. homefront

   precies edjan en onze zorgpremie knalt door het plafond, ernestje is echt een imbeciel waarvan ik echt kan begrijpen dat er mensen zijn die zijn hoofd best een andere vorm zouden willen geven…

 8. saddy

  Ik denk wel dat dit vrolijk nieuws is. Het huizentekort is dan na een jaar ook opgelost.

  Lees straks de SPC van de vaccins, met name 5.3 Gegevens uit het preklinisch veiligheidsonderzoek, en vraag je af waarom je een vaccin zou nemen dat een hogere kans op sterfte geeft dan de ziekte zelf.

  1. Ned

   Het huizentekort zal wel blijven, aangezien ze de doden toch wel gaan aanvullen met “”nieuwe Nederlanders””.

 9. SubTec

  Het is nu al zo dat Corona helemaal niet meer te maken heeft met de maatregelen.
  Die maatregelen gaan pas weg als we van Rutte en zijn bende af zijn.

  1. Jack Flash

   Subtec@ Dan zou superstaat EU zich ermee kunnen gaan bemoeien.

 10. antoon5

  Ben benieuwd waar dit over gaat

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.