Video! Franse politie ruimt illegaal migrantenkamp op met grof geweld

De politieprefect van Parijs zegt illegale migrantenkampen in de stad niet te tolereren. Maar de Franse minister van Binnenlandse Zaken wil een gedetailleerd rapport hebben over de politieactie, die hij ‘schokkend’ noemt. Dat komt omdat niet alleen de migranten, maar ook de demonstranten hard werden aangepakt in het bijzijn van stadsbestuurders, advocaten en zelfs parlementsleden!

De Franse politie kreeg praktisch vrij spel bij het ontruimen van het tentenkamp, dat zonder toestemming was opgericht op de Place de la République door migranten en hulporganisaties. Hieronder valt te zien hoe dat eraan toeging:

De NOS geeft de context middels deze toelichting: “Zo’n 450 migranten hadden kort ervoor het kamp opgericht uit protest tegen de gedwongen evacuatie van een groot migrantenkamp elders in Parijs. Hulporganisaties verwijten het gemeentebestuur dat er geen onderdak is geregeld voor de bewoners, waardoor velen nu dakloos zijn.”

De Franse politie en de politieprefect hebben daar duidelijk geen boodschap aan. Illegaal is illegaal en nee is nee. Dan moet je het niet alsnog ergens anders opnieuw gaan proberen!

Er zijn dus echt grote maatschappelijke verschuivingen aan de gang in Frankrijk. De extremistische islam wordt sinds kort hard aangepakt en de illegale migranten nu dus ook. President Macron lijkt er nu echt de bezem door te willen halen!

Ik vraag me alleen af of hij nu écht tot inkeer is gekomen of dat hij dit puur doet om z’n eigen politieke hachje te willen redden. Het is namelijk nogal wat om zó’n draai te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. FreeThinker

  Heerlijk om dit te zien. Zo moeten ze uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland ook aanpakken.

  1. Drostemannetje

   En ook al dat Antifa-tuig

 2. Linksbuster

  Prima aktie….opzouten!

 3. ropart

  in amsterdam krijgen ze o.a. gratis yoga les dus die op de film komen we straks hier wel tegen.

 4. Loelap

  Dat zijn dus de migranten die door NGO bootjes opgepikt zijn met medeweten en goedkeuring van de EU. Wat is die EU toch een vreselijk gedrocht!

 5. HD

  Heerlijk om te zien dat er ook overheden zijn die de grens trekken en bij overschrijden ook optreden.
  En heerlijk om te zien dat dat linkse gespuis genadeloze klappen krijgen.

 6. sonny

  migrantenkamp ontruimd? vervolgens dakloos?
  De illegale kampeerders zijn hoogstens tentloos, en dat overigens door eigen schuld!
  Men heeft immers in het land van herkomst, huis en haard vrijwillig verlaten!

 7. homefront

  Ze moeten dit soort veel harder aanpakken..

 8. vandaag

  Kom maar naar Amsterdam , we hebben 24-7 opvang voor ongedocumenteerden uitgeprocedeerde gelukzoekers

 9. ervi

  Meer Fransen bij de Hollandse politie!

 10. halo1

  Ee is helaas geen alternatief voor hard optreden in dit soort gevallen..ik denk ook niet dat zgn “‘fatsoenlijk” rechts consequent kan bestaan… (ook politiek) leven is helaas nu eenmaal soms vuile handen maken.. qua “asiel”- , criminaliteits- en verdelingspolitiek b.v. Links heeft het voordeel van niet-optreden en/of maar betalen (op andermans kosten uiteraard), lekker gemakkelijk en o zo fatsoenlijk, maar de prijs komt later : woningnood,ruimtenood, semi-anarchie en kostenexplosies .

 11. A-BBa

  Dit volk (niet beledigend bedoeld) past niet bij ons. Ze integreren in geenerlei wijze. Als ze recht op bescherming hebben moeten ze dat krijgen en alle andere die illigaal zijn terug naar hun land.

 12. PG

  Ik zit te wachten op de eerste reacties van onze bekende reageerders:
  “Dit zijn Facisten, bruinhemden, SA praktijken”.
  😀

 13. RvdBe

  Ik snap het niet, je zet illegalen niet uit, vervolgens gaan die illegalen in tentenkampen wonen, dan haal je ze uit die tentenkampen maar je zet ze niet uit, waardoor ze waarschijnlijk weer in tentenkampen gaan wonen.
  Dit is dus geen oplossing dit is voor de bühne.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.