Wat sneu… Brusselse ziekenhuizen zetten jonge ‘corona-influencers’ in om migranten te bereiken die taal niet beheersen

Brusselse ziekenhuizen proberen nu 15- en 16-jarige ‘corona-influencers’ in te zetten om de Brusselse inwoners te bereiken. Veel van hen hebben een migratie-achtergrond en spreken dus geen Nederlands of Frans, waardoor ze helemaal niets meekrijgen van de Belgische media en de coronacrisis. Daardoor denken sommigen van hen dat corona een uitgevonden virus of zelfs nep is. Dit is toch te sneu voor woorden

In Brussel zijn ze erachter gekomen dat er een enorme information gap heerst tussen verschillende gemeenschappen in die stad. Het ene deel spreekt Nederlands of Frans en snapt daardoor wat corona is, wat er om ze heen gebeurt en wat er van ze verwacht wordt. En het andere deel spreekt die talen niet, kijkt dus geen (lokale) tv, leest geen (lokale) krant en schermt zich dus eigenlijk volledig af van de Belgische samenleving. Zij gebruiken liever hun eigen (social) media-kanalen.

En zo werden ze in de Brusselse ziekenhuizen dus ineens geconfronteerd met lui die niet eens weten wat het coronavirus überhaupt is. En als ze het wél weten dan is de kans dik aanwezig dat ze geloven dat het een complot is.

Maar in plaats van die lui nou allemaal een spoedcursus Frans of Nederlands te geven, wordt er nu voor gekozen om mensen uit hun eigen gemeenschap te rekruteren en zo die waanideeën te bestrijden. Het is op zich geen slecht initiatief, maar het is wel ronduit belachelijk dat die ziekenhuizen zich genoodzaakt voelen om hier iets aan te moeten doen. Die zitten met een acuut probleem (corona) en proberen in ieder geval de benodigde informatie over te brengen. Het is in dit geval de Brusselse en/of Belgische politiek die hier steken heeft laten vallen en die nu op het bordje van de ziekenhuizen terecht zijn gekomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jack Flash

  Lachwekkend dit.
  Soms wordt een probleem met gerelateerd probleem opgelost.

  1. Loelap

   De Nederlandse en Franse taal niet kennende, zullen deze mensen door de Belgische belastingbetaler onderhouden worden, levenslang. Waarom zou je mensen importeren die je de rest van hun leven moet onderhouden en die waarschijnlijk het Westen en diens inwoners haten.

 2. Ernest Stern

  “Het is op zich geen slecht initiatief”

  Wat zit je dan debiel te zeiken, Wout?

  1. Althans dolph

   De str0ntvlek gaat nog even met een vette bek een redacteur bekritiseren.
   Ik hoop dat Wout hem bij deze tesamen met al zijn alter ego’s hier gaat verwijderen .

  2. Blondie

   E.S.

   Knulletje.
   Verander Wout in Ernest Stern of één van je andere aliassen.

  3. Cootje

   De thee partijen in Nederland hadden zelfs de subsidie aanvragen gedrukt in het Turks en het Arabische , die hebben ze leren klimmen en toen zijn ze voor zich zelf begonnen als politieke partij , de allochtonen die zijn gebleven maken deel uit van het old boys netwerk en dan kan je zelfs met een bescheiden opleiding burgemeester worden in Nederland , in België is dat gelijk goed geregeld als je in een van de zes kabinetten zit in België ben je gelijk burgemeester of een nog betaalde baan in de diensten of bestuurs sector , en wij maar zeggen dat Belgen niet slim zijn die kunnen met 6 kabinetten goed voor zich zelf zorgen , en als het fout gaat een andere de schuld geven , noemen ze in Europa democratische landen

 3. homefront

  Ze moeten gewoon de grenzen sluiten en al die illegale gelukszoekers terug sturen dan hoef je geen foldertjes te maken in het Arabisch e.d.

 4. LifeBuddy

  Gelukzoekers hebben Geen recht op Mijn pensioen. Verbeter de wereld en laat gelukzoekers in hun eigen land heel veel bossen en boomgaarden verbouwen. Zoooo Red je de wereld van en voor onze kinderen.

 5. Cootje

  Ach hebben die Belgen ook die aangename cultuur verrijking op hun bordje gekregen . In Nederland zullen ze zeggen goed voor zorgen in de watten leggen en ze rijk belonen voor hun aanwezigheid . Bij een een aanvaring met ze doet een koppie thee wonderen , en bij de Belgen hebben ze nog niet zo populair programma op de televisie met wekelijks andere artiesten opsporing verzocht , wegens bij ons dat het programma te populair is willen ze het inkorten dus misschien wat voor de Belgen, Corona slaat wel hard toe in België bij onverzekerde mensen , maar de hulpinstelling zit in Brussel vragen wel een bijdragen aan ons en met al 10 jaar onder leiding van Pinokkio komt dat best goed

 6. R. Echts

  Rutte en het hele kabinet moeten voor een volks tribunaal worden gebracht en ter dood gebracht worden voor hun misdaden tegen hun eigen volk.

  De volkert in mij wordt steeds sterker.

  1. Fascal

   Ik heb ooit eens een linksfascist horen zeggen: “Waar is Volkert als je hem nodig hebt.”

 7. Kleurloze Politiek

  Echt oer dom van DDS.
  Dit zijn juste rechtse mensen die niet in corona geloven net zoals de meeste leden hier..

  Het is dus geen taal probleem maar een boycot op de realiteit..
  Dus dus deze allochtonen zouden zo op FvD kunnen stemmen.

  1. Jack Flash

   Boycot op realiteit vindt plaats door censuur op zogenaamd “nepnieuws”.
   De MSM maken zich het meest schuldig hieraan.Was altijd al zo, maar in deze tijd spant het den Kroon.

  2. vandaag

   kleurloos vriend l*l nou niet zo dom !

   Corona bestaat dat snapt iedereen echter de behandeling van doktor rutte wordt bestreden door mensen uit alle lagen van de bevolking. De realiteit is dat zelfs de starter van de huidige paniek idioterie heeft opgeroepen om te stoppen met avond klokken , lock downs en andere beperkingen.

   Lees even de laatste berichten van WHO en verbaas je over het gelijk van de strijders tegen de idioterie van rutte en zijn struikrovers.

   Overigens heb je aan draaikontje Baudet niets, de slogan blijft ,

   stem sociaal , stem PVV

 8. JochemX

  ‘ Daardoor denken sommigen van hen dat corona een uitgevonden virus of zelfs nep is’, ze zijn dus niet gek die sommigen die dit denken.

 9. Yoyo

  De integratie is dus net zoals in ons kikkerlandje aantoonbaar totaal mislukt.
  We hoeven ons hierover dus niets te verbazen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.