Wéér onbekende memo opgedoken over toeslagaffaire: ouders met minder dan 1500 euro schuld kregen etiket ‘Opzegt Grove Schuld’ opgeplakt

Op het ministerie van Financiën is een tot dusver onbekende nota uit 2016 (!) opgedoken waaruit blijkt dat ouders die minder dan 1500 euro aan de Belastingdienst moesten terugbetalen het etiket ‘Opzet Grove Schuld’ (OGS) kregen. Men dacht daarvoor nog dat dit pas vanaf 3000 euro schuld gebeurde.

Het etiket OGS betekent dat iemand als een serieuze fraudeur wordt beschouwd door de Belastingdienst en daarom compleet door de mangel wordt gehaald. Schuldhulpverlening is dan niet meer mogelijk, het complete bedrag moet worden terugbetaald en naar een betalingsregeling kan men in zo’n geval ook wel fluiten.

Staatssecretaris Van Huffelen mocht het slechte nieuws over deze nieuwe memo kenbaar maken aan de gedupeerden:

En zo valt de body count natuurlijk een heel stuk beter te verklaren, want maar liefst 96 procent van de ‘fraudeurs’ bleek dus gewoon te zijn gedupeerd en slechts 4 procent bleek daadwerkelijk echt fraudeur.

De verantwoordelijken zijn natuurlijk allang weg dus dat voelt voor de gedupeerden nog eens als een extra trap na, gerechtigheid zit er namelijk niet in, hooguit financieel, maar dat weegt natuurlijk nooit op tegen al het leed dat er is gecreëerd. En dan mogen ze nu de hele tijd van die topambtenaren aanhoren dat ze het allemaal héél erg vonden en de ernst van de zaak veel te laat door hebben gehad. Wat een totale grap zeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. vandaag

  rutte is eind verantwoordelijke en moet aftreden !

 2. Blondie

  Baudet is als bliksemafleider misbruikt voor deze toeslagenaffaire.

  Rutte is de hoogst verantwoordelijke, voor deze door de toeslagenaffaire zwaar beschadigde slachtoffers, die door de overheid als misdadigers zijn behandeld.

  Voor alle kiezers op de VVD, ook jij bent verantwoordelijk, voor deze mensonterende toestand, die door oa de VVD is ontstaan.

  1. Jack Flash

   Net als de brandpreventie;
   Ik blijf het maar zeggen;

   En ik zeg het al jaren;
   Rutte geeft niets zonder vooraf te stelen.

  2. Augustus

   Dat heb je met staatsmedia, iets wat alleen nog maar banenrepublieken eigenlijk hebben. De VVD is hun opdrachtgever en de NOS volgt netjes hun campagne.

   Corrupte na corrupte VVD’er, geen probleem. Een paar wappie appies bij een jongerenafdeling? Een hele partij wordt een week lang voor nazi uitgemaakt.

 3. homefront

  Het valt wel op dat er onder leugenclown rutte veel memootjes en bonnetjes kwijt raken

  1. Jack Flash

   Die zakkenwasser vergeet zelfs dat ie het ooit over groepsimuniteit heeft gehad, omdat die suffe verstrooide klojo vol zit van zijn opgeĺegde agenda die hij uitvoert tegen ruime beloftes.
   Eigenlink een sukkel die naar heropvoeding solliciteert onder een zwaar dwangbeleid
   Op water & brood.

  2. rexm

   Soms vallen ze in totale verstandsverbijstering.

 4. staleo

  We moeten echter niet vergeten dat de meeste gedupeerde een machtiging hebben gegeven aan kinderopvangbureautjes.
  Van deze bureaus zijn er diverse die de zaken flink hebben belazerd en allang naar het buitenland zijn verdwenen.
  Hierover wordt jammer genoeg niet gesproken.
  Als je een machtiging afgeeft blijf je toch wel verantwoordelijk dacht ik zo.

  1. homefront

   Dus kunnen deze gedupeerde niets doen aan hun probleem en is het de schuld van de kinderopvangbureautjes dat deze mensen in de problemen zijn gekomen, de belastingdienst heeft dus onterecht deze mensen als fraudeurs neergezet, ik vind het overigens schandalig dat jij deze mensen wel even de les leest, mensen die alles kwijt zijn, mensen die hun huis etc hebben moeten verkopen er is zelfs een zelfmoord in het geding, mafklapper..

   1. Thant dolph

    Triografkist!

   2. halo1

    Nou, nou, scheldwoorden zeggen ook iets over u, maar staleo heeft m.i. gelijk dat over de andere kant van de zaak kennelijk niet gesproken mag worden. Nu lijkt het wel of alle “fraudeurs” eigenlijk heiligen waren en de belastingdienst criminelen. De meeste “fraudeurs” waren allochtonen.. moeten die soms met alle geweld weer uit de wind gehouden worden?

    1. homefront

     “Nu lijkt het wel of alle “fraudeurs” eigenlijk heiligen waren”

     Wie zegt dit? ik niet, het probleem is wel dat de meeste mensen die aanspraak maken op enige vorm van toeslag vaak allochtonen zijn omdat die geen werk/goede opleiding hebben.
     De belastingdienst heeft hier ernstige fouten gemaakt, jij vindt het wel normaal dat Polen misbruik maken van ons belastingsysteem? dat arbeidsmigranten (lees: uitkeringsrovers) hier 1 dag werken om vervolgens volledige ww-uitkering op te strijken…

     1. Thant dolph

      Triofascalbeverhomefront

     2. homefront

      weer natte scheet van michel bloemkist

     3. Thant dolph

      De poepsmijterij begint vroeg Vandaag. Wat een leven moet je dan hebben

     4. homefront

      We zien het michel vergelijkt een natte scheet met str*nt

    2. vandaag

     Er zijn geen private fraudeurs ! Wel discutabele bureautjes met een echtheid stempel van de roverheid waarvan later zou blijken dat er geen enkele screening heeft plaats gevonden.

     Of de groep nu uit apen , negers , blanken , tokkies , islamieten of gele mensen bestaat doet niets af aan het systeem van de toeslagen wat totaal ongeschikt is gebleken in de uitvoering en contróle. Dat is ook begrijpelijk met de fraude gevoeilge teruggave regelingen. Alle gehanteerde prijzen zitten plotseling op het maximaal toegestane tarief van de regeling. De overheid smeekt om misbruik bij hun nivellerings politiek via de inkomsten belasting. De inkomsten belasting is nooit ontworpen als nivellerings project.

     stem sociaal , stem PVV

 5. rexm

  Hoe zit het eigenlijk met onze rechtstaat, zijn wij nu wel zoveel beter als Polen en Hongarije, omdat er in Nederland er geen fluit van klopt, gaan we weer met de vinger wijzen de EU/Ned denkt dat men elk land kan opkopen, helaas.

  1. Willem Bever

   Slechter….flutte heeft 750k gelukszoekers binnen gehaald

   1. Cootje

    Verzekert van kost en inwoning .

 6. Cootje

  Het WODC

 7. Cootje

  Aangepaste informatie voor de bewindslieden

 8. Cootje

  Niets herinneringen van een dodelijk bom bar de ment

 9. Cootje

  Wij nee zeggen tegen de Oekraine , hij ja zeggen met een bijvelletje .

 10. Cootje

  Wat een klabak

 11. Cootje

  Of een terechte bijnaam Pinokkio???

 12. Edjan

  Burgertje pesten schijnt veel voldoening te geven. Gratis “excuses” (sorry dat u het niet goed begreep) als de pers stampij gaat maken, CBR nog zo’n almachtig koninkrijkje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.